Αποστολέας Θέμα: Απόψε ξοδεύτηκα Ι  (Αναγνώστηκε 26974 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vert

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • ...τα ζάρια στον μάστορα.
    • Προφίλ
    • www.activeradio.gr
Απ: Απόψε ξοδεύτηκα Ι
« Απάντηση #50 στις: 16/02/06, 06:29 »

[Που βλέπεις την εξιδανίκευση της απαξίωσης του ανθρώπου και του έρωτα;
Γιατί έναν δημιουργό τον αντιμετωπίζεις σαν καριερίστα;

που την βλέπω πηνελόπη ? γιατί εσύ δεν την βλέπεις ? σου μοιάζει "ανθρώπινη" κι "ερωτική" η διάθεση του θα βγώ έξω να πηδηχθώ με όποιον/α να `ναι απόψε γιατί έτσι... γιατί απλά σαν ζώο θέλω να ικανοποιήσω κάποιες ορμόνες μου και κάποιες σωματικές ανάγκες ? και καλά το κάνω... μην το κάνω και ιδεολογία όμως...
   για τον καριερισμό της δυστυχίας, εννοούσα το σχόλιο της pascal και για κείνους που δυστυχολαγνούν. (ωραία έκφραση παρεπιπτοντως).

Στην κοινωνία αυτή, σαπίσαμε στ` αλήθεια.
Απάνθρωποι θεσμοί,  μας γίνανε συνήθεια...

Αποσυνδεδεμένος Μένια..

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Θα λέω ψέματα πως δε θα ξαναφύγω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: 16/02/06, 06:31 »
Με συγχωρείς, όμως μάλλον παραποίησες τα λόγια μου.
Οχι, δεν θεωρώ και εγώ πως αυτό είναι τέχνη και συμφωνώ μαζί σου.
Το μόνο που ήθελα να πω, είναι πως και η οργή και η λύπη και ο πόνος..και αυτά συναισθήματα είναι..
Και όταν λέω να ταρακουνησουμε, εννοώ να περάσουμε ένα συναίσθησμα, ακόμα κι όταν αυτό προκαλλεί αρκεί να μην προσβάλλει και να υπονομεύει την ηθική και την νοημοσύνη μας.
Ελπίζω να έγινα κατανοητή. Αν όχι...έχεις δύο επιλογές. Να μου το πεις έτσι ώστε να έχω την ευκαιρία να σου εξηγήσω καλύτερα ή απλά να αγνοήσεις τις απόψεις μου.
There's a shark in the pool
And a witch in the tree
A crazy old neighbor and he's been watching me
And there's footsteps loud and strong coming down the hall

Αποσυνδεδεμένος ερεβος

• Shadowking
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ars longa vita brevis
    • Προφίλ
    • http://myspace.com/gorthaour
« Απάντηση #52 στις: 16/02/06, 07:39 »
Και ρε παιδιά... η μαυρίλα μας χαλάει... τα ερωτικά είτε αισιόδοξα είτε απαισιόδοξα μας ξαναχαλάνε... τα ποιήματα για κοινωνικά θέματα είναι πολύ κλισέ... μα επιτέλους τί πρέπει να γράφει κανείς για να μην χαλιόμαστε... ::)

Για τα πουλακια που τιτιβιζουν αναμελα στον ανοιξιατικο ουρανο....Για το ποσο ομορφη ειναι η ζωη και ποσο υπεροχα ειναι ολα και οτι παρολες τις δυσκολιες εσυ εισαι ο αρχιατρωτος που θα τις ξεπερασεις με μηδενικο κοστος επειδη εισαι αισιοδοξος.... :P ;D ;D
Twitter @mcrosog

Αποσυνδεδεμένος geosim

• Θαμώνας
  • η ώρα είναι μία
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: 16/02/06, 09:21 »

........αυτό θα πεί απήχηση :o
Πολλές φορές και ανάλογα τη διάθεση του δέκτη και το χάρισμα του πομπού, η άτσαλη έκφραση έχει γοητεία όταν έχει γενετήσιες πηγές  ;)

Δεν νοείται κοινωνική ή συλλογική ηθική. Η ηθική είναι πάντα προσωπική και ατομική και ιστορικά ελαστική. Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα...

Αποσυνδεδεμένος Sts_Ikaros

• Παλιός
  • Είμαι κακός
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: 16/02/06, 10:09 »
Ο καθένας κάνει ότι μπορεί.
Υπάρχουν φάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου.
Όλοι έχουμε παιξει, έχουμε κυνηγήσει σεξ κάποιο βράδυ, και θα θέλαμε να το έχουμε κατακτήσει.
Το αν αυτό δεν μας γέμισε ευχαρίστηση αλλά οργή είναι επίσης φυσιολογικό.

Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ούτε μια ανθρώπινη ανάγκη (την αιτία) ούτε ένα ανθρώπινο συναίσθημα (το αποτέλεσμα).

Έτσι κι αλλιώς δεν συζητάμε τον άνθρωπο αλλά το γραφτό του και πόσο μεστά δίνει αυτό που θέλει.

Παράδειγμα:

Εγω δεν θελω τα φιλιά να 'ναι σαν επισκέπτες
Που 'ρχονται από μοναξιά
κι ένα πάθος μοναχά
Σβήνουνε και φεύγουνε σαν κλέφτες...

Το ίδιο δεν πραγματεύεται?
Με διαφορετικό συναίσθημα ίσως
« Τελευταία τροποποίηση: 16/02/06, 10:43 από Sts_Ikaros »
Δε με λεν' Σταύρο.
Με λέν' Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη

Αποσυνδεδεμένος Stergios Kourou

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Άλλο κουτουρού, άλλο του Κουρού
    • Προφίλ
    • Wardrum Official Website
« Απάντηση #55 στις: 16/02/06, 10:37 »
"...Σήμερα σε αγάπησα λίγο παραπάνω..."

Αυτό , αυτό !
Αγαπάμε τα ανθρώπινα πλάσματα για τις αδυναμίες και τα πάθη τους
και όχι για τις καλοσύνες τους .
Στο κάθε πρόσωπο περισσεύουν κατά πολύ οι αδυναμίες και τα πάθη
και μειονεκτούν κατά πολύ οι καλοσύνες .

Αυτό , αυτό , ας μην ξεχνάμε .

Λέοντα μου, αυτό το έλαβες λάθος...
Είναι για το σχόλιο της sanduga που είχα παραθέσει και είχε ξεκαθαρίσει λιγο τα πράγματα...

Cheers,

old_lion

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: 16/02/06, 10:47 »
"...σου μοιάζει "ανθρώπινη" κι "ερωτική" η διάθεση τού θα βγώ έξω
    να πηδ**** με όποιον/α να `ναι απόψε γιατί έτσι ,
    γιατί απλώς θέλω να ικανοποιήσω σαν ζώο κάποιες ορμόνες μου..."

Τέτοιου είδους επιθυμίες έχουν αναμφίβολα ως κινητήρια δύναμη/ενέργεια τις ορμόνες ,
< αχ, αυτές οι ορμόνες και τι δεν κάνουν σε τόσο πολλές-ούς  ;) >
ωστόσο μοιάζει να έχουν τις πρωτογενείς αιτίες τους εκεί βαθιά στον ανθρώπινο ψυχισμό.

Το κείμενο τής Λίνας παραπέμπει ευθέως στον ψυχισμό και όχι στις ορμόνες ,
αυτές θα λειτουργούσαν μονάχα ως "καύσιμο" .
Βέβαια , και τελικά , το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το ποιήμα-κείμενο-εξομολόγηση
λειτούργησε ως έναυσμα για να βγάλει το κάθε πρόσωπο τού φόρουμ τα δικά του .

Καλό αυτό , το Κιθάρα θυμίζει πολύ συχνά λέσχη συνάντησης φίλων .   :)

Εάν υπάρχει ακόμη κάτι ιδιαίτερο να ειπωθεί , έξω από τα όσα ήδη ειπώθηκαν , φίλε θοδωρή ,
είναι αυτά τα  17  "Θα"  που μέτρησες και ανέφερες .
Τόσο πολλά  "Θα"  δηλώνουν δυνατή επιθυμία .
Το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι αυτή η επιθυμία είναι και θέμα περιστάσεων .
Και αν χρειάζεται να βγει οπωσδήποτε ένα "ηθικό" δίδαγμα από το ποιήμα-κείμενο αυτό
είναι το να μην προγραμματίζουμε εν ψυχρώ κάτι που μάς φαίνεται εξαρχής ως λάθος .
Όχι έτσι απλώς και μόνο για την εμπειρία .
Εκτός και αν δεν πρόκειται για την αναζήτηση μίας ακόμη εμπειρίας
αλλά για κάτι που στοχεύει να πλήξει άλλους , κι ας πλήξει ταυτόχρονα κι εμάς .

Επιμένω πάντοτε να συγχαίρω την ειλικρινή και τολμηρή γραφή τής Δήμητρας .
Αν όχι κάτι άλλο πρόσφερε ένα πολύ καλό ερέθισμα για να γραφτούν εδώ
τα όσα ήδη γράφτηκαν .

Χώρια που με κάποιον τρόπο , πέρασαν κάποια μηνύματα , μάλλον προσωπικά .
Εγώ τουλάχιστον κάπως έτσι το είδα .  :)

« Τελευταία τροποποίηση: 16/02/06, 23:41 από το λιοντάρι »

Αποσυνδεδεμένος Καρχαρίας

• Ψωνάρα!
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • γ**ώ τα παιδιά είμαι!
    • Προφίλ
    • Ζωτικό Ψεύδος
« Απάντηση #57 στις: 16/02/06, 11:00 »
"... Εδώ το "χόντρυνες" αρκετά , θα μπορούσες να το συνεχίσεις ως εξής :
    "Απόψε θα στήσω... κλπ κλπ ..."

Εσύ τί σκεφτόσουν , Κωστή , όταν έγραφες το δικό σου post ?
Στ' αλήθεια σκέφτηκες πριν να το γράψεις ?
Ό,τι κι αν έγραψε η συγγραφέας τού ποιήματος-κειμένου
στα πολύ σίγουρα δεν ήταν πορνογράφημα .

Το δικό σου γραφτό τί ήταν , Κωστή ?
Λίγη αυτοσυγκράτηση και μπόλικος σεβασμός στο άλλο πρόσωπο
σε τι μπορούν να βλάψουν Κωστή ?

Τι σκέφτηκα? Ίσως να μην σκέφτηκα γιατί και αυτό που διάβασα δεν μου φάνεικε ότι το σκέφτηκαν πολύ να το γράψουν και να το δημοσιεύσουν.

Εμένα μου φάνεικε περισσότερο σαν πορνογράφημα, λείπουν μόνο οι χυδαίες λέξης, οι εικόνες αντιθέτως υπάρχουν.
Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

Αποσυνδεδεμένος Sts_Ikaros

• Παλιός
  • Είμαι κακός
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: 16/02/06, 11:18 »
Εμένα μου φάνεικε περισσότερο σαν πορνογράφημα, λείπουν μόνο οι χυδαίες λέξης, οι εικόνες αντιθέτως υπάρχουν.

Και σοκαρίστηκες?
Θηλαστικο των παγων με 25 πόντους ''ουρα''?
τσαι βαλε?

Ο καθένας διαβάζει με τα δικά του μάτια και καταλαβαίνει με το δικό του μυαλό και το δικό του βίωμα
Προφανως διαφορετικα το εγραψε η Sandunga και διαφορετικα το αντιληφθηκε ο καθενας μας
« Τελευταία τροποποίηση: 16/02/06, 11:23 από Sts_Ikaros »
Δε με λεν' Σταύρο.
Με λέν' Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη

Αποσυνδεδεμένος pascal.

• Δεν Είμαι Δικηγόρος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αυτό είναι η ζωή; Ε τότε, άλλη μια φορά!
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: 16/02/06, 13:22 »
4 παρατηρήσεις έχω:
1)
Δέχτηκε επιθέσεις για μια  "εκ βαθέων" ειλικρινή εξομολόγησή της

Και εσύ Λέοντα και άλλα μέλη, θα ήταν καλό να μην τραγικοποιείτε καταστάσεις και να λαμβάνετε τις συζητήσεις που γίνονται εδωμέσα ως υγιείς ανταλλαγές απόψεων. (Εφόσον και από τη στιγμή που δεν αρχίσαμε να αλληλοεκτοξεύουμε προσβολές και γιουχαΐσματα, πράγμα που έχει γίνει πολλάκις στο site, δεν είναι κάτι δύσκολο...)

2)Τον Νέο Κιθαρωδό τον λένε Λεωνίδα.

3)"Λένε πως οι στίχοι αυτοί είναι σκοτεινοί..μόνο που αυτοί που το λένε δεν ξέρω πως ζουν το φώς τους..."

Πολύ εύστοχο αυτό που είπε ο Μάλαμας sandunga. Συμφωνώ μαζί του. Αλλά δεν παύουν κάποια πράγματα να είναι αντικειμενικά σκοτεινά (όπως αυτό που περιγράφεις) και κάποια πράγματα αντικειμενικά φωτεινά (όπως π.χ. ο δυνατός έρωτας που σε κάνει να ξεπερνάς τον εαυτό σου)

Και  4) μια απάντηση προς Έρεβο γιατί τον έχω μανία! :

Μια χαρά όμορφη είναι η ζωή αν θελήσεις να την δεις όμορφη (αρκεί πάντα να είμαστε υγιείς, να έχουμε να φάμε, να μην είμαστε παιδιά των φαναριών και να περιτριγυριζόμαστε από αγαπημένα πρόσωπα). Αλλά όπως είπες, επιμένεις και γουστάρεις να μην τη βλέπεις έτσι. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, σωστά;

« Τελευταία τροποποίηση: 16/02/06, 13:53 από pascal. »
Όσα ξέρει η γυναίκα του κιθαρίστα δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Αποσυνδεδεμένος Maria_Adouaneta

• Θαμώνας
  • Αραγε υπήρξαμε ποτέ; Στα όνειρά μας!
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: 16/02/06, 16:05 »
Περίμενα λίγο να εκτονωθεί το ο,τι είχε στο μυαλό του ο καθένας και τελικά όσο κι αν αυτό με κάνει να αισθάνομαι κάπως άσχημα. Το συγκεκριμένο γραφτό δίπλα από τον τίτλο έχεο τον αριθμό Ι. Ακολουθούσαν άλλα δύο μέρη που τελικά δεν θα δημοσιευσω γιατί σκιάχτηκα (δέχτηκα απειλητικα τηλεφωνήματα :-\). Εξήγησα πως το θέμα ήταν το "ξόδεμα" και τίποτα παραπάνω.Το ξόδεμα δεν είναι απαραιτητο να περιορίζεται στο ερωτικό ξόδεμα. Ξόδεμα είναι το να συναναστρεφεσαι ανθρωπους που δε σε γεμιζουν ετσι απλα γιατι δεν αντεχεις τη μοναξια σου και αυτό μάλιστα είναι πιό χυδαίο!!!!!Τουλάχιστον το άλλο έχει και μια χρησιμότητα.Εκτονώνεις τις ορμές σου (και μη μου πει κανεις πως δεν το χει νιωσει γιατι μη χ**σω)..Το πρώτο μέρος του γραφτού μου λοιπόν είναι το ερωτικό ξόδεμα και διάλεξα αυτό για πρώτο γιατί θεωρώ έχει μια ιδιάιτερότητα. Και να μην θέλεις να το παραδεχτείς πως ξοδεύτηκες σου το θυμίζει το σώμα σου το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το μυαλό. Στην άλλη περίπτωση ξοδέματος υπάρχει ο κίνδυνος να μην το καταλάβεις καν και αυτό είναι τραγικό.Το να βγαίνεις έξω ας πούμε με μια παρέα την οποία βαριεσαι αφόρητα και κάθεσαι σα μ***κας μαζί τους Σάβατο βράδυ έτσι για να περάσει η ώρα και γιατί δεν τολμάς να σηκωθείς να τους πείς πόσο δεν τους αντέχεις είναι επίσης και πιότερο ανήθικο. Τώρα οι οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις π.χ αυτη του Κάρχαμουθ δε με ενοχλούν καθόλου πραγματικά αφου δε με γνωρίζει και ιμπορεί να πιστεύει όσο θέλει οτι γράφω και δημοσιεύω πορνογραφήματα χωρίς προηγουμένως να'χω σκεφτει. Κώστα μου ποτε δε θα γραφα απλά για τις κ**λες μου ή κι αν το κανα ίσως να το απέδιδα με χιόύμορ κ όχι έτσι.Σε κάθε περίπτωση επιμένω ολο το θέμα μου ήταν να μιλήσω για όλα εκείνα που κάνουμε και μετα μας αφήνουν μισούς...Τιποτα άλλο..Κι επειδη ειστε τόσοι πολλοί θέλω να πω πως οπως και να'χει ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν με το γραφτό μου κι ίσως και μια συγνώμη γιατί μάλλον θα πρεπει να μαι πιο προσεχτική στο τί δημοσιέυω.Και του χρόνου...

Λινα                                                                                                                                               
Η ανάσα σου ήτανε η πρώτη μου πατρίδα ...

Αποσυνδεδεμένος alex68

• Ο μπαγλαμάς
  • Παλιός
  • e, loipon nai
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: 16/02/06, 16:36 »
σαντουγκακι αμορσιτα μου να μας στελνεις πρωτα ιδιωτικα τα δημιουργηματα σου
να παιρνεις εγκριση απο ενα μεγαλο ποσοστο και να τα δημοσιευεις επειτα απο δημοψηφισμα ;D

ολα ξοδεμα ειναι ανελεητο , καθε δευτερολεπτο , δεν καταλαβαινω πως το προεξοφλεις ομως το αδικο ξοδεμα αφου δεν μπορεις να εισαι σιγουρη για το αντικρυσμα 100%
και στις πιο ιδανικες συνθηκες , παρα μονο οταν το λαβεις , δηλαδη αφου ξοδευτεις ,
κατα συνεπεια διαφωνω με το να σκεφτεσαι να σκεφτεις πως θα ξοδευτεις εδω,κυριως
διοτι μ αρεσε η συμμετοχη και η ολη κουβεντα που σπανια γινεται σ αυτη την κατηγορια ;D

ετσι θα συμφωνησω με καποιους απο πανω οτι σαν δομη και γραφη δεν μου πολυαρεσε το συγκεκριμενο , μ αρεσε ομως το νοημα 
και οι προεκτασεις του σαν θεμα συζητησης

και το δευτερο συμβαινει σχεδον σε ολα τα γραπτα σου ::)
...ωραίο πράγμα να γρατζουνάς ...

Αποσυνδεδεμένος Anastrianna

• Το καλικαντζαράκι
  • Παλιός
  • "Neenie"
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: 16/02/06, 17:03 »
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέσατε όλοι να την καταβροχθίσετε...
Ήταν κάτι που έγραψε και θέλησε να το ανεβάσει για σχολιασμό (ως γραπτό, είτε ποιημα είτε οχι... ειναι κάτι που δεν με αποσχολει)...
Δεν νομιζω πως ταιριαζει σε τουτη εδω την κατηγορια η αναλυση του κοινωνικού φαινομενου που περιγραφει ούτε ο λιθοβολισμός της ως άτομο για αυτά που περιγραφει...
Εδώ απλά σχολιαζουμε το γραπτό...

Εμένα μου άρεσε κορίτσι μου έτσι όπως διαλεξες να αποδόσεις το όλο θέμα... Του εδωσες την κυνικότητα που του πρέπει..
Birds fly over the rainbow,
why, oh why can't I?

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • www.vagiapapapostolou.gr
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: 16/02/06, 17:07 »
Το κοίταξα από δω, το κοίταξα από κει…
Διάβασα και όλα τα παραπάνω σχόλια.
Περί ανυπαρξίας μέτρου και ρίμας, περί έρωτα, αγάπης, παθών, περί στημένων οπίσθιων (συγνώμη που δεν το εξέφρασα μέσω emoticon όπως ο καρχαρίας) και του πόσο σχέση έχει με τα ανοιχτά πόδια των στίχων που διαβάσαμε…κα

Αναρωτήθηκε η Vagabond, «μας ενοχλεί το ένα, μας ενοχλεί το άλλο...τελικά υπάρχει κάτι που δεν μας ενοχλεί?». Το ξέρω πως δεν τα μετέφερα αυτολεξεί, μα δεν εχει σημασία αυτό. Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ λοιπόν-αλλά δεν είναι της παρούσης να κάνω ανάλυση σ’ αυτό.
Προτιμώ να μιλήσω λίγο για το περιεχόμενο των στίχων της Λίνας-χωρίς να απευθύνομαι απαραίτητα στην ίδια.

Η πίκρα δεν είναι να ξοδεύεις. Άλλωστε για να ξοδεύεις, οφείλεις να ΕΧΕΙΣ αλλά κυρίως να σου ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ (το ίδιο ισχύει και στο να ξοδεύεσαι). Τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο είναι προσωπικό θέμα «τσέπης» αλλά και κρίσης και μετρήματος του καθένα.
Έχω, δίνω, ανταλλάσσω.
Έχω περίσσευμα, θα το ανταλλάξω με κάτι «πολυτελείας», με κάτι ιδιαίτερο.
Έχω περίσσευμα που με πνίγει, θα προσπαθήσω να απαλλαχθώ προκειμένου να βρω την ηρεμία μου.

Η πίκρα είναι που στο τέλος, με τέτοιου είδους ξοδέματα, οι περισσότεροι από μας μιζεριάζουμε. Νιώθουμε άδειοι. Νιώθουμε άσχημα.  ::) ::) ::)
Γιατί?
Μα γιατί εκτιμήσαμε λάθος. Γιατί δεν επρόκειτο για περίσσευμα, άρα κακώς ξοδέψαμε κύριοι!!!!

Στην περίπτωση όμως των στίχων της Λίνας, με ενδιαφέρον διαπιστώνω πως κανένα παράπονο δεν εκφράζεται…
Είχε πράγματι «περίσσευμα» η ηρωίδα. Καλός το ξόδεψε όπως γούσταρε  λοιπόν!
Ίσως, λέω ίσως να μην υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις-σχόλια εάν έβγαινε έντονα ένα παράπονο. Ένα «Το μετάνιωσα».
Όσο για το "συγγνώμη" όπως και το "μέσα στα δάκρυα"...δεν είναι οι τόσο κλαψιάρικες αντιδράσεις που θα μας χρύσωναν το χάπι, ε?
Η έλλειψη σεμνότητας μας ενόχλησε?
Μα…θα έπρεπε να χωράει σεμνότητα σε μια τέτοιου είδους απολογία?
 ::) ::) ::)

Λίνα,
περιμένω το 2ο και το 3ο μέρος....
« Τελευταία τροποποίηση: 16/02/06, 17:16 από Bάγια »

Αποσυνδεδεμένος vert

• Παλιός
  • ...τα ζάρια στον μάστορα.
    • Προφίλ
    • www.activeradio.gr
« Απάντηση #64 στις: 16/02/06, 19:33 »
  ...για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους, γιατί γίνεται η παρανόηση της παρανόησης. Κατ` αρχάς δεν σοκάρομαι τόσο εύκολα και δεν είμαι κατά της επιδίωξης της ηδονής με όποιον τρόπο νομίζει ο καθένας καλύτερο. Αλλά δεν μιλούσε για ηδονή το έργο... για επιδίωξη φθοράς του "εγώ" μας μίλαγε και για αυτοκαταστροφική τάση μέσω της ηδονής.
   Και δεν διαφέρει με το αν είναι γυναίκα ή άντρας που το κάνει. Αν γίνεται συνειδητά, ή απλά συνέβη ή ακόμα κι από αντίδραση (η Αφροδίτη Μάνου περιγράφει όμορφα μια ανάλογη κατάσταση) έχει καλώς... Αλλά όταν γίνεται περιμένοντας και επιδιώκοντας ηθελημένα τον μαρασμό της επόμενης μέρας, αυτό είναι που με χαλάει.
   Κι εκεί αντέδρασα, στο μήνυμα αυτό που πέρναγε... κι ειδικά όταν είδα να το υιοθετούν σωρηδόν πολλοί και μάλιστα νέα παιδιά.
   Αν το σώμα μας είναι ο Ναός του πνεύματος, μπορούμε να κάνουμε όσα και όποια μυστήρια και τελετές θέλουμε σ` αυτόν, αλλά όχι να τον μετατρέπουμε σε αποχωρητήριο, για να σοδομίζουν πάνω του τα κάθε λογής τσακάλια. Τα αποτελέσματα αυτής της βεβήλωσης έχω προλάβει και τα αναφέρει σε προηγούμενο στιχούργημά μου.
   Φυσικά κι η κριτική ήταν για το έργο κι ένα ανάλογο "ρεύμα" που βλέπω να κυκλοφορεί τελευταία, αυθυποβολής μαρασμού και καταναγκασμού στην παραίτηση και μάλιστα χωρίς να αναφέρεται έστω ένας λόγος, μια αιτία...
   Η δυστυχολαγνεία που λέγαμε...
   Και φυσικά δεν επιτέθηκα προσωπικά στo sandunkaκι... Θα ήμουν ίσως ο τελευταίος εδώ μέσα που θα το ` κανε... Απ` την Λίνα όμως δεν με ικανοποιεί ούτε το μέτριο...
Θα ήθελα - για να μην πω απαιτώ- τον καλύτερο εαυτό της. Γιατί δεν μπορώ να βλέπω χαρισματικούς ανθρώπους που γεννήθηκαν με φτερά στη σκέψη και θα `πρεπε να ατενίζουν σαν αετοί τον κόσμο, να ψάχνονται στις μηρμηγκότρυπες της εθελουσίας παρακμής.
   Καλή μου δεν ήθελα να σε πικράνω, αλλά είμαι κι αγύριστο κεφάλι και δεν μπορώ να τα θάβω μέσα μου. (μου χρωστάς και κάτι ακόρντα τώρα που το θυμήθηκα..)
   Όσο για το 2ο και 3ο μέρος θα τα πούμε όταν τα δημοσιεύσεις... (γιατί θα τα δημοσιεύσεις... κι αυτό είναι και διαταγή και παράκληση. ;))
« Τελευταία τροποποίηση: 19/02/06, 17:46 από vert »
Στην κοινωνία αυτή, σαπίσαμε στ` αλήθεια.
Απάνθρωποι θεσμοί,  μας γίνανε συνήθεια...

Αποσυνδεδεμένος pascal.

• Δεν Είμαι Δικηγόρος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αυτό είναι η ζωή; Ε τότε, άλλη μια φορά!
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: 16/02/06, 19:45 »
Παιδιά, σκέφτηκα να διαχωρίσω τις κριτικές του ποιήματος από τις περαιτέρω συζητήσεις, αλλά είναι αυτά τόσο μπλεγμένα μεταξύ τους που στάθηκε αδύνατον.
Όσα ξέρει η γυναίκα του κιθαρίστα δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Αποσυνδεδεμένος ερεβος

• Shadowking
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ars longa vita brevis
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: 17/02/06, 01:08 »
Και  4) μια απάντηση προς Έρεβο γιατί τον έχω μανία! :

Μια χαρά όμορφη είναι η ζωή αν θελήσεις να την δεις όμορφη (αρκεί πάντα να είμαστε υγιείς, να έχουμε να φάμε, να μην είμαστε παιδιά των φαναριών και να περιτριγυριζόμαστε από αγαπημένα πρόσωπα). Αλλά όπως είπες, επιμένεις και γουστάρεις να μην τη βλέπεις έτσι. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, σωστά;

Μα Μαρακι μου σου χω πει και κατ ιδιαν οτι βλεπω πολλα πραγματα ομορφα στη ζωη (ενταξει σε γενικες γραμμες την θεωρω ψιλοασχημη) ομως προσωπικα προτιμω αυτες τις ομορφες στιγμες να τις ζω μόνο, η μαλλον καλυτερα δεν με εμπνεουν να τις κανω στιχους, μουσικη, πινακα ή οτιδηποτε αλλο...Αν δε το καταλαβαινετε τι να πω, κρεμαστε με... :P
Twitter @mcrosog

old_lion

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: 17/02/06, 01:17 »
"...προσωπικα προτιμω αυτες τις ομορφες στιγμες να τις ζω μόνο ,
   η μαλλον καλυτερα δεν με εμπνεουν να τις κανω στιχους , μουσικη, πινακα ή οτιδηποτε αλλο.
   Αν δε το καταλαβαινετε τι να πω, κρεμαστε με..."

Χρήστο μου , είμαι κι εγώ μαζί σου στην άποψη αυτή .
Οπότε θα πρέπει να στήσουν δύο κρεμάλες  :P

old_lion

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: 17/02/06, 01:31 »
"...Κι εσύ Λέοντα θα ήταν καλό να μην τραγικοποιείς καταστάσεις
    και να λαμβάνεις τις συζητήσεις που γίνονται εδω μέσα ως υγιείς ανταλλαγές απόψεων..."

Μαρία , δεν ξέρω για τα άλλα μέλη αλλά η δική μου φράση που παρέθεσες δεν τραγικοποιούσε κάτι .
Απλώς το θέμα τής Λίνας ήταν μία αναφορά σε συναισθήματα της και όχι σε σκέψεις της .
Οι όποιες σκέψεις της και οι όποιες απόψεις της ήρθαν κατόπιν
όταν θέλησε να αναλύσει και να εξηγήσει τα τού κειμένου της.

Κι αφού τα συναισθήματα δε μπαίνουν κάτω από το φως τής κριτικής ,
άρα τι ανταλλαγές απόψεων μπορούμε να έχουμε επάνω σε αυτά ?
Για σκέψεις και γνώμες όμως μπορούμε άνετα να ανταλλάσουμε απόψεις .

Αποσυνδεδεμένος ChristosK

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • recordings
« Απάντηση #69 στις: 17/02/06, 06:22 »
"[...]Το συγκεκριμένο γραφτό δίπλα από τον τίτλο έχεο τον αριθμό Ι. Ακολουθούσαν άλλα δύο μέρη που τελικά δεν θα δημοσιευσω...[...]"

Πολύ κρίμα...

Αποσυνδεδεμένος ερεβος

• Shadowking
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ars longa vita brevis
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: 17/02/06, 07:39 »
Το συγκεκριμένο γραφτό δίπλα από τον τίτλο έχεο τον αριθμό Ι. Ακολουθούσαν άλλα δύο μέρη που τελικά δεν θα δημοσιευσω γιατί σκιάχτηκα (δέχτηκα απειλητικα τηλεφωνήματα :-\).                                                                                                                                              

Εχεις να φας ενα ξυλο εσυ.... >:(
Twitter @mcrosog

Αποσυνδεδεμένος Ο Νέος Κιθαρωδός

• Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ... και καλό τραγούδι!
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #71 στις: 17/02/06, 08:33 »
Περίμενα λίγο να εκτονωθεί το ο,τι είχε στο μυαλό του ο καθένας και τελικά όσο κι αν αυτό με κάνει να αισθάνομαι κάπως άσχημα. Το συγκεκριμένο γραφτό δίπλα από τον τίτλο έχεο τον αριθμό Ι. Ακολουθούσαν άλλα δύο μέρη που τελικά δεν θα δημοσιευσω γιατί σκιάχτηκα
...
Κι επειδη ειστε τόσοι πολλοί θέλω να πω πως οπως και να'χει ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν με το γραφτό μου κι ίσως και μια συγνώμη γιατί μάλλον θα πρεπει να μαι πιο προσεχτική στο τί δημοσιέυω.Και του χρόνου...                                       

Κρίμα που τα άλλα δύο μέρη δεν θα δημοσιευτούν... Σε παροτρύνω να το ξανασκεφτείς... :)

Κατά τα άλλα, όπως ίσως θα έχει προσέξει, σε αυτό το φόρουμ τίποτε τελικά δεν μένει όρθιο, ακόμα και στα πιο καλά κάποιοι θα βρεθούν να κάνουν "αντιπολίτευση". Αλλά έτσι συμβαίνει πάντα και στη ζωή, όπου υπάρχει λόγος υπάρχει και ο αντίλογος. Ακόμα και οι πιο αναγνωρισμένοι έχουν κάποιους αντιπαθούντες... Είναι λογικό και αναπόφευκτο...

Όσον αφορά το θέμα του "να είσαι πιο προσεκτική", θα σου έλεγα να μην φοβάσαι να δείξεις κάποιες αδύναμες πλευρές ή προσωπικές στιγμές σου προς τα έξω (ΑΝ βέβαια είναι αυτό που σε προβληματίζει - δεν ξέρω). Όλοι μας φοβόμαστε να φανερώσουμε κάποιες αδυναμίες μας, αλλά έχω καταλήξει ότι φανερώνοντάς τις τελικά γινόμαστε πιο ισχυροί, έστω και αν αυτό ακούγεται παράδοξο...
Όσο πιο πολύ σου αρέσει η μουσική, τόσο πιο πολλή μουσική σου αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος ChristosK

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • recordings
« Απάντηση #72 στις: 17/02/06, 09:01 »

"[...] Όλοι μας φοβόμαστε να φανερώσουμε κάποιες αδυναμίες μας, αλλά έχω καταλήξει ότι φανερώνοντάς τις τελικά γινόμαστε πιο ισχυροί, έστω και αν αυτό ακούγεται παράδοξο..."

Aυτή η άποψη είναι και αρκετά επικρατούσα στον κύκλο των ψυχολόγων. Π.χ. σε προγράμματα απεξάρτησης από τοξικές ουσίες, ένα τελικό στάδιο είναι το να εμφανιστεί κανείς μπροστά σε κόσμο και να παραδεχτεί την προηγούμενη αδυναμία του.

"[...]Όσον αφορά το θέμα του "να είσαι πιο προσεκτική", θα σου έλεγα να μην φοβάσαι να δείξεις κάποιες αδύναμες πλευρές ή προσωπικές στιγμές σου προς τα έξω (ΑΝ βέβαια είναι αυτό που σε προβληματίζει - δεν ξέρω).[...]"

Πάντως (εκτός αν δε μελέτησα καλά το thread),  τι λόγους έχει να πιστέυει κανείς πως η Λίνα εξομολογείται εδώ κάτι που της συνέβη ή που της πέρασε καν από το μυαλό για τον εαυτό της; Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα "πείραμα σκέψης". Και πιο συγκεκριμένα, τι μας νοιάζει αυτό; Πέρα από το να σχολιάσουν άτομα με γνώσεις την τεχνική του στιχουργήματος (ή ό,τι έχει να κάνει με στιχουργία από πλευράς  έκφρασης και κατηγοριοποίησης), σκοπός δεν είναι να συζητήσουμε τα μηνύματα που εκφράζονται για να αποκομίσουμε, αν είναι δυνατό, όλοι κάτι;

Απλά, και πάλι, κρίμα που η Λίνα δε θα ανεβάσει και τα άλλα δύο μέρη.

Υ.Γ. Κιθαρωδέ, καμία αντίρρηση σε όσα γράφεις, από το μήνυμά σου μόνο αφορμή πήρα για το θέμα του αν είναι εξομολόγηση, διότι δόθηκε αρκετή βαρύτητα σε αυτό παραπάνω και, πραγματικά, δε βλέπω το λόγο...
« Τελευταία τροποποίηση: 17/02/06, 09:06 από ChristosK »

Αποσυνδεδεμένος porky

• Η κακιά γουρουνίτσα
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ήθελα να μαι η αφή στην άκρη των δακτύλων σου
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: 17/02/06, 09:52 »
Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Έχετε στο συρτάρι σας κάποιους στίχους ή κάποιο ποίημα που γράψατε; Μοιραστείτε τα μαζί μας....

Ο τιτλος και ο σχολιασμος ξεγελαει....δυστυχως ακομη κι αν κανεις την αποπειρα να μοιραστεις το δημιουργημα σου καποιοι δε θα χασουν την ευκαιρια να κατασπαραξουν κι αυτό κι εσενα μαζί.....

υγ.sanduga γραφεις ιδιαιτερα....σε παρακολουθώ και όλα τα γραπτα σου εχουν τον τροπο τους να ξεχωριζουν.Εμενα μου αρεσε αυτο που εφτιαξες μου αρεσε πολύ γιατι η περιγραφή σου δημιουργει ταυτοχρονα και την εικονα , καθως την διαβαζεις....μπραβο και παλι μπραβο.
Επισης μην ανεβασεις τα υπολοιπα 2 μερη αστο ...καλυτερα στειλε τα σε ανθρωπους που δε θα κριτικαρουν πως γραφεις και γιατι το γραφεις αλλά αν αυτο που γραφεις εχει τη δυναμη να τους κανει να το ρουφηξουν οχι απλα να κανουν αναγνωση...... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 17/02/06, 11:50 από porky »
Καλύτερα να μη μιλάς αν δε πολυκατέχεις..μα αν ξέρεις,μη κρατας κρυφό τον θησαυρό που έχεις....
καλύτερα να μη μιλάς κακές αν κάνεις σκέψεις..μα αν συλλογάσαι όμορφα ειναι χρυσές οι λέξεις....
να συλλογάσαι όμορφα....

Αποσυνδεδεμένος pinelopi

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • κι όμως δεν είναι μακριά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: 17/02/06, 10:35 »
vert, κάποτε ένα γνωστό μου πρόσωπο μου είχε πει " μάθε να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις, αυτές είναι στο έλεος όλων των αναγνωστών, μάθε να ανακαλύπτεις πίσω απο τις λέξεις την ψυχή που μιλάει και εκτίθεται" κι αυτό σε μια συζήτηση που είχαμε για τον Μπουκόφσκι.
Τι θέλω να πω με αυτό;
Πως όταν γράφουμε συχνά πυκνά "δανειζόμαστε" εικόνες , πιθανόν αβίωτες απο εμάς , προκειμένου να εκφράσουμε βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις μας. Ο κυνισμός στην έκφραση μπορεί να δηλώνει ακριβώς μα ακριβώς το αντίθετο στην πρόθεση και στο συναίσθημα του γράφοντος.
Επίσης, σαν αναγνώστρια, όσο και να μην ταυτίζομαι με μια κατάσταση που περιγράφεται πάντα προσπαθώ να ανακαλύψω το "τι θέλει άραγε να πει ο ποιητής..."  :), ''ξεφλουδίζοντας'' τις λέξεις και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό "παιχνίδι".  ;)
Μια ''κραυγή" ας πούμε ποτέ δεν είναι σαφής...πέραν της κλήσης σε ''βοήθεια''...το γιατί όμως; :-\
( και όχι, δεν διέκρινα πουθενά απαξίωση στους στίχους αυτούς, αλλά ακόμη και την απαξίωση θα την αντίκρυζα κατάματα, είναι μια αλήθεια που κάποιοι άνθρωπου τη ζουν, αυτό δε σημαίνει πως θα την υιοθετούσα κιόλας)
Ο Καβάφης π.χ. είναι από τους πολύ αγαπημένους μου, ο τρόπος που είχε επιλέξει να "ξοδευτεί" εμένα δε μου λέει απολύτως τίποτα όμως, δεν θα τον έκανα ποτέ ζωή μου.

sanduga, θα ήθελα να διαβάσω και τα άλλα δυο  :)
όνειρο είναι να ουρλιάζουν χιλιάδες ναι απ' το λαρύγγι του όχι  (Κ.Δ.)