Με αναγκάσατε και άνοιξα λεξικό 
Άθεος=Άπιστος=Αντίχριστος
Άθρησκος=Άθεος=Άπιστος
Αύτα βγάζει ώς συνώνυμα...άρα μάλλον είναι θέμα του καθενός πως το αντιλαμβάνεται το καθένα, εφόσον θεωρούνται συνώνυμα...
αχ αν δεν θες να πιστεψεις εμας τους τρεις ρωτα καναν αλλον κανα θεολογ πχ..εκτος και αν δεν πιστευεις ουτε αυτους,παραμονο τον εαυτο σου... 
αθεος ειναι αυτος που δεν ασπαζετε καμια μορφη θεου
αθρησκος ειναι αυτος που δεν ασπαζετε καμια μορφη θρησκειας...
θεος με θρησκεια καμια σχεση...αυτο ειναι το θεμα που αναπτυξαμε στις προηγουμενες σελιδες...
(μολις παρατήρησα ένα απίστευτο ορθογραφικό λάθος που έκανα από βιασύνη και το διόρθωσα...Jesus, αυτά δεν γίνονται! Με συγχωρείτε...)
Ρε παιδιά αν είναι όντως έτσι, να το δεχτώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απλά ακούω συνέχεια τη μια και την άλλη άποψη με διαφορετικά επιχειρήματα και δεν ξέρω ποιό ισχύει. Δεν πιστεύω μόνο τον εαυτό μου όπως λες...και μπορεί όντως να μπερδεύτηκα με τόσα στο κεφάλι μου φέτος...
Αλλά γιατί κολλάτε σε μία τέτοια έννοια..? Εντάξει, ας είναι ό,τι είναι...εγώ είμαι και απ' τα 2 όποιο και να 'ναι το καθένα, γι' αυτό και δεν με αφορά άμεσα...
κοιτα δεν εχουμε προβλημα με σενα.απλα επρεπε να τα ξεκαθαρισεις..σε βρισκω σωστο που το παραδεχτηκες και καταλαβα επιτελους οτι δεν ειχες προθεση αντιλογου αλλα διαλογου...
και εγω ειμαι ενα απο αυτα τα δυο και τινω προς το αλλος..δλδ ειμαι αθρησκη και τινω προς την αθεια..προσεχε τινω..δεν ειμαι...
απλα για αν μην εισαι κατι..πρεπει πρωτα να ξερεις τι ειναι αυτο το κατι...οπως ελεγε και ενας σοφος(ονομα δεν θυμαμαι
) πρεπει να ξερεις τον εχθρο σου για να τον πολεμησεις, στην συγκεκριμενη περιπτωση πρεπει να ξερεις γτ δεν υποστηριζεις το οτιδηποτε... 
απλα πηγαινε το με την λογικη..κανε τις ετοιμολογιες
α-θεος
α-θρησκος
αντι-χρηστος
ειναι τρια διαφορετικα... 
Χαίρομαι που κατάλαβες ότι δεν μπήκα στο φόρουμ για να μαλώσω με ανθρώπους

Ναι, καταλαβαίνω τη διαφορά του "τείνω" και "είμαι"
Εμ...εγώ ξέρω τι είναι το καθένα, και πρίν πολύ καιρό ήξερα - γι' αυτο και μπορώ και λέω ότι είμαι και απ' τα δύο -. Άλλο όμως να μην ξέρεις κάτι και άλλο να μην είσαι σίγουρος ποιό είναι υποσύνολο του άλλου...δεν σημαίνει επειδή ακούς συνέχεια διαφορετικές απόψεις και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις
πλέον ποιό είναι υποσύνολο του άλλου, ότι δέν ξέρεις τι είναι το καθένα.
Και θα σου δείξω πως το σκεφτόμουν εγώ για να καταλάβεις πως το εννοούσα.
Ζούμε στην Ελλάδα(Καλώς ή κακώς

) και το θρήσκευμα εδώ είναι ο Χριστιανισμός. Επομένως όταν λές δεν πιστεύω στον θεό(Στην Ελλάδα πάντα) εννοείς δεν πιστεύω στον Χριστιανικό θεό. Δεν θα έρθει για παράδειγμα ένας μουσουλμάνος στην Ελλάδα και θα σου πεί "δεν πιστεύω στον θεό". Θα σου πεί "δεν πιστεύω στον Αλλάχ". Έτσι δεν είναι?
Επομένως όταν λές στην Ελλάδα είμαι άθεος εννοείς ότι δεν ασπάζομαι την πίστη στον Χριστιανικό θεό, ενώ όταν λές είμαι άθρησκος εννοείς ότι δέν ασπάζεσαι τη θρησκεία(γενικότερα, όχι μόνο τον Χριστιανισμό, γιατί η θρησκεία είναι μια έννοια πιό ευρεία απ' τον θεό). Πιστεύω δεν νοείται να πιστεύεις σε κάποιον θεό χωρίς να πιστεύεις στη θρησκεία που εμπεριέχεται αυτός ο θεός. Ο θεός από μόνος του αποτελεί θρησκεία. Και επίσης δεν νοείται να πιστεύεις σε κάποια θρησκεία που δεν υπάρχει θεός γιατί τότε δεν ονομάζεται θρησκεία, αλλά λατρεία.
Κατάλαβες γιατί είπα ότι η έννοια άθρησκος εμπεριέχει την έννοια άθεος..? Είναι λίγο περίεργο, και ΟΧΙ, δεν είμαι μπερδεμένος. Αυτό ακριβώς που λέω εννοώ.(Όχι, σε λίγο θα πεταχτεί κανένας Neikos, και θα μου πεί πάλι "Άρα πιστεύεις κάπου"

)