Για "μεταλικό" ήχο έχεις 3 επιλογές:
1) Αγορά ενός καλού και πανάκριβου ενισχυτή (πχ mesa boogie. rectifier, marshall jcm jubilee κλπ) που όταν θα τον χρησιμοποιείς θα πρέπει να τον έχεις στα 8/10 για να μπορεί να βγάζει την παραπμόρφωση που καλείς "μεταλικό" ήχο
2) Να χρησιμοποιήσεις διάφορα αναλογικά πεταλάκια. Πολλά από αυτά είναι τόσο κλασικά που δεν μπορείς να κάνεις λάθος. TS-9, Guv'rnon, FuzzFace, κλπ Μάθε αν οι κιθαρίστες πουθ σου αρέσουν χρησιμοποιούν κάποιο συγκεκριμένο πετάλι και ακουλούθησέ τους!
3) Να αγοράσεις έναν ψηφιακό επεξεργαστή, κοινώς πολυεφέ! Τώρα για την συγκεκριμένη κατηγορία ένα μόνο θα σου πω: είναι το μέλλον! Παράγουν ήο που πριν από μερικά χρόνια δεν είχαν παρά μόνο ελάχιστοι τυχεροί και αυτό με απίστευτα μεγάλο κόστος. Το Zoom 606 είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, κάνει κάπου 50.000 και έχει αρκετά καλά αποτελέσματα. Αν περιμένεις λίγο και αν το ψάξεις θα βρεις και το "δισκοπότηρο" των ηλεκτρονικών εφέ: Behringer V-Amp2 λέγεται... Δεν το συζητώ τι μπορώ να κάνω με το συγκεκριμένο εφέ. Κάνε μιά βόλτα από το
www.v-amp.com να πάρεις μία ιδέα. Το δικό μου το αγόρασα κάπου 65.000 και χωρίς πολλά λόγια είναι απίστευτα καλό. Άκου τα demaκια που έχει το site και θα πάρεις μιά πρώτη γεύση. Ίσως να κανονίσω να στείλω και κανένα δικό μου.
ΥΓ Και γενικά όποιος φίλος θέλει να ρωτήσει για πολυεφέ, μην διστάσετε, το έχω ψάξει πολύ καιρό.
ΥΓ2. Καλή η φάση με τα real time effect της Live! αλλά εκτός ότι είναι πολύ πίσω τεχνολογικά στην μοντελοποίηση ενισχυτών (και στα εφέ δεν τα πάει και πολύ καλά), δεν μπορέις να έχεις το pc μαζί σου όλη ώρα. Είναι κάτι σαν να λέμε ότι θα κουβαλάω έναν VWσκαραβαίο μαζί μου γιατί χρησιμοποιώ τον αναπτήρα του! =)