
Η δικη μου προταση,περιλαμβανει ενα ρομαντικο δειπνο-εκπληξη που μπορει να κανει ο καθενας απο εμας τους τρυφερους και ευαισθητους αντρες.
Θα χρειαστει απλως καποιος χρονος για ψωνια και καποια χρηματα-τα οποια ειναι σαφως λιγοτερα απο οτι ενα δειπνο σε ρεστοραντ-και φυσικα μια ανετη κουζινα και καποια σκευη...
Απαραιτητη ειναι και η αγαπη με την οποια θα φτιαξετε τα παρακατω,ωστε η καλη σας να μεινει απολυτα ικανοποιημενη!
Γραφω εδω ολο το μενου,για να ειστε γνωστες του τι θα φτιαξουμε...
ΟΡΕΚΤΙΚΑ:Δαμασκηνα με μπεικον
Μανιταρια και αγγιναρακια μαρινατα
πιατελα τυριων
ταρτακια με γαριδες(προαιρετικο)
ρυζι τριχρωμο
πατατες πουρε
ΣΑΛΑΤΑ:σαλατα mexicali ή χωριατικη
ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΩΤΟ:Ταλιατελες σουφλε
ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ:Σνιτσελ βιενεζικο
ΚΡΑΣΑΚΙ:ΚΟΚΚΙΝΟ+ΣΑΜΠΑΝΙΑ(προαιρετικη)
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ:
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ:Μαρεγκα μους σοκολα ή Προφιτερολ
Συνολικος χρονος ετοιμασιας:4 ωρες(για αρχαριους).
Περιβαλλον:εννοειται οτι διαμορφωνουμε τον χωρο με μια ρομαντικη ,αλλα οχι υπερβολικη νοτα,οπως κερακια,μουσικη απαλη,σωστος φωτισμος!
Τωρα ας φτιαξουμε ενα-ενα τα ορεκτικα αρχικα:
Δαμασκηνα με μπεικον.....
Υλικα:1/2 κιλο δαμασκηνα
4-5 λωριδες μπεικον
1 πακετακι κρημ τσιζ (100 γρ.)ή 100 γρ. καρυδια
Εκτελεση:Βαζουμε τα δαμασκηνα σε νερο ,για λιγες ωρες ,ωστε να φουσκωσουν.Στραγγιζουμε και σκουπιζουμε αυτα με απορροφητικο χαρτι.Τα σκιζουμε απο την μια μερια με μαχαιρακι,αφαιρουμε το κουκουτσι και τοποθετουμε στην θεση του ενα κομματακι κρημ τσιζ ή καρυδι.Τυλιγουμε τα δαμασκηνα με λωριδες μπεικον και στερεωνουμε με οδοντογλυφιδα.Τα κλεινουμε σε σακουλακι και τα βαζουμε στο ψυγειο.Οταν προκειται να σερβιρουμε ,τα ψηνουμε στους 200 επι 15΄
Μανιταρια και αγγιναρακια μαρινατα...
Υλικα:1 κουτι μανιταρια
αλατι και φρεσκοκομμενο πιπερακι
1 κουτι αγγιναρακια
3 κουταλιες ξιδι
3 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο
6 κουταλιες λαδι
2 σκελιδες σκορδο τριμμενο
2 γκρειπ φρουτ
Εκτελεση:Στραγγιζουμε τα μανιταρια και τα αγγιναρακια και τα ξεπλενουμε με νερακι.Ανακατευουμε το λαδι και το ξιδι.Τριβουμε μεσα το σκορδο,ριχνουμε το μαιντανο,αλατι και πιπερι.Ριχνουμε τα μανιταρακια και τα αγγιναρακια και τα αφηνουμε μεσα στην μαρινατα αρκετες ωρες.Καλυτερα να τα ετοιμασουμε απο την προηγουμενη ημερα.Αδειζουμε τα γκρειπ φρουτ και σχηματιζουμε 2 κουπες.Κοβουμε 2 ντοματες σε οκτω κομματια,αφαιρουμε το φαι και στολιζουμε με τις ντοματες τις κουπιτσες.Βγαζουμε τα υλικα απο την μαρινατα με τρυπητη κουταλα και τα μοιραζουμε στις κουπιτσες.Αν θελουμε τις τοποθετουμε ομορφα σε πιατελιτσα.
Πιατελλα τυριων:διαφορα ειδη τυριων,μανουρι,καπνιστο αλπεων,γραβιερα κρητης,ροκφορ,εμενταλ,φετα κομμενα σε διαφορα σχεδια ,σε κυβους....το ροκφορ καλυτερα να το κανουμε μπαλακια!Αδειαζουμε σε ξυλινο καρουζελ,τοποθετουμε στο κεντρο μια μπαλα απο μειγμα τυριων και γυρω-γυρω κρακερακια.
Ταρτακια με γαριδες...
Υλικα:20 ταρτακια μπουκιας
1/2 κιλο γαριδες
2 κουπες σαλτσα κοκτεηλ
μιση κουπα πικλες αγγουρακι ψιλικομμενες και στραγγισμενες καλα
φυλλαρακια μαιντανου
Εκτελεση:Ετοιμαζουμε σαλτσα κοκτεηλ(θα την αναφερω παρακατω).Προσθετουμε τις πικλες.Βραζουμε και καθαριζουμε τις γαριδες ,αφαιρωντας και τα κεφαλια.Κοβουμε λιγακι τις ουρες.Τα κομματακια ,καθως και τις υπολοιπες γαριδες ,ψιλοκομμενες,τις ριχνουμε στην σαλτσα κοκτεηλ.Βαζουμε απο μια κουταλια σαλτσα,μια γαριδα και ενα φυλλαρακι μαιντανου σε καθε ταρτακι.Καλυπτουμε με πλαστικη μεμβρανη και ψυγειο!!
Τα υπολοιπα σε λιγο που θα βγω απο το τσατ!!!