Κουραστήκαμε πια με αυτες τις ανοησίες. Ας δουμε τι σημαινει η λεξη "πειρατεία". Λεει ο Μπαμπινιωτης στο λεξικο του σελ 1379, η κλοπη υλικου,παρανομη αντιγραφη με σκοπο την εμπορικη εκμεταλευση.
Και τωρα ας δουμε πως με το να στειλω σε ενα φιλο μου το μπ3 χρησιμοποιωντας το διαδικτυο και μαλιστα απλα με ενα χαμογελο εμοτικον συνοδευτικο, εκμεταλευομαι τον καλλιτεχνη εμπορικα.
Ειπε τελευταια ο Θανασης Παπακωνσταντινου σε σχετικη ερωτηση. "Δεν ειμαι αντιθετος στην διακινηση των τραγουδιων μου στο διαδικτυο, γινομαι εξαλλος ομως οταν καποιοι κερδιζουν χρηματα απο αυτο".
Δεν ειναι αυτο το θέμα και το γνωριζουμε ολοι ,ουτε αν εχει 20 ευρω το cd. Το θεμα ειναι απλο και τους σκοτωνει η ελευθερια κινησης που αναπτυσσεται με το διαδικτυο,κι οχι μονο της μουσικης, η ελευθερια αυτη ειναι, που κατα την γνωμη τους πρεπει να πεθανει, και που σκεφτονται τον περιορισμο.
Δεν ειναι σε καμια περιπτωση η ελευθερη διακινηση στο τζαμπα των μπ3, δεν τους ενοχλει αυτο, αυτο ειναι απλα το δολωμα η φακα ειναι αλλη, για αυτο δινουν οι ιδιοι τους δισκους στο διαδικτυο μερες πριν απο την επισημη παρουσιαση τους. Σκοπος μοναδικος ειναι πως να ελεγχουν την διακινηση και πως να διαφυλαττουν το μονοπωλιο.
Τελευταια με την αγορα του youtube απο την Google, ειδαμε και το αντιθετο στις ΗΠΑ. Πολλοι που ανεβασαν τα βιντεακια τους κατεφυγαν στην δικαιοσυνη ζητωντας πνευματικα δικαιωματα, γιατι λεει με την δικη τους πνευματικη περιουσια ,οι της You Tube, μοσχοπουλησαν στην Google και γινηκανε ζαμπλουτοι. Ε ρε γλεντια με τα περιβοητα πνευματικα δικαιωματα.
Η ελευθερη διακινηση των τραγουδιων και των στιχων και των ακορντων δεν σκοτωνει την μουσικη, σκοτωνει την εξουσια που εχουν καποιοι πανω στη μουσικη καπως ετσι δεν τοπε κι ο Καζαντζακης καποτε " Ηθελε , λεει ναναι ελευθερος, σκοτωστε τον"