Να σας ενημερώσω κι εγώ λοιπόν με την σειρά μου, ιδιαίτερα σχετικά με την καταπολέμηση του αίτιου της υγρασίας, πως δεν είναι τόσο εύκολο όσο το γράφετε. Μένω σε μονοκατοικία, στην επαρχία, όπου το σπίτι - ημιυπόγειο έχει μέγα θέμα. Το ίδιο πρόβλημα έχει και φίλη - κολλητή σε παρόμοιο σπίτι. Η υγρασία αυτή, η μαυρίλα στους τοίχους, απλά δεν καταπολεμάται. Τόσο απλά. Μάλιστα, ό,τι λύσεις προτείνουν οι μηχανικοί, απλά σε έξοδα σε βάζουν. Ούτε με αφυγραντήρες ούτε με τίποτα. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι καθαρισμός όποτε εμφανίζεται η μαυρίλα με χλωρίνη ή κάποια άλλα σπρέι που υπάρχουν και φυσικά βάψιμο όποτε ο καθένας το κρίνει αναγκαίο. Με άλλα λόγια μαθαίνεις να ζεις με αυτό και σίγουρα, όπως πολύ σωστά το γράψατε, θέλει προσοχή. Για παράδειγμα, ούτε κατά διάνοια δεν αφήνεις τον χώρο χωρίς κλιματισμό τον χειμώνα. Το δοκιμάσαμε σε ένα δωμάτιο που δεν χρησιμοποιούσαμε (να γλυτώσουμε και πετρέλαιο) και όταν ανοίξαμε τα σώματα (καλοριφέρ), οι τοίχοι έτρεχαν νερό (κυριολεκτικά).
Στο θέμα μας τώρα. Την δική μου την ακουστική, την έχω σε σκληρή θήκη και δεν έχει θέματα. Την ηλεκτρική την έχω στο stand και είναι οκ. Ούτε ρύθμιση truss rod δεν χρειάζεται. Όσο για την δεύτερη ακουστική όμως, την παλιά, με την οποία δεν παίζω και την έχω στην μαλακή θήκη της, πριν κανά 3μηνο την άνοιξα και είδα όλο το fretboard γεμάτο μούχλα. Γνώμη μου λοιπόν, είτε βγάλε την κιθάρα από την θήκη (μαλακή) είτε να την φυλάς σε σκληρή θήκη. Το τελευταίο μάλιστα το προτείνει και η ίδια η Taylor ως καταπολέμηση σε συνθήκες υγρασίας - ξηρασίας...
Τέλος, το δωμάτιό μου (όπου βρίσκεται και η κιθάρα με ...την μούχλα) είναι θερμο-μονωμένο. Δεν έχει σημάδια εμφάνισης μούχλας, κι όμως η κιθάρα στην θήκη την μάζεψε...
Και για εσάς που με αυτά που γράφω τρομάζετε, όταν εσείς το καλοκαίρι πληρώνετε air-condition και ρεύμα στην ΔΕΗ εμείς δεν χρειαζόμαστε καν κλιματισμό. Το έχουμε από φυσικού!
Αυτά..