Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι οι νόμοι έγιναν για το κοινό καλό (αλήθεια ποιος είναι αυτός που θέλει το καλό μου ή το καλό σου). Οι νόμοι είναι φτιαγμένοι ώστε να υπάρχουν παράθυρα και κάποιοι επιτήδιοι να κερδίζουν από αυτούς, πάντως μια γενική αλήθεια είναι ότι οι νόμοι συμφέρουν κατα πρώτο και κύριο λόγο σ' αυτούς που φυσάν το παραδάκι. Απλά κατάλαβαν -εδώ και δυο αιώνες- οι έχοντες την εξουσία ότι με απάνθρωπους νόμους και κανόνες θα χάσουν γρήγορα αυτήν την εξουσία και με τη βοήθεια των νόμων σταθεροροποιούν τη θέση τους, με μόνο πρόβλημα τη μείωση του ρυθμού κερδών τους.
Δεν είμαι τίποτα αντιεξουσιαστικός ή αναρχικό στοιχείο, απλά θέλουμε δε θέλουμε και απο τη στιγμή που ανήκουμε στο ζωικό βασιλείο (εκτός αν είμαστε τίποτα άψυχο - πέτρες π.χ.) ισχύει ο νόμος της φύσης, το μεγάλο ψάρι τρώει το μίκρο, αν αυτό αντιστραφεί μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά που καθημερινά βλέπουμε στη TV, οπότε μη μιλάτε.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν γίνει επαναφορά της θανατικής ποινής πρέπει να ψιλιαστούμε την κατάσταση καθώς ο τελευταίος λόγος για τον οποίο κάτι τέτοιο θα γίνει είναι η πάταξη της εγκληματικότητας. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο πρόκειται να δεχτώ την επαναφορά της θ.π. είναι να είναι ίση και αμείλικτη σε όλους τους παραβαίνοντες. Γιατί δε δέχομαι, ο άλλος ο μικροαστός που έχει χίλια δυο προβλήματα, που κάποια στιγμή τα χάνει εντελώς και καθαρίζει τη γυναίκα του να τιμωρείται, ενώ ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών να τη γλιτώνει πάντα και συγχρόνως να γίνεται πιο πλούσιος. Και ξέρεται ποιοι είναι οι μεγαλέμποροι. Δεν είμαι εγω και συ, ούτε το βαποράκι στη γωνία, αλλά κάποιοι από αυτούς που κυκλοφορούν στα μεγάλα σαλόνια, γιατί η εγκληματικότητα θα είχε παταχθεί προ πολλού αν δεν είχε τις ρίζες της ψηλά. Τότε και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα δεχτώ την επαναφορά του θανάτου ως ποινή, αν -δηλαδή- θανατώνεται και αυτός που έχει 14 αμάξια και 3 ουρανοξύστες, αν και εφόσον είναι μεγαλέμπορος, γιατί αυτός δε σκοτώνει ένα παιδάκι αλλά ΧΙΛΙΑΔΕΣ ..... αλλιώς "κλάψ'τα Χαράλαμπε".
Επείδη όμως ξέρω προκαταβολικά ότι κάτι τέτοιοι δεν πρόκειται να συμβεί και πάντα οι κακομοίρηδες θα την πληρώνουν (αλήθεια πόσους εκατομμυριούχους έχουν εκτελέσει στην Αμερική; Μόνο κάτι νέγρους ή άλλα "περιθωριακά στοιχεία" βλέπω να εκτελούνται), δηλώνω ξεκάθαρα ότι είμαι ΕΝΑΝΤΙΟΝ της θανατική ποινής και ο Θεός να μας φυλάξει μη κάνει ο πολιτισμός μας κι άλλα βήματα πίσω με την επανακαθιέρωση της.