Αποστολέας Θέμα: Καταργηση της (λεμε τωρα) δημοσιας και δωρεαν παιδειας  (Αναγνώστηκε 107584 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
Απ: τι θα γινει τελικα?
« Απάντηση #275 στις: 19/01/07, 16:03 »
Πες μας εσυ αδερφε συντοροφε αρχηγε τι ειναι το "αγωνιζομαι" που τοσο πια καλος και ενημερωμενος εισαι.  Ολα σκατα ειναι. Ετσι μας τα λες δλδ. Ασε λοιπον και ιδιωτικα ας τα διαλυσουμε ολα ουτως η αλλως σε κανεναν δεν αξιζει να σωθει. Το κρατος σκατα, η εκκλησια σκατα, η νεολαια σκατα, η αστικη ταξη σκατα οι αριστεροι σκατα οι δεξιοι σκατα οι κεντρωοι σκατα το φοιτητικο σωμα σκατα οι καταληψεις σκατα η παιδεια σκατα ολα σκατα αρα τι μας μενει? Γιατι δεν καιμε αυτον τον τοπο να ησυχασουμε?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: 19/01/07, 16:28 »
Ωπα κουφαλα....πρωτον τι σε κανει να νομιζεις οτι σε ειχαμε σε τοσο μεγαλη  υποληψη ωστε περιμεναμε να "φυγεις"?Απο που το συμπερανες αυτο?Κριμα και ενω διαφωνουσαμε πιστευα οτι ειχες καποιο επιπεδο (διανοητικο πανω απ'ολα) ωστε να μπορεσουμε να συνομιλησουμε.
Αφου ειμαστε 10 "παιδακια" πως ειναι δυνατον να παιρνουμε πλειοψηφια στις Γενικες Συνελευσεις?Εμμονη με την πασπ βλεπω,οπως την βρισκει ο καθενας.Τωρα που να σε πεισω οτι η πασπ δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ονομαζουμε "κινημα"¨.
Που το ξερεις το συντονιστικο που μαζευονται τα "παιδακια" ω ρε αντρακλα?Στο συντονιστικο πανε κνιτες,εαακιτες και αναρχικοι.Οι τελευταιοι αμα εχουν πολυ ορεξη βαζουν και φωτιες σπανε και τζαμαριες.Που να σε εξηγω τωρα οτι η αναρχια ειναι πολιτικη αποψη οπως ολες οι αλλες και που να σε ξηγησω ποσο σημαντικο ειναι το συντονιστικο για τους φοιτητες.

Ρε....εσεις που σκιζεστε οτι ειμαστε αντιδημοκρατες και οτι βριζουμε οποιον ειναι κατα της καταληψης(εγω μαλιστα πεταω γεματα και οχι αδεια ποτηρια καφε) για ριχτε μια ματια στα γεγονοτα...στα τεφαα οι τραμπουκοι που δν θελουν καταληψη,δν στειλανε την προηγουμενη βδομαδα εναν ομιλιτη της ΠΚΣ επειδη υποστηριζε την καταληψη?Μην κανω αναφορες και σε παλαιοτερα κινηματα ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ και θυμηθουμε περιπτωσεις Τεμπονερα και παει λεγοντας.Γιναμε και τραμπουκοι ξαφνικα.Ασε τον τραμπουκισμο τον γνωριζουμε πολυ καλα

Εγω προσωπικα δεν εχω καμια εμμονη να συγκριθω με κανεναν, αλλα επι χουντας  να δεις ποσα ζωα υπηρχαν ,που δεν ηθελαν καταληψη γιατι φοβοντουσαν να σηκωσουν κεφαλι.Εσυ αγωνισταρα που μονο να κρινεις ξερεις οποιον κινητοποιειται, καταλογιζοντας του οτι παντα ειναι δηθεν επαναστατης ,τι ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ?Ασε με να μαντεψω...τιποτα.Οσο για το αν γινονται συγκρουσεις ανοιξε την τηλεορασουλα σου και δες τα....

Τωρα ποιος πιπιλαει καραμελα ειναι μεγαλο θεμα ...... τουλαχιστον η δικια μας καραμελα ειναι διαφορετικη απο αυτη των ηλιθιων ΜΜΕ.Οχι αλλα παπαγαλακια,θυματα της TV αρκετα πια.Και αν 15.000 διαδηλωτες σου φαινονται μειοψηφια μαλλον πρεπει κατι να κανεις με τα μαθηματικα σου.
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: 19/01/07, 17:35 »
chorrer

ας παραθεσω καποια απο τα οσα ειπες..

"κουφαλες" -->ασχολιαστο..ουτε κανενα 15χρονο να ησουν

"να πειτε το κομματι σας" -->δεν θεωρω ωριμη σταση να εκφραζεσαι ετσι για τις γνωμες των υπολοιπων επειδη σε βρισκουν αντιθετο

"βγηκατε 10 παιδακια" --> αυτο εχεις καταλαβει?ολος ο κοσμος που κατεβαινει στις πορειες τι ειναι??σε πληροφορω οτι ουτε 10 ειμαστε ,ουτε απλα παιδακια οπως λες..

"κλεισατε μερικες σχολες" -->  το οτι ειναι κλειστες κοντα 300 τι σου λεει?

"μιλατε δια φοιτητικο σωμα"

"φωναζει με εργατες,φερεφωνο ΚΚΕ" -->  το οτι καποιες παραταξεις πραγματι ειναι φερεφωνα κομματων ,δεν σημαινει οτι ολοι ειναι ετσι..

"παιδακια ΕΑΑΚ" -->  να το παλι τα παιδακια!!βεβαια θα αναγνωρισω οτι εκανες καποια προοδο..στην αρχη αγνοουσες τα ΕΑΑΚ,πιστευες οτι τις καταληψεις τις στηριζει η ΠΚΣ ( :P)

"αναρχικακια που βαζουν φωτιεες και σπανε τζαμια" -->  οπως ειπε και ο inhewoods κατσε και ψαξε λιγο παραπανω το θεμα αναρχια..δεν ειναι απλα βγαινω και τα σπαω,και αθτες οι κινησεις δεν αντιπροσωπευουν την αναρχια στο συνολο της..Υπαρχουν και οι μπαχαλακηδες,αλλα υπαρχουν και ψαγμενοι,που ασχολουνται με σοβαροτερα ζητηματα απο το ποια τραπεζα θα σπασουν!

"ουστ απο εδω ρε που θελετε να συγκριθειτε με τη γενια του πολυεχνειου κλπ κλπ" -->  οπα ρε!!"ουστ!" χαλαρωσε λιγο..ποιος ειπε οτι συγκρινομαστε με τη γενια του Πολυτεχνειου(ασε που αμφισβητω καποια πραγματα σχετικα με αυτο,αλλα θα ξεφυγω απο το θεμα αν το αναλυσω)τεσπα..αλλες εποχες οτε,αλλες τωρα..παντως κανεις δε νομιζω οι επιχειρησε τετοια συγκριση!

"φοβασε να πατε κοντα στο υπουργειο" --> αυτο απο που το συμπερανες παλι?

για να τελειωσω,θελω να πω οτι αυτα που γραφεις μου δειχνουν ανθρωπο που τελικα δεν ειναι και τοσο ενημερωμενος οσο νομιζει οτι ειναι...ανθρωπο που οταν κατι τον βρισκει αντιθετο,αδυνατει να συζητησει,και μιλαει ειρωνικα και υποτιμητικα στους υπολοιπους..

..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
    • Τζελέπης Δημήτρης- Ελληνοφωνο Ροκ
« Απάντηση #278 στις: 19/01/07, 19:35 »
Για να δουμε λιγο τι γραψατε εσεις που με κατηγορειτε οτι: ¨"για να τελειωσω,θελω να πω οτι αυτα που γραφεις μου δειχνουν ανθρωπο που τελικα δεν ειναι και τοσο ενημερωμενος οσο νομιζει οτι ειναι...ανθρωπο που οταν κατι τον βρισκει αντιθετο,αδυνατει να συζητησει,και μιλαει ειρωνικα και υποτιμητικα στους υπολοιπους.."

Σοφια :

1."Νομίζω οτι δεν εχε νόημα να συζητάμε,αφού ούτε εσύ θα με πείσεις για ότι πιστεύεις,ούτε εγώ.."
Τρομερο επιχειρημα και πανω απο ολα συζητησιμη κι ανοιχτομυαλη!!!!!

2. "και αν καταστρατηγούμε το δικαίωμα κάποιων στη μάθηση κλείνοντας τις σχολές,ας έρθουν στις συνελεύσεις,να καταψηφίσουν την κατάληψη!"Ουδεν σχολιο!!

3. "και κάτι που ξέχασα πιστεύεις οτι είναι ποτε δυνατόν να γίνει κατάληψη της βουλής και του υπουργείου από φοιτητές? μια πόρτα ξεχαρβάλωσαν στο υπουργείο Μακεδονίας και τα δακρυγόνα έπεφταν με το τσουβάλι"
Ασχετο, απλα στο δειχνω επειδη με ρωτησες!!

4. "και κατι που ξέχασα κρίνω οπως ειναι λογικο με την κατάσταση που βιώνω στην δικιά μου σχολή,δεν μπορω να ξέρω τι γίνεται σε άλλες..προσπαθω όμως να μην ειμαι και απόλυτη"
...Και το καταφερνεις θαυμασια!!

5." και οι δυο αποψεις νομίζω οτι ειναι εξισου σεβαστές..απο εκει και περα εσυ θα αγωνιστεις γιαυτο που πιστευεις και αντιστοιχα θια πραξω εγω..επειδη ο ισχυροτερος συνηθως επικρατει ειναι μοιραιο οτι η μειοψηφια θα υποστει τελικα τις συνεπειες..Δεν ειναι δημοκρατικό αυτο,αλλα ετσι λειτουργει η κοινωνια..οπως συζητιεται και σε ενα αλλο θεμα,δημοκρατια ουσιαστκη δεν υπαρχει..μονο φαινομενικα,και ειμαστε και ευχαριστημενοι!!"
...Κατα τα αλλα ομως υποστηριζεις οτι συνελευσεις για τις καταληψεις ειναι δημοκρατικοτατες!!!!

....Συνεχιζεται
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: 19/01/07, 19:58 »
@ inthewoods

.. Πρωτα απο ολα ας τσεκαρουμε λιγο τα μαθηματικα μου : ......Για να δουμε 328.000 εγγραμμενοι φοιτητες στην Ελλαδα......Κατεβηκαν 20.000 σε μια πορεια....ας τις κανουμε 32.800 ετσι για στρογγυλοποιηση...χμμ....λοιπον στις 328.000 , οι 32800 ειναι ενα ποσοστο 10% .....κι ομως λες οτι ειναι πλειοψηφια....χμμ....μαλλον εχεις δικιο, τα μαθηματικα μου εχουν προβλημα!!!!

Για να δουμε λιγο , τον τροπο που μιλας εσυ:

1. "Δεν εχουμε δαπιτες εδω ρε,ανεξαρτητοι ειναι τα παιδια....απλα εχουν  μια μικρη κλιση στον νεοφιλελευθερισμο..."
....Οχι ρε συ, δεν πουλας καθολου ειρωνια με το που μπηκες στην συζητηση!!

2. "εμ βεβαια , αρα το σωστο ειναι  να καθισεις σπιτακι σου και να πεις "δεν γ**ιεται ,αφου ουτως ή αλλως θα περασει γιατι να χαλασω εγω την ζαχαρενια μου?"
....Η ειρωνια συνεχιζει ακαθεκτη και κατηγορεις κι οποιον δεν συμφωνει μαζι σου, οτι ειναι λούφας!!

3. "ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ αποφασιζει να διαμαρταρυθει εχοντας κλειστη την σχολη."
.....Νομιζω οτι ηδη σου αναφερα τους αριθμους για το φοιτητικο σου σωμα....αλλα οχι ξεχασα δεν ξερω να μετραω και δεν ειμαι ενημερωμενος ("ψιλιασμενος" ειχες πει μαλλον)

Για τα υπολοιπα σε λιγο, συνεχιζεται.......
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #280 στις: 19/01/07, 20:26 »
@ Roufus-Enas euais8htos kafros Sensei

1. "Μην καταδικαζεις αυτους που τουλαχιστον προσπθαουν να αγωνιστουν και για σενα που εισαι αδιαφορος."
.....Οχι ρε φιλε δεν βριζεις κανενα, πολυ ευγενικα και πολιτισμενα μιλας εσυ!!!

2. "Ωραια αρα ας ξυστουμε λιγο να ανακουφιστουμε κιολας ε και αν μας παρουν και τα τελευταια λεφτα πο υυπαρχουν στην τσεπη μας τα ιδιωτικα δεν πειραζει ε? "
....Τρομερη επικοινωνια....

3. "Αναφερθηκε σε μια συζητηση που ειχα με καθηγητες στο σχολειο μου απο εναν φιλολογο ο οποιος ειναι η πλεον εμπιστη πιγη για τετοια ζητηματα και δεν ειχα κανεναν λογο να μην τον πιστεψω μια και εχει ασχοληθει εις βαθος με το ζητημα"
....Και πανω απο ολα τρομερα επιχειρηματα κι απολυτως εγκυρα!!!

....Οταν θελεις φιλε μου να συζητησεις με καποιον, δεν τον βριζεις στην μουρη του....κι οταν θελεις να ανφερεις ενα γεγονος (κι οχι την γνωμη σου) θα ειναι καλυτερα να το χεις ψαξει πρωτα......οποτε μη με κατηγορεις επειδη εσυ δεν εισαι ενημερωμενος.....οτι εγραψα κι αναφερα , μπορει ο κεαθενας μονος του να το επιβεβαιωσει....και πανω απο ολα, οσο κι αν διαφωνουσα με καποιον, δεν τον εβρισα ουτε τον απαξιωσα!

@  leytonstone

1."πω πω δαπιτες...χαμος γινεται εδω..."
....Τι να πω, μαλλον το κομμα εδωσε γραμμη να πουλατε ειρωνια!!

2. Γραφεις :"φυσικα δημοκρατικο αφου υπαρχει ψηφιση καθολου απροσωπη εκφραση αφου η σχολη αποτελειται απο προσωπα"
και μετα απο 2 μυνηματα υποστηριζεις οτι:"δεν νομιζω να ειναι τοσο δημοκρατικο επειδη εκλεχθη μια κυβερνηση να ασκει την πολιτικη της χωρις ελεγχο επειδη την ψηφισε ο λαος...πρεπει να υπαρχει τουλαχιστον συναινεση εφοσον υπαρχουν αντιδρασεις..."
....Τρομερος συλλογισμος...οταν σε συμφερει ολα ειναι δημοκρατικοτατα, αλλα αμα δεν σου αρεσει εσενα, τοτε...

3. Ασε το αλλο : "αν ενδιαφερεσαι να μαθεις και εγω δεν ανηκω σε καμια παραταξη"
και μετα απο 2 σελιδες αναφορων σε ταξικες διαφορες και στους "κακους ΔΑΠιτες" , λες οτι :
"μην κλεινουμε τη σχολη εμεις οι κακοι αριστεροι(αα γιατι υπαρχουν και καλοι αριστεροι σαν και εσενα για παραδειγμα)οποτε θελουμε"
.....Προσπερναω την ειρωνια προς στον συνομιλητη σου....στεκομαι στο σημειο που για ακομα μια φορα φασκεις κι αντιφασκεις!!

4. "δεν με νοιαζει γιατι εχω και εγω το ιδιο πτυχιο με αυτον και αυτος δεν υπερεχει επειδη σπουδασε σε ιδιωτικο"
....Ετσι ενδιαφερεσαι για το καλο του κοσμου.....αμα δεν μπορεις να το εχεις ΕΣΥ , να μην το εχει κανενας αλλος!!!

....Συνεχιζεται

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: 19/01/07, 20:48 »
.....Το ποσο ενημερωμενος ειμαι, ας το κρινουν αυτοι που θα διαβασουν το τοπικ
.....Το ποσο επαναστατης ειμαι , ειναι καθαρα δικια μου δουλεια.....εγω τουλαχιστον οταν παλευω για κατι δεν ενοχλω κανεναν....οτι θελω βγαινω μπροστα και το ζηταω, δεν κρυβομαι πισω απο την μαζα....ουτε θα γινω πιονι κανενος (κομματος)....ουτε αριστερα , ουτε δεξια, ουτε στο κεντρο, ουτε στην "αναρχια" του σημερα....και πανω απο ολα δεν με νοιαζει αν θα με κρινεις ουτε εσυ φοιτητακο, ουτε κανενας αλλος Αυτο που πιστευω, το υποστηριζω με νυχια και με δοντια κι εχω φροντισει να μαθαινω οσα πιο πολλα μπορω για αυτα που με ενδιαφερουν κι οχι να αγοραζω καραμελιτσες που πουλανε στα φοιτητικα παραταξιακα περιπτερα.
....Τον σεβασμο δεν το απαιτεις, τον ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ......και για να σε σεβαστει ο αλλος, πρεπει να του φερεσαι αναλογα κι οχι να του πουλας ειρωνια και να φερνεις σαν μονιμο επιχειρημα το οτι ειναι ΔΑΠιτης.
....Το θεμα του τοπικ ηταν το αρθρο 16 και το γενικοτερο νομοσχεδιο....κι εσεις το μετατρεψατε σε διαγωνισμο "αγωνιστικοτητας" .....οταν καποιος σου μιλαει "καπως" , εχεις 2 επιλογες ή τον αγνοεις ή του μιλας αναλογα....για οσους δεν το καταλαβαν, ανηκω στην δευτερη κατηγορια....κι οπως μου μιλατε κι εγω θα σας μιλαω!

ΥΓ: Το "κουφαλες" ηταν αναφορα στο τραγουδι του Τσακνη "Νοεμβρης 90" .....αλλα μαλλον ζηταω πολλα απο τους συνγραφοντες μου.....οποτε αφου το πηρατε στραβα, εχετε την συγνωμη μου ως προς την λαθος ερμηνεια.....αλλα σε καμια περιπτωση για αυτα που γραφω παρακατω!!!

Αποσυνδεδεμένος Adoni

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: 19/01/07, 23:19 »
Φιλε chorrer, εσυ τι προτεινεις για να βγουμε απο το αδιεξοδο? Απ'οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα, δεν εισαι κατα του νομοσχεδιου στην ολοτητα του, δηλαδη συμφωνεις με τα περισσοτερα απο αυτα που προτεινει. Οποτε δεν νομιζω οτι αντιδρας κατα της υπερψηφησης του απο τη Βουλη (διορθωσε με αν κανω λαθος)... αλλα εαν αντιδρουσες πως θα επραττες?

Κατι αλλο... το οτι για τις επικειμενες αλλαγες (εκτος απο τις επιταγες της Μπολονια) υπηρξε βαρυνουσα η γνωμη μιας επιτροπης που αναγνωριζεται μονο απο το υπουργειο δεν το σχολιασε κανεις. Αν θελετε τη γνωμη μου ο απολυτα δημοκρατικος τροπος θα ηταν η επιτροπη "Σοφων", οχι να ειναι διορισμενη απο το υπουργειο, αλλα να γινεται εκλογη απο τους καθηγητες μεταξυ τους, αλλα και απο τους φοιτητες σε δευτερο επιπεδο. Επισης, εαν ηθελαν πραγματι να δουν ενα μερος της παν/μιακης πραγματικοτητας θα μπορουσαν να ζητησουν και τη γνωμη των φοιτητων πανω στο τι θελουν να αλλαξει (με ενα ερωτηματολογιο πχ), οπως γινεται στο εξωτερικο.

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: 20/01/07, 01:28 »
ποιος τη χαρη μου!!σε εμενα τα εσυρες πρωτα και καλυτερα(να υποθεσω οτι οι ...γυναικες προηγουνται?)

τεσπα,περναω στο θεμα μας!
το κουφαλες οντως ειναι απο το νοεμβρη του 90,ομως αν δεις το εχεις συνοδευσει απο >:( >:( >:( >:(..επομενως ειναι λογικο να καταλαβει καποιοσ οτι το χρησιμοποιεις κυρολεκτικά και όχι επειδη ηθελες να το συσχετισεις με το τραγουδι!(και να κανεις χουμορ ,κατα μια εννοια...)

εγω δεν σχολιασα καθε σου απαντηση,σταθηκα μονο στην τελευταια επειδη τη θεωρησα προσβλητικη..
αλλα αφου εσυ εκατσες να ξαναδιαβασεις οτι εγραψα,οκ,το προβλημα ειναι οτι σε οσα υποτιθεται οτι μου "σχολίασες" δεν βρισκω καποιο σχολιο ουσιαστικο..

1.ακομα πιστευω οτι δεν εχει νοημα να συζηταω πλεον μαζι σου(ασχετα με το οτι το κανω) και για τους λογους που προανεφερες,αλλα και γιατι θεωρω οτι δεν εισαι συζητήσιμος,επειτα απο εκεινη την απαντηση που εδωσες,η οποια μου δημιουργησε αρνητικη εντυπωση.πριν δεν ειχε νοημα να συζηταμε,γιατι το ειχαμε εξαντλησει το θεμα..καταλαβα τι πιστευεις,καταλαβες και εσυ τι πιστευω,τα ειπαμε ,τελειωσαμε..τωρα το ολο πραγμα παιρνει αλλες διαστασεις,και καλο θα ηταν να το ληγαμε εδω,γιατι ειναι και ανώφελο

2.γιατι οθδεν σχολιο? αδικο εχω? οποιος διαφωνει ας το ερθει να το δηλωσει...τον εμποδισε κανεις?

3.θα μου αρεσε μια τετοια κινηση,συμβολικη σε πρωτη φαση,αλλα ξερω οτι ειναι αδυνατη..που το κακο παλι σε αυτο που εγραψα?!?!

4.ειμαι απολυτη?δε νομιζω οτι φαινεται κατι τετοιο σε καποια απαντηση μου.τουλαχιστον δεν θεωρω ις δικιες μου αποψεις ιδανικες και των υπολοιπων αναξιες λογου..ισα ισα αναγνωρισα οτι ειναι λογικο να διαμαρτυρονται καποιοι για την καταληψη και για τα μαθηματα που χανουν ..αλλα για να μην επαναλαμβανομαι ξαναδιαβασε την απαντηση 154.. ειμαι πολυ απολυτη πραγματι!δουλευομαστε τωρα?

5. δεν μπορω να καταλαβω πως κολλαει ο μη δημοκρατικοςς χαρακτηρας της καταληψης με τη συνελευση..Και οταν λεω δημοκρατικος,εννοω ουσιαστικα δημοκρατικος..
στη συνελευση εχει το δικαιωμα να παει οποιος θελει..που εντοπιζεις φασιστικα στοιχεια?να τις καταργησουμε και αυτες μηπως?!
και σου ξαναλεω διαβασε την απαντηση 154 και πες μου που διαφωνεις συγκεκριμενα..

τελος για να πω και την αληθεια περιμενα οτι θα σχολιαζες την τελευταια μου απαντηση,αυτη αναφερονταν αποκλειστικα σε εσενα..ωστοσο δεν κανεις καμια αναφορα..σε ολα οσα μου εγραψες,ειλικρινα δε βρισκω να ειμαι καπου παραλογη,απολυτη,προσβλητικη κλπ κλπ...

..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: 20/01/07, 10:45 »
Chorrer αντι να απομωνονεις φρασεις μου καλυτερα θα ηταν να διαβαζες και σε ποιους αναφερθηκα ετσι και για πιο λογο. Το οτι ανεφερα αυτο με τον καθηγητ ναι ειναι η γνωμη μου και μαλιστα συμβαινει και σε αλλα κρατη της ευρωπης. Δεν το λεει το σχεδιο αλλα δεν νομιζω να ειναι δυσκολο να υποθεσεις τι προκειται να συμβει εδωπερα σε μερικα χρονια απο την ιδρυση ιδιωτικων.

Πιστεψε τον σεβασμο αξιζει να τον κερδισεις απο ανθρωπους που αξιζουν οχι απο τον καθενα. Ο,τι και να εννοουσες με το κουφαλες οποιοσδηποτε δεν το γνωριζε θα το επαιρνε αρνητικα οπως και εγινε. Και γω θα μπορουσα να σου πω "τι κανει ετουτος ο μ@λακας" που ειναι Σαββοπουλος αλλα δεν νομιζω να παψει να εχει την ιδια σημασια.

Και τωρα συγνωμη κιολας αλλα ....Περιμενατε να σταματησω να απανταω για να πειτε παλι το κομματι σας??
Για κατσε ρε φιλε ποιος εισαι κιολας που θα σε φοβηθουμε και οταν αρχισεις να απαντας θα σταματησουμε να λεμε τι πιστευουμε?

Πιστευεις οτι ολο το φορουμ δεν ειαι συζητισιμο? Εγω πιστευω οτι μονο εσυ εισαι αυτος που δεν μπορει να κανει συζητηση. Δεν προκεται να συνεχισω. Παρεθεσες την γνωμη σου, εγω ειμαι τελειως αντιθετος με την ιδρυση ιδιωτικων αλλα δεν προκειται να αντιπαρατεθω μαζι σου διοτι οτιδηποτε λεχθει και δεν συμφωνει με τα δικα σου το αποριπτεις. Εαν με θεωρεις αρκετα ανωριμο ουτως η αλλως γι ανα συζητησεις μαζι μου ποσος με ενδιαφερει, εχεις αποδειξει οτι δεν εισαι ανωτερου επιεπδου.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: 20/01/07, 13:07 »
Που ειναι αυτοι οι 328.000 εγγεγραμενοι φοιτητες ρε?Πατανε στην σχολη?Και εγω σου λεω με υποθεσεις αφου δεν μπορεις να αποδειξεις το αντιθετο, πως αυτοι ειναι υπερ της καταληψης.Πως ξερεις οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?Αν τους εκοφτε τοσο γιατι δεν ερχονται στην σχολη να την καταψηφισουν?Τοσοι οσοι τα λες ειναι....οπως το kithara.gr εχει 15.000 μελη.Τωρα ποσο αυτος ο αριθμος  ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα ειναι αλλο θεμα.Και τελικα μελλοντικε Βolzano πως ειναι δυνατον η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ να παιρνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ συνελευσεις?(παλι καλα που δεν ξαναειπες την καραμελα για τραμπουκισμους)
ΚΑΙ ΟΙ 30.000 ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ  Ω ΡΕ ΓΙΑΟΥΡΙ.Τα μαθηματικα σου και στην μαριεττα.(εχω και εγω χιουμορ μαλλον)

1 Αν δν χρησιμοποιουσες τα λεγομενα μου ετσι οπως ηθελες "κουφαλα" (χιουμορ ειπες?) θα εβλεπες για ποιον το ειχα πει.Επισης μου καταλογιζεις οτι ειρωνευτικα ενω καθομουν και απανταγα με ολοκληρα κειμενα λεγοντας με επιχειρηματολογια την αποψη μου.

2 Οχι δεν ειναι λουφας απλα αυτος που πεταει ατακες "θα παταγα με το αμαξι μου οποιον εκανε καταληψη αν ηταν να παρω πτυχιο"(ω,τι συζητηση με ΣΟΒΑΡΑ πολιτικα επιχειρηματα) αλλιως θα τον χαρακτηριζα....η απλα θα μπορουσα να του απαντησω ,αν ημουν πολυ μαγκας και αντρακλας φυσικα ,σαν και σενα, και οχι "παιδακι του συντονιστικου", θα του εκλανες τα @@ τοσο απλα.Σε καλυψα?

Ελα σε παρακαλω, φυγε τωρα ομως ,γιατι σε φοβομαστε ολοι και δεν μπορουμε να "κανουμε το κομματι μας" οσο εισαι εδω...

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: 20/01/07, 13:20 »
@ Σοφια

....Νομιζω οτι ηδη σου απαντησα (αναφερομαι και στο τελευταιο post που εκανες).
.....και ναι εχεις δικιο, ετσι  αποκομενες οι φρασεις δεν δειχνουν αυτα που εννοω.....Να γιατι δεν πρεπει να γραφω οταν τσαντιζομαι.
...Τεσπα, οπως και να χει σε ενα πραγμα εχεις δικιο.....δεν αξιζει το κοπο να το παμε παρακατω...Οτι ειχα να πω επι του θεματος το ειπα........

@ Roufus-Enas euais8htos kafros Sensei

Ο στιχος του τραγουδιου λοιπον , roufous  , Παει καπως ετσι : "Κουφαλες δεν ξοφλησαμε...." και ηταν καθαρα αναφορα στην επιθεση που εκανες (κι οχι μονο εσυ) σε οσους ειναι κατα της καταληψης......Τι να σου εξηγω τωρα....αν θες να καταλαβεις , ακου το τραγουδι....και ηταν αρνητικο αυτο που ειπα, αλλα οχι γιατι ειναι βρισια αλλα για αυτο που υπονοουσα.

Και ξερεις γιατι τα πηρα ετσι ασχημα? ......γιατι οσο συζητουσαμε , ενας ενας την κανατε με ελαφρα πηδηματακια......και ξαφνικα μετα "θυμηθηκατε" να ξυπνησετε...και δεν ηταν αυτο που με πειραξε, ουτως ή αλλως διαφωνουμε σχετικα με το αρθρο 16.....αυτο που με εστειλε στα κοκκινα, ηταν που ξαφνικα αποφασισατε οτι οσοι δεν ειμαστε υπερ της καταληψης, ειμαστε του καναπε!

Οσο για το φορουμ, ποτε δεν ειπα οτι δεν ειναι συζητησιμο.....Αν και για ορισμενα ατομα εδω μεσα , πιστευω οτι ισχυει!

@ inthewoods

Ετσι, ετσι να το βλεπω το αληθινο το προσωπακι σου, πισω απο την συγκαλυμενη προπαγανδα σου φοιτητακο......Η μαγκια σου , πισω απο την οθονη του υπολογιστη σου και πισω απο τις μαζες , σου τρεχει απο τα μπατζακια.....πανε σπασε καμια βιτρινα τωρα για να χαιρεσαι την δημοκρατια σου οπως την καταντησες και μη φοβασαι, δεν θα σε απασχολησω αλλο, φευγω για να το κανεις το κομματι σου.....

@ Adoni

Σορυ φιλαρακι αλλα οι ενορκοι αποφασισαν οτι το επιπεδο μου ειναι πολυ χαμηλο για να ασχοληθω με το θεμα. Οπως βλεπεις η αποφαση βγηκε "παμψηφει" οπως και οι καταληψεις τους, κι ετσι πλεον θα ειμαι ο κλοουν της παραστασης που θα απασχολει το κοινο με ειρωνειες, ανακριβειες, ανασφαλειες, υπεροψια κι εγωισμο......

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: 20/01/07, 13:24 »
Σε ευχαριστω εισαι πολυ καλος που μου αφηνεις το ελευθερο να κανω το κομματι μου.

Τωρα μου σιδερωνει το fullface η μαμα και φευγω για μπαχαλα 

Αποσυνδεδεμένος Adoni

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: 20/01/07, 13:45 »
Το να καβγαδιζουμε για το αν πρεπει ή οχι οι σχολες να κλεινουν δεν βγαζει πουθενα...
Εσυ απο μονος σου chorrer τι θα εκανες για να αλλαξεις τα πραγματα?

Εγω διαφωνω με το νομοσχεδιο και γι'αυτα που προτεινει, αλλα και για τον τροπο που δηιουργηθηκε.Θεωρω οτι ειναι λαθος (περα απο τα ιδιωτικα κλπ) να προσπαθουν οι "υπευθυνοι" να ξεκινησουν μια αλλαγη στην πεδια, θελοντας πρωτα απ'ολα να αλλαξουν τη νοοτροπια του φοιτητη (και αυτο γιατι ετσι τους βολευει...) πραγμα ακατορθωτο. Πρωτα πρεπει να αλλαξουν οι καθηγητες, μετα να μπουν λεφτα, και τελευταιος θα αλλαξει ο φοιτητης. Δηλαδη και πραγματιστικα να το δουμε, ειναι πιο ευκολο να ξεσκαρταρεις μερικιες εκατονταδες καθηγητες, παρα μερικες εκατονταδες χιλιαδες φοιτητες... τα υπολοιπα περι των καθηγητων τα εχω πει σε αλλο ποστ που "θαφτηκε" απο το μπαχαλο που επικρατησε...

Προσωπικα δεν θεωρω τις καταληψεις το ιδανικο μεσον παλης (ωραια και κλεισαμε τη σχολη... τωρα η κυβερνηση δεν θα μπορει να κοιμηθει το βραδυ...), αλλα δεν παυει να ειναι ενα τετοιο. Στην σχολη μου ειδα φατσες που ωρυονταν κατα τηςα το οτι "θα χασουμε μαθηματα κλπ" απο 1 ΜΕΡΑ καταληψης που ηταν να ψηφιστει (δηλ την Πεμπτη, μια μερα μετα την πορεια, αφου την Τεταρτη ειμασταν ηδη κλειστα με πρυτανικη αποφαση) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!! Εγω πηγιανω καθημερινα εδω και 2 χρονια που ειμαι φοιτητης οποτε βλεπω τι γινεται... και θα μου πειτε "μα και οι αλλοι μονο για τις συνελευσεις ανεβαινουν, για να κλεισουν τη σχολη", σωστα! Αλλα απο τους "λουφαδορους" δεν θα περιμενα κατι καλυτερο... ομως οι "αφαντοι-επιμελεις" εθιναι απαραδεκτοι...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: 20/01/07, 15:16 »
αυτο που με εστειλε στα κοκκινα, ηταν που ξαφνικα αποφασισατε οτι οσοι δεν ειμαστε υπερ της καταληψης, ειμαστε του καναπε!

Kαταρχας εγω τουλαχισοτν δεν γενικευσα αλλα μιλησα αποκλειστικα για την σταση του king lui που ελεγε οτι δεν πρεπει να γινει αγνωας για αυτα που πιστευουμε.

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: 21/01/07, 01:23 »
Ρε παιδιά, αγώνας να γίνει.οκ. Γιατί στις πλάτες άλλων όμως; Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. πολύ φασιστικό είναι. και αυτό σχετικά με την πλειοψηφία στις Γ.Σ....κουράστηκα πια να το ακούω.
καταρχάς, σε σχέση με την κατάληψη, η πλειοφηφία σε εμάς βγαίνει ότι είναι κατά της κατάληψης. όμως επειδή αυτοί που ψηφίζουν κατά είναι αυτοί που ψηφίζουν το πλαίσιο της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ (2 ξεχωριστά πλαίσια), τελικά βγαίνει η απόφαση της μειοψηφίας -υπέρ κατάληψης- αλλά κοινό πλαίσιο. που είναι λοιπόν ότι ισχύει η πλειοψηφία. αλλά ακόμα κι έτσι να το πάρουμε. ποιοί είναι οι φοιτητές που θα αποφασήσουν να κλείσουν μια σχολή που δεν τους ανήκει; αν ήταν έτσι -δημοκρατικά- θα έπρεπε να ψηφίσουν και οι καθηγητές και όσοι έχουν λόγο γενικότερα...
και κάτι ακόμα (έχω πολλά να πω, αλλά προς το παρόν συγκρατούμαι):
αναφέρθηκε παραπάνω ότι εντάξει...κάποια στιγμή θα γίνει διπλή εξεταστική. σε εμάς όμως που ούτε έγινε στο παρλθόν ούτε πρόκειται να γίνει στο μέλλον διπλή εξεταστική, προς τι το χάσιμο της εξεταστικής. καλά...και πάλι δίνω ένα δίκιο σε αυτούς που έχουν κπ συμφέροντα -αυτούς που ανήκουν σε κπ παρατάξεις και θα βρουν το τρόπο να περάσουν τα μαθήματα αργότερα-. οι άλλοι που βαριούνται να δώσουν μαθήματα γιατί μςα παίρνουν στο λαιμό τους εμάς; και αναφέρομαι κυρίως στους πρωτοετείς που δεν χάνουν και τπτ με τις καταλήψεις.
πού είναι το δικαίωμα της μάθησης για όλους; γιατί μας το στερείτε; καιι δεν μιλώ μόνο για τις εξετάσεις. για εμένα το πανεπιστήμιο δεν είναι απλά ένας χώρος μαθημάτων και εξετάσεων. είναι πηγή γνώσης, μάθησης, έρευνας και τόσων άλλων πραγμάτων που συνιστούν εν τέλει την παιδεία. γιατί δεν επιτρέπετε τουλάχιστον στους καθηγητές να επιτελέσουν την ερευνητική δραστηριότητά τους;

κλείνοντας, να δηλώσω ότι δεν είμαι κατά των κινητοποιήσεων. απλά να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας. αυτό είναι πολιτισμός. να γνωρίζουμε και τα όριά μας.
και όχι, δεν ανήκω σε καμία παράταξη..όλες με απωθούν με τη συμπεριφορά τους. μπορώ να έχω και άποψη από μόνη μου...
αυτά, και συγγνώμη για την μακρυγορία.
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: 21/01/07, 12:12 »
Κοιτα η καταληψη ως μεσο ειανι ακραιο. Προφανως χρησιμοποιειται οταν ολα τα αλλα μεσα που εχουν επιστρατευτει. Και εν προκειμενω οποιαδηποτε αλλη ενεργεια απετυχε και νομιζω το γνωριζεις. Το υπουργειο "δεν μασαει" και η κυβερνηση εχει γραμμενους ολους του πολιτες. Ως μεσο ειναι ακραιο αλλα χρειαζεται. Παντως με την ιδια λογικη και οι πορειες εμποδιζουν... Ποια δηλαδη ειναι η σωστη διαμαρτυρια? Στελνουμε επιστολη διαμαρτυριας και οτι κατσει?

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #292 στις: 21/01/07, 12:39 »
Παιδιά παγκοσμίως, οι άνθρωποι όταν θέλουν κάτι πολύ, κάνουν διαδήλωση. Είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα, που δε μπορείς να τους το αφαιρέσεις.

Αποσυνδεδεμένος Διάφανοςςς highway 2.000.000

• Θαμώνας
  • Είμαι ένα σκυλί που γαβγίζει στ' αστέρια...
    • Προφίλ
    • Διαβάτες Ονείρων
« Απάντηση #293 στις: 21/01/07, 13:05 »
Παντως επειδη κατεβαινω αρκετες φορες κεντρο κτλ λογω δουλειας πραγματικα βλαστημαω,πρωτον γιατι δεν ειχα μαθει αν ειχε πορεια(όταν το ξέρω δεν κατεβαίνω) και 2ον γιατι ξερω ο,τι θ αργησω και δεν μπορώ να κάνω κάτι,αλλα επειδη η φυση της δουλειας μου ειναι τετοια θα κατσω κεντρο μεχρι τις 5-6 και μετα θα  γυρισω χαλαρα.

Νομιζω πως δεν ειναι κακο να κλεινουν οι δρομοι,το θεμα είναι ότι κλείσουν δεν κλείσουν αυτό που θέλουν οι "τυχάρπαστοι" θα το κανουν.Έτσι είχε γίνει και  με τον Αρσένη τότε που κατεβαίναμε 40.000 κόσμος.
Με την αγάπη φωτίζουμε το δρόμο μας και με τα όνειρα τον ουρανό μας...

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #294 στις: 21/01/07, 19:46 »
Ετσι κ αλλιως εχουμε διαφορετικες αποψεις και δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να δεχτει την δικη μου...
έρχεσαι στα λόγια μου. κανείς δεν πρέπει να είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την άποψη του άλλου. γιατί λοιπόν μερικοί προσπαθούν να μας την επιβάλλουν με το ζόρι;
και κάτι ακόμα...οι καταλήψεις είναι ο πιο "βολικός" τρόπος διαμαρτυρίας. Έλεος όμως! Μην αποκαλείστε και αγωνιστές οι καταληψίες! διότι έχω ακούσει και τις κουφές συγκρίσεις με Σπαρτιάτες και τα παιδιά του Πολυτεχνείου. Αμαυρώνετε την μνήμη τους με αυτά. Αυτοί έδωσαν σώμα και ψυχή για κάτι ιερό, χωρίς να παίρνουν στο λαιμό τους άλλους. επέλεξαν και ακολούθησαν το δρόμο τους. Αλίμονο αν οι Σπαρτιάτες μπορούν να συγκριθούν με αυτούς που κάνουν χαβαλέ με τσιγαριλίκι και καφέ κοιμώμενοι στο αμφιθέατρο... εκ του ασφαλούς, κι εγώ κάνω τέτοιο "αγώνα"...
και για τις πορείες: πράγματι, ενοχλούν τον κόσμο, αλλά τουλάχιστον γίνονται συνήθως 1 φορά την εβδομάδα. όχι κάθε μέρα, όλη μέρα. και οι πορείες μην ξεχνάμε είναι δικαίωμα, ενώ οι καταλήψεις ποινικό αδίκημα!
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: 21/01/07, 22:17 »
Ετσι κ αλλιως εχουμε διαφορετικες αποψεις και δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να δεχτει την δικη μου...
έρχεσαι στα λόγια μου. κανείς δεν πρέπει να είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την άποψη του άλλου. γιατί λοιπόν μερικοί προσπαθούν να μας την επιβάλλουν με το ζόρι;

Ατοπο αυτο που λες.... Αυτοι που προσπαθουν να επιβαλουν αποψεις με το ζορι ειναι η κυβερνηση και η Ε.Ε. και οχι οι αμιοροι οι διαδιλωτες/καταληψιες που φασιστες τους ανεαζετε φασιστες τους κατεβαζετε.

Καλα μαλλον δεν καταλαβαινεις την εννοια της συγκρισης. Εννοοιτε οτι σεβομαστε την γιγαντιαια διαφορα αναμεσα στα γεγονοτα.Και φυσικα χρησιμοποιουνται ως παραδειγματα με την απαραιτητη αναλογια. Αλλα μαλλον μερικοι κοιτανε το δεντρο και χανουν το δασος.

'"και για τις πορείες: πράγματι, ενοχλούν τον κόσμο, αλλά τουλάχιστον γίνονται συνήθως 1 φορά την εβδομάδα. όχι κάθε μέρα, όλη μέρα. και οι πορείες μην ξεχνάμε είναι δικαίωμα"Α μαλιστα δηλαδη αφοθ γινοτναι μια στο τοσο ε νταξει δεν σε χαλαει και πολυ ε? Και καταληψη αν γινοταν μια φορα τη βδομαδα παλι φανταζομαι δνε θα σε πειραζε ετσι? Δυστυχως αλλοι ειναι οι φασιστες και οχι οι φοιτητες που τοσο θελετε να θαψετε.... Αλλα αυτο θα το κρινει ο καιρος...

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: 22/01/07, 10:52 »
Το ήξερα ότι θα αναφερόταν κπ στην κυβέρνηση...την όποια κυβέρνηση. Συγγνώμη, αλλά λίγο πολύ οι θέσεις της κάθε κυβέρνησης είναι γνωστές. Δεν φταίει η κυβέρνηση αν εσείς ή τέλοσπάντων η πλειοψηφία τους ψήφισε...όταν ψηφίζεις κάτι, έχεις και τις συνέπειες. Υποτίθεται είσαι ώριμος αρκετά όταν ψηφίζεις, και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου.
Τους διαδηλωτές ουδέποτε τους αποκάλεσα φασίστες. Τους καταληψίες όμως, μπορεί...ναι. από τη στιγμή που πιστεύω ότι οι διαδικασίες δεν είναι οι νόμιμες και δημοκρατικές. Και ανέλυσα σε παραπάνω ποστ τα επιχειρήματά μου. Οι σχολές δεν ανήκουν στους φοιτητές για να αποφασίζουν μόνο αυτοί.

Οι πορείες φυσικά και με χαλάνε πολύ. Ίσως και περισσότερο από τις καταλήψεις, διότι τότε ενοχλούν τον απλό κόσμο που δεν τους έφταιξε σε τίποτα. Έχω συμμετάσχει σε πορείες στο παρελθόν, και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπάρχουν και πορείες που σέβονται τον συνάνθρωπο. Ανακοινώνονται νωρίς, δεν προκαλούν επεισόδια, σέβονται την παρουσία της αστυνομίας, επιτρέπουν στην αστυνομία να βοηθήσει την κυκλοφορία στους συμπολίτες μας. Και ναι, αν οι καταλήψεις γινόνταν μόνο μια φορά την εβδομάδα όπως γινόταν σε εμάς πέρσυ κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά ακόμα και στην εξεταστική σου λέω εγώ, δεν θα με πείραζε. Κακό είναι; Δείχνει ότι αυτοί που τις αποφασίζουν σέβονται και τον κάθε εργαζόμενο, φτωχό ή τέλοσπάντων τον οποιοδήποτε φοιτητή που θέλει να στρώσει τον... και να πάρει πτυχίο.
Και για το τελευταίο...δυστυχώς θα το κρίνει ο καιρός, και τότε θα είναι πολύ αργά. Πλέον στη σχολή μου άκουσα τα ίδια άτομα που κάναν τις καταλήψεις το 2001 -και πάλι δεν δόθηκε διπλή εξεταστική μετά-, να παραδέχονται: «άσε! Για μαλ... κάναμε τότε καταλήψεις». Πολύ φοβάμαι ότι τα ίδια θα λένε σε 5 χρονάκια για τα σημερινά. Και δεν μιλώ για τον αγώνα. «αγώνα» μπορείς να κάνεις και αλλιώς, χωρίς να βγάζεις τα ματάκια σου με τα ίδια σου τα χεράκια.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: 22/01/07, 13:51 »
Μαλλον δεν καταλαβαινεις την εννοια του "ξεπερναω τα ορια". Τα ορια τα εχει ξεπερασει η κυβερνηση προ πολλου.

Εγω δεν την ψηφισα την κυβερνηση και μη μου ριχνεις καθολου ευθυνες.

Τωρα στο θεμα μας η κυβερνηση οσο γινονταν ηρεμες διαδηλωσεις η οσο στελνονταν γραμματα διαμαρτυριας στο υπουργειο κραταγε μια σταση. "η υπουργος δεν μασαει" κανει διαιτα θα ελεγα εγω να αδυνατισει. Τωρα το ζητημα ειναι οτι με ολες αυτες τις ειρηνικες διαδικασιες που εκθειαζεται δεν εγινε τιποτα. Η κυβρενηση δνε πιεστηκε και το αρθρο παρεμεινε υπο αναθεωρηση.Δεν αλλαξε καμιαμ α καμια απο τις προτασεις της κυβερνησης. Οταν λοιπον ο κομπος φτανει στο χτενι αντιδραει ο κοσμος.

Οποιος πιστευει οτι κανουμε καταληψεις για μαλακιες τοτε να μην ψηφισει υπερ. Αλλωστε ειναι σοβαρο ζητημα το ασυλο η τα ιδιωτικα πανεπιστημια ε? Μπα τι να λεμε τωρα... Εδω η δαπ κανονιζει μπουζουκια και θα ασχοληθουμε με αηδιες? ....Τι να πω πια..

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: 22/01/07, 15:37 »
δεν σου ρίχνω ευθύνες εσένα προσωπικά, αλλά υποστηρίζω ότι η διαδικασία εκλογής της κυβέρνησης είναι δημοκρατική.
από τις συζητήσεις που έχω κάνει με τα παιδιά που υποστηρίζουν την κατάληψη, παραδέχονται ότι είναι βέβαιοι ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση θα το περάσει. απλά πρέπει να δείξουν την αντίδραση. οκ τότε. κάντην, δείξε ότι δεν σου αρέσει να παίρνονται αποφάσεις για τις οποίες η "πλειοψηφία" του κόσμου είναι κατά, αλλά όχι εις βάρος άλλων. εκεί διαφωνώ κάθετα εγώ. διότι αν το κάνει ο καθένας αυτό, στη χώρα μας, θα γίνει...αντε, ας μην την πω τη λέξη. υποτίθεται ότι ζούμε σε ένα πολιτισμένο σχετικά κράτος και όχι σε συγκεκριμένες χώρες της Ασίας. Αν μη τι άλλο, ας κρατήσουμε το σεβασμό προς το συνάνθρωπο.
σόρυ για το 2ο ενικό. δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα. ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • 7 se pairnei aristera, mhn to zorizeis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: 22/01/07, 16:00 »
Επειδή διάβασα παραπάνω ότι οι διαδηλώσεις είναι δικαίωμα κάθε πολίτη σε ένα κράτος με δημοκρατικό πολίτευμα, απλά να πω (αν και κολλάει σε άλλο θέμα κανονικά) ότι αυτό είναι και το πρόβλημα σήμερα...

Εκμεταλλευόμαστε τη "δημοκρατία" (επιτρέψτε μου να πω ότι έχουμε....συγΧέσει τον όρο σήμερα), κάνουμε ότι επιθυμούμε και ο καθένας αποποιείται τις ευθύνες του...με τη δικαιολογία βέβαια...έχουμε Δημοκρατία...είμαστε ελεύθεροι για διακίνηση ιδεών...

Είμαι υπέρ των διαδηλώσεων απλά κάπου έχουμε χάσει το τόπι...
Απ'τους τυφώνες κι αν γλυτώσεις, στην στενομυαλιά των στεριανών, θε να πελαγώσεις