Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 439117 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε στον Θεό;
« Απάντηση #800 στις: 15/03/08, 03:56 »
Λοιπον, ειχα καιρο να δω τι παιζει εδω...ταφη γινεται απο αρχαιων χρονων, δεν ειπα το αντιθετο ποτε!!! Οσο για τη διακριση με τη θρησκεια εγω δεν την συναντησα ποτε, οπως και πολλοι γνωστοι μου, ακομα κι αν εχουν την αποψη πως υπαρχει...anyway, οποιος δεν πιστευει στο θεο ειναι δικαιωμα του...Amylo αν θες πας εκκλησια...πως τους τρως τους ιερεις στη μαπα?? Οσο για το οτι βαφτιστηκες οι γονεις σου ειναι υπευθυνοι και οχι η κοινωνια...αλλα μη σκας, δεν εγινε και τιποτα...

@Roufous: "...ελειψη απο στοιχειωδη γνωση ιστοριας"...μαλιστα, τι να πω εγω τωρα?...πηγα να γραψω, αλλα θα το αφησω ως εχει...ο καθενας εχει τη γνωμη του, so δεν εχει νοημα...

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #801 στις: 15/03/08, 16:30 »
Amylo αν θες πας εκκλησια...πως τους τρως τους ιερεις στη μαπα?? Οσο για το οτι βαφτιστηκες οι γονεις σου ειναι υπευθυνοι και οχι η κοινωνια...αλλα μη σκας, δεν εγινε και τιποτα...

δεν εγινε αντιλιπτο το ειπα μαλλον και σε αυτο πιθανον φταιω και εγω..εξηγησα γτ τρωω στην μαπα τους ιερεις και γτ φταιει η κοινωνια...αν προσεξεις καπου ειπα για δαχτυλοδειχτουμενος..ευτυχως καποια θεματα ταμπου εχουν ξεπεραστει...  :)
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος GreekDudeCovers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • GreekDudeCovers on YouTube
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #802 στις: 15/03/08, 16:32 »
να σας ρωτησω κατι....αν συνεβαινε μπροστα σας η μπροστα σε καποιον αξιοπ[ιστο σας κατι τελειως μη ανθρωπινο.κατι πανω από τις ανθρωπινες δυναμεις...αυτο που λεμε θαυμα θα πιστευατε.?η τουλαχιστον θα αναθεωρουσατε κατι??

Όχι.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #803 στις: 15/03/08, 17:43 »
Καθε "οχι" κρυβει και ενα γιατι. Ειμαι περιεργος να το ακουσω λοιπον Gothic.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #804 στις: 15/03/08, 18:24 »
Απλά δεν πιστεύω για τους δικούς μου λόγους, οι οποίοι θα'θελα να παραμείνουν προσωπικοί. Καθένας έχει τις απόψεις του, και στη δική μου συγκεκριμένη περίπτωση κανενός είδους θαύμα δεν θα με έκανε να πιστέψω σε κάτι το οποίο έχω αρνηθεί εδώ και καιρό.
« Τελευταία τροποποίηση: 15/03/08, 18:27 από G o t h i c »

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #805 στις: 15/03/08, 21:03 »
μαλλον ο free ρωταει τον λογο που σε εκανε να τον απαρνηθεις...
αλλα αφου οι λογοι ειναι προσωπικοι νομιζω δεν μπορει καποιος να ρωτησει το γιατι....
απλα να ρωτησω ...εισαι αθεος ή αθρησκος....?

Αποσυνδεδεμένος SWEET*STRINGS

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #806 στις: 16/03/08, 00:12 »
Ενας ενας παρακαλω ;D...Αν δε σου αρεσει που σε βαφτισαν μπορεις να το αρνιεσαι οποτε θες...δεν ειναι χαρτι το οτι εισαι βαφτισμενος...πας και δηλωνεις οτι εισαι και αθεος για να μη σε θαψουν και ολα οκ...και δε σε βαφτισε η εκκλησια, οι γονεις σε βαφτισαν! Σε εκεινη την ηλικια δυσκολα θα απαντησεις ναι Η' οχι και να ρωτησουν, συνεπως πρττουν οπως θελουν αυτοι και μετα εσυ αν θες το αποτιναζεις απο επανω τον χαρακτηρισμο ΧΟ....Για τις ταυτοτητες τωρα...Αν η ταυτοτητα σου λεει Καθολικος Η' Βουδιστης αυτο δεν ειναι ανεξηθρησκεια??? Στην τελικη ας ειναι στην ευχερεια του καθενος να διαλεγει να θελει την αναγραφη Η' οχι...κανω λάθος??? Οσο για την ταφη ειναι συνηθεια χριστιανικη...τι να κανουμε? Τραβα χωσου στην αυλη σου αμα δε θες να εισαι χριστιανος και θες και ταφη...Η' ας γίνουν και πολιτικα νεκροταφεια, οπου θα θαβονται οσοι δηλωνουν αθεοι...Αλλα πειτε μου αυτο? ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ??? Πατε για 10' και φευγετε θα μου πειτε, αλλα αφου δε σας αρεσει ρε παιδια μην πατε καθολου...οχι οτι μας αρεσει!
+100000000

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #807 στις: 16/03/08, 01:00 »
αλλα αφου οι λογοι ειναι προσωπικοι νομιζω δεν μπορει καποιος να ρωτησει το γιατι....

Άθεος. Αν ήμουν απλά άθρησκος δεν θα'χε υπόσταση η παραπάνω δήλωσή μου, έτσι δεν είναι?  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 16/03/08, 01:12 από G o t h i c »

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #808 στις: 16/03/08, 01:11 »

Άθεος. Αν ήμουν απλά άρθησκος δεν θα'χε υπόσταση η παραπάνω δήλωσή μου, έτσι δεν είναι?  ;)
βασικα εγω προσωπικα που διαβασα την παραπανω δηλωση σου καταλαβα οτι εισαι αθρησκος...ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβεις οτι εννοουσες θεο αντι για θρησκεια... :)
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #809 στις: 16/03/08, 01:16 »
να σας ρωτησω κατι....αν συνεβαινε μπροστα σας η μπροστα σε καποιον αξιοπ[ιστο σας κατι τελειως μη ανθρωπινο.κατι πανω από τις ανθρωπινες δυναμεις...αυτο που λεμε θαυμα θα πιστευατε.?η τουλαχιστον θα αναθεωρουσατε κατι??

Η συγκεκριμένη ερώτηση πιστεύω απευθύνεται στους άθεους, και όχι στους άθρησκους. Όπως το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον, κάποιος που δεν πιστεύει σε κανενός είδους θεό ίσως θα μπορούσε να πειστεί με κάτι τέτοιο. Ο άθρησκος απλά δεν ακολουθεί κάποια θρησκεία, χωρίς να σημαίνει ότι απαρνείται την έννοια του θεού γενικότερα ως έναν ανώτερο ον κλπ. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ ρε παιδιά, αν κάνω λάθος διορθώστε με - δεν είμαι και θεός!  :P

Y.Γ. : Το άθρησκος γιατί μου βγαίνει αρθησκος κάθε φορά που πάω να το γράψω?!?  ;D

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #810 στις: 16/03/08, 19:26 »
κατα τα λογια του C.G. Jung:" ....Η ιδεα του Θεου ειναι μια απολυτα απαραιτητη ψυχολογικη λειτουργια, παραλογη στην φυση της, που δεν εχει καμια σχεση με το ερωτημα της υπαρξης του Θεου.Επιπλεον, η αποδειξη αυτη περριτευει, γιατι η ιδεα ενος παντοδυναμου θεικου οντος υπαρχει παντου, ασυνειδητα αν οχι συνειδητα, γιατι ειναι ενα αρχετυπο.Μεσα στην ψυχη υπαρχει καποια ανωτερη δυναμη.Αν η δυναμη αυτη δεν ειναι συνειδητα Θεος ειναι τουλαχιστον η "κοιλια" οπως λεει ο Απ.Παυλος.Επομενως το θεωρω πιο συνετο να αναγνωρισουμε συνειδητα την θεωρια του Θεου.Γιατι αν δεν την αναγνωρισουμε τοτε θα θεοποιησουμε κατι αλλο, συνηθως κατι που ειναι βλακωδες και ακαταλληλο για αυτο το ρολο, καποια ιδεα σαν αυτες που μονο μια "φωτισμενη διανοια μπορει να κατεβασει.....(αποσπασμα απο το "Δυο δοκιμια στην αναλθτικη ψυχολογια")

οτι εχει να κανει με τον αθρησκο....

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #811 στις: 16/03/08, 19:35 »
Gothic, πως θα μπορουσες να κλεισεις τα ματια σε κατι που γινεται μπροστα σου, επειδη μονο και μονο αποφασισες να "κλειδωσεις" μια αποφαση, χωρις στην ουσια να της δινεις το δικαιωμα να επηρρεαζεται απο τα γεγονοτα;
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
« Απάντηση #812 στις: 16/03/08, 19:47 »
Με συγχωρείτε κύριοι, αλλά εγώ τη συζήτηση δεν θέλω να την πάω παραπέρα όσον αφορά τα δικά μου πιστεύω κλπ.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #813 στις: 16/03/08, 19:50 »
Δεκτο, ομως παραμενει παντα η ερωτηση. Εαν εχεις λιγο χρονο καποια στιγμη να την σκεφτεις και να δεις ποσο απολυτος εισαι, ισως να ειναι καλο και για σενα, αλλα και για μας ( βλεποντας την απαντηση ). ;)
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Angel~Archo

• Παλιός
  • Aκροάτρια με απαιτήσεις...
    • Προφίλ
« Απάντηση #814 στις: 16/03/08, 20:11 »
Θεος...ειναι λιγο δυσκολο να απαντησεις σε κατι τετοιο...προσωπικα δεν θελω να χαρακτηρισω καπως τον εαυτο μου σχετικα με το αν ειμαι αθεη ή αθρησκη γιατι το θεωρω παρακινδυνευμενο απο μερους μου...εχωμελετησεικαποια πραγματα αλλα δεν εχω νιωσει πολλες φορες την αναγκη να ασχοληθω με τον θεο,τα ιερα βιβλια κλπ παραπανω. Ενταξει ολοι λιγο ή πολυ εχουμε στραφει προς τα θεια(συνηθως σε περιπτωση αναγκης),αλλα και παλι το θεμα θρησκεια δε μπορει να με προσεγγισει..Πιστευω οτι πολλα πραγματα που υποστηριζει συγκεκριμενα η θρησκεια μας ειναι υπερβολες(π.χ. δημιουργια του κοσμου.)και εστι υποστηριζω περισσοτερο τις θεωριες της επιστημης παρα της θρησκειας.
Βεβαια απο την αλλη πιστευω οτι υπαρχει κατι ανωτερο(γιατι ως ανθρωπος εχω την αναγκη να το πιστευω),απλα αυτο  δεν συμβαδιζει με την Θρησκεια μας
I will always be with you
I'm the anchor of your sorrow
There's no end to what I'll do
'Cause I love you,I love you to death!

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #815 στις: 17/03/08, 00:33 »
Βεβαια απο την αλλη πιστευω οτι υπαρχει κατι ανωτερο(γιατι ως ανθρωπος εχω την αναγκη να το πιστευω),απλα αυτο  δεν συμβαδιζει με την Θρησκεια μας

ποιο ακριβως δε συμβαδιζει με την θρησκεια μας???καπου σε εχασα.....
γενικα η αποψη σου ειναι λιγο συγκεχυμενη...

Αποσυνδεδεμένος Angel~Archo

• Παλιός
  • Aκροάτρια με απαιτήσεις...
    • Προφίλ
« Απάντηση #816 στις: 17/03/08, 21:30 »
ποιο ακριβως δε συμβαδιζει με την θρησκεια μας???καπου σε εχασα.....
γενικα η αποψη σου ειναι λιγο συγκεχυμενη...
απλα αυτο που εχω στο μυαλο μου ως κατι ανωτερο δεν μοιαζει με αυτο που εχουμε εμεις οι χριστιανοι σαν χριστο ,Θεο,ή οπως τελος παντων το πεις
I will always be with you
I'm the anchor of your sorrow
There's no end to what I'll do
'Cause I love you,I love you to death!

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #817 στις: 18/03/08, 01:04 »
α οκ...τωρα σε καταλαβα....σεβομαι την αποψη σου...
ελπιζω να ξερεις τι περιγραφει η θρησκεια μας....

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #818 στις: 22/03/08, 04:04 »
Use the Force, Luke!!!

Η αναζήτηση για το κάτι ανώτερο είναι κάτι που πηγάζει
α)Απο τη πολυπλοκότητα των πραγμάτων γύρω μας.Ποιός λογικός άνθρωπος, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το σύμπαν ως μια τυχαιότητα? Απο πού μπορεί να ήρθε ένα σύμπαν, πως δημιουργήθηκε?
β)Την ανικανότητα να δεχτει ορισμένα γεγονότα, και να τα αποδίδει σε μια ανώτερη δυναμη. Το οποία ανάγεται συνήθως στο παραπάνω...

Το κρίσιμο ερώτημα περι πίστης, είναι το εξής: Με τα σημερινα δεδομένα, όσον αφορά τεχνολογία, ρυθμούς ζωής, αλλα χωρίς την θρησκευτική επιρροή των γονέων μας, θα μπορούσε να "ευδοκιμήσει" μια θρησκεία?

Ή πιο απλά: αν δεν υπήρχε επιρροή απο το οικογενειακό ή και κοινωνικό περιβάλλον, ο σημερινός άνθρωπος, θα ένιωθε την ανάγκη να πιστέψει σε κάτι ανώτερο?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #819 στις: 22/03/08, 14:34 »
Mε τον τροπο που το θετεις αυταρεσκο καθικι πιστευω πως και σημερα ακομα θα ενιωθε την αναγκη ο ανθρωπος να πιστεψει σε κατι ανωτερο. Η πιστη δεν εχει πλεον μονο να κανει με αυτο στο οποιο αναφερεσαι. Δηλαδη η τεχνολογια οι ρυθμοι ζωης κοκ δεν ειναι τα μονα πραγματα τα οποια θα συντελεσουν στην υπαρξη και ευδοκιμιση μιας θρησκειας.

Προφανως και αρχικα απο τους πρωτογονους ακομα η πιστη ειχε να κανει με το αγνωστο το τρομακτικο και το ανεξελεγκτο. Αγνωστα φαινομενα, κεραυνοι, αδυνατοτηα προβλεψεις του καιρου ή των στοιχειων τις φυσεις και χιλιαδες χιλιαδων αλλα συντελεσαν στο να προσπαθησει ο ανθρωπος να τα ελεγξει δημιουργωντας θεους.

Στην προκειμενη ομως, ετσι οπως εχει εξελιχτει η ανρθωποτητα η πιστη δεν εινια μονο ο ανγος (και λογικος) φοβος του ανθρωπου προς κατι στο οποιο δνε μπορει να κατανοησει και ετσι το λατρευει. Η θρησκεια η οποια ειχε γινει συμφυτη της πιστης (αν και στις μερες μας αυτο παει να αλλαξει και αθ το εξηγησω παρακατω) βρισκοταν στα χερια των ισχυρων. Ετσι οι εξουσιαστες της εκαστοτε εποχης ελεγχανε τους ανθρωπους μεσα απο την πιστη τους για μια συγκεκριμενη θρησκεια. Ενα τρανο παραδειγμα αυτης της χρησης της πιστης για εδραιωση εξουσιας ειναι η Παπικη εκκλησια. Δημιουργουσε φοβο στους ανθρωπους και στην συνεχεια τον "εξαγνιζε" η ιδια πουλωντας την "σωστη" θρησκεια. Ηταν ενα ειδος κυβερνησης στους ανθρωπους, μαλλον οχι ενα ειδος, ηταν κυβερνηση οντως.

Οι καταστασεις ιστορικα ομως εδειξαν την εξουσια και την δυναμη που μπορει να παρει στα χερια της η εκκλησια αν θελει. Ετσι την σημερον ημερα οπου την εξουσια την εχουν οι κεφαλαιοκρατες φυσικα και αυτοι δεν θα θελουν να εχει εξουσια στα χερια της η εκκλησια. Φυσικα ομως και θα θελουν να ελεγχουν τον κοσμο με τον εντελως ανωδυνο αυτο τροπο, μεσω της πιστης. Ο τροπος με τον οποιο χειριζονται λοιπον σημερα το οπλο αυτο που λεγεται πιστη ειναι αποδυναμωνοντας μεν την εκκλησια  αφου πολυς κοσμος παυει να πιστευει σε συγκεκριμενες θρησκειες αλλα κρατοντας τους ανθρωπους υποχειρια με την δεδομενη υπαρξη ενος "ανωτερου οντος" το οποιο καμια θρησκεια δεν μπορει να το εξηγησει αλλα υπαρχει και ειναι ανωτερο και δινει ελπιδα στους καταπιεσμενους.

Η καταπιεση των ανθρωπων δεν σταματησε, και ενας πολυ καλος τροπος να ελεγξεις τους καταπιεσμενους ειναι να τους δινεις ψευτικες ελπιδες οτι κατι ανωτερο υπαρχει το οποιο καιπιθανως να τους βοηθησει. Οποτε στις μερες μας που η εκμεταλευση εινια μαλιστα εντελως καλυμενει κατω απο ενα πεπλο "αμερικανικου ονειρου""μια επιφανειακη πιστη που διατηρει στα χαρακτηριστικα που θελουν οι εξουσιαστες εινια οτι καλυτερο. Οποτε πολυ ευκολα κατι τετοιο μπορει να ευδοκιμσει στις μερες μας.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #820 στις: 22/03/08, 15:07 »
Καταρχάς, είμαι της άποψης οτι η τεχνολογία και οι ρυθμοί της ζωής ΔΕΝ συντελούν στο να πιστέψει κάποιος, πραγματικά.

Αφενός δεν έγραψα σωστά την ερώτησή μου, και για αυτό φταίω εγώ, και αφετέρου... Τί λογικό συμπέρασμα βγάζεις απο αυτά που μου λες? Ο μόνος τρόπος να ισχύει ο συλλογισμός σου είναι να αφαιρέσουμε την ανθρώπινη βούληση. Για όλα φταίει η κακή κυβέρνηση. Στο θέμα της θρησκείας, πλέον ο άνθρωπος έχει επιλογή.

Η ερωτηση μου έπρεπε να είναι η εξής: Ας υποθέσουμε οτι οι γονεις μας, οι παππούδες μας ήταν άθεοι, το ίδιο και οι φίλοι μας .Και δεν ανέφεραν ποτέ ένα ανωτερο όν. Θα ήταν δυνατον στη σημερινή νοοτροπία, με τη σημερινή τεχνολογία, επιστήμη κλπ, να υπάρξει μια θρησκεία, η οποία θα μιλάει για ανώτερο ον?

Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι πλέον, βλέπω πάρα πολύ τη κατάνυξη να έχει καταντήσει μια συνήθεια που μας δόθηκε. Αν λοιπόν, ώς άνθρωποι έπρεπε να κάνουμε "νεο θρησκευτικό ξεκίνημα", χωρίς να έχουμε κάποιο υπόβαθρο, θα μπορούσαμε?

Παρόλα αυτά μια παρένθεση:
κρατοντας τους ανθρωπους υποχειρια με την δεδομενη υπαρξη ενος "ανωτερου οντος" το οποιο καμια θρησκεια δεν μπορει να το εξηγησει αλλα υπαρχει και ειναι ανωτερο και δινει ελπιδα στους καταπιεσμενους.
Αμα μπορούσε να το εξηγήσει , τότε δε θα λεγόταν "πίστη" αλλα "επιβεβαίωση", και οι "πιστοί" θα ήταν "πρωην ανασφαλείς"...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #821 στις: 22/03/08, 22:38 »
Η καταπιεση των ανθρωπων δεν σταματησε, και ενας πολυ καλος τροπος να ελεγξεις τους καταπιεσμενους ειναι να τους δινεις ψευτικες ελπιδες οτι κατι ανωτερο υπαρχει το οποιο καιπιθανως να τους βοηθησει.

Επέτρεψέ μου να αναπροσαρμόσω την φράση:
"ενας πολυ καλος τροπος να ελεγξεις την κοινωνία ειναι να ελέγχεις την πίστη τους για το 'κάτι ανώτερο', δηλαδή να την οργανώσεις σε μια θρησκεία".
Όπως δείχνει η ιστορία, ανέκαθεν οι άνθρωποι πίστευαν ότι υπάρχει κάτι ανώτερο από αυτούς, ο δημιουργός (ή οι δημιουργοί) των πάντων. Είναι λάθος να θεωρείς εξ ορισμού το "κάτι ανώτερο" ως ανυπόστατο. Απ'οτι καταλαβαίνω, το πρόβλημά σου είναι με τις θρησκείες και τους λειτουργούς των, όχι με την πίστη στην ύπαρξη ή μη-ύπαρξη του "ανώτερου".

Αποσυνδεδεμένος Mithrandir

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #822 στις: 21/04/08, 14:53 »
Λοιπόν, οι ορολογίες έχουν ώς εξής:

Άθεος είναι αυτός που δεν πιστεύει στον θεό
Άθρησκος είναι αυτός που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία

(Γιατί απ' ό,τι είδα υπήρξε μια σύγχυση σ' αυτές τις έννοιες)

Τώρα να πώ κι εγώ την άποψή μου:
Είμαι εντελώς άθρησκος. Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία, σε καμία ανώτερη οντότητα.
Πιστεύω εδώ και πολύ καιρό πως τα "θαύματα" όπως τα ονομάζετε, συμβαίνουν μόνο απ' τη θέληση του ανθρώπου και απ' τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Δεν λέω η πίστη έχει δύναμη και είναι ικανή να κάνει θαύματα, όχι όμως επειδή υπάρχει θεός, αλλά επειδή η θέληση του ανθρώπου είναι τόσο μεγάλη ώστε να προκαλέσει μεταβολές σε πράγματα που αλλιώς δέν θα μπορούσε.

Εξάλλου έτσι δημιουργήθηκαν οι θρησκείες, από την ανάγκη των ανθρώπων να εναποθέσουν κάπου τους φόβους τους, να μπορούν να αποδίδουν κάπου τα πράγματα που δεν θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν, να "βρούν" ένα ανώτερο στήριγμα όπου θα "ρίξουν" τις ελπίδες τους.
Για παράδειγμα οι αρχαίοι αιγύπτιοι είχαν "δημιουργήσει" τον Ρά, τον θεό του ήλιου, γιατί δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν αλλιώς τι είναι αυτό που τους ζεσταίνει και τους φωτίζει και δεν μπορούν να το δούν. Το ίδιο κάναν και οι αρχαίοι Έλληνες, δέν θα μπώ σε παραδείγματα.

Δεν θα υπήρχε η έννοια θεός, χωρίς τους ανθρώπους, αυτοί τους δημιούργησαν, δεν προϋπήρχαν...
You have to know the truth and the truth will set you free

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #823 στις: 21/04/08, 15:01 »
οποτε και εσυ πιστευεις καπου...απλα ο θεος σου ειναι κατωτερος...θελω να πω...πιο γηινος...

Αποσυνδεδεμένος Mithrandir

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #824 στις: 21/04/08, 15:24 »
Δεν κατάλαβες. Πιστεύω στον ανθρώπινο εγκέφαλο και στη θέληση που πηγάζει απ' τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μονο αυτό μπορώ να δεχτώ, και αυτά δεν είναι θεός...
Αν δεν εννοείς αυτό τότε τι εννοείς? Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται μετα από μια τέτοια ανάλυση όπου δείχνω ότι δεν πιστεύω και ότι ποτέ δεν πίστευα στην ύπαρξη κανενός θεού, να γυρνάει κάποιος και να μου λέει ότι πιστεύω.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα ή παρανόησες κάτι...
Διευκρίνηση:
Όταν λέω "Είμαι εντελώς άθρησκος. Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία, σε καμία ανώτερη οντότητα.", εννοώ ότι δεν πιστεύω στην ύπαρξη κάποιου θεού.
Όταν λέω "Δεν λέω η πίστη έχει δύναμη και είναι ικανή να κάνει θαύματα", δεν εννοώ ότι επειδή υπάρχει κάποιος θεός, συμβαίνουν θαύματα. Μιλάω για την πίστη ως δύναμη, που πηγάζει απ' την θέληση, όχι από κάποιον θεό.
Και όταν λέω "Δεν θα υπήρχε η έννοια θεός, χωρίς τους ανθρώπους, αυτοί τους δημιούργησαν, δεν προϋπήρχαν...", εννοώ σαν έννοιες. Όχι σαν κάποιες οντότητες.

Ελπίζω να έγινα πιό σαφής και να μην υπάρξουν παρανοήσεις ξανά
You have to know the truth and the truth will set you free