Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 439049 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Πιστεύετε στον Θεό;
« Απάντηση #825 στις: 21/04/08, 15:40 »
Διευκρίνηση:
Όταν λέω "Είμαι εντελώς άθρησκος. Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία, σε καμία ανώτερη οντότητα.", εννοώ ότι δεν πιστεύω στην ύπαρξη κάποιου θεού.
Όταν λέω "Δεν λέω η πίστη έχει δύναμη και είναι ικανή να κάνει θαύματα", δεν εννοώ ότι επειδή υπάρχει κάποιος θεός, συμβαίνουν θαύματα. Μιλάω για την πίστη ως δύναμη, που πηγάζει απ' την θέληση, όχι από κάποιον θεό.
Και όταν λέω "Δεν θα υπήρχε η έννοια θεός, χωρίς τους ανθρώπους, αυτοί τους δημιούργησαν, δεν προϋπήρχαν...", εννοώ σαν έννοιες. Όχι σαν κάποιες οντότητες.

Ελπίζω να έγινα πιό σαφής και να μην υπάρξουν παρανοήσεις ξανά
Πως μπορείς να ξέρεις τι υπήρχε πριν από εσένα;Πριν από τον άνθρωπο δηλαδή.Είναι λογική σκέψη αυτή;Τα μικρόβια για παράδειγμα υπήρχαν πριν να τα ανακαλύψει ο Παστέρ και άνθρωποι πέθαιναν από απλά κρυολογήματα.Είναι σα να λες ότι εμφανίστηκαν από τη στιγμή που τα ανακάλυψε.Επίσης δεν δέχεσαι το Θεό ως έννοια ,αλλά τον δέχεσαι σαν οντότητα;Έχω μπερδευτεί λιγάκι...Τέλος πάντων η ουσία είναι ότι έχεις κάθε δικαίωμα να δηλώνεις άθεος.Εγώ από την άλλη δηλώνω ότι πιστεύω στο Θεό.Είναι καθαρά προσωπικό και βιωματικό ζήτημα...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #826 στις: 21/04/08, 15:51 »
βασικα ψιλο αναιρησαι με αυτα που γραφεις....και να πιστευεις στην αθρωπινη οντοτητα...στην πηγη δυναμης που πηγαζει μονο απο τον ανθρωπο ειναι σαν να θεοποιεις αυτον...τον ρολο του μεσα στην κοινωνια...ο συσχετισμος πλεον γινεται σε αλλο επιπεδο...στο ανθρωπινο...οποτε εχεις επιλεξει εμεσως να θεοποιησεις την ανθρωπινη δυναμη....αλλα πιστευω επαναλαμβανομαι...τα ιδια λογια τα εχω γραψει και σε προηγουμενο ποστ....

Αποσυνδεδεμένος Mithrandir

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #827 στις: 21/04/08, 16:01 »
Κάτσε λίγο γιατί θα με τρελάνετε. Να διαβάζετε δεν ξέρετε? Πως μπορεί να λες ότι λέω πως τον δέχομαι ως οντότητα όταν λέω: "δεν πιστεύω στην ύπαρξη κάποιου θεού" και ότι "υπάρχουν μόνο σαν έννοιες επειδή τους δημιούργησαν οι άνθρωποι"?
Όσο για το παράδειγμα σου, είναι εκτός, γιατί κανείς δεν υπέθετε για μικρόβια πρίν ανακαλυφθουν, ενώ για τον θεό υποθέτουν πολλοί ότι υπάρχει, χωρίς να τον έχει ανακαλύψει κανένας.
Βεβαίως και είναι προσωπικό το ζήτημα, κι εγώ την προσωπική μου γνώμη εκφέρω.

Neikos - Δεν αυτο-αναιρούμαι, ούτε θεοποιώ τον άνθρωπο. Αδυνατείς να καταλάβεις κάτι. Η λέξεις "θεος, θρησκεια, ανώτερη οντότητα, κλπ" δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο μου(η αλλιώς στην ψυχή μου). Το ότι πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει παραπάνω απ' όσα έχουμε στάνταρ δεν σημαίνει ότι τον θεοποιώ.

Και please, μην απαντάτε σε κάτι αν δεν το καταλαβαίνετε. Ουτε αναιρούμαι, ούτε πιστευω σε θεό(είτε σαν έννοια είτε σαν οντότητα), ούτε τίποτα
You have to know the truth and the truth will set you free

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #828 στις: 21/04/08, 16:08 »
απλα μαλλον εισαι και αθρησκος και αθεος...
αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι με το να πιστευεις οτι ο ανθρωπος εχει καποιες δυναμεις παραπανω αυτοματα..και υποσυνειδητα τον τοποθετεις ως το κεντρο του κοσμου....οποτε η λεξη ανθρωπος για σενα ειναι πιο ιερη ...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #829 στις: 21/04/08, 16:18 »
Ε, λιγάκι :P
Αφού ο άθεος σαν έννοια είναι υποσύνολο του άθρησκου. Δηλαδή όποιος είναι άθρησκος είναι και άθεος.
Ναι, με το να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας θεός, αυτόματα ο άνθρωπος είναι για μένα το ανώτερο όν που γνωρίζω. Και όχι υποσυνείδητα όπως λές.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #830 στις: 21/04/08, 17:35 »
Ε, λιγάκι :P
Αφού ο άθεος σαν έννοια είναι υποσύνολο του άθρησκου. Δηλαδή όποιος είναι άθρησκος είναι και άθεος.

:o τα χεις μπερδεψει ο αθρησκος ειναι υποσυνολο του αθεου...μπορει καποιος να μην ειναι θρησκος αλλα να πιστευει σε καμια ανωτατη δυναμη...
αλλα καποιος που δεν πιστευει σε θεο δεν θα πιστευει προφανως και σε θρησκεια..
προφανως θα μπερδευτηκες.. ;D
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #831 στις: 21/04/08, 17:36 »
Δηλαδή όποιος είναι άθρησκος είναι και άθεος.

Μάλλον ανάποδα τα λες... Κάποιος μπορεί να πιστεύει στον Θεό, γενικά, αλλά να μη τον εκφράζει καμία θρησκεία. Επιπλέον, ένας άθεος σίγουρα είναι άθρησκος, αφού οι θρησκείες εξ ορισμού αναφέρονται σε κάποιον Θεό, τον οποίο ο άθεος δεν δέχεται.
(επ, με πρόλαβε η amylo)

Και μια ερώτηση: Αφού πιστεύεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν "θαύματα" με το μυαλό τους, και αφού δέχεσαι και την έννοια της "ψυχής", γιατί αποκλείεις την πιθανότητα να υπάρχει κάποιος νους πολύ ανώτερος από αυτούς που έχεις γνωρίσει ή που φαντάζεσαι;

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #832 στις: 21/04/08, 17:46 »
αφου ρε Βραζιλη τα εχει μπερδεψει τι ψαχνεις τωρα....μια μοδα ειναι ο αθρησκος και ο αθεος.....αντε να διαβαζουμε λιγο Νιτσε να μαθουμε για αθεια γιατι δε μας βλεπω καλα....

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #833 στις: 21/04/08, 17:51 »
....μια μοδα ειναι ο αθρησκος και ο αθεος.....αντε να διαβαζουμε λιγο Νιτσε να μαθουμε για αθεια γιατι δε μας βλεπω καλα....
τι εστι μοδα;
ο νιτσε ηταν και μηδενιστης,μπας και διαβασες; ;D
ελα πλακιτσα κανω, απλα οταν ακουω για τις αποψεις καποιου μια μοδα ειναι...ε.. :-\
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #834 στις: 21/04/08, 17:56 »
Με αναγκάσατε και άνοιξα λεξικό :P

Άθεος=Άπιστος=Αντίχριστος
Άθρησκος=Άθεος=Άπιστος
Αύτα βγάζει ώς συνώνυμα...άρα μάλλον είναι θέμα του καθενός πως το αντιλαμβάνεται το καθένα, εφόσον θεωρούνται συνώνυμα...

Όπως και να 'χει, εμένα δεν με ενδιαφέρει αν ο άθρησκος είναι άθεος ή το αντίστροφο εφόσον είμαι και απ' τα δύο :)

Βραζίλη, δεν είναι μόνο ότι το πιστεύω. Κατά κάποιο τρόπο το 'χω ζήσει κιόλας. Η θεία μου πριν 10 χρόνια είχε τέτοια θέληση για ζωή, που χωρίς φάρμακα και θεραπείες της πέρασε ο καρκίνος(κακοήθης) του δέρματος που είχε και δεν ξαναεμφανίστηκε.
Το αποκλείω γιατί δεν μπορεί ο νούς αυτός που είναι δημιούργημα του ανθρώπου, να υπάρχει αφενός, και αφετέρου να είναι και ανώτερο απ' τον άνθρωπο.

Neikos, τι προσπαθείς να κάνεις ακριβώς? Αρχικά δεν μπορούσες να καταλάβεις αυτό που έλεγα και τώρα πάς να αποδείξεις ότι τα 'χω μπερδέψει? Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω...
« Τελευταία τροποποίηση: 21/04/08, 18:57 από Mithrandir »

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #835 στις: 21/04/08, 18:02 »

Άθεος=Άπιστος=Αντίχρηστος
Άθρησκος=Άθεος=Άπιστος
Αύτα βγάζει ώς συνώνυμα...άρα μάλλον είναι θέμα του καθενός πως το αντιλαμβάνεται το καθένα, εφόσον θεωρούνται συνώνυμα...

αχ αν δεν θες να πιστεψεις εμας τους τρεις ρωτα καναν αλλον κανα θεολογ πχ..εκτος και αν δεν πιστευεις ουτε αυτους,παραμονο τον εαυτο σου... ::)
αθεος ειναι αυτος που δεν ασπαζετε καμια μορφη θεου
αθρησκος ειναι αυτος που δεν ασπαζετε καμια μορφη θρησκειας...
θεος με θρησκεια καμια σχεση...αυτο ειναι το θεμα που αναπτυξαμε στις προηγουμενες σελιδες...

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #836 στις: 21/04/08, 18:02 »
amylo σε παραπεμπω στο εργο του Αντιχριστος...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #837 στις: 21/04/08, 18:50 »

Άθρησκος=Άθεος=Άπιστος

αχ αν δεν θες να πιστεψεις εμας τους τρεις ρωτα καναν αλλον κανα θεολογ πχ..εκτος και αν δεν πιστευεις ουτε αυτους,παραμονο τον εαυτο σου... ::)
θεος με θρησκεια καμια σχεση...αυτο ειναι το θεμα που αναπτυξαμε στις προηγουμενες σελιδες...
(μολις παρατήρησα ένα απίστευτο ορθογραφικό λάθος που έκανα από βιασύνη και το διόρθωσα...Jesus, αυτά δεν γίνονται! Με συγχωρείτε...)
Ρε παιδιά αν είναι όντως έτσι, να το δεχτώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απλά ακούω συνέχεια τη μια και την άλλη άποψη με διαφορετικά επιχειρήματα και δεν ξέρω ποιό ισχύει. Δεν πιστεύω μόνο τον εαυτό μου όπως λες...και μπορεί όντως να μπερδεύτηκα με τόσα στο κεφάλι μου φέτος...
Αλλά γιατί κολλάτε σε μία τέτοια έννοια..? Εντάξει, ας είναι ό,τι είναι...εγώ είμαι και απ' τα 2 όποιο και να 'ναι το καθένα, γι' αυτό και δεν με αφορά άμεσα...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #838 στις: 22/04/08, 02:44 »
Τώρα μας πετάς και αυτό το Jesus και μας τα μπερδεύεις χειρότερα...Βρε δεν το ψάχνεις λίγο καλύτερα ,μπας και πιστεύεις στο Θεό τελικά; ;D

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #839 στις: 22/04/08, 03:42 »
Τώρα μας πετάς και αυτό το Jesus και μας τα μπερδεύεις χειρότερα...Βρε δεν το ψάχνεις λίγο καλύτερα ,μπας και πιστεύεις στο Θεό τελικά; ;D

Ελπίζω να κάνεις πλάκα...
Σε κανέναν θεό δεν πιστεύω, ποτέ δεν πίστεψα, και το ψάχνω από τότε που ήμουν 1η γυμνασίου.
Μην λές τέτοια και φουντάρω από κανένα μπαλκόνι! :P Καλύτερα να πεθάνω παρά να πιστέψω ;D

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #840 στις: 22/04/08, 09:38 »
καλα ρε φιλε το ειπες....αντε ψαξτο.... και μονο μια συμβουλη εχω  να σου δωσω...μην εισαι τοσο απολυτος...
(α και για να διορφωνεις τα ποστ σου υπαρχει και η τροποποιηση)....

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #841 στις: 22/04/08, 09:39 »
Μην λές τέτοια και φουντάρω από κανένα μπαλκόνι! :P Καλύτερα να πεθάνω παρά να πιστέψω ;D

Χαχα! μη λες μεγάλα λόγια!... Μπορεί όταν πεθάνεις να πιστέψεις!!  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #842 στις: 22/04/08, 13:29 »
αφου ρε Βραζιλη τα εχει μπερδεψει τι ψαχνεις τωρα....μια μοδα ειναι ο αθρησκος και ο αθεος.....αντε να διαβαζουμε λιγο Νιτσε να μαθουμε για αθεια γιατι δε μας βλεπω καλα....
Nταξει ρε σιγα, μια μοδα ειανι... Με την ιδια λογικη καθε θρησκεια μοδα ειναι και οποτε ειναι trendy η καθε θρησκεια τηνβ πιστευουμε ή οχι? Μην υπαρβαλουμε....
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #843 στις: 22/04/08, 14:57 »
καλα ρε φιλε το ειπες....αντε ψαξτο.... και μονο μια συμβουλη εχω  να σου δωσω...μην εισαι τοσο απολυτος...

Σόρρυ κιόλας, εγώ δεν πρόσβαλλα τα πιστεύω σου. Το 'χω ψάξει αρκετά και το 'χω συζητήσει με πολλούς για να καταλήξω εδώ, και δεν έχω καμία διάθεση να κρίνεις εσύ που δεν με ξέρεις το πόσο σωστό ή λάθος είναι κατα τη γνώμη σου αυτό που κάνω.
Δεν ξέρεις καλύτερα από μένα πόσο το έχω ψάξει για να μπορείς να λές...οκ?

Το τι γίνεται όταν πεθαίνουμε είναι άλλο θέμα, καλύτερα να μην το μπλέξουμε κι αυτό...

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #844 στις: 22/04/08, 15:26 »
Nταξει ρε σιγα, μια μοδα ειανι... Με την ιδια λογικη καθε θρησκεια μοδα ειναι και οποτε ειναι trendy η καθε θρησκεια τηνβ πιστευουμε ή οχι? Μην υπαρβαλουμε....

δεν με καταλαβαινεις....

Σόρρυ κιόλας, εγώ δεν πρόσβαλλα τα πιστεύω σου. Το 'χω ψάξει αρκετά και το 'χω συζητήσει με πολλούς για να καταλήξω εδώ, και δεν έχω καμία διάθεση να κρίνεις εσύ που δεν με ξέρεις το πόσο σωστό ή λάθος είναι κατα τη γνώμη σου αυτό που κάνω.

ουτε κι εγω... φιλε μου δε ξερω ποσο το εχεις ψαξει ή οχι...ξερω μονο οτι απο αυτα που γραφεις δε δινεις μια σαφη απαντηση και φαινεσαι ακομα μπερδεμενος...πραγμα λογικο για την υλικια σου...εγω μια συμβουλη σου εδωσα... αν νομιζεις πως σε ειρωνευομαι δικαιωμα σου...
(δεν χρειαζεται να κανεις διπλα ποστ ...πιανουν χωρο)

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #845 στις: 22/04/08, 15:53 »

δεν με καταλαβαινεις....

ουτε κι εγω... φιλε μου δε ξερω ποσο το εχεις ψαξει ή οχι...ξερω μονο οτι απο αυτα που γραφεις δε δινεις μια σαφη απαντηση και φαινεσαι ακομα μπερδεμενος...πραγμα λογικο για την υλικια σου...εγω μια συμβουλη σου εδωσα... αν νομιζεις πως σε ειρωνευομαι δικαιωμα σου...
(δεν χρειαζεται να κανεις διπλα ποστ ...πιανουν χωρο)

Εφόσον δεν ξέρεις πόσο το έχω ψάξει μή λές ότι δεν το 'χω ψάξει αρκετά. Τι ούτε κι εσύ..? Εγώ δεν έκρινα αυτά που πιστεύεις ή δεν πιστεύεις λέγοντας σου πως δεν το 'χεις ψάξει. Απάντησα μόνο σ' αυτά που μου λές και μου εναντιώνεσαι συνεχώς.
Και σαφή απάντηση σε τι? Στο αν πιστεύω? Σε αυτό νομίζω πιο σαφή απάντηση δεν γίνεται να δώσει κανένας, εκτός κι αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που γράφω....ξαναδιάβασε τα πόστ μου σ' αυτο το θέμα. Από την αρχή μάλιστα διευκρινίζω ότι δεν πιστεύω στην ύπαρξη κανενός θεού. Από που κρίνεις ότι είμαι μπερδεμένος? Στο μόνο που μπορώ να το δεχτώ είναι για τις έννοιες άθεος και άθρησκος, το οποιό είναι λογικό όχι γιατί είμαι 18(σε 3 μέρες τα κλείνω), αλλά γιατί ακούω συνέχεια διαφορετικές γνώμες.
Αλλά δεν μπορείς να πείς ότι είμαι μπερδεμένος για το τι πιστεύω...
Και τις συμβουλές πάντα τις δέχομαι, εκτός αν ο άλλος δεν με ξέρει και νομίζει πως ξέρει καλύτερα από μένα πόσο το έχω ψάξει...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #846 στις: 22/04/08, 16:33 »

+10000 Τη μπουκιά απ'το στόμα μου πήρες ρε Βραζίλη :D :D
Τώρα sorry για τη διαφήμιση αλλά συνιστώ ανεπιφύλακτα για άθεους και μη ,τα βιβλιαράκια του Αρκά "Η ζωή μετά".ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ και εντελώς μέσα στο θέμα...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #847 στις: 22/04/08, 16:45 »

+10000 Τη μπουκιά απ'το στόμα μου πήρες ρε Βραζίλη :D :D
Τώρα sorry για τη διαφήμιση αλλά συνιστώ ανεπιφύλακτα για άθεους και μη ,τα βιβλιαράκια του Αρκά "Η ζωή μετά".ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ και εντελώς μέσα στο θέμα...

Καλά κάνεις και "σπάς" το θέμα, τα βιβλία του Αρκά τα σπάνε-τρομερό γέλιο! Απίστευτα όμως!!! ;D

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #848 στις: 22/04/08, 23:45 »

Άθρησκος=Άθεος=Άπιστος

(μολις παρατήρησα ένα απίστευτο ορθογραφικό λάθος που έκανα από βιασύνη και το διόρθωσα...Jesus, αυτά δεν γίνονται! Με συγχωρείτε...)
Ρε παιδιά αν είναι όντως έτσι, να το δεχτώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απλά ακούω συνέχεια τη μια και την άλλη άποψη με διαφορετικά επιχειρήματα και δεν ξέρω ποιό ισχύει. Δεν πιστεύω μόνο τον εαυτό μου όπως λες...και μπορεί όντως να μπερδεύτηκα με τόσα στο κεφάλι μου φέτος...
Αλλά γιατί κολλάτε σε μία τέτοια έννοια..? Εντάξει, ας είναι ό,τι είναι...εγώ είμαι και απ' τα 2 όποιο και να 'ναι το καθένα, γι' αυτό και δεν με αφορά άμεσα...
κοιτα δεν εχουμε προβλημα με σενα.απλα επρεπε να τα ξεκαθαρισεις..σε βρισκω σωστο που το παραδεχτηκες και καταλαβα επιτελους οτι δεν ειχες προθεση αντιλογου αλλα διαλογου...
και εγω ειμαι ενα απο αυτα τα δυο και τινω προς το αλλος..δλδ ειμαι αθρησκη και τινω προς την αθεια..προσεχε τινω..δεν ειμαι...
απλα για αν μην εισαι κατι..πρεπει πρωτα να ξερεις τι ειναι αυτο το κατι...οπως ελεγε και ενας σοφος(ονομα δεν θυμαμαι :-X) πρεπει να ξερεις τον εχθρο σου για να τον πολεμησεις, στην συγκεκριμενη περιπτωση πρεπει να ξερεις γτ δεν υποστηριζεις το οτιδηποτε... :)
απλα πηγαινε το με την λογικη..κανε τις ετοιμολογιες
α-θεος
α-θρησκος
αντι-χρηστος
ειναι τρια διαφορετικα... :)

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #849 στις: 23/04/08, 00:04 »

Άθρησκος=Άθεος=Άπιστος

κοιτα δεν εχουμε προβλημα με σενα.απλα επρεπε να τα ξεκαθαρισεις..σε βρισκω σωστο που το παραδεχτηκες και καταλαβα επιτελους οτι δεν ειχες προθεση αντιλογου αλλα διαλογου...
και εγω ειμαι ενα απο αυτα τα δυο και τινω προς το αλλος..δλδ ειμαι αθρησκη και τινω προς την αθεια..προσεχε τινω..δεν ειμαι...
απλα για αν μην εισαι κατι..πρεπει πρωτα να ξερεις τι ειναι αυτο το κατι...οπως ελεγε και ενας σοφος(ονομα δεν θυμαμαι :-X) πρεπει να ξερεις τον εχθρο σου για να τον πολεμησεις, στην συγκεκριμενη περιπτωση πρεπει να ξερεις γτ δεν υποστηριζεις το οτιδηποτε... :)
απλα πηγαινε το με την λογικη..κανε τις ετοιμολογιες
α-θεος
α-θρησκος
αντι-χρηστος
ειναι τρια διαφορετικα... :)

Χαίρομαι που κατάλαβες ότι δεν μπήκα στο φόρουμ για να μαλώσω με ανθρώπους :P :)
Ναι, καταλαβαίνω τη διαφορά του "τείνω" και "είμαι"
Εμ...εγώ ξέρω τι είναι το καθένα, και πρίν πολύ καιρό ήξερα - γι' αυτο και μπορώ και λέω ότι είμαι και απ' τα δύο -. Άλλο όμως να μην ξέρεις κάτι και άλλο να μην είσαι σίγουρος ποιό είναι υποσύνολο του άλλου...δεν σημαίνει επειδή ακούς συνέχεια διαφορετικές απόψεις και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πλέον ποιό είναι υποσύνολο του άλλου, ότι δέν ξέρεις τι είναι το καθένα.
Και θα σου δείξω πως το σκεφτόμουν εγώ για να καταλάβεις πως το εννοούσα.

Ζούμε στην Ελλάδα(Καλώς ή κακώς ;D ) και το θρήσκευμα εδώ είναι ο Χριστιανισμός. Επομένως όταν λές δεν πιστεύω στον θεό(Στην Ελλάδα πάντα) εννοείς δεν πιστεύω στον Χριστιανικό θεό. Δεν θα έρθει για παράδειγμα ένας μουσουλμάνος στην Ελλάδα και θα σου πεί "δεν πιστεύω στον θεό". Θα σου πεί "δεν πιστεύω στον Αλλάχ". Έτσι δεν είναι?
Επομένως όταν λές στην Ελλάδα είμαι άθεος εννοείς ότι δεν ασπάζομαι την πίστη στον Χριστιανικό θεό, ενώ όταν λές είμαι άθρησκος εννοείς ότι δέν ασπάζεσαι τη θρησκεία(γενικότερα, όχι μόνο τον Χριστιανισμό, γιατί η θρησκεία είναι μια έννοια πιό ευρεία απ' τον θεό). Πιστεύω δεν νοείται να πιστεύεις σε κάποιον θεό χωρίς να πιστεύεις στη θρησκεία που εμπεριέχεται αυτός ο θεός. Ο θεός από μόνος του αποτελεί θρησκεία. Και επίσης δεν νοείται να πιστεύεις σε κάποια θρησκεία που δεν υπάρχει θεός γιατί τότε δεν ονομάζεται θρησκεία, αλλά λατρεία.
Κατάλαβες γιατί είπα ότι η έννοια άθρησκος εμπεριέχει την έννοια άθεος..? Είναι λίγο περίεργο, και ΟΧΙ, δεν είμαι μπερδεμένος. Αυτό ακριβώς που λέω εννοώ.(Όχι, σε λίγο θα πεταχτεί κανένας Neikos, και θα μου πεί πάλι "Άρα πιστεύεις κάπου" :P ;D )