δεν ειναι αυτη η λογικη του δικαιου
το ρομποτ πηγαινε στην πρωτη περιπτωση επισης 
το τι ειναι αδικο η δικαιο το οριζουν οι νομοι
Οι οποίοι νόμοι, όπως σου είπε ήδη ο Ommadawn, δημιουργήθηκαν με βάση το αίσθημα δικαίου και με βάση αυτό συνεχίζουν να τροποποιούνται/εμπλουτίζονται. Και αυτό είναι το πνεύμα του νόμου, ξαναλάω. Αν κάποιος κολλήσει στο γράμμα του νόμου όμως, μπορεί να βρει παραθυράκια και να βγάλει τον εγκληματία αθώα περιστερά και το θύμα θύτη. Και αν έχεις αμφιβολίες για το κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό, θα σε συμβούλευα εκτός από τα βιβλία της σχολής, να ρίξεις μια ματιά και σε διάφορες υποθέσεις. Κατά προτίμηση αυτές που αναλαμβάνει ο μελλοντικός σου συνάδελφος ο κος Κούγιας.
Αν υπονοείς ότι οι νόμοι ασφαλίζουν με στεγανά κάθε περίπτωση αδικίας, ή ότι εφαρμόζονται όπως πρέπει και δεν χρησιμοποιούνται κατά βούληση και περίπτωση κάνοντας χρήση των άπειρων "παραθυρακίων", σε παρακαλώ να μου πεις σε ποιόν πλανήτη ζεις να έρθω κι εγώ.
Παρεμπιπτόντως, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μόλις μπήκες Νομική. Να σε ενημερώσω πως δεν έχεις καν αρχίσει να ξύνεις την επιφάνεια λοιπόν. Δεν θα με εξέπλησσε καθόλου αν έχω διαβάσει περισσότερο δίκαιο από ό,τι εσύ μέχρι στιγμής, και όχι, δεν είμαι νομικάρια (αλλά και το δίκαιο δεν είναι μονοπώλιο των δικηγόρων σαν αντικείμενο). Πριν λοιπόν παραπέσεις πάλι σε μεγαλοστομίες του στυλ "εγώ το σπουδάζω το αντικείμενο και ξέρω τί λέω", θα σε συμβούλευα να περιμένεις να αρχίσεις όντως να σπουδάζεις το αντικείμενο ουσιαστικά - και η "ιστορία του δικαίου" doesn't qualify.