Διαφωνω με το σκεπτικο σου και ελπιζω να σου κανω ευκρινες το γιατι.
Οχι και γελοιοποιηση.
Εδω που γραφουμε δλδ τον γελοιοποιουμε?
Το θεμα δεν εχει να κανει με την αναγνωριση του, αλλα με την μεγαλη εκδηλωση αγαπης του κοσμου, που το εφτασε να βρισκεται μεσα στα 10 πρωτα παγκοσμιως !!!!
Εγω ριγησα οταν το διαβασα.
Η επισημη αλλα και λαικη αναγνωριση του Θαναση (οπως ελεγε οτι ηθελε να τον αποκαλουν και οχι κυριο, αφου ειναι κι αυτος ενας απλος ανθρωπος του λαου) εχει γινει κατα ενα μερος που θα μπορουσε φυσικα για εμας που τον υπεραγαπαμε να θεωρηθει και μικρη, αλλα με την κατασταση που επικρατει γενικα, να λεμε και δοξα τω θεω.
Εγω ειμαι και ευχαριστημενος που ειδα να του απονεμεται το παρασημο του Ταξιαρχη του Φοινικα απο τον προεδρο της Δημοκρατιας, ενα θεατρο να παιρνει το ονομα του, μια πλατεια στο Ν. Φαληρο που γεννηθηκε, βραβεια υποκριτικης και συνολικου εργου σαν ανθρωπος και περισσοτερο η καθημερινη αναγνωριση απο τον απλο Ελληνα ειτε κατα προσωπον, ειτε στις καθημερινες συζητησεις μας και ασχολιες.
Και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ηθελε να ειχε δει να του αποδιδονται, ο ιδιος ο Θανασης με την τοση ταπεινοφροσυνη που τον διακρινει.
Αλλα ειμαι σιγουρος οτι οι τιμες και η αναγνωριση θα συνεχισουν με τον ιδιο ρυθμο για οσο υπαρχουν Ελληνες.
Φιλικα Σπυρος Δελτα.