φιλε kiseichukan απλως εμενα μου φενεται οτι εσενα δεν σε πολυκαιει που η τιμη των cd ειναι τοσο υψηλη και την δικαιολογεις απολυτα!!!
Θα με ενδιέφερε κι εμένα να μου εξηγήσεις πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα, δεδομένου πως μερικά post πριν έχω ήδη γράψει ότι "εγώ δεν υποστήριξα πως στη συνείδησή μου οι τιμές δεν είναι υψηλές". Οι μόνοι που πρόκειται να επιμείνουν σε μια τέτοια άποψη είναι οι διευθυντές των δισκογραφικών κι ο πρόεδρος της ΑΕΠΙ. Δε νομίζω να βρεις και πολλούς που να θεωρούν την υπάρχουσα τιμή των cd έστω ικανοποιητική. Έχω μάλιστα ταξιδέψει και στο εξωτερικό και γνωρίζω επαρκώς τι "παίζει" σε οικονομίες σαφώς πιο εύρωστες από τη δική μας, όπου τα cd διαθέτουν λίγο πολύ την ίδια τιμή με αυτή της Ψωροκώσταινας.
αλλα εφοσον εγω στην καθημερινη μου ζωη βλεπω οτι δεν μπορουν ολοι να αγοραζουν cd (και μαλιστα πολλοι) βγαζω συμπερασμα οτι οντως τα cd ειναι πολυ ακριβα,και ξανα λεω οτι δεν χρειαζεται ενας καλλιτεχνης να κολυμπαει στα λεφτα
Ο καλλιτέχνης έχει κάθε δικαίωμα να κολυμπάει στα λεφτά, όσο ένας οποιοσδήποτε άλλος επαγγελματίας. Όπως εσύ φαντάζομαι, απολύτως φυσιολογικά, πιθανότατα επιθυμείς κάποια στιγμή να πιάσεις την "καλή", έτσι κι ένας καλλιτέχνης, χωρίς να χρειάζεται να είναι αυτός ο πρωταρχικός του σκοπός, δε θα τον χάλαγε να βγάλει τα μύρια όσα. Πρέπει δηλαδή να πεθάνει πάμφτωχος για να θεωρείται αυθεντικός ή κατά συνείδηση αριστερόφρων? (μια και το πάμε στο θέμα του καπιταλισμού). Απλοϊκή προσέγγιση.
Και πάλι όμως δε μου απαντάς πως μπορούμε να κατοχυρώσουμε ότι ο καλλιτέχνης τελικά θα έχει λαμβάνειν για το προσφερόμενο "προϊόν". Αν το αφήσουμε απλώς στην εντιμότητα και το αίσθημα δικαίου του κόσμου, μάλλον θα τη βγάζει στο τρένο με την κιθάρα αγκαλιά.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν η άποψή μου ή η δική σου είναι δεκτή ή όχι, αλλά αν θα καταλήξουμε και σε κάποιο συμπέρασμα που θα εξασφαλίζει τους πάντες.