Ας τα πάρουμε ένα-ένα γιατί μαζεύτηκαν πολλά μηνύματα...
Όταν λεω οτι φοβαμαι το ξυλο δεν εννοω απο θεμα ήχου αλλα απο θεμα ποιότητας και αντοχής. Δεν θέλω σε λίγο καιρο να γίνει η κιθάρα σκαφίδα :p.
Εφόσον η κιθάρα δεν είναι φτιαγμένη από σπίρτα, οδοντογλυφίδες και ξυλάκια παγωτού, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Έχω δει και παίξει με αρκετές φτηνότερες Squier και καμία δεν είχε ιδιαίτερα κατασκευαστικά προβλήματα, τουλάχιστον στο βαθμό που θα φοβόσουν μήπως σού μείνει κάτι στο χέρι. Και όπως σωστά είπες, η συγκεκριμένη είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Squier. Πολλοί κάτοχοί της αναφέρουν στα διεθνή κιθαριστικά fora ότι είναι εφάμιλλη αν όχι ανώτερη από τις Γιαπωνέζικες Squier της δεκαετίας του '80, οι οποίες θεωρούνται ποιοτικά στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες Fender.
Όταν λεω ανταλακτικά εννοώ σίγουρα κλειδιέρα,bridge και όλο το σύστημα με τα ελατήρια κτλ. για είμαι βέβαιος που με τα ανεβάσματα και με το τρέμολο θα χρειάζεται κούρδισμα κάθε τόσο.Επίσης και τα πλαστικά απο θέμα αισθητικής, είναι ψηλοχάλια.
Θα σε παραπέμψω και πάλι σε κριτικές που έχω διαβάσει στο Harmony Central και στο forum του TDRPI, όπου αναφέρεται ότι η κιθάρα δεν έχει κανένα πρόβλημα στο κούρδισμα, "ακόμα και μετά από έντονα σηκώματα". Όσο για τα πλαστικά, νομίζω ότι είναι στο πνεύμα της κιθάρας η οποία έχει σαν έμπνευση τις stratocaster της δεκαετίας του '50. Το αν σε ικανοποιούν αισθητικά είναι άλλο ζήτημα.
Απλα εγω το ψάχνω όλο και περισσότερο,όπως σου είπα θέλω ένα και καλό.Άν για παράδειγμα καταφέρω και βρώ μια HighWay απο προμηθευτή σε πολυ καλύτερη τιμή, σίγουρα θα βρώ κερδισμένος παρα χαμένος. Πάντως η Classic Vibe είναι στην λίστα μου και την έχω στα υπόψιν. Τα τελικά συμπεράσματα θα δείξουν. Αν δεν βρω μια κιθάρα στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω και να με γοητεύει, τοτε να πανε να γαμ@@@@ και Αμερικες και Καλιφόρνιες και Κολοράντα μαζί! Θα χτυπήσω το κινεζάκι και θα το κάνω φονικό όπλο! 
To θέμα τελικά είναι όχι μόνο πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις, αλλά και τι ακριβώς θέλεις από την κιθάρα σου. Αν έχεις ένα προϋπολογισμό γύρω στα 600 Ευρώ, σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει μια Highway ή μια Lonestar. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να πάρεις μια Squier Classic Vibe με λιγότερο από 300 Ευρώ και να διαθέσεις άλλα 200-250 για να τη φέρεις στα μέτρα σου ηχητικά και αισθητικά, σε σημείο που να είναι εξίσου καλή με τις strat των 600 Ευρώ. Δεν νομίζω να χρειαστείς παραπάνω ακόμα και αν θέλεις να αναβαθμίσεις μαγνήτες, κλειδιά και τρέμολο, πράγμα που αμφιβάλλω. Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις μια κιθάρα δεδομένης αξίας και ποιότητας, ενώ στη δεύτερη μία που ξεκίνησε μεν ως όργανο υποδεέστερο αλλά αναβαθμίστηκε σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις. Η διαδικασία της αναβάθμισης είναι πάντα δύσκολη και κρύβει παγίδες. Έχει όμως σαν ανταμοιβή την ικανοποίηση που νιώθεις έχοντας επενδύσει το χρόνο και την προσπάθεια ώστε να βάλεις τη δική σου προσωπική σφραγίδα στην κιθάρα. Ποιά λύση είναι προτιμότερη είναι κάτι που θα πρέπει να το αποφασίσεις εσύ.
Αφού αναφέρθηκαν οι Squier, να πω την εμπειρία μου. Τα καλύτερα 150 Ευρώ που έχω ξοδέψει ποτέ ήταν για μία μεταχειρισμένη Squier Affinity Tele, στην οποία ο προηγούμενος κάτοχος είχε την ευτυχή έμπνευση να φορέσει bridge μαγνήτη από american standard και neck από highway-1, και να αλλάξει το 3-way switch επίσης με αμερικάνικο. Τα ξύλα μια χαρά, κανένα πρόβλημα με κλειδιά...αν ποτέ αλλάξω κάτι ακόμη είναι τα volume/tone pots και ίσως η γέφυρα. Αυτή τη στιγμή είναι η βασική μου κιθάρα για live και πρόβες
. Μην κολλάτε σε headstocks και "made in". Όπου νιώσετε το mojo, απλώς ορμάτε. 
Πάνω σε αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι πρόσφατα απέκτησα από το ebay μια SX Telecaster η οποία μού κόστισε λιγότερο από 150 λίρες. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε κάνει αναβάθμιση μαγνητών και ηλεκτρικών, συμπεριλαμβανομένου και επιλογέα 4 θέσεων ώστε να έχεις τους δύο μαγνήτες παράλληλα ή σε σειρά, τρίψιμο των τάστων και πολύ καλό setup, μεταμορφώνοντας την κιθάρα σε ένα φοβερό όργανο. Ευτυχώς για μένα (και δυστυχώς γι αυτόν) η συγκεκριμένη μάρκα είναι άγνωστη στην Ευρώπη, οπότε κανένα άλλος δεν ενδιαφέρθηκε και την τσίμπησα εγώ. Στην Αμερική οι SX έχουν καλή φήμη γιατί τις διέθετε κάποια εποχή ένα μουσικό κατάστημα για 100 δολλάρια και πολλοί τις αγόρασαν ακριβώς για να τις χρησιμοποιήσουν για αναβαθμίσεις, πράγμα το οποίο δεν μετάνιωσαν όπως δεν το μετάνιωσα κι εγώ. Θα έπρεπε να δώσω τουλάχιστον τα τριπλάσια λεφτά για να πάρω ένα όργανο ανάλογης ποιότητας με το λογότυπο της Fender στο headstock.
Iδού και το link, προς γνώση και συμμόρφωση...
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=230356020160