Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα γράψω τις απόψεις μου γι αυτο το θεμα εδώ.
Κατά κοινή ομολογία η ακουστική ηχογραφείται σωστά και με όγκο ΜΟΝΟ με μικρόφωνα>Κάτω από αυτό το σκεπτικό,εφαρμόζω προσωπικά σαν κανόνα ,ό,τι λεφτά δίνω για ακουστικές να έιναι για την αξία των ξύλων και τον ακουστικό ήχο .Ένας ακόμη λόγος για αυτό είναι οτι στη συντριπτική τους πλειοψηφία,τα πιεζοηλεκτρικά συστήματα που έχουν συνήθως οι έτοιμες ηλεκτρακουστικές (πέρα από τα ΠΟΛΥ ακριβά) δεν αποδίδουν καθόλου καλά τον ακουστικό ήχο,παρά ακούγεται μια πλαστικίλα που δεν θυμίζει καθόλου ήχο ακουστικής κιθάρας,αλλά περισσότερο φέρνει σε φτηνό μπουζούκι.Κοινώς ποτέ δεν θα αγόραζα μια ηλεκτρακουστική (εξαίρεση η περίπτωση να δούλευα σαν ακουστικός κιθαρίστας σε μαγαζί,οπότε θα έπαιρνα μια αυστηρά ηλεκτρακουστική κιθάρα (Ovation-Gοdin κλπ).
Αν κάποιος λοιπόν έχει μια ακουστική με αξιοπρεπή ήχο και θέλει να την βγάλει από πχ κονσόλα για πρόβα ή live,oι λύσεις είναι κατά τη γνώμη μου περιορισμένες:
1)Απορρίπτεται το πιεζοηλεκτρικό γιατί συνήθως έρχεται με το κουτάκι preamp+eq που απαιτεί μεγάλη τρύπα στα πλαϊνά της κιθάρας και το ηχητικό αποτέλεσμα δεν αντισταθμίζει τη θυσία αυτή.
2)Μετριος μαγνήτης + εξωτερικό preamp/acoustic DI.Με σχετικά μικρό κόστος (50-80e ένας αξιοπρεπής μαγνήτης + 30-???e το DI),η λύση αυτή συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα καθώς οι μαγνήτες αυτοι φοριούνται σε μια κιθάρα είτε μόνιμα (κάνοντας μια μικρή τρύπα για το jack) ή περιστασιακά χωρίς να χρειαστεί καμμία μετατροπή. (πχ εγω χρησιμοποιούσα τον Fishman Neo-D MONO κατά τη διάρκεια των προβών σε studio και μετά τον αφαιρούσα .Διαρκεια συνολικής διαδικασίας<5 λεπτά).Eξαλλου ένα acoustic DI ή καποιος προενισχυτής μικροφώνου είναι κάτι που συνήθως υπάρχει σε ενα home studio ούτως ή αλλως.πχ για την περίπτωση αυτη:οι μαγνήτες που αναφέρθηκαν παραπάνω +
αυτό ή
αυτό3)Ακριβος μαγνήτης σαν
αυτόν.Προσωπικά κατέλήξα εκεί γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ακούγεται πραγματικά σαν ακουστική, μια κιθάρα που συνδέεται σε κονσόλα.Ο λόγος είναι η επιπλέον ύπαρξη ενός πυκνωτικού μικροφώνου που μιξάρεται με το σήμα του μαγνήτη.Εϊναι πολλά βέβαια τα λεφτά,αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εκάστοτε επόμενή μου κιθάρα,οποτε τον θεωρώ μια επένδυση για τον ηλεκτρακουστικό ήχο.
Αυτά από μένα για το θέμα

Αν υπάρχουν κι άλλες απόψεις ας ειπωθούν, γιατί νομίζω ενδιαφέρει πολλούς το θέμα