Αποστολέας Θέμα: Επαναφορα θανατικής ποινής  (Αναγνώστηκε 82852 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
Απ: Επαναφορα θανατικής ποινής
« Απάντηση #100 στις: 17/11/05, 11:10 »
Μα το έγκλημα φίλε μου είναι πάντα προσωποποιημένο.
Θα σου έλεγα, καλοπροαίρετα, να διαβάσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) το Έγλημα και Τιμωρία του Ντοστογιεφσκι, που αποτελεί την πιό αξιόλογη λογοτεχνική (και φιλοσοφικη θα έλεγα) προσέγγιση πάνω στο θέμα αυτό.
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

VASILISHARA

• Επισκέπτης
« Απάντηση #101 στις: 17/11/05, 12:39 »
Μα το έγκλημα φίλε μου είναι πάντα προσωποποιημένο.
Θα σου έλεγα, καλοπροαίρετα, να διαβάσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) το Έγλημα και Τιμωρία του Ντοστογιεφσκι, που αποτελεί την πιό αξιόλογη λογοτεχνική (και φιλοσοφικη θα έλεγα) προσέγγιση πάνω στο θέμα αυτό.

Αν δεν κάνω λάθος όμως στο βιβλίο αυτό ο κεντρικός ήρωας
νιώθει τύψεις και παραδίνεται...σωστά...;
« Τελευταία τροποποίηση: 17/11/05, 12:41 από VASILISHARA (Εκδοροσφαγεύς - Πολιτειολόγος) »

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: 18/11/05, 07:37 »
Ναι, Βασίλη μου σωστά.

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
  • My name is Peter Stillman-This is not my real name
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
« Απάντηση #103 στις: 18/11/05, 15:02 »
Ευχαριστώ που μου προλάβατε το φινάλε του βιβλίου που πραγματικά βαρέθηκα, με κούρασε και το παράτησα.
Όλη αυτή η καταφυγή σε αυθεντίες, αρχαιοελληνικές ουτοπίες μπλα μπλα μπλα make me sick.
Συμφωνώ απόλυτα με τον schizm.
Χρειάζεται ένα μέτρο.
Εξακολουθώ να είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος με την θανατική ποινή και διάφωνος με οποιεσδήποτε προσπάθειες επαναφοράς της.
Ίσως το παλληκάρι που εξύμνισε τον ορθολογισμό και κατηγόρησε το ανθρώπινο ένστικτο να υπερέβαλλε, αλλά μην τα βάλουμε και με τον ανθρωπισμό.
Δηλαδή να προσέχουμε και τι λέμε.
Δηλαδή στην ιδανική κοινωνία κυκλοφορούμε μαστουρωμένοι με οξυγόνο, ξυπόλητοι, με χλαμύδες και ένα μαγκνουμ στην κωλοτσεπη της χλαμύδας για να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας?
Καλή φάση. Ψήθηκα ήδη.
Και σταματάω εδώ για ναμην αρχίσουμε άλλη μια "μαλλί-με-μαλλί" ευγενική συζήτηση "προοδευτικάριων" και "εθνικάρων῾..
soundcloud.com/conticucci

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: 14/12/05, 12:04 »
Thread που θυμήθηκα κι εγώ Χριστουγεννιάτικα...φαίνεται όμως πως στην πολιτεία του "I'll be back" Arnold η συγχώρεση, το έλεος κι η δεύτερη ευκαιρία είναι λέξεις άγνωστες, μολονότι ο θύτης έχει δώσει απτά δείγματα μεταμέλειας κι ενδεχομένως έχει σώσει ζωές με τη στάση και τα "διδάγματά" του. Μέσα στο πνεύμα τον εορτών λοιπόν...

Στις 14/11 ανέφερα την ιστορία του Τούκι. Σήμερα ένα "κεφάλαιο" έκλεισε για τον ψηφοθηρούντα Άρνολντ κι η κοινωνία μας μπορεί να κοιμάται ήσυχη που ένας πρώην συμμορίτης κι επί 24 χρόνια στη φυλακή μεταμελημένος "εγκληματίας" (διότι ο χαρακτηρισμός χρήζει διερεύνησης) που έγραφε βιβλία για να μεταπείσει τα μαύρα πρόβατα, επιτέλους οδηγήθηκε στο πυρ το εξώτερο (ή το εσώτερο...ποτέ δεν κατάλαβα τη διαφορά). Άλλη μια νίκη για τους πρεσβευτές της θανατικής ποινής κι ένας κίνδυνος λιγότερος...

Ακολουθεί το άρθρο από το in.gr:

"Ένας ακόμα θανατοποινίτης εκτελέστηκε στην Πολιτεία της Καλιφόρνια. Πρόκειται για τον Στάνλεϊ «Τούκι» Ουίλιαμς, ο οποίος είχε καταδικαστεί πριν από 24 χρόνια για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων.

Στις φυλακές ο «Τούκι» είχε δείξει μεταμέλεια, γράφοντας βιβλία για τα παιδιά και καταγγέλλοντας τη βία. Επίσης είχε πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στις συμμορίες. Ειχε προταθεί μάλιστα αρκετές φορές για Νόμπελ Ειρήνης.

Έξω από τη φυλακή του Σαν Κουέντιν είχαν συγκεντρωθεί μερικές εκατοντάδες υποστηρικτών του, οι οποίοι ζητούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή την αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ αρνήθηκε την τελευταία στιγμή να του απονείμει χάρη. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αφού μελέτησα τα στοιχεία και την ιστορία της υπόθεσης και αφού άκουσα τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να δώσω χάρη».

Μόλις ανακοινώθηκε η είδηση της εκτέλεσης, οι χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο των φυλακών ξέσπασαν σε οργισμένα συνθήματα. «Τελείωσε, αλλά δεν τελείωσε» δήλωσε συμβολικά ο αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον.

Ο Στάνλεϊ Ουίλιαμς είχε ιδρύσει το 1971 μία από τις εγκληματικότερες συμμορίες του Λος Αντζελες. Βάσει του κατηγορητηρίου με το οποίο καταδικάστηκε, το 1979 δολοφόνησε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος, ένα ζευγάρι Ταϊβανών και την κόρη τους.

Ο ίδιος αρνήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή τις κατηγορίες."

Αποσυνδεδεμένος porky

• Η κακιά γουρουνίτσα
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ήθελα να μαι η αφή στην άκρη των δακτύλων σου
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: 14/12/05, 22:13 »
Το θεμα το ειχαν εχθες "οι φάκελοι" του Παπαχελά και αυτό που μου εκανε εντυπωση ηταν η στηριξη που ειχε ο "Τούκι" απο τους διάσημους εγχρωμους της Αμερικής (δεν ειδα κανεναν λευκό να τον υποστηριζει , παρά μονο να τον κατηγορεί ακομη και μία δημοσιογραφος η οποια νομιζω λογω επαγγελματος δε θα πρεπε να παρει θεση ).
Η φίλη του που εγραφαν μαζί τα βιβλία και που ξεκινησε όλη αυτη την εκστρατεια για να μη πραγματοποιηθεί η εκτέλεσή του, υποστηριξε οτι οι αποδειξεις ηταν πλαστές , "χερι" της αστυνομιας η οποια ηθελε να πιασει τον Τουκι πάσει θυσία για να σταματήσει την εξαπλωση της συμμοριας , της οποιας ηταν αρχηγος...
Το πιό περιεργο ειναι οτι προταθηκε για Νομπελ ειρηνης κατι που με ξενισε αρκετά διοτι ακομη κι αν υπαρχει μεταμέλεια,ακομη κι αν ειχε βοηθησει πολύ κοσμο με τα βιβλία του , η κατηγορια για την οποια μπηκε φυλακή ηταν η δολοφονια , ειτε αυτη εγινε απο τον ιδιο ειτε ηταν φτιαχτή...

Ειμαι υπερ της θανατικης ποινης για συγκεκριμενα εγκληματα και με ατρανταχτα αποδεικτικά στοιχεια , που αφορούν παιδιά
γιατί τα παιδια οσο ζωηρά ή αθωα (απονηρευτα) κι αν ειναι δεν παυουν να ειναι παιδιά και ο βιασμός τους και η δολοφονία τους νομιζω πως πρεπει να πληρωνονται με παραδειγματικό τροπο....ακομη κι αν αυτός ονομαζεται "με το ιδιο νομισμα"
Καλύτερα να μη μιλάς αν δε πολυκατέχεις..μα αν ξέρεις,μη κρατας κρυφό τον θησαυρό που έχεις....
καλύτερα να μη μιλάς κακές αν κάνεις σκέψεις..μα αν συλλογάσαι όμορφα ειναι χρυσές οι λέξεις....
να συλλογάσαι όμορφα....

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: 14/12/05, 22:43 »
Ο Σoν Πεν ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές του Τούκι...αναμενόμενο μια και είναι ακτιβιστής που έχει ταχθεί πολλάκις υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής. Στο πλήθος στήριξής του έξω από τις φυλακές, το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει σε θανατοποινίτη, υπήρχαν και πολλοί λευκοί.

Δε θα τον πρότεινα προσωπικά ποτέ για Νόμπελ Ειρήνης και μάλιστα 5 φορές, αλλά αν αναλογιστούμε πως (αν θυμάμαι και καλά) γι' αυτό έχουν προταθεί τόσο ο Σαρόν, όσο κι ο Μπους, δε μου κάνει καμία εντύπωση.

Όσο πάντως τα "ατράνταχτα" αποδεικτικά στοιχεία, μπορεί να είναι κάλπικα και πλαστά, αρνούμαι να υιοθετήσω μια υποκείμενη σε παραποίηση και διαβλητή απόδοση δικαιοσύνης, που τελικά συνιστά εκδίκηση και πολιτική εκμετάλλευση, αν κρίνουμε από την περίπτωση που αναφέρθηκε. Τελικά λοιπόν ο σωφρονισμός κι η μεταμέλεια λίγη σημασία έχουν, ακόμα κι όταν γίνονται φωτεινό αντιπαράδειγμα, ακόμα κι αν αξιοποιούνται εκ των υστέρων για να σώσουν και να αποτρέψουν. Κι εκεί η κοινωνία μας τιμωρός κι αδέκαστος τιμητής...

Αποσυνδεδεμένος Jimmy_Page

• Θαμώνας
  • Σαν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς
    • Προφίλ
    • Tribute to Rory Gallagher
« Απάντηση #107 στις: 24/12/05, 01:47 »
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ! (αν και μερικά καθάρματα θέλουνε γδάρσιμο)
Για τον απλούστατο λόγο πως δεν μπορείς να καθορίσεις σαφώς και νομικά τα όρια του ειδεχθούς εγκλήματος έτσι ώστε να τιμωρείς. Ακόμη -και αυτό είναι και το πιο πιθανό-, ποιος αποκλείει την τιμωρία άλλον εγκληματιών με ψεύτικες κατηγορίες (πχ. λέω εγώ... δύσκολα θα έβγαζαν τα μέλη της 17Ν πρεζέμπορες αν θέλαν να τους εκτελέσουν?)
Πύρ στη Αλαμάνα και φωτιά στο Γοργοπόταμο...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: 24/12/05, 01:48 »
Μια η λύση! ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

old_lion

• Επισκέπτης
« Απάντηση #109 στις: 24/12/05, 02:21 »
"... Σας θέτω, λοιπόν, το ερώτημα της επαναφορας της θανατικής ποινής για τέτοιου είδους εγκλήματα
     και υπό την πρϋπόθεση ότι οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει κι έχει παρέλθει ικανός χρόνος
     (π.χ. πέντε χρόνια) από την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη.

Εδώ φίλε Τάσο έκανες ένα λάθος .
Συγχέεις την ανθρωπιά και την έννοια τού Δικαίου
με τις νομικιστικές απόψεις που μάς αφήνουν παγερά αδιάφορους .

Η θανατική ποινή , η προσχεδιασμένη και προγραμματισμένη θανατική ποινή
δεν είναι Δίκαιο ,  είναι εκδίκηση .

Η εκδίκηση θα φέρει αντεκδίκηση και πιο πολύ μίσος , στα σίγουρα .

Αυτό θέλουμε , Τάσο μου ?

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης [nOiz]

• Αναθεματιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • One Sick Bastard
    • Προφίλ
    • SoundCloud
« Απάντηση #110 στις: 24/12/05, 03:31 »
Διαλεξα την πρωτη επιλογη γιατι πιστεβω ετσι θα καθαρισει ο τοπος απο εκγληματιες!!!!

Καλά μάγκα εσύ το έχεις χάσει το τρένο...
Μάλλον το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να f*ck Like a beast...
Κρίμα γιατί ψηφίζεις κιόλας..

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: 24/12/05, 10:19 »
Εδώ φίλε Τάσο έκανες ένα λάθος .
Συγχέεις την ανθρωπιά και την έννοια τού Δικαίου
με τις νομικιστικές απόψεις που μάς αφήνουν παγερά αδιάφορους .

Η θανατική ποινή , η προσχεδιασμένη και προγραμματισμένη θανατική ποινή
δεν είναι Δίκαιο ,  είναι εκδίκηση .

Η εκδίκηση θα φέρει αντεκδίκηση και πιο πολύ μίσος , στα σίγουρα .

Αυτό θέλουμε , Τάσο μου ?

Φίλε Αντώνη, χρόνια πολλά!
Πριν από κάμποσα χρόνια, στην πατρίδα μου τη Μάνη, ένα κερασφόρο ανθρωποειδές βίασε και σκότωσε (συνθλίβοντάς του το κεφάλι μ' ένα αγκωνάρι) ένα πεντάχρονο αγοράκι, το οποίο παρέσυρε, προηγουμένως, απ' την πλατεία που έπαιζε αμέριμνο, σε μια ερημική τοποθεσία. Τον συνέλαβαν, ομολόγησε, τον έβαλαν σ' ένα αστικό (!!!) λεωφορείο και τον πήγαιναν για την Αθήνα. Ο παππούς του άτυχου μικρούλη, είπε στον γιό του: "Εμένα η ζωή μου τέλειωσε, εσύ είσαι ακόμα νέος. Άρα, εγώ θα ξεπληρώσω την αδικία". Ακολούθησε, οπλισμένος, το λεωφορείο και στους Μύλους που το λεωφορείο σταμάτησε για σουβλάκια (!!!) ανέβηκε επάνω. Το κτήνος ήταν στη θέση του, δεμένο με χειροπέδες απ' το χέρι ενός εκ των δύο αστυνομικών που το συνόδευαν. Ο παππούς είπε στον αστυφύλακα: "Αυτός θα πεθάνει, με σένα δεν έχω τίποτα, αλλά δεν θα διστάσω να σκοτώσω κι εσένα αν μου δημιουργήσεις προβλήματα. Βγάλε τις χειροπαίδες και βγες  έξω να με περιμένεις". Αφού ξεβρώμισε τον τόπο, βγήκε άοπλος απ' το λεωφορείο και παραδόθηκε.
Χαρακτηρίστε με όπως θέλετε, αλλά εμένα αυτή η Δικαιοσύνη μου ταιριάζει.

achilles_5

• Επισκέπτης
« Απάντηση #112 στις: 24/12/05, 13:00 »
Κοιτάξτε, δεν θα πω ότι είμαι θρήσκος ή φανατικός Καθολικός, αλλά
όσο και να 'χει δεν νιώθω Χριστιανός και ντρέπομαι ακόμη και για τις
θανατικές ποινές των Η.Π.Α. Πόσο μάλλον αν επαναφερθεί εδώ στην Ελλάδα.
Δεν είναι σωστό. Ούτως η άλλως, ο φίλος μας ο Ρουμάνος (αν θυμάμαι καλά),
παρακάλεσε να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή γιατί του είπανε οι κρατούμενοι
της Αλικαρνασσού ότι θα τον δείρουν μέχρι θανάτου.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: 25/12/05, 22:15 »
Οκ φίλε Ιανέ, αλλά κανένα κράτος και κρατικός φορέας δεν είναι αρμόδιος και ικανός να το κάνει αυτό! Η εκδίκηση είναι στα χέρια του κάθε θιγόμενου! Αν εγώ ήμουν μπάτσος μπροστά στο περιστατικό θα άφηνα τον παππού να φύγει!

Αποσυνδεδεμένος geosim

• Θαμώνας
  • η ώρα είναι μία
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: 25/12/05, 22:44 »
Μια η λύση! ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

Σε ποιό ακριβώς πρόβλημα είναι λύση τα ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (sic)??? :(
« Τελευταία τροποποίηση: 27/12/05, 13:05 από GEOSIM »

VASILISHARA

• Επισκέπτης
« Απάντηση #115 στις: 26/12/05, 07:33 »
Παράθεση

Φίλε Αντώνη, χρόνια πολλά!
Πριν από κάμποσα χρόνια, στην πατρίδα μου τη Μάνη, ένα κερασφόρο ανθρωποειδές βίασε και σκότωσε (συνθλίβοντάς του το κεφάλι μ' ένα αγκωνάρι) ένα πεντάχρονο αγοράκι, το οποίο παρέσυρε, προηγουμένως, απ' την πλατεία που έπαιζε αμέριμνο, σε μια ερημική τοποθεσία. Τον συνέλαβαν, ομολόγησε, τον έβαλαν σ' ένα αστικό (!!!) λεωφορείο και τον πήγαιναν για την Αθήνα. Ο παππούς του άτυχου μικρούλη, είπε στον γιό του: "Εμένα η ζωή μου τέλειωσε, εσύ είσαι ακόμα νέος. Άρα, εγώ θα ξεπληρώσω την αδικία". Ακολούθησε, οπλισμένος, το λεωφορείο και στους Μύλους που το λεωφορείο σταμάτησε για σουβλάκια (!!!) ανέβηκε επάνω. Το κτήνος ήταν στη θέση του, δεμένο με χειροπέδες απ' το χέρι ενός εκ των δύο αστυνομικών που το συνόδευαν. Ο παππούς είπε στον αστυφύλακα: "Αυτός θα πεθάνει, με σένα δεν έχω τίποτα, αλλά δεν θα διστάσω να σκοτώσω κι εσένα αν μου δημιουργήσεις προβλήματα. Βγάλε τις χειροπαίδες και βγες  έξω να με περιμένεις". Αφού ξεβρώμισε τον τόπο, βγήκε άοπλος απ' το λεωφορείο και παραδόθηκε.
Παράθεση

Γεια σου ρε αδερφέ..!!!

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: 26/12/05, 15:28 »
Για πολλοστή φορά πράττουμε το ίδιο κι απαράλλαχτο λάθος...ταυτιζόμαστε πλήρως με την πλευρά του θύματος, λες και το νόημα της δικαιοσύνης είναι να εξισωθούμε με το συναισθηματικό κόσμο των συγγενών του. Σε μια τέτοια περίπτωση προτείνω κάτι ακόμα ιδανικότερο για τους θιασώτες αυτής της νοοτροπίας...να καταργήσουμε τα δικαστήρια, τους δικαστές, τους δικηγόρους, τους εισαγγελείς κι εν γένει τη δικαστική εξουσία στο σύνολό της και να προμηθεύσουμε με ένα δίκαννο και κουτάκια από σφαίρες όλους τους πολίτες για να απολαμβάνουν την έννοια του δικαίου που τους αρμόζει. Θες αγαπητέ μου να τουφεκίσεις στο κεφάλι τον θύτη που σου έφαγε το παιδί? Ξεκινάμε το ανθρωπιστικό μας κυνήγι της εκδίκησης με τις ευλογίες της πολιτείας, ώστε να επανέλθουμε στην πατροπαράδοτη θέση μας ανάμεσα στα ζώα της ζούγκλας. Απλά κι ωραία.

Έτσι θα μπορεί ο κάθε παππούς εκεί έξω να γίνεται δικαστής κι εκτελεστής επί τόπου...2 σε 1 και καλώς ήλθατε στη χώρα της αυτοδικίας, όπου οι πολιτειακοί θεσμοί είναι ανύπαρκτοι και όλα παραδειγματικά.

Τώρα μάλιστα καταλαβαίνω πόσο δίκιο είχαν όλοι εκείνοι που σκότωναν εν ψυχρώ Αλβανούς μόνο και μόνο επειδή τους έκλεβαν μια κότα.

Καλά μας Χριστούγεννα παιδιά...μέσα στο πνεύμα της αγάπης είμαστε οι άτιμοι! ;D

Αποσυνδεδεμένος geosim

• Θαμώνας
  • η ώρα είναι μία
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: 26/12/05, 19:06 »
Αδέρφια. .... Σας θέτω, λοιπόν, το ερώτημα της επαναφορας της θανατικής ποινής για τέτοιου είδους εγκλήματα και υπό την πρϋπόθεση ότι οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει κι έχει παρέλθει ικανός χρόνος (π.χ. πέντε χρόνια) από την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη.

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το εισαγωγικό post αυτού του θέματος. Διακρίνεται η εύλογη αμφιβολία του δικαιικού μας συστήματος και η ειλικρινής αγωνία για τα αποτελέσματα του, καθώς και μια πρόταση ορθολογικοποίησης αυτού.

Πριν από κάμποσα χρόνια.........Αφού ξεβρώμισε τον τόπο, βγήκε άοπλος απ' το λεωφορείο και παραδόθηκε.

..Μετά από λίγο καιρό οι μάσκες και τα προσχήματα πέφτουν...Καμιά αγωνία,καμιά αμφιβολία και κανένα κρίμα για μια ανθρώπινη κοινωνία. Πάνω από όλα η τιμή, οι μύες, τα μπράτσα και τα σιδερικά. Βαλκανικός τσαμπουκάς αμα λάχει να ούμε....

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: 26/12/05, 19:32 »
Αδέρφια. .... Σας θέτω, λοιπόν, το ερώτημα της επαναφορας της θανατικής ποινής για τέτοιου είδους εγκλήματα και υπό την πρϋπόθεση ότι οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει κι έχει παρέλθει ικανός χρόνος (π.χ. πέντε χρόνια) από την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη.

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το εισαγωγικό post αυτού του θέματος. Διακρίνεται η εύλογη αμφιβολία του δικαιικού μας συστήματος και η ειλικρινής αγωνία για τα αποτελέσματα του, καθώς και μια πρόταση ορθολογικοποίησης αυτού.

Πριν από κάμποσα χρόνια.........Αφού ξεβρώμισε τον τόπο, βγήκε άοπλος απ' το λεωφορείο και παραδόθηκε.

..Μετά από λίγο καιρό οι μάσκες και τα προσχήματα πέφτουν...Καμιά αγωνία,καμιά αμφιβολία και κανένα κρίμα για μια ανθρώπινη κοινωνία. Πάνω από όλα η τιμή, οι μύες, τα μπράτσα και τα σιδερικά. Βαλκανικός τσαμπουκάς αμα λάχει να ούμε....

Η κριτική δεκτή.
Μια ένσταση. Μπορείς εύκολα να αποστασιοποιείσαι απ' τα θύματα της κοινωνικής μας ζούγκλας και να παριστάνεις τον προοδευτικό (με ή χωρίς εισαγωγικά), μέχρι η τρέλλα να σου χτυπήσει την πόρτα. Τότε, πέφτουν, πραγματικά, οι μάσκες και ο άνθρωπος αναζητά την γνήσια δικαιοσύνη του φυσικού δικαίου. Και οι ενστάσεις μου αυτές θα έξαφανίζονταν μέσα σ' ένα διακαιϊκο περιβάλλον, όπου η τιμωρία θα ήταν αντίστοιχη του εγκλήματος.
Τέλος, φαντάζομαι, ότι η αποστροφή για "τσαμπουκάδες", για "μπράτσα" και "σιδερικά", μάλλον θα πρέπει να καταχωρηθεί ως άστοχη...να ούμε...

Αποσυνδεδεμένος geosim

• Θαμώνας
  • η ώρα είναι μία
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: 26/12/05, 19:55 »
Δηλαδή για να αποδείξω την αλήθεια αυτών που λέω, πρέπει να πέσω θύμα ανθρώπινης τραγωδίας. Μέχρι τότε θα είμαι ένας εν δυνάμει ψευτοπροοδευτικός που θα παριστάνω τον έξυπνο και θα πρέπει να αφήσω το πεδίο ανοιχτό σε ζουγκλοειδής πρακτικές.....
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση για την ελευθερία έκφρασης και σεβασμού στον συμφορουμίτη. 

Αποσυνδεδεμένος geosim

• Θαμώνας
  • η ώρα είναι μία
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: 26/12/05, 20:00 »
Άσε που στο αρχικό post ζητιέται η άποψη όλων μας. Δεν διέκρινα στην πρόσκληση συμμετοχής, κάποιο πιστοποιητικό ανθρώπινης τραγωδίας  >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: 26/12/05, 20:05 »
Αγαπητέ μου GEOSIM, γιατί θυμώνεις;
Είπα και προηγουμένως, ότι η κριτική σου είναι δεκτή. Εγώ δεν διατηρώ το ίδιο δικαίωμα για σένα;
Επίσης, εφόσον προχωράς σε σχολιασμούς χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς, θα πρέπει να αναμένεις την ίδια αντιμετώπιση.
Κατά τα άλλα, σέβομαι απολύτως τη γνώμη σου και αμφιβάλλω για την δική μου. Γι αυτό άλλωστε έθεσα, αρχικά, το θέμα προς συζήτηση. :)

Αποσυνδεδεμένος geosim

• Θαμώνας
  • η ώρα είναι μία
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: 26/12/05, 20:16 »
Φίλε μου Ιανέ, δυσφορία ναι, θυμός όχι.
Και αιτία αυτής, η διαφωνία μου σε απόψεις σου. Τι το δημιουργικότερο?
Αιχμηρός ναι. Προσβλητικός πού?
Και αιτία αυτού? Μια αντίφαση που διέκρινα.
Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς με τις ζυμώσεις, ανεξάρτητα από τις αιτίες τους.
Καλή χρονιά

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: 26/12/05, 20:24 »
Φίλε μου Ιανέ, δυσφορία ναι, θυμός όχι.
Και αιτία αυτής, η διαφωνία μου σε απόψεις σου. Τι το δημιουργικότερο?
Αιχμηρός ναι. Προσβλητικός πού?
Και αιτία αυτού? Μια αντίφαση που διέκρινα.
Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς με τις ζυμώσεις, ανεξάρτητα από τις αιτίες τους.
Καλή χρονιά

Να' σαι καλά και να ξέρεις ότι, στο βάθος, ζηλεύω την ρομαντική και άδολη στάση σου...
Όμως, η ζωή σκληραίνει τους ανθρώπους και, στο τέλος, τους μαθαίνει, δυστυχώς, να καταχωνιάζουν την ευαισθησία και τον ρομαντισμό στα τρίσβαθα της ψυχής τους.
Καλή και δημιουργική χρονιά και σε σένα :)

Αποσυνδεδεμένος Iroukos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ...όπου γης & πατρής...!!! ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ!!!!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • ALOE VERA (FLP)
« Απάντηση #124 στις: 26/12/05, 21:13 »
oti kai na exei kanei enas dolofwnos-paiderasths kai de kserw k gw ti allo- den exei kanenas to dikaiwma na aferesei ti zwh tou!

sth teliki 8a akolou8isoume thn trelh logikh tou 8yth???

pou einai h logiki dld se olo auto??? ???