Θυμαμαι εντονα δυο εφιαλτες μου...
Όλα τα όνειρά μας είναι αυστηρά και απόλυτα προσωπικά, δικές μας και μόνο δημιουργίες .
Εκεί μέσα μονάχα εμείς υπάρχουμε , όλα τα πρόσωπα και όλες οι καταστάσεις που βλέπουμε
δεν είναι παρά μονάχα προβολές των αισθημάτων μας , των σκέψεών μας , των φόβων μας ,
των ελπίδων μας , των προσδοκιών μας , των επιθυμιών μας .
Μάς στέλνουν μηνύματα μέσα από τα πιο τρίσβαθα τού εαυτού μας
για τα πιο εσώτερα τού ίδιου τού εαυτού μας , για τα μυστικά του τα πιο απόκρυφα ,
και μάς μιλούν για τα αληθινά αισθήματά μας απέναντι στα άλλα πρόσωπα .
Εάν δούμε ένα πρόσωπο με τη μορφή κάποιου ζώου , ας πούμε ,
αυτό σημαίνει ότι έτσι το έχουμε και μέσα μας , έτσι το αισθανόμαστε .
Για λόγους δικούς μας αλλά ίσως και δικούς του .
Τα όνειρα μας ενημερώνουν ότι τα αισθήματα που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε
για κάποια πρόσωπα δεν είναι αληθινά , το ποια είναι τα αληθινά μάς το δείχνουν τα όνειρα .
Άλλες φορές πάλι , τα όνειρά μάς μιλούν για τα αληθινά αισθήματα που έχουν απέναντί μας
κάποια άλλα πρόσωπα , μάς δείχνουν αυτό που δε θέλουμε να δούμε για να μην πληγωθούμε .
Πάντως ποτέ δε μάς δείχνουν κάτι που δεν έχουμε ήδη σκεφτεί ή αντιληφτεί έστω διαισθητικά .
Μια προδοσία , ας πούμε , την έχουμε διαισθανθεί μα αρνιόμαστε να την παραδεχτούμε .
Το όνειρο θα μάς τη δείξει ξεκάθαρα , κι αν χρειαστεί θα το κάνει και με έναν εφιάλτη .
Οι εφιάλτες είναι τα πιο σημαντικά μηνύματα τού αληθινού και βαθύτερου εαυτού μας .
Ο δικός σου εφιάλτης , Σόφη , σήμαινε ότι κάποια πρόσωπα ή κάποιες καταστάσεις
σε έθαβαν ως προσωπικότητα , σε έθαβαν ζωντανή , εσύ το ένιωθες και αγωνιούσες ,
και ο εφιάλτης σου αυτός σού έλεγε να αντιδράσεις , κάτι να κάνεις , κάτι που προφανώς δεν έκανες .
Όσο για τον εφιάλτη με την κορούλα σου μάλλον φοβάσαι υπερβολικά γι' αυτήν
επειδή τη βλέπεις να είναι πολύ ανεξάρτητη και ανησυχείς μην πέσει σε καταστάσεις
όπου δε θα μπορείς να κάνεις κάτι για να τη βοηθήσεις .
Φιλία πολλή , και πολλά φιλιά από εμένα Σοφία μου .