Λοιπον, εκεί που σκεφτόμουνα πως θα ξοδέψω το bonus που πληρώθηκα για το 2007, μου ήρθε μια ιδέα.. Εφτάχορδη δεν έχω.. Έχω? Όχι.. 'Eτσι αποφάσισα να ψαχτώ για μια καλή εφτάχορδη κιθάρα.. Η αλήθεια είναι ότι χρόνο πολύ δεν είχα.. Έκανα 2 βόλτες στα καταστήματα, αλλά καμία δεν μου έδινε την ευχαρίστηση που ήθελα.. Απογοητευμένος καθώς ήμουνα σκέφτηκα μια κιθάρα που είχα παίξει στο σπίτι ενός Γερμανού τις μέρες που ήμουν Αγγλία.. Μάλιστα.. Ernie Ball Music Man John Petrucci.. Υπήρχε ένα πρόβλημα όμως.. Ο D Sonic που φορούσε (αν δεν κάνω τεράστιο λάθος) δεν είχε τη δυνατότητα να βιδωθεί/ξεβιδωθεί στο ύψος που ήθελε ο εκάστοτε κιθαρίστας.. Περιοριστικό, έτσι? Υπήρχαν όμως καλά νέα.. Η καινούργια edition ομως της EBMMJP είχε "προμηθευτεί" ένα καινούργιο μαγνήτη ειδικά κατασκευασμένο για τον John όπου το πρόβλημα αυτό είχε λυθεί..
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήμουν υπέρ των signature guitars (αν και έχω και μια Ibanez JS1000

).. Αλλά αυτή τη φορά είπα να τα δώσω τα κερατιάτικα τα χρήματα.. Έτσι και αλλιώς η συγκεκριμένη εταιρία φημίζεται για την ποιότητα κατασκευής της.. Ο Ζοζεφ θα τη έφερνε Μάρτιο και βάλε, ο Θωμάς δεν την είχε στο stock του οπότε βολεύτηκα με κάποιο άλλο e-store.. Έψαχνα βλέπετε και την απόχρωση mystic dream που για τους γνώστες του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ίσως η καλύτερη απόχρωση (ανάλογα με τον πως αντανακλά το φως, αλλάζει σε πράσινο, μωβ και μαύρο).. Μετά από μερικές μέρες ήρθε και σας την παρουσιάζω

Λοιπόν έχοντας παίξει 5-10 ώρες (η άτιμη η δουλειά από την μία δίνει τα bonus και από την άλλη δεν σε αφήνει να τα χαρείς) έχω να πω τα εξής:
1) Η συγκεκριμένη κιθάρα έχει τη πιο απίθανη, τη πιο λεία, τη πιο γρήγορη ταστιέρα που έχω παίξει.. Jumbo frets μεν, αλλά δεν το νιώθεις καν.. Μακράν καλύτερη από Ibanez (χρειάζεται να πω τίποτε άλλο

; )
2) Έχει locking tuners τα οποία πραγματικά "stay in tune".. Είναι απίστευτη ευκολία παιδιά.. Κουρδίζεις όποτε θέλεις και ξεχνάς εντελώς τα allen..
3) Με το που την "φόρτωσα" στον Peavey JSX, είχα ήχο Petrucci, χωρίς να αγγίξω ούτε ένα knob.. Τίποτα απολύτως.. Δεν το δοκίμασα αλλά πιστεύω ότι και στον παλιό μου ταλαιπωρημένο solid state ενισχυτή αν την βάλω θα έχω ήχο Petrucci σε δευτερόλεπτα..
4) Είναι 2 κιθάρες σε μία.. Έχει μαγνήτη piezo και ο ήχος της ηλεκτροακουστικής που παράγεται είναι απλά τέλειος.. Επίσης έχει και ρυθμιστικά για τον piezo (treble, bass, κ.λπ.) και μπορείς να ικανοποιήσεις όλα τα ηχητικά γούστα σου..
5) Πάρα πολύ καλό tremolo.. Πολλοί αναφέρουν ότι είναι ίσως καλύτερο από το edge pro.. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν το πιστεύω, αλλά ίσως να φταίει και το γεγονός ότι στις εφτάχορδες το tremolo δεν έχει το ίδιο range λόγω της extra τάσης της έβδομης χορδής.. Πάντως σφυρίγματα Satch δεν κατάφερα να κάνω με την MMEBJP αλλά δεν την τσίτωσα πολύ γιατί την "φοβήθηκα" και λίγο

..
6) Είναι στιβαρή αλλά συνάμα και πολύ ελαφριά.. Πραγματικά έχει το ιδανικό βάρος για κιθάρα..
7) Είναι πανέμορφη.. Η εικόνα την αδικεί (όταν βγάλω καλύτερες φωτογραφίες με φυσικό φωτισμό θα επανέλθω

).. Είναι από τις κιθάρες που όταν την βγάζεις από την θήκη της (η θήκη παρακαλώ έχει και κλειδαριά και μπορεί να κλείσει χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσεις το tremolo) την κοιτάς για 10 λεπτά πριν την συνδέσεις στον ενισχυτή.. Το χρώμα της, τα λούστρα της, τα inlays της, όλα πάρα πολύ όμορφα.. Αξίζει μέχρι το τελευταίο της €..
Τα μόνα μειονεκτήματα είναι η τιμή της και το γεγονός ότι ίσως σε μερικούς να προκαλέσει στερητικά σύνδρομα

..
Υ.Γ.. Παιδιά, συγνώμη αν το post μοιάζει με διαφήμιση, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος.. Πραγματικά είναι η πιο "καταρτισμένη" κίθαρα που έχω παίξει.. Ζητώ την κατανόηση σας