Συνολικά εγώ θα προτιμούσα την Schecter. Kυρίως γιατί όσες έχω δει είχαν εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής, αλλά και γιατί τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης που φαίνονται ανώτερα από της Ibanez. Η Schecter είναι φτιαγμένη από μαόνι με flame maple top, που για μένα είναι προτιμότερο από το basswood της Ιbanez. Η Schecter έχει σαφώς καλύτερο hardware (π.χ Grover κλειδιά, γέφυρα, knobs, tusq nut κλπ) από την Ibanez. Η Schecter είναι string-through (οι χορδές περνάνε μέσα από το σώμα, γεγονός που σε συνδυασμό με τα ξύλα αυξάνει το sustain). Kαι από καθαρά αισθητικής άποψης η Schecter είναι πολύ πιο όμορφη με το βαθύ κόκκινο burst χρώμα, το flame top, το binding, το archtop σώμα, τα ιδιαίτερα inlays κλπ.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που η σημασία τους έχει σχέση με τα γούστα σου. Για παράδειγμα:
1. Η Schecter έχει radius 14 ενώ Ibanez 15,75. Στην πράξη μπορεί να μην αντιληφθείς μεγάλη διαφορά. Εγώ πάντως προτιμώ κιθάρες με όσο το δυνατόν πιο vintage (δηλαδή μικρότερο) radius.
2. Η Ibanez έχει jumbo τάστα ενώ η Schecter έχει extra jumbo. Για μένα τα μικρότερα τάστα είναι πιο βολικά, και μάλιστα τα πολύ μεγάλα τάστα της Schecter ήταν ένας από τους κύριους λόγους που πούλησα τη δική μου (C-1 Plus).
3. H Ibanez έχει λίγο (ελάχιστα) πιο λεπτό μπράτσο αλλά λίγο πιο φαρδύ σε σχέση με τη Schecter (43 χιλιοστά έναντι 42). Oι περισσότεροι κιθαρίστες αυτό θα το θεωρούσαν πλεονέκτημα. Εμένα μού αρέσουν τα πιο χοντρά μπράτσα.
Όπως είπε και ο emg, το καλύτερο θα ήταν να δοκιμάσεις και τις δύο κιθάρες και να δεις ποιά σού κάθεται καλύτερα...