Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438455 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • www.vagiapapapostolou.gr
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε στον Θεό;
« Απάντηση #1000 στις: 09/02/09, 22:38 »
Νομίζω πως για πολλούς το θέμα Θεός είναι κάτι πολύ προσωπικό. Για μένα είναι κάτι πολύ απλό όσο και φοβερά ιδιαίτερο.
Πέρα από ιερείς, ναούς και επετείους. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Αυτό που λέμε Θεό εγώ το νιώθω σε ανύποπτες στιγμές.
-Μπορεί να είναι ένα πρωί που χορτασμένη από ξεκούραστο ύπνο θα κοιτάξω να ανατέλλει ο ήλιος.
-Μπορεί να είναι ένα καυτό καλοκαιρινό βράδυ που θα ξυπνήσω μούσκεμα στον ιδρώτα και θα πιω ένα ποτήρι παγωμένο νερό.
-Μπορεί να είναι την ώρα που θα ζορίζομαι από πόνο και θα παρακαλέσω με όση ελπίδα έχω να μου περάσει.
-Όταν μου χαμογελάνε οι αγαπημένοι μου.
-Όταν βγαίνω άνοιξη απόγευμα και με ζαλίζουν οι βασιλικοί της κυρίας Βούλας.
Η σπάνια καθημερινή χαρά και δύσκολη δικαίωση είναι για μένα ο Θεός. Και μάλλον περισσότερο θέλω να υπάρχει παρά είμαι βέβαιη πως υπάρχει. Δεν ξέρω τι σχήμα έχει, τι χρώμα, από τι είναι φτιαγμένος, από ποιόν, πότε, γιατί κλπ. Και δεν το ψάχνω πλέον. Δεν με αφορά…δεν θα μάθω ποτέ. Και αν είναι να αποφασίσω για το αν υπάρχει η όχι, σαφώς και προτιμώ το πρώτο. Άλλωστε χειροπιαστό επιχείρημα δεν υπάρχει για τίποτε από τα δύο. 
Επιλέγω να τον νιώθω λοιπόν σε όσα με κάνουν να χαμογελάω και σε όλα όσα με ανακουφίζουν.

Αποσυνδεδεμένος Blacksheepιος

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1001 στις: 11/02/09, 10:50 »
pappous
Παράθεση
Εμποδισε πουθενα το γεγονος πως υπαρχει η πιστη οτι ο Θεος εδωσε τη Λογικη; Wink Εμποδισε την επιστημη; Εμποδισε την αμφισβητηση; Εμποδισε την αναπτυξη;
kind of.

Ειναι αστειο να αμφισβητεις κατι τετοιο.
Νομίζω πως για πολλούς το θέμα Θεός είναι κάτι πολύ προσωπικό. Για μένα είναι κάτι πολύ απλό όσο και φοβερά ιδιαίτερο.
Πέρα από ιερείς, ναούς και επετείους. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Αυτό που λέμε Θεό εγώ το νιώθω σε ανύποπτες στιγμές.
-Μπορεί να είναι ένα πρωί που χορτασμένη από ξεκούραστο ύπνο θα κοιτάξω να ανατέλλει ο ήλιος.
-Μπορεί να είναι ένα καυτό καλοκαιρινό βράδυ που θα ξυπνήσω μούσκεμα στον ιδρώτα και θα πιω ένα ποτήρι παγωμένο νερό.
-Μπορεί να είναι την ώρα που θα ζορίζομαι από πόνο και θα παρακαλέσω με όση ελπίδα έχω να μου περάσει.
-Όταν μου χαμογελάνε οι αγαπημένοι μου.
-Όταν βγαίνω άνοιξη απόγευμα και με ζαλίζουν οι βασιλικοί της κυρίας Βούλας.
Η σπάνια καθημερινή χαρά και δύσκολη δικαίωση είναι για μένα ο Θεός. Και μάλλον περισσότερο θέλω να υπάρχει παρά είμαι βέβαιη πως υπάρχει. Δεν ξέρω τι σχήμα έχει, τι χρώμα, από τι είναι φτιαγμένος, από ποιόν, πότε, γιατί κλπ. Και δεν το ψάχνω πλέον. Δεν με αφορά…δεν θα μάθω ποτέ. Και αν είναι να αποφασίσω για το αν υπάρχει η όχι, σαφώς και προτιμώ το πρώτο. Άλλωστε χειροπιαστό επιχείρημα δεν υπάρχει για τίποτε από τα δύο. 
Επιλέγω να τον νιώθω λοιπόν σε όσα με κάνουν να χαμογελάω και σε όλα όσα με ανακουφίζουν.

Μονο που δεν ειναι κατι προσωπικο, επειδη αν συζηταμε σε τετοια βαση τοτε δεν υπαρχει κανενα νοημα.Εγω πχ μπορει να σου πω οτι καθε στιγμη νιωθω το ιπταμενο μακαρονοτερας να με χαιδευει με τις μακαρονοειδεις αποφυσεις του, και ετσι να κανουμε ακριβως την ιδια συζητηση.

Ο Χ τρελος μπορει να σου πει οτι νιωθει το ιδιο για τον Ροζ μονοκερο, την 8ποδη μαρμοτα και για το φτερωτο ιπποποταμο.Ακριβως το ιδιο,ειναι υποκειμενικο και μη ελεγξιμο,οποτε...

Παράθεση
Και μάλλον περισσότερο θέλω να υπάρχει παρά είμαι βέβαιη πως υπάρχει.
Ακριβως αυτο.Επειδη εχεις μεγαλωσει με την ιδεα αυτη και εχεις συνηθισει την "παρουσια" του ως de facto, το ξερεις πως υπαρχει.Δεν χρειαζεσαι κανενα πειστηριο,ενδειξεις η αποδειξεις.Και αυτο κατ εμε ειναι πολυ πολυ κακο.
Παράθεση
Δεν με αφορά…δεν θα μάθω ποτέ. Και αν είναι να αποφασίσω για το αν υπάρχει η όχι, σαφώς και προτιμώ το πρώτο. 
Και ομως,σε αφορα, οπως σε αφορα το αφορολογητο της εκκλησιας, η πολιτικη επιρροη της, το ελεινο συστημα ηθικης που προωθει, τα εμποδια που βαζει η θεσμοθετημενη θρησκεια στην επιστημη, και οι επιπτωσεις της θειστικης αντιληψης σε ληψεις αποφασεων που σε επηρεαζουν.
Σε αφορα επειδη εισαι μελος της κοινωνιας του ανθρωπινου ειδους.Απο ενα "δεν με αφορα" αρχιζει ο κατηφορος στον ωχαδερφισμο.

Παράθεση
Άλλωστε χειροπιαστό επιχείρημα δεν υπάρχει για τίποτε από τα δύο.
Υπαρχει.Υπαρχει το χειροπιαστο επιχειρημα της πρακτικης κοινης λογικης, που υπαγορευει την αναγκη προσκομισης αποδειξεων πρωτου θεωρηθει κατι υπαρκτο,ισχυον, κλπ.
Οταν κατι δεν εχει αποδειξεις για υπαρξη/μη υπαρξη, τοτε η λογικη αυτη μας υπαγορευει την απορριψη του μεχρι αποδειξεις να ερθουν στο φως για την υπαρξη του.

πχ αν σου πω οτι διπλα στον Πλουτωνα υπαρχουν ομοφυλοφιλες καμπιες, θα με πιστεψεις?Οχι φυσικα.γιατι ομως, αφου δεν εχεις αποδειξεις/επιχειρηματα ουτε για την υπαρξη ουτε για την ανυπαρξια...

Επειδη σε θεματα εκτος του Θεου, δηλαδη που δεν εχουν αυτη την συνοδεια του 'μην αγγιζετε, το θεμα ειναι ΙΕΡΟ' εφαρμοζεις ελευθερα αυτο τον λογικο αποκλεισμο (και καλα κανεις).
Απεναντιας,οταν θιγεται το θεμα του επουρανιου μπαμπα απαιτεις τρομακτικα περισσοτερα επιχειρηματα για να αναθεωρησεις αυτο που υιοθετησες εξαρχης χωρις κανενα στοιχειο,επιχειρημα,ενδειξη ως παιδι.

Παράθεση
Το οποιο μου αρεσει να αποκαλω θειστικη μεθη.Ενας πιστος, που νιωθει καλα με την πιστη του,που ο Θεος τον κανει να νιωθει κουραγιο, ελπιδα και πως καποιος ψηλα τον προσεχει ειναι αναλογο ενος μεθυσμενου, που νιωθει αγγαλιαση, χαρα και ευφορια απο το μεθυσι.

Και τα δυο ψευτικα και προσωρινα.
« Τελευταία τροποποίηση: 11/02/09, 10:53 από Blacksheepιος »
Λεσπολιαρης αταλαντος κιθαροπαιχτικος αμνος.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #1002 στις: 11/02/09, 14:35 »
Ωραία όλα αυτά που λες περί dark ages και μεσαίωνα, αλλά τι σχέση έχουνε με τον Θεό; Πίστεύεις ότι ο Θεός (έτσι όπως τον γνωρίζεις από την Καινή Διαθήκη ) έχει σε εκτίμηση την Ιερά Εξέταση κλπ.; Εγώ δεν το νομίζω.
Μετά αυτό το "χειροπιαστο επιχειρημα της πρακτικης κοινης λογικης, που υπαγορευει την αναγκη προσκομισης αποδειξεων πρωτου θεωρηθει κατι υπαρκτο,ισχυον,κλπ" αντιφάσκει με το "οποιο μου αρεσει να αποκαλω θειστικη μεθη". Προσκόμισε σε παρακαλώ "αποδειξεις για υπαρξη/μη υπαρξη, τοτε η λογικη αυτη μας υπαγορευει την απορριψη του μεχρι αποδειξεις να ερθουν στο φως για την υπαρξη του" της θεωρίας σου αυτής (γιατί περί θεωρίας πρόκειτε...) Είναι σαν να απορίπτεις τα ίδια σου τα συναισθήματα, ως 'μαστούρα". Δηλαδή είναι σαν να μας λες, ότι η αλήθεια βρίσκεται μόνο όταν είμαστε "στεγνοί" και εντελώς "ψυχρά λογικοί". Ότι μόνο έτσι βλέπουμε την πραγματικότητα. Εντελώς λάθος. Πραγματικότητα είναι και η λογική των πραγμάτων αλλά και η λογική των συναισθημάτων και όλα αυτά μαζί  δημιουργούν την ανθρώπινη πραγματικότητα. Οπότε το επιχείρημα "δεν υπάρχει" επειδή η λογική της επιστήμης (γιατί ουσιαστικά αυτήν επικαλείσαι) δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη, είναι μισό...
Έχω βαρεθεί τα περί "στο όνομα του Χριστού έχουνε γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα" γιατί το ίδιο έχει συμβεί και στο όνομα των κοινωνικών αλλαγών, αλλά ο καθένας χρησιμοποιεί την ιστορία όπως τον συμφέρει τελικά.
Δηλαδή μπορεί κάποιος να κράζει την Ιερά Εξέταση (και δικαίως), τον Χίτλερ (επίσης δικαίως), τους Αμερικανούς και τους βομβαρδισμούς (δικαιότατα), αλλά δεν μπορεί να κράζει τον κομμουνισμό ( Στάλιν, Λένιν,Μάο κλπ) που έφαγε εκατομμύρια αντιφρονούντων σε όλο το κόσμο, δεν μπορεί να κράζει την Γαλλική Επανάσταση (γιατί έφερε τον "Διαφωτισμό")αλλά είχε και χιλιάδες αθώα θύματα (αλλά ναι τους αριστοκράτες επιτρέπετε να τους κόβουμε τα κεφάλια ,νέους, γέρους, γυναίκες, παιδιά) .Δεν ακούω όμως να λέει κανείς, ποιός κομμουνισμός...Σφαγή. Ή ποιά Γαλλική επανάσταση. Τρομοκρατία. Όχι . Όταν σφάζεις "προοδευτικά" σφάζεις καλά.
Τέλος την μαύρη εποχή του μεσαίωνα, προετοιμάστηκε το έδαφος για όλα αυτά που ακολούθησαν με την Αναγέννηση. Επίσης όσα συγγράματα έχουμε από τους αρχαίους , τα έχουμε γιατί κάτι μοναχοί του μεσαίωνα τα διέσωσαν και τα αντέγραψαν λέξη προς λέξη.Και δεν ήταν 2-3 ήταν χιλιάδες. Έτσι έχουμε σήμερα και τον "Επιτάφιο" του Περικλέους, έτσι έχουμε και τον Αισχύλο και τον Αριστοφάνη και τον Δημόκριτο και τον Ευκλείδη. Τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δεν την έκαψαν οι χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι την έκαψαν. Οι χριστιανοί μοναχοί όμως σώσαν ότι μπόρεσαν και έτσι έφτασαν σήμερα στα χέρια μας. Ας μην είμαστε λοιπόν μονόπλευροι για να έχει και βαρύτητα η άποψή μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 11/02/09, 14:43 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1003 στις: 11/02/09, 17:56 »
Blacksheepιος,
Για ποιόν αποκλεισμο μιλάς?
Για ποιο «μην αγγιζετε, το θεμα ειναι ΙΕΡΟ»?

Λυπάμαι αλλά δείχνεις να μην κατάλαβες τίποτα.
Μη μου κάνεις κατήχηση περί εκκλησιών, αφορολόγητου και δεν θυμάμαι τι άλλο. Κατήχηση να κάνεις σε αυτούς που πρώτον στο επτρέπουν και δεύτερον είναι υπέρ των εκκλησιών, των παπάδων και των στρουμπουλών κοιλιών τους.
Εγώ, καμία σχέση δεν είχα, δεν έχω και δεν θα έχω με αυτά.
Δεν μίλησα για καμία εκκλησία, για κανένα σύστημα…
Για άλλο μίλησα αλλά προφανώς ήταν πολύ «απλοϊκό» για να γίνει εύκολα αντιληπτό. Τους παπάδες, τις εκκλησίες τους και τις ρεμούλες τους τις συζητάμε πολύ ευχαρίστως αλλά όχι εδώ. Είμαι 32 χρόνων, έχω ψάξει αρκετά και δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο-καιρό τώρα-να θλίβομαι και να ντρέπομαι και να αναγουλιάζω για λογαριασμό των περισσότερων από αυτούς.
Μέχρι εδώ καλά?
Όσο για το παρακάτω που είπες:

«Σε αφορα επειδη εισαι μελος της κοινωνιας του ανθρωπινου ειδους.Απο ενα "δεν με αφορα" αρχιζει ο κατηφορος στον ωχαδερφισμο»

θα σε παρακαλούσα, την επόμενη φορά που θα μου απευθυνθείς, να κάνεις ένα κόπο και να διαβάσεις καλύτερα αυτά που γράφω.
Δεν έχω κάτι άλλο να σου απαντήσω.
Άλλωστε και από το προηγούμενο ποστ μου είναι φως φανάρι πως κόλλησες σε πράγματα τα είπα ούτε καν είπα  :o
Μπας και διάβαζες κάτι άλλο?? Σε καίει το θέμα εκκλησία, κονόμας κλπ (όπως κι εμένα) αλλά μην παίρνεις αμπάριζα και βγαίνεις…άτσαλα, άτοπα και απρόσεχτα…

Κράτα τις αλήθειες που νομίζεις, δικαίωμά σου…και βρες κανέναν άλλον να του κάνεις κριτική με αυτό τον τρόπο γιατί εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.
Ελπίζω να έγινα σαφής  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: 11/02/09, 17:58 από Bάγια »

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1004 στις: 16/02/09, 16:47 »
Παράθεση
Προσκόμισε σε παρακαλώ "αποδειξεις για υπαρξη/μη υπαρξη, τοτε η λογικη αυτη μας υπαγορευει την απορριψη του μεχρι αποδειξεις να ερθουν στο φως για την υπαρξη του" της θεωρίας σου αυτής (γιατί περί θεωρίας πρόκειτε...)
Δεν ειναι θεωρια,ειναι τροπος σκεψης και μεθοδος με τον οποιο λειτουργει η επιστημη,βασει της οποιας γραφεις αυτες τις γραμμες.

Παράθεση
Είναι σαν να απορίπτεις τα ίδια σου τα συναισθήματα, ως 'μαστούρα". Δηλαδή είναι σαν να μας λες, ότι η αλήθεια βρίσκεται μόνο όταν είμαστε "στεγνοί" και εντελώς "ψυχρά λογικοί"
Η αληθεια επιβεβαιωνεται ως αληθεια με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.Μεχρι αυτες να προσκομιστουν τοτε παραμενει μια υποθεση.Και δεν μπορεις να θεωρεις σωστη μια υποθεση,επειδη δεν υπαρχουν αποδειξεις για να την επικυρωσουν.

Παράθεση
Εντελώς λάθος. Πραγματικότητα είναι και η λογική των πραγμάτων αλλά και η λογική των συναισθημάτων και όλα αυτά μαζί  δημιουργούν την ανθρώπινη πραγματικότητα. Οπότε το επιχείρημα "δεν υπάρχει" επειδή η λογική της επιστήμης (γιατί ουσιαστικά αυτήν επικαλείσαι) δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη, είναι μισό...
Αυτο ειναι τελειως ιδεαλιστικο και προσωπικη σου επινοηση,οποτε αναμενω για τυχον εξηγηση.
Τι παει να πει ανθρωπινη πραγματικοτητα;Και σε τι επιπεδο μιλαμε;Αν κλεισω τα ματια μου και ολα σκοτεινιασουν, εξακολουθει ο κοσμος να υπαρχει, η ολα μαυριζουν; Αν αυτοκτονησω θα χαθουν τα παντα η θα εξακολουθησουν να υπαρχουν;
Αν μιλας σε επιπεδο προσωπικης αντιληψης τοτε χαιρω πολυ,η συζητηση ειναι καταδικασμενη να καταληξει στον γαμο του καραγκιοζη...
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ομως η πραγματικοτητα ειναι ΜΙΑ.Αν εγω θεωρω οτι μπροστα μου βρισκεται μια καμηλα και εσυ οτι δεν βρισκεται τιποτα,τοτε η εγω η εσυ εισαι σωστος.Ειτε υπαρχει η καμηλα ειτε οχι.
Ειτε υπαρχει ο Θεος ειτε οχι.Και τα εργαλεια που διαθετουμε για την αντικειμενικη αναλυση περι υπαρξεως πραγματων,οντοτητων, κλπ μας λενε οτι δεν υπαρχει τιποτα που να καταδυκνυει,υπονοει στην υπαρξη καποιου οντος οπως το εννοεις ως Θεο.
Το να επικαλεισαι αλλα μεσα,υπερφυσικα η δεν ξερω τι για δικαιολογιες δεν στεκει.Τι να κανουμε.

Παράθεση
Δηλαδή μπορεί κάποιος να κράζει την Ιερά Εξέταση... κλπ
Δεν ειναι μαυρο-ασπρο κραζω-δεν κραζω, οταν κρινεις ενα θεμα.Μονο που στην περιπτωση της θρησκειας,ναι,κραζω,επειδη κατι θετικο δεν βρισκω.Διαφωτισε με αν θελεις.

Παράθεση
Επίσης όσα συγγράματα έχουμε από τους αρχαίους , τα έχουμε γιατί κάτι μοναχοί του μεσαίωνα τα διέσωσαν και τα αντέγραψαν λέξη προς λέξη
Αδιαφορω για τους φορεις μιας αλνθανουσας ιδεολογιας,η ιδια η ιδεολογια με ενδιαφερει.Οι φορεις της μπορει να ειναι οι πιο καλοι ανθρωποι στον κοσμο.

Παράθεση
Τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δεν την έκαψαν οι χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι την έκαψαν
Παλιοπαιδα μουσουλμανοι!

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1005 στις: 16/02/09, 16:53 »
Παράθεση
Κατήχηση να κάνεις σε αυτούς που πρώτον στο επτρέπουν και δεύτερον είναι υπέρ των εκκλησιών, των παπάδων και των στρουμπουλών κοιλιών τους.
Και οριστε που επιβεβαιωνεις θριαμβευτικα τα λεγομενα μου.Οταν σου μιλαω για τον Θεο,σου κανω κατηχηση,προσυλητισμο,σε προσβαλλω, κλπ
Οταν μιλαμε παλι για οτιδηποτε αλλο, βουνα,φωκιες,πινακες ζωγραφικης, κλπ ειναι μια νορμαλ συζητηση.

Σου απαντησα δομημενα,και πανω σε αυτα που λες.Το 'απλοικο' που επικαλεισαι εγινε μια χαρα αντιληπτο,αλλα οι απλες απαντησεις ειναι συχνα και οι λαθος απαντησεις.
Παράθεση
Μέχρι εδώ καλά?
Ε δεν μου ειπες και τιποτα πανω σε αυτα που σου λεω..

Παράθεση
Κράτα τις αλήθειες που νομίζεις, δικαίωμά σου…και βρες κανέναν άλλον να του κάνεις κριτική με αυτό τον τρόπο γιατί εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.
Κανω κριτικη στα λεγομενα σου,επειδη διαφωνω,και για να υποστηριξω αυτα που λεω παραθετω επιχειρηματα.Δεν σου λεω πχ 'αυτα π λες ειναι βλακειες επειδη δεν μου αρεσει το συντακτικο σου'.
Αλλα θεωρω οτι επειδη διαφωνεις με αυτα που λεω,και επειδη το θεμα ειναι ο Θεος, θιχτηκες και τετοια.

Εγω κ αν θλιβομαι..

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1006 στις: 16/02/09, 17:17 »
Blacksheepιος
Κράτα την θριαμβευτική σου επιβεβαίωση λοιπόν και κάνε όση κριτική θες φίλε μου.
Ούτε με θίγουν κάτι τέτοια, ούτε πρόκειται να αφιερώσω  άλλο χρόνο να ασχοληθώ με τις παραθέσεις σου απλά γιατί δεν με αφορά.
Δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω ΤΙΠΟΤΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Εσένα που σε ενδιαφέρει, πάλεψέ το και καλή επιτυχία.
Διαφώνησε όσο θες αφού θεωρείς πως χωράει κριτική και διαφωνία στις αισθήσεις.
Αντε και καλό απόγευμα.........
« Τελευταία τροποποίηση: 16/02/09, 17:21 από Bάγια »

Αποσυνδεδεμένος morpheas

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1007 στις: 16/02/09, 22:42 »
Πάντως εαν σκευτεί κάποιος με γνώμονα την λογική..
θα δεί πως αυτά που λέει ο μαυροπρόβατος έχουν βάση ;)
Μην ξεχνάτε άλλωστε και τον Δαρβίνο ;)

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1008 στις: 16/02/09, 23:43 »
Blacksheepιος
Κράτα την θριαμβευτική σου επιβεβαίωση λοιπόν και κάνε όση κριτική θες φίλε μου.
Ούτε με θίγουν κάτι τέτοια, ούτε πρόκειται να αφιερώσω  άλλο χρόνο να ασχοληθώ με τις παραθέσεις σου απλά γιατί δεν με αφορά.
Δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω ΤΙΠΟΤΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Εσένα που σε ενδιαφέρει, πάλεψέ το και καλή επιτυχία.
Αντε και καλό απόγευμα.........

Μα..σε αφορα,αυτο σου ειπα και στο 1ο ποστ,για το οποιο με κατακεραυνωσες.Εχεις μια αποψη για το θεμα,σε αφορα.Και στην αποψη αυτη εγω διαφωνω,σου λεω γιατι, και μετα μου e-φωναζεις οτι κανω κατηχηση και τετοια.Ring a bell?

Παράθεση
Παντου χωραει κριτικη,αρκει η κριτικη αυτη να βασιζεται σε επιχειρηματα.Τα αισθηματα του οποιουδηποτε δεν κατεχουν το βιολογικο αλαθητο.

Καλο βραδι.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1009 στις: 17/02/09, 03:07 »
Blacksheepie blacksheepie, δεν μπορώ να μην σε συμπαθώ κιόλας γιατί όταν διαβάζω το nickname σου μου έρχεται στο μυαλό το Black sheep of the family ,των Rainbow...Τέλος πάντων, μερικές απαντήσεις στις παραθέσεις που αφορούν το κείμενό μου (σόρρυ που δεν τις ξαναβάζω ,αλλά ...βαριέμαι λίγο....)

1) Το πρώτο πηγαίνει στην "Θειστική μέθη". Αυτή λοιπόν τη θεωρία θα ήθελα να μου την αναπτύξεις επιστημονικά για να δούμε κατά πόσο είναι σωστή ή λάθος. Με ποιά μεθοδολογία προκύπτει και ποιές είναι οι αποδείξεις που την αποδεικνύουν.

2) Επίσης θέλω να μας προσκομίσεις τις επιστημονικές σου αποδείξεις από τις οποίες προκύπτει το συμπέρασμα, ότι δεν υπάρχει Θεός. Δεν μπορεί να μην έχεις αποδείξει τη Θειστική μέθη και η υπόθεσή σου αυτή να είναι σωστή, αλλά όταν μιλάμε για την απόδειξη της  ύπαρξης του Θεού να αλλάζει το καλαμπούρι.

3) Είχες βάλει και ένα άλλο θέμα περί "αλήθειας" και υποστήριζες όπως και εδώ ότι υπάρχει αντικειμενική αλήθεια. Εγώ και πολλοί άλλοι υποστηρίξαμε ότι υπάρχει μόνο υποκειμενική αλήθεια. Αν λοιπόν παίρνεις σαν δεδομένο στη συζήτηση τη δική σου άποψη , λυπάμαι αλλά διαφωνώ.

4) Δεν θέλεις "διαφωτισμό" γιατί αν ήθελες δεν θα ειρωνευόσουνα...Λες να μην υπάρχει τίποτα θετικό στη συγκεκριμένη Θρησκεία; Ευχαριστούμε πολύ για την άποψη που έχεις για εμάς , αλλά θα ήταν πιο ντόμπρο να μας βρίσεις κατάμουτρα, παρά να μας λες απ'όξω ηλίθιους που πιστεύουμε σε μιά θρησκεία που δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ θετικό. Ας μην υπερβάλλεις σε παρακαλώ γιατί τα δικά σου επειχηρήματα αδυνατίζεις έτσι.

5) Εγω δεν είπα ότι οι μοναχοί ήταν καλά παιδιά. Είναι αφελές να νομίζεις ότι στα μοναστήρια κάποιοι κρυφά από τον ηγούμενο ή τους τοπικούς ιεράρχες διασώσαν όλα αυτά τα κείμενα. Γραμμή της επίσημης εκκλησίας ήταν η διάσωση και η αντιγραφή. Οπότε δεν ήταν "κάποιοι καλοί φορείς μια λανθασμένης ιδεολογίας " ήταν οι επίσημοι φορείς της λανθάνουσας (κατ'εσέ) ιδεολογίας.

6) Μιά ιστορική πραγματικότητα ανέφερα, και εσύ κατ'ευθείαν με περισσή πάλι ειρωνία με κατηγορείς ούτε λίγο ούτε πολύ για "Χριστιανό-φονταμενταλιστή". Δεν μπορώ να σε ακολουθήσω πραγματικά όταν πετάς τέτοιες "μπηχτούλες" ρε φίλε. Ούτε με ξέρεις, ούτε έχουμε συζητήσει εκτενέστερα, βγάζεις όμως τόσο δηλητήριο που μένω με το στόμα ανοιχτό πραγματικά. Δεν φταίω εγώ για το κακό που σου έχουνε κάνει οι χριστιανοί και θέλω να αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία αυτά που γράφω. Ξέρεις τι είπες με το σχόλιό σου; "Καλά είσαι θεούσος, υποκριτής, και λίγο φασιστάκος που μας πέταξες και τη μπηχτή για τους μουσουλμάνους και καλά για να περάσεις τη γραμμή σου την αντιδραστική"... Έλεος δηλαδή.

Εδώ την άποψή μας λέμε. Για μένα υπάρχει Θεός για σένα δεν υπάρχει. Απλά τα πράγματα...
« Τελευταία τροποποίηση: 17/02/09, 03:09 από MACMISIAS »

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1010 στις: 17/02/09, 13:09 »
Παράθεση
1) Το πρώτο πηγαίνει στην "Θειστική μέθη". Αυτή λοιπόν τη θεωρία θα ήθελα να μου την αναπτύξεις επιστημονικά για να δούμε κατά πόσο είναι σωστή ή λάθος. Με ποιά μεθοδολογία προκύπτει και ποιές είναι οι αποδείξεις που την αποδεικνύουν.
Η μεθοδολογια ειναι αναλογια της ενδεχομενης  χαρας και αγγαλιασης ενος πιστου με το κυριολεκτικο μεθυσι.Οταν ενας πιστος λεει οτι 'νιωθω μεσα μου να πεταω',οτι 'ο θεος μου δινει ελπιδα' κλπ, ειναιτοσο ψευτικο και τεχνητο οσο η ευφορια που νιωθει ενας μεθυσμενος.Θρησκεια = αλκοολ.Οι αποδειξεις για αυτο αναγονται στο θεμα της υπαρξης του ιδιου του γκαντ,οποτε τελικα it boils down to this.

Παράθεση
2) Επίσης θέλω να μας προσκομίσεις τις επιστημονικές σου αποδείξεις από τις οποίες προκύπτει το συμπέρασμα, ότι δεν υπάρχει Θεός. Δεν μπορεί να μην έχεις αποδείξει τη Θειστική μέθη και η υπόθεσή σου αυτή να είναι σωστή, αλλά όταν μιλάμε για την απόδειξη της  ύπαρξης του Θεού να αλλάζει το καλαμπούρι.
Ναι,αυτο ειπα και πανω,οτι καταληγει στην υπαρξη του ιδιου του θεου.Δες τι εγραψα πιο πανω στην βαγια:

""Υπαρχει το χειροπιαστο επιχειρημα της  πρακτικης κοινης λογικης, που υπαγορευει την αναγκη προσκομισης αποδειξεων πρωτου θεωρηθει κατι υπαρκτο,ισχυον, κλπ.
Οταν κατι δεν εχει αποδειξεις για υπαρξη/μη υπαρξη, τοτε η λογικη αυτη μας υπαγορευει την απορριψη του μεχρι αποδειξεις να ερθουν στο φως για την υπαρξη του.
πχ αν σου πω οτι διπλα στον Πλουτωνα υπαρχουν ομοφυλοφιλες καμπιες, θα με πιστεψεις?Οχι φυσικα.γιατι ομως, αφου δεν εχεις αποδειξεις/επιχειρηματα ουτε για την υπαρξη ουτε για την ανυπαρξια...
""
Η λογικη μας υπαγορευει οτι το γεγονος οτι δεν εχω αποδειξεις για την υπαρξη του θεου,τοτε την απορριπτω (και παραμενει στο πεδιο της υποθεσης (οπως και χιλιαδες αλλες τρελες και μη θεωριες).Το βαρος της αποδειξεις ειναι σε εσενα (σε καθε εσενα) που  υποστηριζεις την υπαρξη αυθαιρετα και χωρις στοιχεια.Η αληθεια δεν ειναι δημοκρατια.

Επειδη δεν υπαρχουν χειροπιαστες αποδειξεις και τεκμηρια οτι δεν υπαρχει Θεος,αυτο θετει την υπαρξη του στο 50/50; what the fuck?
Αν ηταν ετσι τα πραγματα,τοτε ΚΑΘΕ παλιαβιαρα υποθεση που ειναι unfalsifiable (δεν μπορει να αποδειχθει λαθος) επρεπε να ηταν σταα 50/50.Πχ η υποθεση μου για το ιπταμενο μακαρονοτερας ειναι 50/50?
Φυσικα και οχι.Οσο  εγω πρεπει να φερω αποδειξεις για το ιπταμενο μακαρονοτερας (που υποστηριζω την υπαρξη του) αλλο τοσο κι εσυ πρεπει να φερεις αποδειξεις για τον θεο,που υποστηριζεις την υπαρξη του.Μεχρι να το κανω/κανεις, τοτε ο Θεος και το Ιπταμενο Μακαρονοτερας ειναι ισοτιμες υποθεσεις,και εξισου παλαβιαρες,αερινες και μη αληθεις.

Παράθεση
3) Είχες βάλει και ένα άλλο θέμα περί "αλήθειας" και υποστήριζες όπως και εδώ ότι υπάρχει αντικειμενική αλήθεια
ΔΥστυχως το θεμα αυτο το ξεχασα και δεν παρακολουθησα.Ειμαι υποστηρικτης της αντικειμενικης αληθειας.

Παράθεση
4) Δεν θέλεις "διαφωτισμό" γιατί αν ήθελες δεν θα ειρωνευόσουνα...Λες να μην υπάρχει τίποτα θετικό στη συγκεκριμένη Θρησκεία; Ευχαριστούμε πολύ για την άποψη που έχεις για εμάς , αλλά θα ήταν πιο ντόμπρο να μας βρίσεις κατάμουτρα, παρά να μας λες απ'όξω ηλίθιους που πιστεύουμε σε μιά θρησκεία που δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ θετικό. Ας μην υπερβάλλεις σε παρακαλώ γιατί τα δικά σου επειχηρήματα αδυνατίζεις έτσι.
Και εσυ αντι να μου πετας ανουσια ad hominems δοκιμασε να μου απαντησεις στην ερωτηση που σου εκανα.Τι ειναι καλο σχετικα με την θρησκεια?

Παράθεση
5) Εγω δεν είπα ότι οι μοναχοί ήταν καλά παιδιά...κλπ
Whatever,με ενδιαφερει περισσοτερο η ιδεολογια η ιδια.

Παράθεση
με περισσή πάλι ειρωνία με κατηγορείς ούτε λίγο ούτε πολύ για "Χριστιανό-φονταμενταλιστή"
? που το εκανα αυτο;
Παράθεση
Ξέρεις τι είπες με το σχόλιό σου; "Καλά είσαι θεούσος, υποκριτής, και λίγο φασιστάκος που μας πέταξες και τη μπηχτή για τους μουσουλμάνους και καλά για να περάσεις τη γραμμή σου την αντιδραστική"...
Με ποιο σχολιο; Συγκεκριμενα.Και αντι να μου λες τον 'αερα' και αυτο που 'βγαζουν' αυτα που γραφω, δοκιμασε να απαντησεις σε αυτα που λεω,γιατι αλιως δεν εχει νοημα η συζητηση...
Δεν ειναι διαγωνισμος ηθικης και καλων τροπων.

Νομιζω σου συμπεριφερομαι κοσμια ως e-person..Και ναι,ειμαι συναισθηματικα φορτισμενος για το θεμα αυτο αλλα οπως βλεπεις παραθετω επιχειρηματα.

Παράθεση
Εδώ την άποψή μας λέμε. Για μένα υπάρχει Θεός για σένα δεν υπάρχει. Απλά τα πράγματα...
Ναι,αλα τα πραγματα.Για εσενα υπαρχει θεος,για εμενα δεν υπαρχει. Αλλα επειδη δεν γινεται και να υπαρχει και να μην υπαρχει Θεος, προφανως ενας απο τους δυο μας κανει λαθος.
Οποτε μεσω διαλογου που ελεγαν και οι αρχαιοι ημων δουλοκτητες θα φτασουμε στην αληθεια.
« Τελευταία τροποποίηση: 17/02/09, 13:13 από Blacksheepιος »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1011 στις: 17/02/09, 16:56 »
Blacksheepie λυπάμαι αλλά "Ότι πεις εσύ παλληκάρι μου"...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1012 στις: 18/02/09, 01:03 »
Η πληθωρα των ουσιωδων επιχειρηματων σου με αφηνουν αφωνο.

Και επιβεβαιωνομαι και παλι... Οταν το θεμα ειναι ο Θεος, νορμαλ συζητησεις δεν μπορουν να γινουν.

So long.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1013 στις: 18/02/09, 02:32 »
Κύριε ΜαυροΠρόβατε, έχετε πειστικά επιχειρήματα, για το ότι εμείς υπάρχουμε ? Γνωρίζετε το υπαρκτό από το οποίο ξεκινήσαμε ? 'Η μηπως ξεκινήσαμε από το ανύπαρκτο?
Να λοιπόν πως γίνεται να υπάρχουμε και να μην υπάρχουμε.
Το να είναι κάποιος ζωντανός, σημαίνει ότι υπάρχει ?
ΤΟ να είναι κάποιος νεκρός, σημαίνει ότι δεν υπάρχει ?
Ο Θεός είναι ζωντανός ή νεκρός ?
Ο Θεός υπάρχει ανεξάρτητα ζωής και θανάτου ?
Ας ανακαλύψουμε πρώτα τον άνθρωπο και παίρνουμε γραμμή μετά και για τον Θεό. Αν και δεν είναι αυτή η κατ' ανάγκη σειρά, αλλά φαίνεται να βοηθάει.
Μέχρι ανακάλυψης, ο καθένας πιστεύει ότι θέλει.Όταν ανακαλυφθεί κάτι, οι περισσότεροι πιστεύουν αυτό. Πολλές φορές καταρίπτεται αργότερα, κάτι που ανακαλύφθηκε νωρίτερα. Πολλές φορές, επιβεβαιώνετε αργότερα, κάτι που απορίφθηκε νωρίτερα.
Αυτό μέσα στο οποίο ζούμε, είναι μια τεράστια εξέλιξη σε έναν τεράστιο χωρόχρονο, που κατά τη γνώμη μου, είναι ακατόρθωτο να την επιτύχουμε μέσα σε
εργαστήρια κάνοντας πειράματα.
Τελικά φίλε μου σε ρωτάω, εμείς υπάρχουμε, για δεν υπάρχουμε?
Αν θέλεις φίλε μου, πάρε να διαβάσεις τη Γκέμμα, από Λιαντίνη, είναι ένα πολύ καλό βιβλίο.

« Τελευταία τροποποίηση: 18/02/09, 03:11 από XoLiDoXoS »
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1014 στις: 18/02/09, 02:47 »
Ακουστε ενα πειραμα που μας ειπαν στο πανεπ:
σε εναν οροφο νοσοκομειου ειπαν στους μισους ασθενεις οτι θα προσευχηθουν για αυτους και στους αλλους μισους δεν ειπαν τιποτα.οι ασθενεις ειχαν πανομοιοτυπες ασθενειες οχι σοβαρες(οχι θανασιμες).Οι ασθενεις στους οποιους ειπαν πως θα προσευχηθουν για αυτους παρουσιασαν μια επιδεινωση της καταστασης τους φοβουμενοι οτι εχουν κατι πολυ πιο σοβαρο απ οτι τους λενε ενω οι αλλοι μισοι ειχαν μια λογικη πορεια.
δεν ξερω ποσο μεγαλη σχεση εχει με την πιστη αλλα τελικα δεν ειναι λιγο πως θα ερμηνευσει κανεις την πιστη???
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1015 στις: 18/02/09, 10:50 »
Η πληθωρα των ουσιωδων επιχειρηματων σου με αφηνουν αφωνο.

Και επιβεβαιωνομαι και παλι... Οταν το θεμα ειναι ο Θεος, νορμαλ συζητησεις δεν μπορουν να γινουν.

So long.
Μάλλον κατάλαβες για ακόμα μιά φορά αυτό που θέλεις να καταλάβεις. Να στο κάνω λιανά λοιπόν. Βαριέμαι. Εγώ δεν έχω καμμιά ανάγκη να κάνω ασκήσεις διαλόγου, διάλογο θέλω να κάνω. Όταν δεν δείχνεις την παραμικρή διάθεση να επικοινωνήσεις μαζί μου αλλά λες τα δικά σου δεν θέλω να συνεχίσω. Πίστευε αυτό που πιστεύεις και τελειώνει η ιστορία εκεί...

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1016 στις: 18/02/09, 12:15 »
παιδια σορρυ εχουμε μπερδεψει τις εννοιες λιγο σχετικα με θρησκεια θεο κ πιστη.Εγω τουλαχιστον εχω να αναγνωρισω στο Blacksheepιος οτι μιλαει με επιχειρηματα με τα οποια, οκ μπορει να μην +φωνουν ολοι  αλλα αναλυει τις αποψεις του.
Για την πιστη στον θεο λενε πως δεν χρειαζεται να αποδειξεις τπτ.εξου και πιστη.(Αλλωστε το θεμα λεγεται "Πιστεύετε στον Θεό" και οχι "φερε μας στοιχεια για την υπαρξει του θεου").Εγω ειμαι χαρουμενος για αυτους που πιστευουν και ειναι καλα,αλλα και για αυτους που δεν πιστευουν και ψαχνουν
Για την Θρησκεια!!!!...χαχαχα θρησκεια που εχει παπαδες αρχιπαπαδες τι ειναι?δλδ ο αρχιπαπας της πολης ειναι καλυτερος απο εμενα ?και σε τι ειναι καλυτερος?ο θεος που πιστευει τον εκανε καλυτερο?πως?δεν ειναι αδικο?

Το μεγαλο κακο ειναι οτι ακομα και η εννοια του θεου εχει διαστρεβλωθει απο εμας τους ιδιους...και μη μου πειτε οτι θεος ειναι ενας 

GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1017 στις: 18/02/09, 12:54 »
Παράθεση
Κύριε ΜαυροΠρόβατε, έχετε πειστικά επιχειρήματα, για το ότι εμείς υπάρχουμε ? Γνωρίζετε το υπαρκτό από το οποίο ξεκινήσαμε ? 'Η μηπως ξεκινήσαμε από το ανύπαρκτο?
Εχω θεωριες που κατασκευαζει η επιστημη συμφωνα με την προελευση μας.Δεν ξερω, και ουτε εσυ ξερεις.Η διαφορα μας ομως ειναι οτι ενω εγω δεν ξερω, το λεω, και προσπαθω να μαθω απο που ξεκινησαμε.Ενω εσυ (οχι εσυ) δεν ξερεις,και κατασκευαζεις παραμυθακια για θεους ,δημιουργους και δαιμονες, ετσι, απο το πουθενα, τα υποστηριζεις και περιμενεις και να το αποδεχτω - και αν οχι, περιμενεις οταν συνανταω τετοια πιστευω να μην τα κριτικαρω.

Ε,οχι.

Παράθεση
Μέχρι ανακάλυψης, ο καθένας πιστεύει ότι θέλει.Όταν ανακαλυφθεί κάτι, οι περισσότεροι πιστεύουν αυτό. Πολλές φορές καταρίπτεται αργότερα, κάτι που ανακαλύφθηκε νωρίτερα. Πολλές φορές, επιβεβαιώνετε αργότερα, κάτι που απορίφθηκε νωρίτερα.
Ναι,πιστευει ο,τι θελει,αλλα η πιστη αυτη μπορει να αξιολογηθει κατα ποσο ειναι βασιμη η οχι.Ετσι λοιπον εγω πιστευω οτι αν τρεξω σε ενα τοιχο θα φαω τα μουτρα μου,επειδη εχω αποδειξεις + εμπειρια οτι κατι τετοιο ειναι σιγουρο πως θα συμβει.Αν καποιος αλλος πιστευει οτι υπαρχει ενα παντοδυναμο ανωτερο ον που δημιουργησε τα παντα, ε δεν ειναι ιση και ομοιη η πιστη, αλλα
ισοδυναμει με πιστη στο ιπταμενο μακαρονοτερας, μεγαλη η χαρη Του.

Παράθεση
Τελικά φίλε μου σε ρωτάω, εμείς υπάρχουμε, για δεν υπάρχουμε?
Υπαρχετε,καθως μου γραφετε αυτες τις γραμμες στις οποιες απανταω,χρησιμοποιωντας απλη πρακτικη λογικη.
Θα μπορουσα να πω οτι δεν υπαρχετε,οτι εχω παραισθησεις, οτι ειστε Α.Ι., κλπ αλλα αυτες οι υποθεσεις πανε κοντρα στην εμπειρια μου (και του καθενος).

Παράθεση
Όταν δεν δείχνεις την παραμικρή διάθεση να επικοινωνήσεις μαζί μου αλλά λες τα δικά σου δεν θέλω να συνεχίσω.
Ξανα: το οτι διαφωνω μαζι σου δεν σημαινει οτι δεν θελω να επικοινωνησω μαζι σου κλπ.Ισα ισα που σου δινω επιχειρηματα ως βαση συζητησης.
Το οτι επιδιωκω να σου αλλαξω γνωμη ειναι μεμπτο;

Παράθεση
Εγω ειμαι χαρουμενος για αυτους που πιστευουν και ειναι καλα
Εγω παλι οχι (που πιστευουν,οχι που ειναι καλα  ;D), για λογους που ανεφερα πιο πανω.
« Τελευταία τροποποίηση: 18/02/09, 12:56 από Blacksheepιος »

Αποσυνδεδεμένος J.P. DiMaggio

• Θαμώνας
  • Take us out to the Ball Game!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1018 στις: 18/02/09, 14:28 »
Μη το ψάχνετε, ο Θεος που κάνει τα παντα είναι αυτος:

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
When the going gets weird, the weird turn pro.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1019 στις: 18/02/09, 14:29 »
Κύριε Μαυροπρόβατο, οι θεωρίες που κατασκευάζει η επιστήμη, είναι υποθέσεις. Ούτε εγώ ξέρω, ούτε εσύ ξέρεις, ούτε οι επιστήμονες ξέρουν. Απλά εκείνοι προσπαθούνε περισσότερο να μάθουν, εμείς λιγότερο από που ξεκινήσαμε.

Αν ήσουνα καθαρά λογικό άτομο και ακολουθούσες τους κανόνες της λογικής, θα μπορούσες να ξεχωρίσεις στην απάντηση μου, ότι δεν κατασκεύασα κανένα παραμυθάκι για θεούς, δημιουργούς, δαίμονες. Δεν περιμένω να αποδεχτείς κάτι.Έαν μου αποδείξεις ότι κατασκέυασα κάποιο παραμύθι, το υποστήριξα και περίμενα να το αποδεχτείς, τότε και εγώ θα πιστέψω ότι είσαι Λογικό άτομο. Σε αντίθετη περίπτωση, παραλογίζεσαι.

Blacksheepie, έχεις παρακολουθήσει πραγματικά μαθήματα καράτε  ? Έαν πας εσύ να σπάσεις ένα τούβλο, θα σπάσεις το χέρι σου. Τό ίδιο θα παραδεχτούνε και ένα κάρο άλλοι άνθρωποι. Υπάρχουνε κάποιοι που σπάνε δέκα τούβλα μαζί. Αυτό που θέλω να σου πω, είναι ότι σιγουριά, δεν υπάρχει για κάτι. Ο λόγος ? Πολύ απλά δεν ξέρουμε τι είναι ο άνθρωπος, δεν ξέρουμε από που προήλθαμε, δεν ξέρουμε τον λόγο που υπάρχουμε, δεν ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Οι αποδείξεις είναι προσωρινές, μέχρι αποδείξεως του αντίθετου.Ακόμη και για την βαρύτητα οι επιστήμονες έχουνε απορίες.Μέχρι στιγμής αυτό που κάνει ο άνθρωπος είναι να βλέπει κάποια πράγματα, να τα βαφτίζει, να τα εξερευνά, να μαθαίνει πολλά και διάφορα στοιχεία τους, αλλά να μην γνωρίζει την αλήθεια τους και την ουσία τους.

Όταν αναρωτιέμαι αν υπάρχουμε, αναρωτιέμαι για την ανθρωπότητα. Όχι για εσένα και για εμένα μόνο.

*** Μπορείς λοιπόν να μου αποδείξεις, ότι η ανθρωπότητα υπάρχει και δεν υπάγεται στην ίδια κατηγορία ενός Θεού ή ενός μακαρονοτέρατος ? ***

Αυτές οι υποθέσεις που έκανες μπορεί να πηγαίνουν κόντρα στην εμπειρία σου, αλλά οχι και στου καθενός.

Αυτό το οποίο δεν ξέρουμε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κιόλας.

Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1020 στις: 18/02/09, 14:39 »
Τι εννοείς όταν ρωτάς αν υπάρχει η ανθρωπότητα?
σαν όντα?
ή σαν κάτι άλλο?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1021 στις: 18/02/09, 15:05 »
Ωραία θα κάνω μιά τελευταία προσπάθεια blacksheepie .Όταν μιλάω για επικοινωνία εννοώ την απλή κατανόηση αυτών που σου λέω, όχι τη συμφωνία με αυτά. Ξεκινάω τις παραθέσεις...
Παράθεση
Η μεθοδολογια ειναι αναλογια της ενδεχομενης  χαρας και αγγαλιασης ενος πιστου με το κυριολεκτικο μεθυσι.Οταν ενας πιστος λεει οτι 'νιωθω μεσα μου να πεταω',οτι 'ο θεος μου δινει ελπιδα' κλπ, ειναιτοσο ψευτικο και τεχνητο οσο η ευφορια που νιωθει ενας μεθυσμενος.Θρησκεια = αλκοολ.Οι αποδειξεις για αυτο αναγονται στο θεμα της υπαρξης του ιδιου του γκαντ,οποτε τελικα it boils down to this.

Εγώ σου ζήτησα να μου πεις τους ψυχολόγους-ψυχιάτρους, καθηγητές φιλοσοφίας ή τους οποιουσδήποτε τέλος πάντων επιστήμονες που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία περί "Θειστικής μέθης". Όχι γιατί εμένα θα με ενδιέφερε περισσότερο από τη γνώμη σου, αλλά γιατί ΕΣΥ δέχεσαι μόνο επιστημονικά αποδεδειγμένες καταστάσεις. Όταν κάποιος νοιώθει μέσα του ότι πετάει ,είναι τόσο ψεύτικο και τεχνητό , όσο το να γελάσει με ένα ανέκδοτο, όσο το να κλάψει με μιά ταινία , όσο ψεύτικα είναι τελικά τα συναισθήματα. Κι εδώ σε ρωτάω.Είναι ψεύτικα τα συναισθήματα;
Κάνεις μιά σύγκριση με το μεθύσι. Το μεθύσι μπορεί να σε κάνει χαρούμενο, αλλά μπορεί και να σε κάνει να θέλεις να πεθάνεις , μπορεί και να σε κάνει να θέλεις να σκοτώσεις άνθρωπο, ανάλογα με το τι ψυχική διάθεση έχεις όταν πίνεις τελικά το αλκοόλ τονίζει την κατάσταση. Την κατάσταση την οποία περιγράφεις οι μοναχοί στο "Άγιο Όρος" αποκαλούνε ΄"Θείο Έρωτα", με την έννοια του ότι όπως ο ερωτευμένος αισθάνεται μιά τρομερή ευφορία η οποία τον κάνει να μην πονάει, να μην πεινάει και να μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε παλαβομάρα για χάρη της αγαπημένης του, έτσι και ο καλόγερος, δεν έχει πρόβλημα να κοιμάτε ελάχιστα , να νηστεύει συνέχεια και να δοξολογεί όλη μέρα το Θεό. Λίγοι καλόγεροι φτάνουνε σε αυτή τη κατάσταση. Οι υπόλοιποι έχουμε κάποιες παροδικές τέτοιες εμπειρίες. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι μοιάζεις να πιστεύεις ότι τα συναισθήματα είναι τόσο κατώτερα εμπιστοσύνης.

Παράθεση
Ναι,αυτο ειπα και πανω,οτι καταληγει στην υπαρξη του ιδιου του θεου.Δες τι εγραψα πιο πανω στην βαγια:

""Υπαρχει το χειροπιαστο επιχειρημα της  πρακτικης κοινης λογικης, που υπαγορευει την αναγκη προσκομισης αποδειξεων πρωτου θεωρηθει κατι υπαρκτο,ισχυον, κλπ.
""
Η λογικη μας υπαγορευει οτι το γεγονος οτι δεν εχω αποδειξεις για την υπαρξη του θεου,τοτε την απορριπτω (και παραμενει στο πεδιο της υποθεσης (οπως και χιλιαδες αλλες τρελες και μη θεωριες).Το βαρος της αποδειξεις ειναι σε εσενα (σε καθε εσενα) που  υποστηριζεις την υπαρξη αυθαιρετα και χωρις στοιχεια.Η αληθεια δεν ειναι δημοκρατια.

Επειδη δεν υπαρχουν χειροπιαστες αποδειξεις και τεκμηρια οτι δεν υπαρχει Θεος,αυτο θετει την υπαρξη του στο 50/50; what the fuck?
Αν ηταν ετσι τα πραγματα,τοτε ΚΑΘΕ παλιαβιαρα υποθεση που ειναι unfalsifiable (δεν μπορει να αποδειχθει λαθος) επρεπε να ηταν σταα 50/50.Πχ η υποθεση μου για το ιπταμενο μακαρονοτερας ειναι 50/50?
Φυσικα και οχι.Οσο  εγω πρεπει να φερω αποδειξεις για το ιπταμενο μακαρονοτερας (που υποστηριζω την υπαρξη του) αλλο τοσο κι εσυ πρεπει να φερεις αποδειξεις για τον θεο,που υποστηριζεις την υπαρξη του.Μεχρι να το κανω/κανεις, τοτε ο Θεος και το Ιπταμενο Μακαρονοτερας ειναι ισοτιμες υποθεσεις,και εξισου παλαβιαρες,αερινες και μη αληθεις.

Παράθεση

Είναι δική σου θέση αυτή. Για μένα δεν ισχύουν μόνο οι απτές αποδείξεις. Γαι μένα ισχύουν και οι ενδείξεις για να πιστεύω ότι κάτι μπορεί να είναι αλήθεια.Αυτές οι ενδείξεις είναι προσωπικές εμπειρίες , βιωματικές εμπειρίες τις οποίες εγώ έχω ερμηνεύσει με τον δικό μου τρόπο. Η υπόθεση του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος και του Θεού δεν είναι συγκρίσιμες υποθέσεις και το ξέρεις και εσύ αυτό. Το ένα είναι πλακίτσα ή μιά φαντασίωση 10 ανθρώπων, ενώ η πίστη του ανθρώπου στο μεταφυσικό, ξεκινάει από τον Νεάτερνταλ και συνεχίζει μέχρι σήμερα για όλα αυτά τα τετράκις (ίσως λέω λίγα) ανθρώπων που πέρασαν από αυτόν τον πλανήτη. Μόνο και μόνο αυτό εμένα με κάνει να αναρωτιέμαι. Όχι να το εξηγήσω ,γιατί η εξήγηση μπορεί να είναι προφανής. "Ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το αποδίδουμε στο Θείο". Αλλά να αναρωτιέμαι, ποιά φυσική επιλογή και για ποιό λόγο έχει κάνει τους ανθρώπους να ψάχνουνε μονίμως πέρα από αυτό που βλέπουνε;Και αν έχει να κάνει με την πρόοδό του και την πρόοδο της επιστήμης και γιατί όχι στο να αυξήσει την πιθανότητα ο άνθρωπος μία μέρα να έχει την ικανότητα να καταστρέψει τον εαυτό του και τη φύση, (αν είναι ένας μηχανισμός αυτοκαταστροφής της , είναι κι αυτό μιά θεωρία), το καταλαβαίνω. Την αναζήτηση όμως του "υπερφυσικού" ποιά φυσική επιλογή και για ποιό λόγο την έχει βάλει στον άνθρωπο. Η "ανησυχία" αυτή σε τι εξυπηρετεί ;

Παράθεση
Και εσυ αντι να μου πετας ανουσια ad hominems δοκιμασε να μου απαντησεις στην ερωτηση που σου εκανα.Τι ειναι καλο σχετικα με την θρησκεια?

Χρειάζομαι να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο σχετικά με τα θετικά που βρίσκω. Ο διάλογος μεταξύ δύο ανθρώπων περιλαμβάνει διάλογο ανθρώπινα. Ο διάλογος μεταξύ δύο ρομπότ μόνο στεγνά επειχηρήματα.

Παράθεση
5) Εγω δεν είπα ότι οι μοναχοί ήταν καλά παιδιά...κλπ
Whatever,με ενδιαφερει περισσοτερο η ιδεολογια η ιδια.

Whatever? Whatever? Και παράθεση μόνο 9 λέξεων; Και θες μετά να σου απαντήσω κιόλας...Χώρια ότι δεν απάντησες. Δέχεσαι δηλαδή ότι τα κείμενα σώθηκαν κατόπιν παρέμβασης της καθολικής εκκλησίας. Άρα να που βρήκες και κάτι θετικό.

Παράθεση
με περισσή πάλι ειρωνία με κατηγορείς ούτε λίγο ούτε πολύ για "Χριστιανό-φονταμενταλιστή"
? που το εκανα αυτο

Όταν λες "Παλιόπαιδα Μουσουλμάνοι"...Εντάξει δεν μπορώ να σου κάνω...μήνυση , αλλά καταλαβαινόμαστε και δεν κοροιδευόμαστε...

Αυτά φίλε μου. Αισθάνομαι ότι έχεις μιά στάση ζωής περισσότερο, παρά μιά σιγουριά σε αυτά που αναφέρεις. Επίσης βλέπω εμπάθεια απέναντι στον Χριστιανισμό. Εγώ δεν θα κρίνω τα συναισθήματά σου, με χαροποιεί μάλιστα το ότι τα βλέπω να υπάρχουν κιόλας έστω με αυτή τη μορφή. Η έλλειψη επικοινωνίας μας βρίσκεται στο ότι εσύ χρειάζεσαι να "ξέρεις", ενώ εγώ να "αισθάνομαι". Αυτή είναι η διαφορά μας και αυτό είναι και ουσιαστικά που μας κάνει, εσένα να μην πιστεύεις και εμένα να αναρωτιέμαι....

Υ.Γ Δυστυχώς τα έκανα σαλάτα με τις παραθέσεις γιατί προσπάθησα να απαντήσω ,δουλεύοντας ταυτόχρονα...Οπότε συγχώρεσέ με αν είναι δύσκολο στην ανάγνωση. Καλό σου απόγευμα...
« Τελευταία τροποποίηση: 18/02/09, 15:09 από MACMISIAS »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1022 στις: 18/02/09, 16:08 »
Ρωτάω Hot Sauce, αν υπάρχει απόδειξη ότι υπάρχουμε, εφόσον το παρελθόν από ένα σημείο και μετά είναι άγνωστο. Διότι όλα αυτά που ζούμε καθημερινά είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις ότι υπάρχει το ανθρώπινο είδος.Ότι ακριβώς συμβαίνει με το Θεό και με το Μακαρονοτέρας.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1023 στις: 18/02/09, 20:06 »
πάλι δν κατάλαβα τι εννοείς... :P
τι εννοείς αν υπάρχει απόδειξη?
σε βλέπω...με βλέπεις....άρα υπάρχουμε...
πολύ χοντρικά και απλά....

Μη το ψάχνετε, ο Θεος που κάνει τα παντα είναι αυτος:

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ουυυυ....
αν τα κάνει όλα αυτό λεει...? ;D

Αποσυνδεδεμένος norway

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • 0001 0011 0100 1001
    • Προφίλ
« Απάντηση #1024 στις: 18/02/09, 20:22 »
the only god is GG Allin  :P ;D
"Without evil there could be no good so it must be good to be evil sometimes" Satan