Λοιπόν, καλησπέρα σας.
Παίζω κιθάρα τρία χρόνια περίπου, βέβαια θεωρώ τον εαυτό μου ακόμη αρχάριο, γιατί δεν μπόρεσα να αφιερώσω όσο χρόνο ήθελα και όσο χρειαζόταν για να φτάσω σε κάποιο επίπεδο. Τώρα όμως που λασκάρουν λίγο τα πράγματα αποφάσισα να κάνω μια ανανέωση του εξοπλισμού μου, καθώς πιστεύω πως ηχητικά δεν καλύπτομαι. Το λοιπόν:
ΚΙΘΑΡΑΗ τωρινή μου κιθάρα είναι μια Cort Z-42. Το κόστος της όταν την αγόρασα ήταν 260 ευρώ (στη Ελλάδα). Είναι μια κιθάρα σχήματος "Les Paul" με humbucker μαγνήτες (τους εργοστασιακούς) που όμως με τη δυνατότητα του "coil-tapping", μπορούν να ακουστούν και λίγο σαν single coils.
Έχοντας διαβάσει αρκετά στο φόρουμ έχω καταλάβει ότι η κιθάρα παίζει μικρό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού ήχου. Με αυτό στο νου λοιπόν, συν το γεγονός ότι η κιθάρα αυτή με έχει βολέψει, αποφάσισα να μην προχωρήσω για την ώρα στην αγορά μιας καινούριας, και να βγάλω ότι μπορώ σε θέμα "αίσθησης" από την Cort με ένα καλό set-up.
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣΠάμε στα καλά.... Ο ήχος μου βγαίνει από έναν καταπληκτικό και μοναδικό digital ενισχυτή, τον Line 6 Spider 3 στα 15Watts.

Ναι μεν, και δεν σηκώνω κουβέντα, έχω δεθεί με αυτόν τον εξοπλισμό, αλλά πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά, όσο παίζεις και ακούς μουσική, αυτή η "κρύα" βαβούρα, δε σε καλύπτει...
Γι'αυτό μετά ωρίμου σκέψεως κατάλαβα πως χρειάζομαι ένα εργαλείο, σαφώς καλύτερο. Κι εδώ ακούω τις προτάσεις σας.
ΕΦΕ-ΠΕΤΑΛΙΑΜηδέν... Έχω βολευτεί με τα εφέ του ενισχυτή μου, και τα κανάλια του (γι'αυτό άλλωστε και κατέληξα σ'αυτόν).
Θα ήθελα να μου πείτε αν πρέπει να προτιμούμε τη χρήση πολλών διαφορετικών πεταλιών ή μιας πεταλιέρας που τα κάνει όλα... Πάνω σ'αυτά θα ήθελα και ορισμένες προτάσεις....
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΩ η μουσική που ακούω και παίζω έχει ένα α' εύρος... Άλλες ώρες είναι Doors, άλλες Hendrix, άλλες Camel, άλλες Radiohead και άλλες Opeth.
Ο τωρινός εξοπλισμός μου, κάτι κάνει απ'όλα αυτά, αλλά καθόλου ικανοποιητικά...
Θα ήθελα να αναβαθμιστώ σε κάτι που θα μπορεί να τα κάνει, αλλά κάπως καλύτερα.
Τα χρήματα που θέλω να διαθέσω είναι γύρω στα 300 με 400 ευρώ.
Ο ήχος που θέλω να επιτύχω ξεκινά από "γεμάτα" clean όπως αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=jDIIGsf-i_g και φτάνει μέχρι βαρύ distortion όπως αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=ut_W88R1nxc