Ηταν αρκετα κουραστικο το post σου. Διαπιστωνω οτι η ελλειψη καποιου σοβαρου επιχειρηματος, σε κανει να πιανεις την μια κουβεντα μου, να προσπαθεις να την απαντησεις, να την αφηνεις στη μεση, να πιανεις κατι αλλο που θυμηθηκες και μετα να ξαναεπιστρεφεις στην προηγουμενη..Και ολα αυτα, χωρις κεφαλαια γραμματα ή σημεια διαχωρισμου του κειμενου..

ωρα αυτα που μ λες για τα δελφινια,τι να πω?αν πιστευεις οτι ενα δελφινι ειναι πιο εξυπνο απο σενα,δικαιωμα σου,εγω δν το πιστευω.
Δεν τον λεω απο τη κουτρα μου οτι τα δελφινια ειναι πιο εξυπνα..Ακομα και σε ενα απλο ντοκυμαντερ του Σκαϊ, θα μπορουσες να το δεις..
Το λενε οι επιστημονες που ασχολουνται με την θαλλασια ζωη. Δηλαδη, και αυτοι κανουν λαθος, επειδη εχεις μια διαφορετικη κοσμοαντιληψη απο αυτους? Συγνωμη δηλαδη, να τους σκισουμε τα πτυχια και να τους στειλουμε στο πυρ το εξωτερο...

Φιλε μου, τα εχεις κανει κουλουβαχατα με τις εννοιες Απειρο, χρονος, Big Bang, Θεος, Ανωτερη Δυναμη, Οριζεται, Ατοπο, Αποδειξη, κλπ κλπ..Tα εβαλες ολα μεσα στο κεφαλι σου, και ενω εσυ μπορεις να τα καταλαβαινεις, εγω διαβαζω μια σειρα απο λεξεις που ειναι πιο ακατανοητες και απο θεατρο του παραλογου..Ας μου πει καποιος ρε παιδια τι εννοει με αυτο:
ο μπιγκ μπανγκ δε λεω χρονολογειται αλλα ποτε ξερεις?χαιρω πολυ οτι χρονολογειται,στα ορια του απειρου χρονου ναι χρονολογειται!
Καταρχας, δεν ειναι
ο μπιγκ μπανγκ. Δοξα τον Θεο, απο τα λιγα πραγματα που εμαθα στο Φυσικο, ειναι οτι δεν ηταν κατι σαν τον Γκοζιλα ή τον Χαλκ! Ειναι
το big bang! Περα απο το γλωσσολογικο, παμε λιγο στην αναλυση αυτου του πραγματος που ειπες πιο πανω, για να διαπιστωσεις, πως εχεις πολυ δρομο ακομα για να φτασεις σε μια λογικη σειρα σκεψης..
Για να σε βοηθησω λοιπον να φτασεις σε μια φυσικη προσεγγιση του τι εστι big Bang, τι εγινε τοτε, και γιατι πρεπει να θεωρουμε τους εαυτους μας "φτωχους συγγενεις του συμπαντος" ( ορολογια που καθιερωσε ο Αρθρουρ Κλαρκ και οχι εγω ), σου προτεινω να κοιταξεις αυτο το link..Ειναι οτι πιο απλο μπορεσα να βρω, για να καταλαβεις, οτι αυτο που εσυ ονομαζεις "απειροτητα" και το θεωρεις κατι μεγαλο ( μονο και μονο επειδη το λες και οχι επειδη ξερεις ακριβως τι σημαινει ), δεν ειναι τιποτα αλλο, απο μια κοσμολογικη και φιλοσοφικη μελετη της μικροτερης μετρησης που απαιτηθηκε να γινει ποτε! Ναι ναι..Οριστε το link..Εκει θα βρεις τις απαντησεις σου, για το big bang:
http://www.physics4u.gr/news/2000/scnews87.htmlΚαι εδω θα βρεις την πιο ακριβη χρονολογηση που μπορουμε να πετυχουμε με τα μεσα που διαθετουμε:
http://www.physics4u.gr/news/2002/scnews676.htmlΑν αυτα δεν σε ικανοποιησουν, τοτε σε παρακαλω, τηλεφωνησε σε ολα τα μεγαλα πανεπιστημια της Ευρωπης και της Αμερικης, κατεθεσε τη δικη σου αποψη για τον χρονο και την απειροτητα και ζητησε την απολυση ολων των καθηγητων κοσμολογιας και αστροφυσικης. Βλεπεις, ακομα και το δεος που προσδιδει ο αστροφυσικος κλαδος για τη δημιουργια του συμπαντος, δειχνουν οτι εχουμε να κανουμε με μεγαλυτερες δυναμεις απο αυτες που καταννοουμε..Και πιστεψε με..σε αυτες δεν υπεισερχεται καν ο χρονος...Το Χαος, ειναι απειρο...Οπως και το απειρο ειναι ενα Χαος..το Χαος ομως δεν ειναι αναρχο..Μπορει ομως η Αναρχια να βρισκεται σε χαος! Οπως βλεπεις, ολα αυτα, δεν ειναι τιποτα αλλο απο φιλοσοφια της επιστημης και οχι απτες αποδειξεις του πως λειτουργει και δημιουργειται ο κοσμος...
κοιτα ενω κανουμε μια σοβαρη συζητηση εσυ επιλεγεις παραδειγματα απο κατι το οποιο πιστευεις εσυ και οχι εγω(την βιβλο) για να μου αποδειξεις ακουσον ακουσον οτι ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος!ριξε μια ματια γυρω σου και θα καταλαβεις οτι ο κοσμος στον οποιο ζεις πραγματικα διεπεται απο αρμονια και συνυπαρξη πολλων ειδων σ'αυτον!ειναι επιχειρημα αυτο με τον αδαμ και την ευα?
Αρμονια? Συνυπαρξη? Εμεις οι ανθρωποι ζουμε σε αρμονια? Εε..τηλεοραση ή ραδιοφωνο εχετε σπιτι σας? Ολοι αυτοι οι πολεμοι, η φαγωμαρα, η καταστροφη του περιβαλλοντος, η δημιουργια της τρυπας του οζοντος, ειναι αποτελεσματα της αρμονιας? Αν ειμαστε λοιπον μερος ολου αυτου του δημιουργηματος που θελεις να εχεις σαν κοσμοθεωρια, τοτε θα επρεπε να ειμαστε το κακο σπυρι στο κωλο αυτης της αρμονιας που λες, γιατι ετσι οπως το βλεπω εγω, δεν θα επρεπε καν να συμμετεχουμε σε ολη την ηρεμια του Συμπαντος.