Αποστολέας Θέμα: Επαναφορα θανατικής ποινής  (Αναγνώστηκε 82844 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
Απ: Επαναφορα θανατικής ποινής
« Απάντηση #200 στις: 25/03/07, 18:16 »

Μετα το στρατόκ***ο υπάρχει και ο νομόκ****ς....

Καλή η πίστη στους νόμους, αλλα να βάλουμε και το κεφάλι να δουλέψει λίγο...

ειδες τι ανακαλυπτει κανεις?νομοκα υλος,ωραια λεξη θα τη λεω
καλα σε -κ**λος ξερεις ποσα πολλα μπορεις να βρεις....μεσα απο το κιθαρα παιρνω εμπνευση

Σε αυτό κόλλησες? Τελικά ζητούσα πολλά όταν σου είπα να χρησιμοποιήσεις το κεφάλι σου...

Και αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις σωστά τη παράθεσή μου, να βάλεις όλο το κείμενο...
δεν ειναι αυτη η λογικη του δικαιου
το ρομποτ πηγαινε στην πρωτη περιπτωση επισης ;)
το τι ειναι αδικο η δικαιο το οριζουν οι νομοι
Μετα το στρατόκ***ο υπάρχει και ο νομόκ****ς....

Καλή η πίστη στους νόμους, αλλα να βάλουμε και το κεφάλι να δουλέψει λίγο...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #201 στις: 25/03/07, 18:27 »
allos mperdevei ta kefalia(panw katw)
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
  • My name is Peter Stillman-This is not my real name
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
« Απάντηση #202 στις: 25/03/07, 18:30 »

Προς -hurted- fury > H διαφωνία ξεκίνησε από την υπογραμισμένη έννοια του τι είναι δίκαιο (δυο σελίδες πριν) που εξέφραζε μια τυπολατρία και ένα δέος για το θαυμαστό καινούριο κόσμο που ο leytonstone ανακαλύπτει στη Νομική. Επίσης διαφώνησα με την εξίσωση Χίτλερ-Αλέξανδρου (τον αναφέρει και σε άλλο ποστ ο laytonstone το Χίτλερ - θα 'ναι ίσως κάποια νεύρωση).
Κοινώς, επιχειρηματολόγησα υπέρ του Αλέξανδρου και υπέρ του διαχωρισμού αισθήματος δικαίου από τη νομολατρεία.
That simple.

Θεε μου, το thread εκφυλίστηκε.
soundcloud.com/conticucci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: 25/03/07, 18:37 »
allos mperdevei ta kefalia(panw katw)

Αν και ήδη η επιχειρηματολογία σου, δείχνει σοβαρό επίπεδο σπουδών, θα ήθελα να δω πως θα απαντάς όταν θα έχεις ολοκληρώσει ένα εξάμηνο.

+10   
Ομολογώ ένοχος...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #204 στις: 25/03/07, 18:37 »

Προς -hurted- fury > H διαφωνία ξεκίνησε από την υπογραμισμένη έννοια του τι είναι δίκαιο (δυο σελίδες πριν) που εξέφραζε μια τυπολατρία και ένα δέος για το θαυμαστό καινούριο κόσμο που ο leytonstone ανακαλύπτει στη Νομική. Επίσης διαφώνησα με την εξίσωση Χίτλερ-Αλέξανδρου (τον αναφέρει και σε άλλο ποστ ο laytonstone το Χίτλερ - θα 'ναι ίσως κάποια νεύρωση).
Κοινώς, επιχειρηματολόγησα υπέρ του Αλέξανδρου και υπέρ του διαχωρισμού αισθήματος δικαίου από τη νομολατρεία.
That simple.

Οκ...thanks...γιατι ειχα χασει τα αυγα και τα πασχαλια...δεν μπορουσα να συντονιστώ στο θέμα...
Περι αλέξανδρου δεν μπορω να εκφέρω αποψη γιατί δεν έχω ασχοληθεί και πολύ (σχεδόν καθούλου θα έλεγα) με την ελληνική ιστορια...(κακως βέβαια)...ξερω μόνο τα βασικα
Τωρα για τους νομους, πιστεύω και εγω ότι οι νόμοι oφείλουν, και νόμιζω ότι οι περσσότεροι το κάνουν, να ικανοποιουν το αίσθημα του δικαίου...Ουσιαστικά οι νόμοι είναι γραπτοι κανόνες οι οποιοι όμως είναι αποδεκτοι απο τους πολίτες...Φυσικά και ενας νόμος αυτος καθε αυτός δεν θα καταδικαζε εναν αθώο...Αλλο τώρα αν πάντα βρίσκουν παραθυρακια και πορτουλες... Και φυσικα η νομολατρια είναι κακο πραγμα...Γιατι και τους νόμους ανθρωποι τους εφτιαξαν και μπορει να ειναι και εσφαλμενοι (φυσικα δεν μιλαω για τους βασικους νομους...δλδ, οποιος σκωτωνει ειναι ενοχος)...

όπως λεει και ενα τραγουδι : "How makes the laws for the lawmakers? "

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: 25/03/07, 22:32 »
Ρε παιδιά, δεν έχω καταλάβει ακόμη πού διαφωνούμε;
ΟΚ, κάποιοι είναι υπέρ της θανατικής ποινής και κάποιοι (οι περισσότεροι καθώς φαίνεται) εναντίον.
Αλλά στο θέμα του αστικού διακαιϊκού πολιτισμού υπάρχουν μεγάλεις αντιφάσεις και λακούβες. Πέρα από το γεγονός πως αυτό που χτες ήταν έγκλημα, σήμερα είναι καθ' όλα νόμιμο (όπως το θέμα της μοιχείας που έθεσε ο Ommadawn αν δεν κάνω λάθος) υπάρχει κι άλλο ένα θέμα, που  εδώ και πάρα πολύ καιρό με προβλήματίζει και δεν έχω πάρει, μέχρι τώρα, μια σαφή απάντηση.
Ρωτώ: Ως γνωστόν η χούντα των συνταγματαρχών κρίθηκε ως έγκλημα διαρκείας κι όχι στιγμιαίο, που σημαίνει πως το μεταπολιτευτικό κράτος μας δεν δέχτηκε την άποψη της υπεράσπισης πως "η επανάστασις δημιουργεί δίκαιον". Πράκτικά, αυτό σημαίνει πως κάθε νομοθετική, ρυθμιστική και διοικητική πράξη των χουντικών θα έπρεπε να ακυρωθεί ως μη γενόμενη, αφού κρίθηκε πως το καθεστώς αποτελούσε συνταγματική εκτροπή καθ' όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Έλα όμως που οι νόμοι της χούντας εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα (όσοι δεν έχουν καταργηθεί, συμπληρωθεί, ή τροποποιηθεί από άλλες νομοθετικές πράξεις των μεταπολιτευτικών Βουλών) και όλες οι δικαστικές (που αφορούν σε ποινικά), ρυθμιστικές και διοικητικές πράξεις της χούντας εξακολουθούν να ισχύουν έως και τούτη την ώρα! Τι συμβαίνει; Να σας πω εγώ τι νομίζω; Η αστικοδημοκρατία χειρίζεται τους θεσμούς, επομένως και τους νόμους, κατά το συμφέρον των εξουσιαστικών τάξεων κι όχι του λαού που, υποτίθεται, είναι ταγμένη να υπηρετεί. Έτσι οι νόμοι της χούντας και του Μεταξά (!) εξακολουθούν, εν πολλοίς, να ισχύουν σήμερα, εφόσον συμφέρουν αυτούς που μας κυβερνούν (και δεν εννοώ σαφώς τους πολιτικούς ;) ).
Συμπέρασμα: τα καλά και συμφέροντα.
« Τελευταία τροποποίηση: 25/03/07, 22:33 από Ιανός »
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος Ορφεας

• Επισκέπτης
  • **
  • Ρομπεν των Χαζων
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: 27/03/07, 14:10 »

Τωρα για τους νομους, πιστεύω και εγω ότι οι νόμοι oφείλουν, και νόμιζω ότι οι περσσότεροι το κάνουν, να ικανοποιουν το αίσθημα του δικαίου...

Διαφωνω καθετα εδω.Δεν μπορει η ικανοποιηση του προαναφερθεντος μαζικου αισθηματος να αποτελει αυτοσκοπο για το νομικο πλαισιο.Μην ξεχναμε οτι αυτο το αισθημα πηγαζει απο μια παρορμηση για εκδικηση και εκδηλωνεται πιο βιαια απο προσωπα συγγενικα στο θυμα. Αντιθετα λοιπον οι στοχοι του καθε νομου θα πρεπει να ειναι ο σωφρονισμος πρωτιστως του κατηγορουμενου.Οσον αφορα συγκεκριμενα τωρα την θανατικη ποινη, στατιστικες αποδυκνειουν οτι η ποινη καθεαυτη αδυνατει να λειτουργησει σαν παραδειγματισμος.Σε οσους φενεται τρελο αυτο αρκει να αναλογιστουν οτι σε χωρες που ισχυει η θανατικη ποινη, η εγκληματικη δραση συνεχιζεται ανελεητα(πχ ακομη γινονται φονοι στις Η.Π.Α. με τρομερη συχνοτητα).Επιπλεον οπως αναφερθηκε η θανατακη καταδικη δεν λαμαβνει υπ' οψην της την περιπτωση πλανης του δικαστη και λοιπων αξιωματουχων.Νομιζω οτι ειναι απλα και κατανοητα τα επιχειρηματα για την μη-επαναφορα της εν λογω ποινης.
  Συνοψιζωντας ειμαι κατα για τους παραπανω λογους.Ωστοσο ο Βραζιλης(εαν δεν κανω λαθος) εδωσε μια καλη ιδεα στην αρχη του θεματος σχετικα με την καταναγκαστικη εργασια αλλα υπαρχουν παραπλευρα προβληματα με κυριοτερο την ελειψη ελεγχου.Τι θελω να πω? Λοιπον οταν ολοι οι κρατουμενοι βρισκονται σε μια φυλακη και δεινοπαθουν εκει(γτ πιθανοτατα δνε καθονται ολη μερα ξαπλα...) μπορουν να ελχθουν απο φυλακες η τουλαχιστον να ελγθουν καλυτερα σε συγκριση με ενα περιβαλλον (οπως αυτο της κατασκευης ενος εργου) το οποιο θα παρουσιαζαι διαφορες πιθανοτητες για αποδραση.Τελος δεν ξερω ποσοι απο εσας μπορειται να μεινεται για πολυ καιρο στον ιδιο χωρο χωρις πχ υπολογιστη και αλλα τετοια.Εγω προσωπικα δεν θα ημουν πολυ καλα αν καθε μερα εβλεπα 3 δωματια και μια αυλη γνωριζοντας οτι θα τα βλεπω πχ για την υπολοιπη ζωη μου.Και μονο αυτο θα μου διμιουργουσε τετοια καταθλιψη που θα ηταν πολυ χειροτερα απο οποιαδηποτε αλη ποινη καθως θα αντιλαμαβανομουνα το μεγεθος της ποινης, θα υπεφερα(οριστε και το συναισθημα για το δικαιο) και θα ημουν προθυμος να πληρωσω για το λαθος με οποιδηποτε αλλον τροπο προκειμενου να γλιτωσω απο αυτην την μοιρα.Συνεπως με μια καλη καθοδηγηση ο κρατουμενος μπορει να φανει χρησιμος στην κοινωνια με την δικια του θεληση καθως μετα απο τετοια ψυχολογικη ζυμωση που εχει υποστει οχι μονο δεν θα επαναλαβει το εγκλημα του(σωφρονισμος) αλλα θα ειναι διατεθημενος να "καθαρισει το χρεος του" ως προς την κοινωνια(επανενταξη).Αν και μια τετοια διαδικασια απαιτει ψυχολογους και αλλους κοινωνικους λειτουργους εναι εφικτη και πολυ πιο αποτελεσματικη απο την θανατικη ποινη.
    Στο κατω κατω ποιοι ειμαστε εμεις που θα καθορισουμε τον χρονο του θανατου ενος συνανθρωπου μας?Το μαρτυριο που υπομενει ο καταδικος ο οποιος γνωριζει τον χρονο του θανατου του (σε αντιθεση με καθε αλλο ζωντανο πλασμα και δη τον ανθρωπο ο οποιος δεν χαρακτηριζεται μοο απο το συναισθημα της επιβιωσης αλλα και της ελπιδας) ειναι αν μη τι αλλο απανθρωπο και μας τοποθετει -ολους αυτους που υποστηριζουντην θανατικη ποινη- στην θεση του δολοφονου.Ενα ηθικο κατασκευασμα ενος ανθρωπινου μυαλου που επιτρεπει την αφαιρεση ζωης δικαιονωντας την απο πανω ως πραξη εκδικησης η οτιδηποτε αλλο ειναι αδικαιολογητο και παραπεμπει προς φασισμο.Ο ιδιος ο διακστης που την επιβαλει θα επρεπε να θεωρειται δολοφονος κατα την ταμπεινη μου γνωμη.
   Τεσπα, ειπα ακι εγω την αποψη μου....Αντε να δουμε ποιος θα κανει το κουραγιο να το διαβασει ολο αυτο και να ποσταρει καποιο σχολιο...
"Η υποληψη!Τι νομιζετε κυριε,ειναι απλο πραγμα?Ειναι ο σεβασμος των ηλιθιων,το σαστισμα των παιδιων,ο φθονος των πλουσιων και η περιφρονηση του συνετου..."

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: 27/03/07, 20:58 »
Συμφωνω και το εχω ξαναπει. Πρωτιστος πρεπει να αποφευγουμε την εκδικηση και να βαζουμε μπροστα τον σωφρονισμο. Αυτο οφειλει να κανει μια πολιτισμενη και ηθικα σωστη κοινωνια.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος jacksonas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: 28/03/07, 02:43 »
Επειδή ομολογώ είναι πολλά να διαβάσω από την τελευταία φορά που διάβασα απαντήσεις εδώ,θα ρωτήσω απλά,
Διαφωνεί κανείς στο να σκοτώνουν οι συγγενείς του θύματος εάν το επιθυμούν ενώ ο δολοφόνος έχει βρεθεί αλλά 100% και για να αποφευχθεί μια αποφυλάκισή του σε 15 για παράδειγμα χρόνια?
Παράδειγμα Φρατζή.
Σκότωσε την κοπέλα του και αποφυλακίστηκε σχετικά νέος.Έχει τη ζωή του ενώ αφαίρεσε μία...
Η ο καινούργιος παρόμιος δολοφόνος,σκότωσε την 20 χρονη φίλη του και κάποια στιγμή θα αποφυλακιστεί...
Γιατί να βγουν αυτοι και πολλοί άλλοι χειρότεροι έξω?Οι δολοφόνοι των 5 κηνυγών και άλλοι φριχτοί άνθρωποι.
Το σύστημα νοσεί και αφού δεν μένουν οι εγκληματίες μέσα μια λύση είναι η θαν.ποινή.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #209 στις: 28/03/07, 15:02 »
...
Γιατί να βγουν αυτοι και πολλοί άλλοι χειρότεροι έξω?Οι δολοφόνοι των 5 κηνυγών και άλλοι φριχτοί άνθρωποι.
Το σύστημα νοσεί και αφού δεν μένουν οι εγκληματίες μέσα μια λύση είναι η θαν.ποινή.
αδυνατω να ξεχωρισω τους ανθρωπους σε καλους και κακους(αλλωστε αυτο μ θυμιζει και λιγο παιδια δημοτικου),σε φριχτους και σε παναγιες
ο καθενας κανει οτι κανει και αντιμετωπιζει το τιμημα των πραξεων του
κανενας δεν ειναι τελειος ουτε και χειριστος ;) ;)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #210 στις: 29/03/07, 00:21 »

ο καθενας κανει οτι κανει και αντιμετωπιζει το τιμημα των πραξεων του
κανενας δεν ειναι τελειος ουτε και χειριστος ;) ;)

Μπορεί αν κάποιος διαπράξει ένα τραγικό έγκλημα να ζει κάθε του στιγμή μέσα σε τύψεις και μετάνοια.
Όμως και πάλι.Τιμωρία δε θα πρέπει να επιβληθεί?

Αποσυνδεδεμένος Ορφεας

• Επισκέπτης
  • **
  • Ρομπεν των Χαζων
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: 29/03/07, 00:41 »
Μπορεί αν κάποιος διαπράξει ένα τραγικό έγκλημα να ζει κάθε του στιγμή μέσα σε τύψεις και μετάνοια.
Όμως και πάλι.Τιμωρία δε θα πρέπει να επιβληθεί?

Δηλαδη εσενα δεν σου φθανει? Αλλιως τι αλλο να τον κρατισει απο το να εαναλαβει το εγκλημα?
Ο χειροτερος εχθρος ειναι ο εαυτος μας ;)
"Η υποληψη!Τι νομιζετε κυριε,ειναι απλο πραγμα?Ειναι ο σεβασμος των ηλιθιων,το σαστισμα των παιδιων,ο φθονος των πλουσιων και η περιφρονηση του συνετου..."

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: 29/03/07, 01:05 »
Mα βρε παιδιά το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ το να μην το ξανακάνει.Συμφωνώ με αυτά που λέτε, όμως...
Το έκανε όμως μία φορά!
Τιμωρία δε θα έχει?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #213 στις: 29/03/07, 01:36 »
Mα βρε παιδιά το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ το να μην το ξανακάνει.Συμφωνώ με αυτά που λέτε, όμως...
Το έκανε όμως μία φορά!
Τιμωρία δε θα έχει?
οχι τιμωρια,σωφρονισμος
και αν σου ειναι δυσκολο να καταλαβεις αυτο το ''οχι τιμωρια'' δε θα μ φανει περιεργο αν κρινω την αποψη που εχεις για μερικους ανθρωπους(χειρότεροι φριχτοί άνθρωποι)
την εννοια του σωφρονισμου την εισηγαγαν αρχαιοι ελληνες οπως ο πλατων και πολλοι αλλοι...

Costantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #214 στις: 29/03/07, 09:06 »
Prospathise na swfroniseis ton Passari as poume. ::)

Kai tha se "swfronisei" kai autos katallila meta.. ;D ;D

PS:Sorry for the greeklish!

Αποσυνδεδεμένος το Λιοντάρι

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: 29/03/07, 22:56 »
"...αδυνατω να ξεχωρισω τους ανθρωπους σε καλους και κακους
    (αλλωστε αυτο μου θυμιζει κάτι από παιδια δημοτικου) ,
    σε φριχτους και σε Παναγίες ,
    ο καθενας κανει ο,τι κανει
     κι αντιμετωπιζει τις συνέπειες των πραξεων του ,
     κανείς δεν ειναι τελειος αλλά δεν είναι ουτε και χειριστος
..."

"... οχι τιμωρια , σωφρονισμος ..."

Τόσο νέα παιδιά , ωσάν το παληκάρι μας εδώ ,
κι όμως έχουν τόσο σωστές απόψεις και ιδέες .

Αλλοίμονο στις/στους  άλλες/άλλους , κάθε ηλικίας ,
που στο τίποτα δεν προσπαθούν να τού μοιάσουν .

Μια φορά προδότης , για πάντα προδότης.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: 30/03/07, 00:05 »
Σωφρονισμός!!???
Δε μιλάω για ληστεία!
Για Φ Ο Ν Ο !!!Ή και πολύ χειρότερα εγκλήματα...
Σας αρκεί το να μην το ξανακάνει?? :o

Αποσυνδεδεμένος Ορφεας

• Επισκέπτης
  • **
  • Ρομπεν των Χαζων
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: 30/03/07, 00:32 »
Σωφρονισμός!!???
Δε μιλάω για ληστεία!
Για Φ Ο Ν Ο !!!Ή και πολύ χειρότερα εγκλήματα...
Σας αρκεί το να μην το ξανακάνει?? :o

Ναι.Δεν εχει νοημα να στεκομαστε τοσο στο παρελθον.Θλιβερο μεν αλλα οτι εγινε εγινε.Διαφορετικα μιλαμε για νομικη υποστιριξη της βεντετας....

Αποσυνδεδεμένος το Λιοντάρι

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: 30/03/07, 00:35 »
"... Δε μιλάω για ληστεία!
     Για Φ Ο Ν Ο μιλάω..."

Έχεις μπει ποτέ στον κόπο να μετρήσεις
τους αμέτρητους φόνους
που έγιναν και γίνονται γι' αμέτρητους λόγους ?

Με τα ευχολόγια και τα παραμύθια θα τους σταματήσεις ?
Ή μήπως φαντασιώνεσαι ότι με την όποια τιμωρία θα τούς σταματήσεις ?

Έχεις ποτέ σου πολεμήσει σε οποιαδήποτε μάχη
για να μάθεις τι θα πει να σκοτώνεις ?

Κι όσο για το τι είναι δίκαιο και ποιος το κρίνει
σού απαντώ από τα πριν :
δίκαιο είναι να αντισταθείς με κάθε μέσο
σε ό,τι δίχως δίκαιο πάει να επιβληθεί στη ψυχή σου .

Από εκεί ξεικινούν όλες μάχες .

Ακόμη κι αυτές οι παιδιάστικες μάχες που ξέσπασαν μόλις σήμερα 
ανάμεσα σε κάτι νεαρούς που δεν ήξεραν
που τους πέφτει ο κ.λος τους ,
κι απλώς χτυπιόντουσαν έως θανάτου .

Δίχως κάποιο ιδεολογικό σκοπό , δίχως στόχο .
Έτσι για την τρέλλα που τούς επέβαλλε ένα σύστημα .

Αν μπορείς κατάλαβέ με .

Μια φορά προδότης , για πάντα προδότης.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: 30/03/07, 00:50 »
Leyton Stone,Τhe Lion, Ορφέα, πρώτα απ όλα σας μιλάω με σεβασμό όπως κι εσείς και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.
Όμως θα μιλήσω πάλι με παράδειγμα.Αν κάνω κόρη και για κάποιο λόγο τσακωθεί με το αγόρι της και αυτός τη στραγγαλίσει πάνω στον καυγά...με συγχωρείτε αλλά δε μου φτάνει απλά να μην το ξανακάνει και να μετανιώσει πραγματικά..
Στην παραπάνω περίπτωση που πιστεύω ότι όντως δεν θα το ξανακάνει μου φτάνει το να σαπίσει στη φυλακή ζώντας τα υπόλοιπα του χρόνια δυστυχισμένος.
Σε καμμία περίπτωση δε θέλω να τον δω παντρεμένο/ευτυχισμένο/πατέρα κάτι που στέρησε από κάποιον άλλο να το απολαμβάνει αυτός.

Αποσυνδεδεμένος SPATH

• Επισκέπτης
  • **
  • A PUBLIC PIECE OF DNA.
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: 30/03/07, 01:45 »
Ο ορος θανατικη ποινη περικλυεται ,κατα τη γνωμη μου, σε αυτη τη φραση=''Σκοτωνουμε καποιον που σκοτωσε για να δειξουμε στους αλλους οτι δεν πρεπει να σκοτωνουν''.Αυτο τα λεει ολα. :-X
IF THE FACTS DON'T FIT THE THEORY,CHANGE THE FACTS.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: 30/03/07, 13:57 »
Leyton Stone,Τhe Lion, Ορφέα, πρώτα απ όλα σας μιλάω με σεβασμό όπως κι εσείς και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.
Όμως θα μιλήσω πάλι με παράδειγμα.Αν κάνω κόρη και για κάποιο λόγο τσακωθεί με το αγόρι της και αυτός τη στραγγαλίσει πάνω στον καυγά...με συγχωρείτε αλλά δε μου φτάνει απλά να μην το ξανακάνει και να μετανιώσει πραγματικά..
Στην παραπάνω περίπτωση που πιστεύω ότι όντως δεν θα το ξανακάνει μου φτάνει το να σαπίσει στη φυλακή ζώντας τα υπόλοιπα του χρόνια δυστυχισμένος.
Σε καμμία περίπτωση δε θέλω να τον δω παντρεμένο/ευτυχισμένο/πατέρα κάτι που στέρησε από κάποιον άλλο να το απολαμβάνει αυτός.
Αυτο λεγεται εκδικηση και ειναι κατι που πρεπει να μην υπαρχει στην κοινωνια. Η κοινωνια δλδ δεν πρεπει να ειναι εκδικητικη. Αν εσενα δεν σου φτανει που θα τον κλεισουν φυλακη και θα γινει προσπαθεια να σωφρονιστη παρε ενα μαχαιρι και σφαχτον. Απλα θα υποστεις και εσυ τις συνεπειες της πραξης σου οπως και αυτος. Η τιμωρια δηλαδη για σεν αιενια μονο θανατος? Φυλακιση και σωφρονισμος δεν σου κανουν? Τι θα καταφερεις αν τους στερησεις ολα αυτα? θα αισθανεσαι καλυτερα με το να σκοτωθει αυτος ο ανθρωπος? Οι γονεις του δεν θα σε μισησουν?

Σκεψου το αναποδο. Ο γιος σου σκοτωσε την κορη καποιου. Τι θα ελεγες? ΝΑ πεθανει?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: 30/03/07, 23:39 »
Εγώ θα ήθελα κάτι που δεν ισχύει στην πράξη, δηλαδή ισόβια που να μην διαρκούν 10-20 χρόνια αλλά μια ζωή.
Και αν ο γιος μου σκότωνε θα τον φυγάδευα με βαριά βέβαια συνείδηση...αν όμως τον πιάνανε και τον βάζανε για πάντα φυλακή ή τον εκτελούσαν θα το καταλάβαινα.

Ίσως να ήταν μία λύση να δίνει χάρη η οικογένεια του θύματος...ε?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: 31/03/07, 02:38 »
Δεν πιστεύω οτι ένας τέτοιος θάνατος θα μπορούσε να κάνει κάποιον να χαρεί... Έχει να κάνει και με τη νοοτροπία του ατόμου...
Π.χ, αν σκοτώναν μέλος της οικογένειάς μου, και εκτελούσαν το φονιά, δεν θα με έκανε να νιώθω καλύτερα...Μάλλον χειρότερα.

Μια παραδειγματική τιμωρία, θα ήταν να σημαδεύαν το φονιά στο πρόσωπο, ή στο χέρι... Να ξέρουν όλοι τι έκανε... Αυτό είναι τιμωρία.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: 31/03/07, 16:09 »
Το ζητημα ποιο ειναι ρε παιδια? Εχετε χασει την μπαλα. Το ζητημα ειναι να μην υπαρχουν τετοια φαινομενα. Οχι πως θα τιμωρησουμε καποιον. Και αποδεδειγμενα η θανατικη ποινη δεν εξαλιφει τετοια φαινομενα. Και αποδεδειγμενα η σωστη παιδεια και ο σωστος σωφρονισμος τα μειωνει.