Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438812 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε στον Θεό;
« Απάντηση #1075 στις: 28/02/09, 04:34 »
μοιάζει με φαύλο κύκλο το θέμα....Ανταλλάσοντας απόψεις προσπαθείτε να μεταπείσετε κάποιον για το τι θεωρει σαν Θεό; Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει,τουλάχιστον από ένα forum...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1076 στις: 28/02/09, 12:03 »
Garvin, η συζήτηση εξελίσεται απολύτως ομαλά, χωρίς μισαλοδοξίες και προσπάθειες επιβολής απόψεων.

Ανταλάσουμε απόψεις και ερωτήματα, όπως κάνουμε σε όλες τις αυθεντικές συζητήσεις, με σκοπό την προσωπική μας αναζήτηση μέσω της κοινής αναζήτησης και όχι με σκοπό να πείσουμε τον άλλον. Στις συζητήσεις ο άλλος σε βοηθά περισσότερο απ' ότι τον βοηθάς εσύ.

Έτσι κι αλλιώς η συζήτηση εξελίσεται ως προς την αναζήτηση προϋποθέσεων δημιουργίας από δημιουργό ή άνευ αυτού, καθώς και ως προς την ικανότητα δημιουργίας από το μηδέν. 

hot_sauce, συγγνώμη που παρεμβαίνω στην συζήτηση σου με τον Αναλόγιο. Έχουμε υποθέσει ότι ένα account μπορεί να αποτελεί το "προσωπείο" ενός και μόνο φυσικού προσώπου το οποίο δεν έχει δημιουργήσει άλλο. Επίσης έχουμε υποθέσει ότι ένα φυσικό πρόσωπο μπορεί να δημιουργεί πολλά accounts. Στις δύο αυτές περιπτώσεις όντως μπορούμε να δεχθούμε ότι απευθύνουμε τον λόγο στα accounts όπως απευθυνόμαστε στο φυσικό πρόσωπο δια ζώσης (εάν βέβαια γνωρίζουμε τις ταυτότητες). Υπάρχει όμως και μια άλλη υπόθεση που δεν έχουμε εξετάσει. Ένα account να έχει δημιουργηθεί από πολλά φυσικά πρόσωπα. Τότε πως απευθυνόμαστε σ' αυτό? Με ποιού απ' όλους των δημιουργών το όνομα?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1077 στις: 28/02/09, 12:43 »
@papous
δεν παρεμβαίνεις πουθενά....δημόσια συζήτηση είναι...αλλιώς θα την κάναμε με πμ με τον analogio..
λοιπόν...ακριβώς...στα accounts, επειδή ακριβώς είναι σαν προσωπεία εγώ προσωπικά απευθύνομαι σαν  να μιλάω face to face στον άλλον...
το να μιλάω σε ένα ουδέτερο account είναι πολύ τυπικό και ουδέτερο...δεν μου αρέσει και αφού το κλίμα του kithara το επιτρέπει προσπαθώ να το αποφεύγω...
μου θυμίζει φυλακές που αναφέρονται στους κρατούμενους με το νούμερό τους...

όσο για τις υποθέσεις....
λειτουργώ με τη λογική πως όλοι έχουν ένα account αλλά επειδή αυτός ο τρόπος επικοινωνίας προσφέρει πολλή ανωνυμία δν το έχω δέσει και κόμπο...
το να έχουν δημιουργήσει πολλά άτομα ένα account, θα αναθερθώ σε αυτούς είτε με το όνομα του ανθρώπου που είναι εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή, είτε ως "Παιδία"...
μπορεί και με το όνομα του account αλλά και πάλι θα μιλήσω σαν face to face....

analogio επειδή είμαι στη δουλειά θα σου απαντήσω όταν πάω σπίτι...
θέλει κ μια Α σκέψη το θέμα... :P

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1078 στις: 28/02/09, 13:47 »
Καλά hot_sauce, ζωγραφίζεις!!!!!

Γενικεύοντας μπορούμε να πούμε (?): Ο τρόπος συμπεριφοράς στα δημιουργήματα (στα accounts εν προκειμένω) από τον καθένα μας εξαρτάται από το ποιός πιστεύουμε ότι είναι ο δημιουργός τους. Διότι συμπεριφερόμαστε στα δημιουργήματα όπως θα συμπεριφερόμασταν στον δημιουργό τους. Έτσι αντίστροφα και από τον τρόπο συμπεριφοράς κάποιου στα δημιουργήματα, εξάγουμε και ένα βέβαιο συμπέρασμα για το ποιός και πως πιστεύει ότι τα δημιούργησε.

Ανάγωντας το τελευταίο συμπέρασμα στους ανθρώπους, στα φυσικά πρόσωπα, καταλαβαίνουμε ποιόν ή τι πιστεύει ο καθένας ως δημιουργό των ανθρώπων - άσχετα με τα όσα λέει ή παραδέχεται - εξετάζοντας την συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του (?).

Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1079 στις: 01/03/09, 04:25 »
δυο ανθρωποι που εχουν δυο διαφορετικες αποψεις συζητουν για να καταληξουν σε ενα συμπερασμα που συμφωνουν και οι δυο.ε, στο θεμα της θρησκειας δε μπορεί να γίνει αυτο,γιατι ουτε μεση οδος υπαρχει,ουτε να αλλαξοπιστισει.

πχ λεω εγω οτι δεν υπαρχει θεος και μπορω να το τεκμηριωσω. οποιοσδηποτε αλλος μπορει να μου πει οτι υπαρχει και να το τεκμηριωσει και αυτός. καταληγουμε καπου;

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1080 στις: 01/03/09, 20:07 »
@Garvin
δεν μπορούν να το τεκμηριώσουν και οι δύο...
η αλήθεια είναι ή άσπρο ή μαύρο...δεν υπάρχει μέση λύση....
απλά σ αυτή την περίπτωση τίθεται θέμα πίστης...μη αποδεικτέο...απλά πιστεύσιμο....
εξ ου και το ΟΟΟΛΟ θέμα αυτού του θρεντ! ;)
@analogio
εξηγώ:
με το Γιώργος Παπαδόπουλος εννοούσα πως αν κάποιος έχει ένα τέτοιο nickname τότε δεν χρησιμοποιεί προσωπείο αλλά την κανονική του ταυτότητα...
ξέρω σε ποιον μιλάω, τα στοιχεία του..τα πάντα...
πιστεύετε πως μόνο σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να του μιλάω με άμεσα και μη-τυπικό τρόπο?

το "συνέκρινες μήλα με πορτοκάλια" πήγαινε πως η σχέση ανθρώπου-account δεν έχει καμία σχέση με τη σχέση φωτός-σκοταδιού....
φως-σκοτάδι είναι αντίθετα και αντιστρόφως ανάλογες έννοιες...
το account είναι ένα εργαλείο του ανθρώπου...δν είναι αντίστοιχη έννοια με τον άνθρωπο
δεν έχουν την ίδια σχέση....

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1081 στις: 03/03/09, 11:59 »
Έτσι είναι Garvin. Η λογική και η αλήθεια περί των λογικών διεργασιών δεν είναι τίποτε άλλο παρά εργαλείο, μέσον. Η ορθή ερμηνεία εξαρτάται τόσο από την ορθή χρήση του μέσου (αλήθεια) όσο και από τα δεδομένα που αξιολογεί. Γι' αυτό και μιλούμε για τεκμηρίωση. Γι' αυτό και στις έρευνες δεν εξετάζουμε απλώς τα λογικά συμπεράσματα αλλά και τα δεδομένα τους. Είναι έγκυρα? εάν ναι τότε η λογική διαδικασία θεωρείται αληθής και τα αποτελέσματα έγκυρα. Εάν όχι η λογική διαδικασία θεωρείται ψευδής και τα αποτελέσματα άκυρα.

Για παράδειγμα όσα και να λέγονται περί τυχαίας ύπαρξης της ζωής και περί του παραλόγου υπάρξεως δημιουργού της δεν μπορεί να θεωρηθούν έγκυρα σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα. Τουτέστιν η ύπαρξη δημιουργού ζωής είναι απολύτως λογική. Πως? σε τέσσερις γραμμές: Η ενέργεια έχει την φυσική τάση να διαχέεται και όχι να οργανώνεται. Το τυχαίο ακολουθεί την εντροπία του σύμπαντος και δεν δρα εναντίον. Πχ μια πέτρα που αφήνεται να κατρακυλά το βουνό μπορεί να πάρει τυχαία μονοπάτια κατολίσθησης αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να πάει τυχαία προς τα πάνω.
Η φύση ρέπει προς την αταξία οπότε η οργάνωση ζωής εν πλήρη τάξη απαιτεί δημιουργό και δεν γίνεται μέσω τύχης.

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1082 στις: 03/03/09, 12:31 »
αααααα.....
ξεκινάς νέο κύκλο συζητήσεων pappou!!
μεγάλο όμως!
ποιος νομίζεις πως είσαι?
ο παραγωγός του prison break??

λοιπόν...ας αρχίσουμε...η πρώτη πρόταση της δεύτερης παραγράφου σου με βρίσκει απολύτως διάφωνο και είναι εντελώς αυθαίρετη....δν πιστεύω πως την δικαιολογεί η υπόλοιπη παράγραφος...
μπορεί να φαίνονται υπερβολικά οργανωμένο το ανθρώπινο σώμα ή οποιοσδήποτε οργανισμός αλλά σκέψου πως δν γεννήθηκε μαζί με τον πλανήτη....
το πρώτο κύτταρο θεωρείται πως γεννήθηκε από ένα τυχαίο συμβάν μετά από πολλά εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης του πλανήτη....δλδ...υπήρχε ο πλανήτης...γινόταν της κακομοίρας...και μέσα στις καταιγίδες και το συνοθύλευμα ουσιών...ενωθήκαν κάποιες απ αυτές και έγινε το πρώτο κύτταρο...
είναι μια θεωρία αλλά δν υπάρχει κάτι καλύτερο γι αυτό και υιοθετώ αυτή προς το παρόν....
μετά από πόσα εκατομμύρια χρόνια, και με τη χρήση χημικών αντιδράσεων πια..., εξελίχτηκε και διαφοροποιήθηκε αυτό το κύτταρο σε όλους τους οργανισμούς που υπάρχουν....
θέλω να καταλήξω στο ότι μπορεί να σου φαίνεται απίθανη αυτή η ιστοριούλα αλλά είναι πιο αυθαίρετο να πεις πως "υπάρχει κάποιος που τα έφτιαξε όλα" και τέλος...
και στο μπάσκετ...αν γίνει κάτι το "ΑΠΙΘΑΝΟ" λες "αυτό δν γίνεται!!"..κ όμως έγινε...κ έγινε μια φορά...έτσι κ με το πρώτο κύτταρο...παρ'όλο που στο μπάσκετ αν βαρέσει κανείς 180974328 βολές κάποια φορά θα ξαναπετύχει εκείνο το απίθανο....ε..μπορεί η ιστορία του πρώτου κυττάρου να έχει περισσότερες παραμέτρους και να θέλει τόνους ολόκληρους περισσότερης κωλοφαρδίας από ένα καλάθι στο μπάσκετ παρ'όλα αυτά είναι πιθανό...και αφού είναι πιθανό δν μπορείς να το αποκλείσεις....

όσο για την πέτρα....δν θα ήταν οργανωμένη κίνηση το να πάει προς τα πάνω αλλά το να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδρομή...
το να πάει προς τα πάνω είναι ανώμαλη κίνηση αφού εναντιώνεται στο νόμο της βαρύτητας...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1083 στις: 03/03/09, 15:43 »
hot_sauce, δεν αρχίζω τίποτα καινούριο, περί δημιουργίας και δημιουργημάτων συζητούσαμε.

Δεν μιλώ επίσης για "κάποιον που τα έφτιαξε όλα", αλλά για κάποιον που δημιούργησε την γήινη ζωή. Το παράλογο στην κατά τύχη υπόθεση της δημιουργίας ζωής δεν είναι η δημιουργία χημικών ουσιών, ακόμα και πολύπλοκων, αλλά η οργάνωση με απόλυτο στόχο την αναπαραγωγή και η καθολική εφαρμογή του προγραμματισμένου θανάτου. (Για τα γήινα έμβια, για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να βγάλω λογικά συμπεράσματα, μου λείπουν τα δεδομένα)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1084 στις: 03/03/09, 17:06 »
σκέψου πως η δημιουργία πρώτου κυττάρου συνέβη πάνω από μία φορές....
διότι είχαν δημιουργηθεί κ άλλα αλλά πεθάναν επειδή δεν είχαν τις προδιαγραφές για να επιβιώσουν ή να αναπαραχθούν και να συνεχιστεί το είδος...
ό,τι υπάρχει τώρα είναι αποτέλεσμα του ενός κυττάρου που τα κατάφερε....
όσο για την αναπαραγωγή....ένα ον δν μπορεί να ζήσει για πάντα...έτσι για να υπάρξει το είδος πρέπει να αναπαραχθεί και να δημιουργήσει απογόνους....
γι αυτό γίνονται όλα...η φυσική επιλογή (εντελώς απρόσωπος παράγοντας) κατευθύνθηκε προς αυτό το δρόμο γιατί έτσι θα επιβίωνε το είδος...
κάπου έχω διαβάσει πως γι αυτό το σεξ μας προσφέρει τόση ευχαρίστηση...για να μας "σπρώξει" η φύση να αναπαραχθούμε...

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1085 στις: 05/03/09, 19:37 »
Hot Sauce, ακόμη είσαι σίγουρος ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορείς να ξαναμαζέψεις ακριβώς το ίδιο νερό που εξατμίστηκε και να το αποδείξεις ?
Υπάρχουνε όργανα τόσο υψηλής ακρίβειας ? Ή συμβατικά, θα θεωρήσουμε με βάση την πρόοδο της επιστήμης της εποχής μας, ότι περίπου είναι το ίδιο ?
Adios Muchachos!

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1086 στις: 05/03/09, 21:09 »
περίμενα να έχεις ένσταση για το "συγκεκριμένες συνθήκες" γιατί έτσι μπορώ να σε περιορίσω όσο θέλω αλλά ναι....
σε ένα δωμάτιο, όσο μεγάλο κ αν είναι αν εξατμίσω το νερό και ρίξω τη θερμοκρασία του δωματίου όλο το νερό θα μαζευτέι στο έδαφος και από εκεί αν είναι κεκλιμένο προς το κέντρο, από μια τρύπα σε ένα μπουκάλι...
τώρα νερό που θα μείνει στους τοίχους ή οπουδήποτε αλλού είναι ανωμαλίες στη διαδικασία αλλά κατάλαβες πως το εννοώ...
μπορώ να κάνω το ίδιο μέσα σε μια κατσαρόλα με πολύ λιγότερες απώλειες....

Αποσυνδεδεμένος Mithrandir

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1087 στις: 08/03/09, 03:35 »
Hot Sauce, ακόμη είσαι σίγουρος ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορείς να ξαναμαζέψεις ακριβώς το ίδιο νερό που εξατμίστηκε και να το αποδείξεις ?

Με συνθήκη μηδενικής τριβής στους τοίχους, σε κεκλυμένο επίπεδο που έχει τη βάση του σε κάθετο τοίχο μαζεύεις ακριβώς την ίδια ποσότητα. Απαντάω βάση φυσικής τώρα, και αυτό ισχύει
You have to know the truth and the truth will set you free

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1088 στις: 08/03/09, 06:12 »
Υπάρχει μηδενική τριβή ? Η είναι μια ιδανική ανύπαρκτή συνθήκη που λεμε περίπου μηδενική τριβή ?
Εκτός από την τριβή, στο μετασχηματισμό του από νερό σε ατμό και το ανάποδο εκεί που μπερδεύεται η ενέργεια δεν έχουμε καμία απώλεια ?
Πάντα μιλάω απόλυτα. Δεν μιλάω στο περίπου.
Και όπως ρώτησα και παραπάνω έχουμε όργανα τόσο μεγάλης ακρίβειας, ώστε να μετρήσουμε την ελαχιστότερη απώλεια ώστε να πούμε είναι ακριβώς το ίδιο νερό.
« Τελευταία τροποποίηση: 08/03/09, 06:17 από XoLiDoXoS »
Adios Muchachos!

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1089 στις: 08/03/09, 09:18 »
Ασχέτως απώλειας ενέργειας το νέρο είναι ύλη....
το θέμα είναι να μαζέψουμε το νερό ασχέτως της ενέργειας που δαπανήθηκε για να αλλάξει κατάσταση..

για μια περίπτωση σαν της μηδενικής τριβής σου είπα το "συγκεκριμένες συνθήκες"...
γιατί ξέρω πως στην φυσική πάντα παίρνονται συμβάσεις..

και όχι δν έχουμε τόσο ακριβή όργανα αλλά για τα μάτια μας είναι το ίδιο...σε νοιάζει αν έχουμε μαζέψει και το τελευταίο μόριο?

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1090 στις: 08/03/09, 13:03 »
Υπάρχει όργανο που φτιάχνει συνθήκη μηδενικής τριβής. Γενικώς υπάρχει τρόπος να το πετύχουμε αυτό.
 Ο τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι στον χώρο τον οποίο θα γίνει το συγκεκριμένο πείραμα, τα τοιχώματα να λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργεί μια αεροτροχιά. Έτσι πετυχαίνεις συνθήκες μηδενικής τριβής. Όχι στο περίπου. Ακριβώς

Τι σημασία έχει η ενέργεια που δαπανήθηκε? Το πείραμα γίνεται στον ίδιο χώρο, η ενέργεια δεν χάνεται...όπως ακριβώς δεν χάνεται και η ύλη.

Τα ακριβή όργανα τα έχουμε...

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1091 στις: 08/03/09, 13:33 »
Υπάρχει όργανο που φτιάχνει συνθήκη μηδενικής τριβής. Γενικώς υπάρχει τρόπος να το πετύχουμε αυτό.
 Ο τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι στον χώρο τον οποίο θα γίνει το συγκεκριμένο πείραμα, τα τοιχώματα να λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργεί μια αεροτροχιά. Έτσι πετυχαίνεις συνθήκες μηδενικής τριβής. Όχι στο περίπου. Ακριβώς

Τι σημασία έχει η ενέργεια που δαπανήθηκε? Το πείραμα γίνεται στον ίδιο χώρο, η ενέργεια δεν χάνεται...όπως ακριβώς δεν χάνεται και η ύλη.

Τα ακριβή όργανα τα έχουμε...
Το οτι οι τριβές του αέρα υπάρχουν, και το οτι η αεροτροχία δεν εφαρμόζεται σε ρευστά?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1092 στις: 08/03/09, 15:20 »
Δεν είπα για χρησιμοποίηση αεροτροχιάς, είπα με τον τρόπο που λειτουργεί η αεροτροχιά. Πχ να φυσάει αέρας από τα τοιχώματα έτσι ώστε το νερό να μην έχει την τριβή από τα τοιχώματα.
Οι τριβές του αέρα πώς ακριβώς θα εμποδίσουν το ρευστό να πέσει στο κάτω μέρος του χώρου? Τι εννοείς βασικά με αυτό?

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1093 στις: 08/03/09, 18:39 »
Δεν είπα για χρησιμοποίηση αεροτροχιάς, είπα με τον τρόπο που λειτουργεί η αεροτροχιά. Πχ να φυσάει αέρας από τα τοιχώματα έτσι ώστε το νερό να μην έχει την τριβή από τα τοιχώματα.
Οι τριβές του αέρα πώς ακριβώς θα εμποδίσουν το ρευστό να πέσει στο κάτω μέρος του χώρου? Τι εννοείς βασικά με αυτό?
Λες τώρα, οτι μπορεί να υπάρξει τοίχωμα, το οποίο παρουσιάζει τέτοια πυκνότητα οπών, ώστε ο αέρας που θα εξέρχεται, να διατηρεί το νερό στο απαραίτητο δυνατό ύψος?

ΚΑι αυτό που λέω είναι οτι για μηδενική τριβή, δεν αρκεί η αεροτροχία.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1094 στις: 08/03/09, 20:42 »
Λες τώρα, οτι μπορεί να υπάρξει τοίχωμα, το οποίο παρουσιάζει τέτοια πυκνότητα οπών, ώστε ο αέρας που θα εξέρχεται, να διατηρεί το νερό στο απαραίτητο δυνατό ύψος?

ΚΑι αυτό που λέω είναι οτι για μηδενική τριβή, δεν αρκεί η αεροτροχία.

Μα κανείς δεν μίλησε για κάποιο συγκεκριμένο δυνατό ύψος. Το νερό θα εξατμιστεί και απλά όπως ανεβαίνουν πάνω οι ατμοί δεν θα ακουμπάνε στο ταβάνι ή στα τοιχώματα και θα πέσουν κάτω σε υγρή μορφή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Μήπως εννοείς αντίσταση του αέρα?

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1095 στις: 09/03/09, 11:12 »
Εκτός από την τριβή, στο μετασχηματισμό του από νερό σε ατμό και το ανάποδο εκεί που μπερδεύεται η ενέργεια δεν έχουμε καμία απώλεια ?

Για να μην μπερδεύεσαι με τις προσφορές ενέργειας και τις μετατροπές της, και λόγω του ότι δεν είμαστε ακόμα στην προ συμβάσεων εποχή, κάνε κάτι άλλο: Δημιούργησε υψηλό κενό (αυτό που κατά σύμβαση ορίζουμε ως τέτοιο) και παρακολούθησε την εξέλιξη τριών σημασμένων μορίων νερού.

Επίσης, ψάξτο αυτό που αναφέρεις. Απ' αυτό το ψάξιμο δημιουργούνται οι ανατροπές.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1096 στις: 09/03/09, 18:55 »
Βασικά δεν μπερδεύομαι ακριβώς εγώ παππού, μπερδευέται η φύση, μιας και σε ότι κάνουμε, έχουμε απώλεια ενέργειας και ύλης ? ή μήπως κάνω λάθος ? δεκτή κάθε διόρθωση.

Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1097 στις: 09/03/09, 21:18 »
hot_sauce

Οι ηδη παρατιθεμενοι συλλογισμοι εχουν χαρακτηρα σοφισματων χαριν παιδειάς, δηλ. ηθελημενη παραβαση των κανονων του συλλογισμου προς γυμνασιαν των λογικων δυναμεων της ψυχης, παραβαση φανερωνει ελλειμμα, εντοπισμος και αναπληρωση του ελλειμματος επιφερει διορθωση συλλογισμου και γνωση ορθου λογου,

το "συνέκρινες μήλα με πορτοκάλια" πήγαινε πως η σχέση ανθρώπου-account δεν έχει καμία σχέση με τη σχέση φωτός-σκοταδιού....
φως-σκοτάδι είναι αντίθετα και αντιστρόφως ανάλογες έννοιες...
το account είναι ένα εργαλείο του ανθρώπου...δν είναι αντίστοιχη έννοια με τον άνθρωπο
δεν έχουν την ίδια σχέση....

κατ’ αρχας εχεις δικιο, όμως εδώ προκειται για παραδειγμα, κρινομε κατ’ αναλογιαν και ομοιοτητα, δηλ. τα υπο κρισην αντικειμενα, ή οι υπο κρισιν εννοιες δεν υποκεινται σε απ’ ευθειας συγκριση και δεν απαιτειται ταυτοτητα ουσιας, προκειται για απομεμακρυμμενα μεταξυ τους αντικειμενα ή εννοιες στα οποια ζητουμε τα κοινα, τι κοινα μπορει να εχουν το αυγο με το ποδηλατο ;; για να φθασομε στα κοινα χρειαζεται συνθετος συλλογισμος δηλ. συσχετισμος λογικων κρισεων πλειονος των δυο, λογικος συσχετισμος μονον δυο κρισεων σχηματιζουν απλο συλλογισμο, δηλ. στον απλο εμμεσο συλλογισμο το συμπερασμα προκυπτει από την λογικη σχεση δυο κρισεων, δυο προκειμενες συνδεονται κατά λογικην ακολουθιαν εκ της οποιας προκυπτει αναγκαιον συμπερασμα τριτον τι διαφορετικον, παντες πλανητες ετεροφωτοι, Κρονος πλανητης, αρα Κρονος ετεροφωτος, στην περιπτωση μας εδώ ζητουμενον είναι το αναλογον και ομοιον της σχεσεως ανθρώπου προς account, αφ’ ενός επιλεγωντας εκεινα τα στοιχεια που ταιριαζουν και συμφερουν προς τον σκοπον μου, αφ’ ετερου τηρωντας ορισμενα και αθετωντας αλλα από τους συλλογιστικους κανονες, φθανω στον σκοπο μου, δηλ. φθανω σε αυτό που ζητω να αποδειξω,
φως και σκοταδι ουδεν κοινο χαρακτηριστικο εχουν,
ο ανθρωπος διαθετει φυσικα χαρακτηριστικα,
το account ουδεν φυσικο χαρακτηριστικο διαθετει,
ανθρωπος και account ουδεν κοινο χαρακτηριστικο εχουν,
αρα φως και σκοταδι, ανθρώπος και account, ανηκουν σε αυτά που δεν εχουν κανενα κοινο χαρακτηριστικο,
φως και σκοταδι ουδεμια εχουν μεταξυ τους επαφη, το ένα αναιρει το άλλο, η μεταξυ τους συνυπαρξη είναι αδυνατος,
το ιδιο ανθρώπος και account,

@analogio
εξηγώ:
με το Γιώργος Παπαδόπουλος εννοούσα πως αν κάποιος έχει ένα τέτοιο nickname τότε δεν χρησιμοποιεί προσωπείο αλλά την κανονική του ταυτότητα...
ξέρω σε ποιον μιλάω, τα στοιχεία του..τα πάντα...
πιστεύετε πως μόνο σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να του μιλάω με άμεσα και μη-τυπικό τρόπο?

εάν ο άλλος με τον οποιον συνομιλεις στο ιντερνετ χρησιμοποιει προσωπειο, δηλ. κρυβει τα πραγματικα στοιχεια και χρησιμοποιει φανταστικα σαν να επροκειτο για φαντασμα, πως θα παραδωσεις εσυ πραγματικα στοιχεια σε φαντασμα ;; γινεται ;; όμως δεν γινεται, αρα σε υποχρεωνει να χρησιμοποιησης κι εσυ προσωπειο και να γινης συνομόλογος και κατά ισον λογον φαντασμα,
εάν πει εγω ειμαι ο Γιώργος Παπαδόπουλος από την Φιλοθεη, καθηγητης με δυο παιδια κτλ., μπορεις εσυ να συνεχισης να συνομιλεις δαιτηρωντας τελεια φανταστικη σχεση ;; δεν θα πεις κι εσυ το ονομα σου ;; το ζητημα είναι ότι στο ιντερνετ το ονομα Γιώργος Παπαδόπουλος και λοιπα στοιχεια δεν αποτελουν τι πλεον του προσωπειου, μπορει να είναι κι αυτά φανταστικα ή μαλλον ψευδη. (τελεία) 

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1098 στις: 09/03/09, 22:19 »
Βασικά δεν μπερδεύομαι ακριβώς εγώ παππού, μπερδευέται η φύση, μιας και σε ότι κάνουμε, έχουμε απώλεια ενέργειας και ύλης ? ή μήπως κάνω λάθος ? δεκτή κάθε διόρθωση.

Δεν υπάρχει καμία απώλεια ενέργειας ή ύλης. Αυτό είναι γενική παραδοχή και ισχύει...όποιος ισχυρίζεται κάτι αντίθετο απλά πάει κόντρα σε όλη την επιστήμη...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1099 στις: 10/03/09, 01:38 »
Δηλαδή υπάρχει κάποιο σύστημα το οποίο είναι άφθαρτο υλικά ή ενεργειακά? ή και τα δύο μαζί ? Μπορώ να έχω κάποιο παράδειγμα ?
Adios Muchachos!