hot_sauce
Οι ηδη παρατιθεμενοι συλλογισμοι εχουν χαρακτηρα σοφισματων χαριν παιδειάς, δηλ. ηθελημενη παραβαση των κανονων του συλλογισμου προς γυμνασιαν των λογικων δυναμεων της ψυχης, παραβαση φανερωνει ελλειμμα, εντοπισμος και αναπληρωση του ελλειμματος επιφερει διορθωση συλλογισμου και γνωση ορθου λογου,
το "συνέκρινες μήλα με πορτοκάλια" πήγαινε πως η σχέση ανθρώπου-account δεν έχει καμία σχέση με τη σχέση φωτός-σκοταδιού....
φως-σκοτάδι είναι αντίθετα και αντιστρόφως ανάλογες έννοιες...
το account είναι ένα εργαλείο του ανθρώπου...δν είναι αντίστοιχη έννοια με τον άνθρωπο
δεν έχουν την ίδια σχέση....
κατ’ αρχας εχεις δικιο, όμως εδώ προκειται για παραδειγμα, κρινομε κατ’ αναλογιαν και ομοιοτητα, δηλ. τα υπο κρισην αντικειμενα, ή οι υπο κρισιν εννοιες δεν υποκεινται σε απ’ ευθειας συγκριση και δεν απαιτειται ταυτοτητα ουσιας, προκειται για απομεμακρυμμενα μεταξυ τους αντικειμενα ή εννοιες στα οποια ζητουμε τα κοινα, τι κοινα μπορει να εχουν το αυγο με το ποδηλατο ;; για να φθασομε στα κοινα χρειαζεται συνθετος συλλογισμος δηλ. συσχετισμος λογικων κρισεων πλειονος των δυο, λογικος συσχετισμος μονον δυο κρισεων σχηματιζουν απλο συλλογισμο, δηλ. στον απλο εμμεσο συλλογισμο το συμπερασμα προκυπτει από την λογικη σχεση δυο κρισεων, δυο προκειμενες συνδεονται κατά λογικην ακολουθιαν εκ της οποιας προκυπτει αναγκαιον συμπερασμα τριτον τι διαφορετικον, παντες πλανητες ετεροφωτοι, Κρονος πλανητης, αρα Κρονος ετεροφωτος, στην περιπτωση μας εδώ ζητουμενον είναι το αναλογον και ομοιον της σχεσεως ανθρώπου προς account, αφ’ ενός επιλεγωντας εκεινα τα στοιχεια που ταιριαζουν και συμφερουν προς τον σκοπον μου, αφ’ ετερου τηρωντας ορισμενα και αθετωντας αλλα από τους συλλογιστικους κανονες, φθανω στον σκοπο μου, δηλ. φθανω σε αυτό που ζητω να αποδειξω,
φως και σκοταδι ουδεν κοινο χαρακτηριστικο εχουν,
ο ανθρωπος διαθετει φυσικα χαρακτηριστικα,
το account ουδεν φυσικο χαρακτηριστικο διαθετει,
ανθρωπος και account ουδεν κοινο χαρακτηριστικο εχουν,
αρα φως και σκοταδι, ανθρώπος και account, ανηκουν σε αυτά που δεν εχουν κανενα κοινο χαρακτηριστικο,
φως και σκοταδι ουδεμια εχουν μεταξυ τους επαφη, το ένα αναιρει το άλλο, η μεταξυ τους συνυπαρξη είναι αδυνατος,
το ιδιο ανθρώπος και account,
@analogio
εξηγώ:
με το Γιώργος Παπαδόπουλος εννοούσα πως αν κάποιος έχει ένα τέτοιο nickname τότε δεν χρησιμοποιεί προσωπείο αλλά την κανονική του ταυτότητα...
ξέρω σε ποιον μιλάω, τα στοιχεία του..τα πάντα...
πιστεύετε πως μόνο σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να του μιλάω με άμεσα και μη-τυπικό τρόπο?
εάν ο άλλος με τον οποιον συνομιλεις στο ιντερνετ χρησιμοποιει προσωπειο, δηλ. κρυβει τα πραγματικα στοιχεια και χρησιμοποιει φανταστικα σαν να επροκειτο για φαντασμα, πως θα παραδωσεις εσυ πραγματικα στοιχεια σε φαντασμα ;; γινεται ;; όμως δεν γινεται, αρα σε υποχρεωνει να χρησιμοποιησης κι εσυ προσωπειο και να γινης συνομόλογος και κατά ισον λογον φαντασμα,
εάν πει εγω ειμαι ο Γιώργος Παπαδόπουλος από την Φιλοθεη, καθηγητης με δυο παιδια κτλ., μπορεις εσυ να συνεχισης να συνομιλεις δαιτηρωντας τελεια φανταστικη σχεση ;; δεν θα πεις κι εσυ το ονομα σου ;; το ζητημα είναι ότι στο ιντερνετ το ονομα Γιώργος Παπαδόπουλος και λοιπα στοιχεια δεν αποτελουν τι πλεον του προσωπειου, μπορει να είναι κι αυτά φανταστικα ή μαλλον ψευδη. (τελεία)