Λοιπόν, οι ορολογίες έχουν ώς εξής:
Άθεος είναι αυτός που δεν πιστεύει στον θεό
Άθρησκος είναι αυτός που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία
(Γιατί απ' ό,τι είδα υπήρξε μια σύγχυση σ' αυτές τις έννοιες)
Τώρα να πώ κι εγώ την άποψή μου:
Είμαι εντελώς άθρησκος. Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία, σε καμία ανώτερη οντότητα.
Πιστεύω εδώ και πολύ καιρό πως τα "θαύματα" όπως τα ονομάζετε, συμβαίνουν μόνο απ' τη θέληση του ανθρώπου και απ' τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Δεν λέω η πίστη έχει δύναμη και είναι ικανή να κάνει θαύματα, όχι όμως επειδή υπάρχει θεός, αλλά επειδή η θέληση του ανθρώπου είναι τόσο μεγάλη ώστε να προκαλέσει μεταβολές σε πράγματα που αλλιώς δέν θα μπορούσε.
Εξάλλου έτσι δημιουργήθηκαν οι θρησκείες, από την ανάγκη των ανθρώπων να εναποθέσουν κάπου τους φόβους τους, να μπορούν να αποδίδουν κάπου τα πράγματα που δεν θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν, να "βρούν" ένα ανώτερο στήριγμα όπου θα "ρίξουν" τις ελπίδες τους.
Για παράδειγμα οι αρχαίοι αιγύπτιοι είχαν "δημιουργήσει" τον Ρά, τον θεό του ήλιου, γιατί δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν αλλιώς τι είναι αυτό που τους ζεσταίνει και τους φωτίζει και δεν μπορούν να το δούν. Το ίδιο κάναν και οι αρχαίοι Έλληνες, δέν θα μπώ σε παραδείγματα.
Δεν θα υπήρχε η έννοια θεός, χωρίς τους ανθρώπους, αυτοί τους δημιούργησαν, δεν προϋπήρχαν...