(Πάνω που είχα γράψει το μήνυμα, διακοπή ρεύματος #($#*$(*#!)
Καταρχάς, θενξ για τα σχόλια
Συνοψίζω για την κιθάρα:
- Η αγορά έγινε από (που αλλού) τον Thomann, όχι τόσο βέβαια λόγω τιμής -πάνω κάτω ίδια τιμή παίζει κι εδώ- απλά δώσαμε μια μεγάλη παραγγελία με φίλους. Η τιμή της στα 169€.
- Τρομερά καλό εργοστασιακό setup. Αρκετά χαμηλό action χωρίς ιδιαίτερα τριξίματα. Δεν χρειάστηκε η παραμικρή ρύθμιση.
- Η κιθάρα ήρθε με 8ρες (!) χορδές.
- Φινίρισμα πολύ καλό. Δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο. Το σώμα είναι από 4 κομμάτια ξύλο, ανομοιόμορφων διαστάσεων, αλλά δεν φαίνεται και πολύ. Το βερνίκωμα μια χαρά.
- Η ταστοδουλειά είναι αρκετά καλή. Με πάρα πολύ ψείρισμα, στα τελευταία τάστα αν κάποιος έχει ευαίσθητα δάχτυλα, ίσως να κόβουν λίγο. Θα φάει κάποια στιγμή ένα τρίψιμο και θα στρώσει, αλλά δεν είναι επείγον.
- Μαγνήτες. Είχα στο μυαλό μου να τους αλλάξω με το καλημέρα, την περίμενα θορυβώδη λόγω single coil. Την κούμπωσα σε έναν Fender Greta 2W (valve). Λιγότερο θορυβώδης απ' ότι η strat-style που έχω. Να σημειώσω ότι ο Greta με την Tele στα αυτιά μου είναι ο υπέρτατος συνδυασμός. Κατάλαβα γιατί η fender στο spotάκι του greta τον δοκίμαζε με tele. Νομίζω ότι βρέθηκε το υπέρτατο δίδυμο!
- Sustain. Άπειρο. So far, με την πολύ μικρή μου εμπειρία, δεν έχω δει καλύτερο, τουλάχιστον από κιθάρες μέχρι 3πλάσιας τιμής που έχουν περάσει από τα χέρια μου.
- Bonus: Άρεσε στη σύζυγο εμφανισιακά. Αυτό τα λέει όλα νομίζω
Έχει βέβαια κι αρνητικά:
- Πλάτος nut. Έχοντας συνηθίσει στην Ibanez RG370DXZ, τα 42mm του nut είναι πολύ λίγο για τα κουπιά που μου έδωσε η φύση για χέρια. Στο πρόγραμμα έβαλα το να μεγαλώσω λίγο την απόσταση των χορδών με ένα νέο nut.
- Το plate που κουμπώνει το βύσμα της κιθάρας είναι πλαστικό και άγριο. Θέλει αντικατάσταση με μεταλλικό. Δε μου αρέσει η αίσθηση, χωρίς να σημαίνει ότι είναι πρόβλημα.
- Η γέφυρα έχει έναν ηλίθιο τρόπο για να περάσεις τις χοδρές. Χάθηκε να ανοίγαν 6 τρύπες και να την κάναν string-thru;
Γενικά, περίμενα κάτι πολύ χειρότερο (την κιθάρα την πήρα γιατί ανέκαθεν ήθελα μια Tele και όλο κάτι άλλο αγόραζα. Την πήρα με το -κλασσικό- σκεπτικό "θα-κάνω-άπειρα-πειράματα-πόσο-χάλια-να-είναι"). Απ' ότι βλέπω, δεν πρόκειται να αλλάξω το παραμικρό για πολυυυυυυυυυυ καιρό.
(Έχει αυτό το χαρακτηριστικό σκάσιμο της μπάσας Μι ή το βρίσκεις μόνο σε πιο ακριβά μοντέλα?)
Δεν έχω εμπειρία με άλλες Tele, οπότε δεν ξέρω
Απο τις ποιο ομορφες tele που εχω δει...και χωρις τασακι
Απο μαγνητες τι λεει?
Όπως έγραψα και πάνω, έλεγα να τους αλλάξω. Εγώ ένας πτωχός-πλην-τίμιος-bedroom-player είμαι, και με τον ενισχυτή που την κούμπωσα επάνω εκ πρώτης, μου ακούστηκαν μια χαρά!
Ακόμα δεν έχω παίξει ιδιαίτερα πάντως...
Είναι ο λόγος που επιμένω πλέον ότι δεν χρειάζεται να ξοδευτείς για ένα αξιοπρεπές οργανάκι... Καλόπαικτη
Αυτό είναι κάτι που πιστεύω κι εγώ. Ζούμε σε πολύ καλή εποχή, καθώς πολλά πράγματα πλέον είναι προσιτά στον κόσμο και με αρκετά καλή ποιότητα. Ειδικά τα μουσικά όργανα.
ΥΓ
Καλή Χρονιά να έχουμε!
Update: Ευτυχές το 2015!
Ένα χρόνο μετά λοιπόν (

) παιξίματος, και διαπίστωσα ότι οι μαγνήτες ψιλομικροφωνίζουν... Οπότε ίσως κάνω κάνα εμποτισμό σε κερί και αν δεν δω φως (που υποψιάζομαι ότι δε θα δω), πάω για αλλαγή. Δεν είναι άσχημος ο μικροφωνισμός, αλλά δεν είναι του στυλ μου
Καλή Χρονιά everybody, κι ότι επιθυμείτε να το πάθετε. Πολλές φορές!
(Μεγάλωσε η οικογένεια, πρέπει να αρχίσει το ξεφόρτωμα μάλλον...)
