Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 439007 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Satyr

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #300 στις: 20/08/06, 23:15 »
Δεν έχω κανέναν Θεό και δεν είμαι δούλος κανενός Θεού
Hold my hand and I'll take you there Somehow... Someday, Somewhere...

Αποσυνδεδεμένος blackie

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Take me down, I'm coming home, arena of pleasures
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: 20/08/06, 23:21 »

Tο να πιστευεις,δεν σημαινει οτι εισαι και δουλος υποχρεωτικα...
Λεω εγω...

Αποσυνδεδεμένος Boogieman (του Kithara.gr!!!)

• Παλιός
  • Αυτός στο Noiz.gr είναι άλλος!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: 21/08/06, 00:31 »
Όσο μεγαλώνω τόσο πιο δυσεπίλυτα ερωτήματα θέτω στον εαυτό μου πάνω σε αυτό το θέμα...
Υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν όσα βλέπουν και άνθρωποι που βλέπουν όσα καταλαβαίνουν.

Αποσυνδεδεμένος Satyr

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: 21/08/06, 01:23 »

Tο να πιστευεις,δεν σημαινει οτι εισαι και δουλος υποχρεωτικα...
Λεω εγω...

Μάλλον έχεις παρεξηγήσει την έννοια της λέξης."Δούλος" με τη σημασία που δίνει η θρησκεία στη λέξη(...Ο δούλος του Θεού...), η οποία τότε φυσικά δεν είχε την ίδια σημασία που έχει σήμερα(σκλάβος).

Αποσυνδεδεμένος sun

• Επισκέπτης
  • **
  • Κοίταξε τον ήλιο και νοιώσε αυτό που νοιώθω
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: 21/08/06, 15:07 »
Φαίνεται οτι εσυ τουλάχιστον δύσκολα καταλαβαίνεις τι εστί πίστη.

μπορει! εγω πιοστευω μονο στις δυνατοτητες του ανθρωπου! στη δυναμη του! στη θέληση του και στο αριστουργηματικο μυαλο του!!!
με αλλα λόγια σε πραγματα που υπαρχουν και όχι σε μυθους!!!

Ότι είναι αλήθεια για σένα είναι πίστη και ότι για μένα εξίσου πίστη είναι.

λυπάμε που στο λεω, αλλα ή αληθεια με την πίστη δεν εχουν κανενα σημειο επαφης!!!
η αληθεια ειναι κατι χειροπιαστο! η αληθεια αποδικνειεται με αποδειξεις!!!
η πίστη ειναι κατι απροσδιόριστιο που το μόνο που μπορεις  να κανεις τελικα ειναι απλα να "πιστευεις"

Και όταν κάποτε η αλήθεια θα είναι κοινή για όλους,τότε θα ζήσουμε την αληθινή ζωή.Μόνο που για πολλούς θα είναι επώδυνη και εύχομαι κανένας μέσα απο αυτό το forum να μη συγκαταλέγεται σε αυτή την ομάδα.Βλέπεις...η αλήθεια πονάει

όντως η αληθεια ποναει!!!  ;)

[/quote

Έγινε
Ελευθερία είναι να είσαι αέρας και οι άλλοι να μην σε αναπνέουν

Αποσυνδεδεμένος Iroukos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ...όπου γης & πατρής...!!! ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ!!!!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • ALOE VERA (FLP)
« Απάντηση #305 στις: 21/08/06, 16:46 »
sun:

ασχετο! η προτασουλα κατω απο τη φωτιο πολυ καλη!!!

"...ω, γλυκιε μου Αμουν Ρε, δυναμη του παντος, πατερα όλων των θεων, δωσε μου τη λαχταρα της ζωης! Δώσε μου τη δυναμη σου! εσυ που εχει τη χάρη της ζέσης βοηθησεμε να καταλαβω τουτη τη σιωπη σου..."

απόσπασμα απο το βιβλιο της νεκροπολης των Θηβών (αρχαία Αίγυπτος)

Αποσυνδεδεμένος Distorted

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: 21/08/06, 17:53 »
Δεν ξερω..Μερικες φορες μου περναει απο το μυαλο οτι η θρησκεια ειναι η μεγαλυτερη φουσκα-συνομωσια στην ιστορια της ανθρωποτητας, που εχουν εφευρει καποιοι πολυ εξυπνοι ανθρωποι .Κατι που ξεκινησε σα παραμυθι,εγινε πιστη.

Αποσυνδεδεμένος sun

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: 21/08/06, 19:22 »
Τρανή απόδειξη:Το άγιο φώς στον τάφο του Χριστού.Όποιος δε πιστεύει ας πάει μια βόλτα κατα εκεί.Ίρουκε με όλο το σεβασμό.Ή αν θέλετε πηγαίνετε στη Κεφαλλονιά να κάνετε παρέα με τις οχιές που έχουν το σύμβολο του σταυρού στο κεφάλι τους και ανεβαίνουν πάνω σου χωρίς να σε πειράξουν.Και για τους πιο ξεροκέφαλους,μιλήστε με κανέναν άνθρωπο που ξέρει ή μάλλον γνωρίζει την αλήθεια και προσεύχεται για εμάς καθημερινά.Έχει πολλούς τέτοιους πραγματικά ανοιχτόμυαλους στη χώρα μας,αλλα εμείς σαν άξεστοι κοιτάζουμε μόνο τ'αρνητικά της Εκκλησίας.Έχει γίνει μόδα βλέπετε.Μας πάν όπως θέλουν τα ΜΜΕ.Συνεχίστε...

Αποσυνδεδεμένος Distorted

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #308 στις: 21/08/06, 21:51 »
Tι να τα κανω τα φιδια και τα φωτα?

Αποσυνδεδεμένος Satyr

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: 21/08/06, 21:52 »
Τρανή απόδειξη:Το άγιο φώς στον τάφο του Χριστού.Όποιος δε πιστεύει ας πάει μια βόλτα κατα εκεί.Ίρουκε με όλο το σεβασμό.Ή αν θέλετε πηγαίνετε στη Κεφαλλονιά να κάνετε παρέα με τις οχιές που έχουν το σύμβολο του σταυρού στο κεφάλι τους και ανεβαίνουν πάνω σου χωρίς να σε πειράξουν.Και για τους πιο ξεροκέφαλους,μιλήστε με κανέναν άνθρωπο που ξέρει ή μάλλον γνωρίζει την αλήθεια και προσεύχεται για εμάς καθημερινά.Έχει πολλούς τέτοιους πραγματικά ανοιχτόμυαλους στη χώρα μας,αλλα εμείς σαν άξεστοι κοιτάζουμε μόνο τ'αρνητικά της Εκκλησίας.Έχει γίνει μόδα βλέπετε.Μας πάν όπως θέλουν τα ΜΜΕ.Συνεχίστε...

Με το άγιο φως που λες τι?Τώρα αν υπάρχουν οχιές που έχουν ένα σταυρό πάνω τους και ανεβαίνουν πάνω σου και δε σε πειράζουν όπως λες,τι?αυτό σημαίνει οτι υπάρχει Θεός?Sorry δεν άντεξα να μην το σχολιάσω.Το κείμενο σου μοιάζει με λόγο θεολόγου που προσπαθεί να πείσει ένα 15χρονο να πιστέψει, λέγοντας αερολογίες.Για να σοβαρευτούμε λίγο λέω εγώ
« Τελευταία τροποποίηση: 21/08/06, 22:18 από Satyr »

Αποσυνδεδεμένος sun

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: 21/08/06, 23:38 »

Με το άγιο φως που λες τι?Τώρα αν υπάρχουν οχιές που έχουν ένα σταυρό πάνω τους και ανεβαίνουν πάνω σου και δε σε πειράζουν όπως λες,τι?αυτό σημαίνει οτι υπάρχει Θεός?Sorry δεν άντεξα να μην το σχολιάσω.Το κείμενο σου μοιάζει με λόγο θεολόγου που προσπαθεί να πείσει ένα 15χρονο να πιστέψει, λέγοντας αερολογίες.Για να σοβαρευτούμε λίγο λέω εγώ

Πόσο αφελής είσαι φίλε μου και βιαστικός.Καταρχήν μάθε να διαβάζεις τις προηγούμενες παραθέσεις και μάλιστα τις αρχικές,δηλαδή...τη πρώτη της evalia η οποία ρωτάει για τον ''Θεό των Ορθοδόξων'' και όχι για το αν υπάρχει Θεός ή όχι.Έπειτα ένας θεολόγος δεν ασπάζεται μόνο τον Χριστιανισμό και δεν ερευνά μόνον αυτόν αλλα κάθε μορφή θρησκείας και όχι μόνο.Τέλος φαίνεται ότι πράγματι φαίνεται πως περιφέρεσαι στην ηλικία που αναφέρεις γιατί δεν μιλάς καθόλου καλά και δεν έχεις επιχειρήματα.Πρέπει να σοβαρευτείς πράγματι

Αποσυνδεδεμένος Satyr

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: 22/08/06, 00:19 »
Δεν είναι θέμα επιχειρημάτων.Όποιος θέλει πιστεύει.Εσύ προσπαθείς να αποδείξεις ανόητα κατα τη γνώμη μου την ύπαρξη του χριστιανικού Θεού(...Τρανή απόδειξη...).Με συγχωρείς αλλά αν βλέπω κάτι τέτοια με οχίες και David Coperfield εκνευρίζομαι.Με συγχωρείς και πάλι
« Τελευταία τροποποίηση: 22/08/06, 00:22 από Satyr »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #312 στις: 22/08/06, 00:54 »
Δεν εχει καμια σχεση η οφθαλμαπατη ( οπως και ο ιδιος δηλωνει ), με την πιστη! Μια επισκεψη στους Αγιους Τοπους, ισως να σε εκαναν να αλλαξεις λιγο την αποψη σου για τα πραγματα...Απλα σκεψου το εξης..Οτι απ'ολες τις θρησκειες, ο χριστιανικος Θεος, δεν σε αναγκαζει να πιστεψεις σε αυτον, ριχνοντας σου μπαλλες φωτιας απο τον ουρανο ( εξαλλου και ο ιδιος ο Χριστος το ειχε δηλωσει αυτο, οταν τον ρωτησαν γιατι δεν τους κανει ολους καλα, ωστε να τον πιστεψουν ), αλλα σου δινει το δικαιωμα επιλογης...Και βεβαια, επειδη παντα υπαρχει και το "ε μα καλα ρε φιλε, τι δικαιωμα επιλογης υπαρχει..αμα δεν τον πιστεψεις θα πας στην κολαση..σιγα το δικαιωμα", να σου θυμισω αυτο που λεει και λαος μας ( ποσο σοφος ειναι τελικα ).."Οπως στρωσεις, θα κοιμηθεις"
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #313 στις: 22/08/06, 13:14 »
Απλα σκεψου το εξης..Οτι απ'ολες τις θρησκειες, ο χριστιανικος Θεος, δεν σε αναγκαζει να πιστεψεις σε αυτον, ριχνοντας σου μπαλλες φωτιας απο τον ουρανο ( εξαλλου και ο ιδιος ο Χριστος το ειχε δηλωσει αυτο, οταν τον ρωτησαν γιατι δεν τους κανει ολους καλα, ωστε να τον πιστεψουν ), αλλα σου δινει το δικαιωμα επιλογης...
Σωστά δε σου ρίχνει μπάλες απο τον ουρανό...απλά αν δε γουστάρεις σε σφάζει...
Α! επίσης τρανό παράδειγμα του δικαιώματος της επιλογής που σου δίνει είναι το δέντρο της γνώσης...
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι..
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: 22/08/06, 13:35 »
η προπαγανδα της εκκλησιας καλα κρατει ακομα βλεπω
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #315 στις: 22/08/06, 14:18 »
Προπαγανδα της Εκκλησιας...? Ναι, βγαινουν με τη ντουντουκα οι ιερεις πανω σε αγροτικα και προπαγανδιζουν τον λαο..
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: 22/08/06, 16:44 »
Προπαγανδα της Εκκλησιας...? Ναι, βγαινουν με τη ντουντουκα οι ιερεις πανω σε αγροτικα και προπαγανδιζουν τον λαο..

ασε κανουν αλλα πολυ χειροτερα.Μακαρι να εβγαιναν με ντουντουκα.Το προτιμω απο το βαφτισμα,την πλυση εγκεφαλου στα σχολεια  κτλ
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #317 στις: 23/08/06, 00:19 »
Μαλιστα..δηλαδη ολοι οι ιερεις το πρωι πηγαινουν στα σχολεια και κανουν πλυση εγκεφαλου στα παιδια..Ε αμα φταινε αυτοι, ας τους καψουμε τους τραγοπαπες..και αμα λυθει το προβλημα, τοτε εμενα να μου τρυπησετε τη μυτη..Κοιτατε προς λαθος κατευθυνση νομιζω...Το βαφτισμα ειναι Μυστηριο..Αν δεν σου λεει κατι ο ορος Μυστηριο, τοτε να ξερεις πως για μας που πιστευουμε και ειμαστε Ορθοδοξοι Χριστιανοι ειναι κατι παραπανω απο μια "απλη πλυση" εγκεφαλου ( οπως τη θεωρεις εσυ ).
Και αν στο κατω κατω δεν σου αρεσει να εισαι χριστιανος, μην εισαι βρε αδερφε..Δεν σε πιεσε κανεις..ηδη απο το Δημοτικο μπορεις να δηλωσεις απαλλαγη. Το εκανες? Οχι?? Γιατι?
Μηπως επειδη ανηκεις στους κλασσικους τυπους που ναι μεν το παιζουν "δηθεν" και "επαναστατες", αλλα οταν ερχεται η ωρα που πρεπει να στηριξουν με τις πραξεις τα λογια τους ( αρα να βρεθουν αντιμετωποι με τις ευθυνες των πραξεων τους ), δεν μπορουν να το κανουν..
Καλη ειναι η θεωρια, και η επιχειρηματολογια του τυπου "πλυση εγκεφαλου οι τραγοπαπες" ή "προπαγανδα της Εκκλησιας", αλλα περα απο αυτα, "νουφαρα και αερας" ( που ελεγε ενας συγχωρεμενος μητροπολιτη..ε..συγνωμη...Κατοχικος ιερεας, ανωτατου βαθμου με αρμοδιοτητα στη  διευθυνση των στρατοπεδων πλυσης εγκεφαλου ).
Για πηγαινε στη Τουρκια να κατακρινεις το μουσουλμανικο καθεστως ( πολιτικο και θρησκευτικο ) και θα δουμε ποιοι κανουν πλυση εγκεφαλου και ποιοι οχι..Απλα πραγματα...Σε σκοτωνουν και λες και ευχαριστω που το εκαναν συντομα!
Επισης μου ειχε διεφυγει κατι που ειπε ενας φιλος πιο πανω:

сЫСТэ ДЕ СОУ ЯъВМЕИ ЛПэКЕР АПО ТОМ ОУЯАМЭ...АПКэ АМ ДЕ ЦОУСТэЯЕИР СЕ СЖэФЕИ...

Οριστε? ο Θεος σε σφαζει? Πως σε σφαζει? Που εγινε αυτο και δεν το πηρα ειδηση εγω? Οσο για το δεντρο της Γνωσης. Ειναι μια αλληγορια φιλε μου..Αν πιστευεις αυτουσια τη Γεννεση, τοτε η Κοκκινοσκουφιτσα ειναι το επομενο βιβλιο που δεν θα επρεπε να διαβασεις...( με φοβο προς ολες τις γιαγιαδες με μεγαλα δοντια ;D ). Εξαλλου η ιδια η λεξη το λεει "Δεντρο της Γνωσης"..γιατι δεν το ειπε απλα..."μηλια" για να μην μπαινει και στον κοπο δηλαδη...
« Τελευταία τροποποίηση: 23/08/06, 00:37 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος geosim

• Θαμώνας
  • η ώρα είναι μία
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: 23/08/06, 01:03 »
Μηπως επειδη ανηκεις στους κλασσικους τυπους που ναι μεν το παιζουν "δηθεν" και "επαναστατες", αλλα οταν ερχεται η ωρα που πρεπει να στηριξουν με τις πραξεις τα λογια τους ( αρα να βρεθουν αντιμετωποι με τις ευθυνες των πραξεων τους ), δεν μπορουν να το κανουν..
Μάλλον, δεν θα αναφέρεσαι στην ώρα που κατατάτεσαι στον ελληνικο στρατό και τυχόν δήλωση απόκλισης από το επικρατών θρήσκευμα συνεπάγεται περίοπτη θέση στο κλαμπ των τυφεκιοφόρων. Ούτε προφανώς στην ώρα που ερωτεύτηκες "αιρετική" ευρωπαία που θες να παντρευτείς και να βαφτίσεις τα παιδιά σου στην ελλάδα, αλλά οι παπάδες απαιτούν πανηγυρική μετάνοια της αλλόθρησκης. Ούτε βέβαια σε μια λεπτή ισσοροπία που καθορίζει πρόσληψη στο δημόσιο, συμμετοχή στα κοινά, γενικότερη αντιμετώπιση από αστυνομία, δικαστήρια, εξουσία γενικότερα.
Αν δεν αναφέρεσαι σε αυτές τις "ώρες", τότε ναι, είναι ένας απροκάλυπτα δήθεν.     

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #319 στις: 23/08/06, 01:21 »
Το βαφτισμα ειναι Μυστηριο..Αν δεν σου λεει κατι ο ορος Μυστηριο, τοτε να ξερεις πως για μας που πιστευουμε και ειμαστε Ορθοδοξοι Χριστιανοι ειναι κατι παραπανω απο μια "απλη πλυση" εγκεφαλου ( οπως τη θεωρεις εσυ ).
Και αν στο κατω κατω δεν σου αρεσει να εισαι χριστιανος, μην εισαι βρε αδερφε..Δεν σε πιεσε κανεις..ηδη απο το Δημοτικο μπορεις να δηλωσεις απαλλαγη. Το εκανες? Οχι?? Γιατι?
Ωραία εσύ δεν την θεωρείς πλύση εγκεφάλου σαν Ορθόδοξος Χριστιανός που είσαι..
Εμείς που τη θεωρούμε όμως...τί επιλογή έχουμε αλήθεια?
Γιατί θα πρέπει να φτάσω στο δημοτικό για να δηλώσω απαλλαγή?
Γιατί μου στερούν το δικαίωμα να επιλέξω εγώ ποια θρησκεία με εκφράζει αλλά αντί αυτού μου τη φοράνε καπέλο απο τα γεννοφάσκια μου όταν ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι ο κόσμος γύρω μου? Γιατί άραγε τέτοια βιασύνη?

Για πηγαινε στη Τουρκια να κατακρινεις το μουσουλμανικο καθεστως ( πολιτικο και θρησκευτικο ) και θα δουμε ποιοι κανουν πλυση εγκεφαλου και ποιοι οχι..Απλα πραγματα...Σε σκοτωνουν και λες και ευχαριστω που το εκαναν συντομα!
Ξέρεις εύκολα σκλαβώνεις κάποιον με τη βία...πολύ πιο εύκολα όμως αν του στερήσεις την πνευματική ελευθερία...
Βέβαια να μου πείς οι ομοιδεάτες σου Χριστιανοί δε δίστασαν να δοκιμάσουν και τους δυο τρόπους τα τελευταία δυο χιλιάδες χρόνια αλλα ας μην το κάνουμε θέμα... ;)

με ταμπέλες και πυροτεχνήματα όλοι είναι σε θέση να μιλήσουνε...
έπεται συνέχεια..
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #320 στις: 23/08/06, 02:23 »
Οριστε? ο Θεος σε σφαζει? Πως σε σφαζει? Που εγινε αυτο και δεν το πηρα ειδηση εγω?

Μάλιστα...
Για να δούμε τί δεν πήρες είδηση λοιπόν αγαπητέ φίλε...
Ας ανατρέξουμε για λίγο στην αγαπημένη σου ΠΔ...

Γ' Βασιλειών, κεφάλαιο ΙΗ', εδάφιο 40
"και είπεν Ηλιού προς τον λαόν συλλάβετε τους προφήτας του Βάαλ, μηδείς σωθήτω εξ αυτών
και συνέλαβον και κατάγει αυτούς Ηλιού εις τον χειμάρρουν Κισσών
και έσφαξεν αυτούς εκεί."

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
"Και είπε ο Ηλίας προς το λαό: πιάστε τους προφήτες του Βαάλ, κανένας να μη γλυτώσει απο αυτούς.
Και τους έπιασαν και τους κατέβασε ο προφήτης Ηλίας στο χείμαρρο Κισσών και τους έσφαξε εκεί."

Δευτερονόμιον, κεφάλαιο Ζ', εδάφια 1-16
Εαν δε εισαγει σε κυριος ο Θεος σου εις γην, εις ην εισπορευη εκει κληρονομησεις αυτην, και εξαρη εθνη μεγαλα απο προσωπου σου, τον Χετταιον και Γεργεσαιον και Αμορταιον και Χαναναιον και Φερετζαιον και Ευαιον και Ιεβουσαιον, επτα εθνη πολλα και ισχυροτερα υμων, 2 και παραδωσει αυτους κυριος ο Θεος σου εις τα χειρας σου και παταξεις αυτους, αφανισμω αφανιεις, ου διαθηση προς αυτους διαθηκην, ουδε μη ελεησεις αυτους 3 ουδε μη γαμβρευσητε προς αυτους την θυγατερα σου ου δωσεις τω υιω αυτου και την θυγατερα αυτου ου ληψη τω υιω σου 4 αποστησει γαρ τον υιον σου απ εμου, και λατρευσει θεοις ετεροις, και οργισθησεται θυμω κυριος εις υμας και εξολοθρευσει σε το ταχος 5 αλλ' ουτω ποιησετε αυτοις τους βωμους αυτων καθελειται και τας στηλας αυτων συντριψετε και τα αλση αυτων εκκοψετε και τα γλυπτα των θεων αυτων κατακαυσετε πυρι.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Εαν λοιπόν σε εισαγάγει ο Κυριος ο Θεός σου στη χώρα στην οποία πηγαίνεις να μπείς και την κληρονομήσεις, θα καταστρεψεις εντελώς τα μεγάλα έθνη που θα βρεθούν μπροστά σου(οχι που θα τ'άφηνε), τους Χετταίους, τους Γεργεσαίους, τους Αμοραίους, τους Χαναναίους, τους Φερετζαίους, τους Ευαίους και τους Ιεβουσέους. Επτά έθνη πολυάνθρωπα και δυνατότερα απο εσένα. Θα τα παραδώσει ο κύριος ο Θεός σου στα χέρια σου και θα τα χτυπήσεις και θα τα αφανίσεις με αφανισμό.(λέπι να μη μείνει όμως...) Δε θα συνάψεις μαζί τους καμια συμφωνία, ουτε θα τους λυπηθείς. Δεν θα συμπεθεριάσεις μαζί τους. Την κόρη σου δεν θα τη δώσεις στο γιό τους, ουτε την κόρη τους θα πάρεις για το δικό σου γιο, γιατί θα αποστατήσει το γιο σου απο Εμένα και θα λατρευσεις άλλους θεούς και θα οργιστεί με θυμό ο Κύριος εναντίον σας και θα σας εξολοθρεύσει αμέσως(αυτό θα πεί ελευθερία!). Αλλά έτσι θα κάνεις σε αυτούς: Τους βωμούς τους θα γκρεμίσετε και τις κολώνες τους θα συντρίψετε και τα δάση τους θα κόψετε και τα γλυπτά τους θα κατακάψετε με φωτιά.(του πού**η δλδ.. δεν εμεινε και τίποτα άλλο)

Αποτι καταλαβαίνεις λοιπόν φίλε ο Γιαχβέ δεν περιορίζεται μόνο στις σφαγές πράγμα σου έκανε τόση εντύπωση...
Αντιθέτως κάνει τα πάντα για να ευνοήσει τον περιούσιο λαό Του..Τα πάντα όμως...
Πάρτε το χαμπάρι..η παραμύθα σας φτάνει στο τέλος της οσο και αν δεν θελετε να το χωνέψετε..
Αλλά ακόμη και αν εσείς θέλετε να μείνετε προσκολλημένοι εκεί, κανένα απολύτως πρόβλημα..κάποιοι άλλοι ξυπνάνε όμως...
Α! και καλό θα ήταν να είμαστε λίγο πιο ενημερωμένοι πριν γράψουμε τις γνωστές πυροτεχνηματοειρωνολογίες οι οποίες μόνο σκοπό έχουν τον εντυπωσιασμό...

Τα λέμε..
« Τελευταία τροποποίηση: 23/08/06, 02:34 από actr »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #321 στις: 23/08/06, 04:19 »
( υπαρχει ενα προβλημα στα quote που κανω..καποιο προβλημα ισως με τον browser μου..συγχωρεστε με που δεν κανω quotes, αλλα βγαινουν ολα ρωσικα ).
Geosim, οπως ειπα, αν καποιος θελει να ειναι "επαναστατης" με ουσια, θα πρεπει να δεχτει ολα αυτα για τα οποια εχει ευθυνη! Απο τη στιγμη που αποφασιζεις σε ενα χριστιανικο κρατος ( οσο και αν δεν αρεσει σε μερικους, ετσι ειναι η κατασταση  και δεν βλεπω να αλλαζει συντομα ) να το παιξεις "ανεξαρτητος", τοτε πρεπει να ξερεις και ποια θα ειναι τα αποτελεσματα. Ακουγεται παραλογο, το ξερω, και ισως επειδη ειμαι εκτος χορου ( οχι βεβαια σαν καλος Χριστιανος, γιατι ενας καλος Χριστιανος δεν θα απανταγε με τοση βιαιοτητα, σαν και μενα:P ) δεν μπορω να κατανοησω ποσο μεγαλη ειναι η θυσια που κανει καποιος. Ομως το κρατος δινει ή δεν δινει το δικαιωμα να πιστευεις σε κατι αλλο? Νομικα λοιπον, ολοι ειναι καλυμμενοι..
Οσο για το θεμα του γαμου. Υπαρχει και ο πολιτικος γαμος..Τελειωσε το ζητημα νομιζω και εδω. Οσο για τις απειλες "δεν σε θαβω, γιατι ειχες κανει πολιτικο γαμο", να ξερεις πως δεν ισχυουν. Το ιδιο ακριβως ισχυει και για τους αυτοχειρες, στους οποιους γινεται και επιμνημοσυνη δεηση κανονικα, ασχετα με την επισημη γραμμη "σκληροτηας" απο την Αρχιεπισκοπη.
Δεν εχω ακουσει οτι σταματησε προσληψη αστυνομικου ή δημοσιου υπαλληλου επειδη ηταν αθεος...Εκτος αν μιλας για μια δικη σου, προσωπικη εκτιμηση του θεματος ή ισως μια περιπτωση στις τοσες εκατονταδες προσληψεις. Μην ξεχναμε οτι η ταυτοτητα δεν αναφερει θρησκευμα..
Καλο ειναι να μην πεταμε απλα γεγονοτα που πιστευουμε οτι γινονται. Εκει που επικρατει παντα αποκλεισμος ειναι στο σχολειο ( και αυτη ειναι μια κατασταση που δεν προκεται να λυθει, για πολλους λογους ). Οταν βγεις ομως στη κοινωνια, κανεις δεν θα ξερει τι πιστευεις ( και πολυ που νοιαστηκαν δηλαδη ). Δηλαδη εσυ εισαι σιγουρος οτι ο περιπτερας σου ειναι χριστιανος και οχι βουδιστης? Δεν νομιζω! Μονο στην περιπτωση που κανεις καποιες φανερες τελετες ( που οι μεγαλυτερες θρησκειες, σπανια εχουν φανφαρες ) ή προσυλητιζεις, γινεσαι στοχος των αλλων.
Acrt, πιανεις την εβραϊκη ιστορια, ξανα και ξανα. Επειδη θα μαλλιασει η γλωσσα μου και δεν εχω ορεξη να προσπαθω να σε κανω να καταλαβεις οτι 1+1 κανουν 2, στο λεω για τελευταια φορα. Πιασε τη Καινη Διαθηκουλα, ριξε της μια ματια και εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε. Το να παιρνεις μεταφρασεις τριτων ( και μαλιστα να μην θιξω ξανα το θεμα της λαθος μεταφρασης, οπου ο φιλος analogio εκανε τη σωστη μεταφραση..ασχετα αν ποτε δεν παραδεχτηκες οτι ηταν η σωστη..για την ιστορια http://forum.kithara.gr/index.php?topic=24967.msg289318#msg289318 ), ή να κανεις δικες σου απο τη Παλαια Διαθηκη και να τον συγκρινεις με τον Χριστιανισμο σαν ιδεολογια, δεν εχει καμια ουσια.
Και αν το παρεις γλωσσολογικα, για δες λιγουλακι αν αναφερονται ως Χριστιανοι οι Ισραηλιτες της Π.Διαθηκης...Οχι βεβαια! και ξερεις γιατι? Γιατι ο ορος Χριστιανος ανηκει σε αυτους που πιστευουν στον Χριστο ( και βεβαια στην Τριαδικοτητα για την ορθοδοξη Εκκλησια ).
Επισης, μην μπερδευεις μια ιδεολογια-θρησκεια με τις κινησεις των μελων της. Και τωρα αναφερομαι στη μ.Χ. εποχη, οπου οι διωκομενοι Χριστιανοι ( επι ρωμαϊκης αυτοκρατοριας ), εγιναν διωκτες ( βυζαντιο ) της αρχαιολατριας και μετεπειτα μεταξυ τους αντιπαλοι ( ορθοδοξη και καθολικη με νικητρια τη 2η εκκλησια ).
Αν εσυ θες λοιπον να μενεις προσκολλημενος στην Π.Διαθηκη και να μην κοιτας πιο περα απο το δαχτυλο του καθε Καλοπουλου, Μαστακουρη και Βεμπου, καλως...Διαβαζε οτι θελεις απο εκει, μεταφραζε το, φτιαξε μια δικη σου εκδοχη και μισησε οτι θελεις...Πολλες φορες, ακομα και η επιστημη σηκωνει τα χερια της ψηλα.
Πιασε το Ευαγγελιο ( ξερεις..αυτο που εχει μεσα τα 4 Ευαγγελια ), βρες σημεια που ζοριζεσαι να καταλαβεις, και ελα να μιλησουμε...Βλεπεις γεννηθηκα μετα την ελευση του Κυριου, και πιστευω σε αυτα που εδωσε σε εμας. Οχι σε αυτα που αποτελουν ιστορια των ισραηλιτων ( οι οποιοι ακομα και σημερα ιδιοι ειναι...αλλα ο θεος δεν τους μιλα πια...οπως να σου σημειωσω και αυτο που ειπε ευστοχα ο Χριστουλης. "Εσεις που εισασταν οι πρωτοι, τελευταιοι θα ειστε"..ΠΟυ το ειπε αυτο??Αα...η απαντηση στα Ευγγελια..). Πιστευω στον ΘΕΟ και οχι στον ΓΙΑΧΒΕ..Πηγαινε μια φορα στην Εκκλησια, και θα δεις οτι τα μονα πραγματα που αναφερονται στη Θεια Λειτουργεια απο την Π.Διαθηκη, ειναι μερικοι ψαλμοι του Δαβιδ. Καμια αναφορα σε προφητες, κριτες, κλπ κλπ..Ουτε καν τους 10 νομους δεν λεμε..
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #322 στις: 23/08/06, 04:29 »
Βεβαια, ομολογω πως το να προσπαθουμε μεσα απο ενα θεμα μεσα σε ενα forum το οποιο δεν ασχολειται με φιλοσοφικου τυπου συζητησεις κατα βαση, να πεισουμε ο ενας τον αλλον για το ποιος εχει το πιο σωστο πιστευω, ειναι λιγο τρελο..Αλλα οταν γυριζεις μετα απο ενα καλοκαιρι, και σε τρωνε το μυαλο και τα χερια σου ( με καταληξη τον ορθοπεδικο :p )....:)
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #323 στις: 23/08/06, 09:22 »
Ντάξει οκ δεν θα κάτσω να ασχοληθώ...
Απλώς να σου υπενθυμίσω πως στο λινκ που παρέθεσες, εσύ δεν μπορούσες να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς σωστή τη μετάφραση του φίλου analogio και λανθασμένη τη δική μου και οχι εγώ...
Κατα τ'άλλα ηθελα να πώ κάποια πραγματάκια αλλά μάλλον δεν εχει νόημα γιατί
δεν θες να καταλάβεις..

Νάσαι καλά
« Τελευταία τροποποίηση: 23/08/06, 09:24 από actr »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #324 στις: 23/08/06, 11:36 »
Το link που παρεθεσα οδηγει κατευθειαν στο post του analogio, που κανει τη δικη του μεταφραση. Η δικη μου θεση ηταν "Να δω τωρα τι θα πει ο actr γι'αυτη τη μεταφραση", πραγμα που επιβεβαιωθηκε πιο κατω οπου απαντησες. Δεν νομιζω να βλεπουμε διαφορετικο πραγμα.
Αν θελεις καποια πραγματα επι της Π.Διαθηκης, μπορεις να τα πεις ελευθερα. Εξαλλου, ειναι ενα βιβλιο οπου πολλοι "καλοι" "ερευνητες" κ αντικειμενικοι ( οσο τι αλλο ) "μελετητες" εχουν αναλυσει. Να σε βοηθησω κιολας αμα θελεις..Να πιασουμε απο Σοδομα και Γομορα ( οπου ο Γιαχβε κατεστρεψε οχι μονο αυτα, αλλα και αλλο 1 χωριο τουλαχιστον! Μα τι Γιαχβε ηταν αυτος τελοσπαντων ) και να παμε προς τον Αβρααμ οπου εδινε τη γυναικα του στους αυτοκρατορες της Βαβυλωνας και της Αιγυπτου, ως αδερφη του..με αποτελεσμα οι δυσμοιροι αυτοκρατορες μολις μαθαιναν το "αμαρτημα" που ειχαν πραξει ( να συνουσιαζονται με γυναικα ξενου ), να τον διωχνουν με πολλα πολλα δωρα...Να πουμε για τους Νομους των Ιερατειων, οπου ειχαν καταντησει να ειναι χειροτεροι και απο χουντα ( και ολα αυτα με την επεμβαση του Γιαχβε ) και αλλα πολλα...Εχουν περασει και τα 2 βιβλια του Καλοπουλου απο τα χερια μου ( Μεγαλο Ψεμμα 1 και 2 ), οποτε θα ειμαστε μια χαρα προς συννεονηση...
Και αφου καταλαβες λοιπον, πως ΔΕΝ με αφορα το τι θα πεις για την Π.Διαθηκη, σε προκαλω ( ή σε προσκαλω ) να αρχισεις σιγα σιγα να διαβαζεις την Καινη...Και οπως ειπα και σε παραπανω post μου, "οπου βρεις σημεια οπου ζοριζεσαι και δεν μπορεις να τα πιστεψεις, εδω ειμαστε".
Ελπιζω να εγινα ξεκαθαρος για το ποση μεγαλη διαφορα εχει η Π.Διαθηκη με την Κ.Διαθηκη.
Α..να σημειωσω πως αυτοι οι δηθεν ερευνητες, σκαλωνουν παντα στην Κ.Διαθηκη ( με εξαιρεση την επεξηγηση καποιων θαυματων, ως προϊον της μελετης των αρχαιων επιστημων απο το Χριστο...ειναι να γελας πολλες φορες με την απλοτητα και την αθωοτητα που γινονται αυτοι οι ανθρωποι ρεζιλι )
DreamCatcher