Γεια σας,
Επειδή σκέφτομαι σιγά-σιγά να επενδύσω σε ένα home recording studio (θα διαμορφώσω ένα κενό χώρο στο σπίτι μου), διάβασα κάποια πράγματα σχετικά με το set-up ενός καλού home studio..
Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως 1 από τις 3 σημαντικότερες επιλογές που πρέπει να κάνει κάποιος wannabe ηχολήπτης

είναι η επιλογή του monitor ή αλλιώς των ηχείων με τα οποία θα ακούει το αποτέλεσμα της ηχογράφησης και ανάλογα θα το διαμορφώνει.. Σε μια συζήτηση με τον
Freemind μου είχε πει ακριβώς το ίδιο πράγμα..
Το θέμα είναι αρκετά εκτενές και ελπίζω να γίνει μια καλή συζήτηση για να μάθουμε και εμείς οι άσχετοι περί home recording κάποια βασικά πράγματα.. Απ'το δίλλημα digital/analog method, dynamic/condenser mic, PC/Mac platform μέχρι λιγότερο σημαντικά θέματα όπως αν θα πρέπει να χωρίζουμε το rehearsal room από το mastering room ή πιο software θα χρησιμοποιούμε, η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ..
Σε αυτή τη φάση του εξοπλισμού μου θα ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι βασικές παράμετροι που πρέπει να λαβαίνουμε υπόψιν μας κατά την έρευνα αγοράς ενός monitor.. Όπως το σκέφτομαι πρέπει σίγουρα να "εκπέμπει" στα Hz που ακούει το ανθρώπινο αυτί (20Hz- 20.000Hz) για να μην θάβονται κάποιες συχνότητες και το ηχητικό αποτέλεσμα είναι άλλο από αυτό που ακούμε, αλλά υπάρχει κάτι άλλο σημαντικό που πρέπει να προσέχουμε; Επίσης φαντάζομαι ότι τα 2 ηχεία ενδεικνύονται λόγω της στερεοφωνικής εικόνας που παράγουν, αλλά μήπως χρειάζονται περισσότερα;
Πληροφοριακά να αναφέρω ότι στόχος είναι η ηχογράφηση μιας no-vocal τυπικής rock/metal μπάντας, δηλαδή τύμπανα, κιθάρες, μπάσα, πλήκτρα, (φωνή δεν με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση).. Σε πρώτη φάση θέλω να μάθω πληροφορίες σχετικά με τα monitors.. Δεν αναφέρω budget γιατί δεν θα ήθελα να σας βάλω σε κόπο να ψάξετε να μου προτείνετε monitors, απλά θα ήθελα να μάθω χαρακτηριστικά για την έρευνα αγοράς.. Αν πάει καλά η συζήτηση όμως ετοιμάζω και άλλα steps..

P.S.: Έχω έτοιμες συνθέσεις που παραμένουν στο guitar pro

.. Θα ήθελα να με βοηθήσετε να τις δω κάποτε σε αξιοπρεπή απόδοση ήχου σε ένα wav..