Μόνο που υπάρχει μια μικρή παράμετρος που δεν θα έπρεπε να αμελούμε:
Αν κατάλαβα λοιπόν καλά,ο περί ου ο λόγος έμπορος έδωσε μια τιμή για την πεταλιέρα. Ο πελάτης συμφώνησε και έδωσε το πράσινο φως για την παραγγελία. Εν συνεχεία όμως βρήκε την πεταλιέρα 40 ευρώ πιο φθηνά και σκέφτεται να "αδειάσει" τον έμπορο.
Οκ, καταλαβαίνω το ότι δημιουργείται ένα θέμα (αν και δεν είναι τραγική η διαφορά όπως σε άλλες περιπτώσεις), αλλά κατά την δική μου άποψη η ευθύνη βαραίνει ΚΑΙ τον πελάτη εν προκειμένω. Δεν θα έπρεπε η έρευνα αγοράς να γίνει πρώτα; Βέβαια, βασιζόμενος στο ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο (lol!) και στην πιθανή απώλεια ενός σταθερού πελάτη, υπάρχει το ενδεχόμενο τρόπο τινά "εκβιαστικά" να πέσει η τιμή.
Αλλά, άμα θέσουμε ηθικό θέμα περί της συμπεριφοράς των εμπόρων, μην αμελούμε και τα των πελατών. Γιατί στην τελική αν ήμουν έμπορος και μου άρχιζε ο άλλος τα δικά του εκ των υστέρων, δε ξέρω πως θα το έβλεπα.
Τώρα, ο καθένας το βλέπει από την πλευρά του, και φυσικά επιδιώκει το συμφέρον του. Δεκτό, πολλώ δε και αν η διαφορά φτάνει τα 107 ευρώ όπως αναφέρθηκε. Το θεωρώ όμως λάθος, εφ'όσον αυτή είναι κατά βάση η λογική που διέπει τις αγορές μας, να κατηγορούμε τους εμπόρους εάν κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα:
Τι θα λέγατε δηλαδή εάν ο έμπορος ανάκαλυπτε πως στο νετ η GT8 πήγε στα 520 (λέμε τώρα) και έλεγε "440; Last year! 520 σήμερα!". Φυσικά δε μπορεί να γίνει αυτό, αλλά κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις λένε...