Με αφορμή ένα προσωπικό μήνυμα που μου εστάλει για το DC++, είπα να γράψω κάποιες οδηγίες για όσους δεν γνωρίζουν τι χρειάζεται.Ελπίζω να είναι χρήσιμες.Κατ' αρχήν,μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ :
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=40287&package_id=70036Στην αρχή πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Στη γραμμή με τα εικονίδια,πάμε στο προτελευταίο.
Στο personal information βάζουμε ένα επιθυμητό nickname και την ταχύτητα της γραμμής μας σε upload (Με τι ταχύτητα μπορούν να ανεβάζουν από μας).Στο connection settings ενεργοποιούμε το Direct Connection.Οι θύρες TCP και UDP είναι και οι δύο 1412.Αν κάποιος έχει broadband σύνδεση πρέπει να ανοίξει τις αντίστοιχες θύρες και στο modem του,διαδικασία που διαφέρει για το κάθε modem.Πληροφορίες γι΄αυτό μπορεί να βρει κάποιος στο
http://www.adslgr.com/forum/index.php.
Στο external/wan IP βάζουμε το IP μας,το οποίο μπορεί να βρεθεί από το
www.whatismyip.com ή ακόμη και τη στιγμή που ενωνόμαστε με κάποια hubs πχ. Στα Angelos και Dark Angel που χρησιμοποιώ εγώ με το που συνδεόμαστε με αυτά βγάζει και την IP μας. Όσοι δεν έχουν broadband και φυσιολογικά αλλάζει η IP τους μετά από κάθε dial up, πρέπει να βάζουν κάθε φορά τη νέα τους IP.
Στο outgoing connection settings έχουμε ενεργοποιημένο μόνο το Direct connection.
Οι πιο πάνω ρυθμίσεις μπορούν να παρακαμφθούν,με τη διαφορά ότι αν δεν τις κάνει κάποιος θα έχει πολύ λιγότερα αποτελέσματα σε κάθε search.
Στο downloads,επιλέγουμε πού θα αποθηκευτούν τα αρχεία που κατεβάζουμε .Επιλέγουμε προορισμό για τα ‘προσωρινά’ και τα ‘ολοκληρωμένα’ αρχεία. Στα favorites και queue δεν αλλάζουμε τίποτα.
Στο sharing,βάζουμε τα αρχεία τα οποία θα μοιραζόμαστε με άλλους. Το κάθε Hub έχει και τις δικές του απαιτήσεις (για τα 2 ελληνικά που ανέφερα πιο πάνω χρειάζονται 10Gb ).Στο upload slots ρυθμίζουμε το μέχρι πόσοι μπορούν να κατεβάζουν ταυτόχρονα από μας. Κάθε hub έχει και τις δικές του απαιτήσεις (για τα 2 ελληνικά που είπα χρειάζονται 2 και αν κάποιος μπει σε περισσότερα hubs ταυτόχρονα,το Angelos απαιτεί να ανοιχτεί ένα slot για κάθε επιπλέον hub,αν θυμάμαι καλά).
Έτσι τελειώνουμε με τις ρυθμίσεις.
Στη συνέχεια,αναφέρω τις λειτουργίες κάθε εικονιδίου (αναφέρομαι στα εικονίδια της δεύτερης γραμμής).
Με το πρώτο,κατεβάζουμε λίστες με hubs.Εδώ υπάρχουν 2 λίστες αλλά μπορεί κάποιος να βρει κι άλλες από το internet και να τις προσθέσει. Στη μια εμφανίζονται και οι χώρες προέλευσης του κάθε hub και από εκεί μπορούμε να βρούμε τα ελληνικά hubs.Ανάλογα με το τι ψάχνουμε θα μπούμε στο κατάλληλο hub.
Με το δεύτερο κάνουμε reconnect αν η σύνδεσή μας με κάποιο hub παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.
Το τρίτο δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Στα 2 επόμενα σημειώνουμε κάποια hubs και users αντίστοιχα που μας ενδιαφέρουν (αυτό επιτυγχάνεται με δεξί click στο αντίστοιχο όνομα και add to favorites).Στα favorite hubs βάζοντας v στα τετραγωνάκια επιλέγουμε να γίνει αυτόματη σύνδεση με τα αντίστοιχα hubs με την εκκίνηση του DC++.
Στα επόμενα 4 βρίσκονται με τη σειρά που τα αναφέρω :
1)Αυτά που κατεβάζουμε ή είμαστε στην αναμονή να κατεβάσουμε
2)Αυτά που έχουμε ήδη κατεβάσει
3)Οι users που περιμένουν να κατεβάσουν κάτι από μας
4)Αυτά που έχουν ήδη κατεβάσει από μας.
Το επόμενο είναι το search.Βάζουμε τι θέλουμε να ψάξουμε είτε με λατινικούς (κυρίως) είτε με ελληνικούς χαρακτήρες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να επιλέξουμε το ελάχιστο μέγεθος αρχείου,τον τύπο του αρχείου και σε ποια hubs από αυτά που είμαστε ενωμένοι να γίνει η αναζήτηση.
Τα υπόλοιπα εικονίδια δεν τα έχω χρησιμοποιήσει καθόλου.