@papous
Καταρχην δεν ειμαι εγω αυτος που κολαει ταμπελες σε αυτο το τοπικ (και δεν εννοω οτι το κανεις εσυ, οκ?) .....Δεν ασχολουμαι με κομματα και χρωματα πλεον και στις εκλογες (βουλευτικες) δηλωνω ευθαρσως (κι εγω) οτι ριχνω παντα ακυρο.....Δεν πιστευω οτι κανενα απο τα πολιτικα σημερινα σχηματα μπορει να μας βγαλει απο καποιο ουσιαστικο προβλημα.

...Πιστεψε με κανω απειρες συζητησεις σε οποιονδηποτε χωρο κι αν βρεθω (καλη ωρα κι εδω

)......αλλα το μονο που εχω αντιμετωπισει μεχρι τωρα (απο τους περισσοτερους βεβαια) ειναι μια σκληρη αδιαλαξια και τυφλη υποταγη στην γραμμη του κομματος τους......φυσικα υπαρχουν παντα και τα παιδια που ενω δεν εχουν δουλεψει ποτε τους και κρατανε πανω τους ενα κινητο που κοστιζει οσο κι ενας βασικος μισθος ενος εργαζομενου κι ερχονται να μου μιλησουν για το δικιο του εργατη......και τελος να αναφερθω και σε εκεινους που δεν ενδιαφερονται, απλα αφηνουν τα πραγματα να κυλησουν και ειναι απλοι παρατηρητες....."ο κοσμος δεν αλλαζει με κουβεντες, δεν αλλαξε ποτε με προσευχες" ειπαν καποτε οι Κατσιμιχαιοι κι ειχαν δικιο (κατ΄εμε).....κι εγω δεν βλεπω πλεον απο την σημερινη νεολαια.....τιποτα παραπανω απο λογια....και πιστευω ακραδαντα πλεον οτι οι καταληψεις δεν φερνουν κανενα αποτελεσμα, λογια του αερα ειναι κι εκτονωσεις......Αν στις καταληψεις οσοι ψηφιζαν υπερ ηταν οντως παροντες και ετρεχαν σε πορειες , και διοργανωναν συναυλιες, και τρεχαν στα καναλια με σοβαρα και δυνατα επιχειρηματα, και εκλειναν εστω και συμβολικα κανα υπουργειο ή την βουλη......αλλα προσεχε παντα μαζικα....τοτε ναι , συμφωνω μαζι σου, οι καταληψεις θα ειχαν καποιο νοημα...αλλα οχι οπως τις εχουν καταντησει πλεον.....και σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις....οπως ηταν και η μεγαλη καταληψη των σχολειων το 91-92 .....αλλα δυστυχως οι εξαιρεσεις (στην συγκεκριμενη περιπτωση) δεν επιβεβαιωνουν τον κανονα....
Το φοιτητικο κινημα ειναι διασπασμενο σε χιλιαδες κομματια και δεν υπαρχει "κοινη φωνη"...αλλα αιτηματα κατεβαζουν τα ΕΑΑΚ, αλλα η ΠΚΣ, αλλα η ΠΑΣΠ.....Αλλοι ειναι με το "συντονιστικο των καταληψεων" αλλοι με την "ανωτατη διοικηση των Γ.Σ.".....και τα 2 παραδειγματα που αναφεραμε πριν, τα αιτηματα ηταν κοινα κι ειχαν κοινους εκπροσωπους...δεν ηταν το σημερινο σκορποχωρι που βλεπουμε σημερα.
Οσον αφορα το εργατικο κινημα, νομιζω οτι υπερβαλεις λιγο....δεν ειναι ολοι οι φοιτητες παιδια εργατων...ειναι και παιδια δημοσιων υπαλληλων, ειναι και παιδιων μικρομεσαιων και μεγαλομεσαιων επιχειρηματιων, ειναι και παιδια αγροτων...κι οπως ειναι φυσικο δεν ειναι λιγες οι φορες που τα αιτηματα των εργατων ερχονται σε αντιθεση με αυτα των δημοσιων υπαλληλων ή με αυτα των Επιχειρηματιων....και στο φιναλε σκεψου λιγο πως αν υποθεσουμε οτι οι εργατες εκπροσωπουντε απο τα αριστερα σχηματα επι το πλειστον , εχουν ενα πολυ μικρο ποσοστο στις φοιτητικες εκλογες!
...Και δεν εχει σχεση η πολιτικη του "διαιρει και βασιλευε" (που συμφωνω οτι υπαρχει) με την λογικη της προσωπικης θεωρησης του καθενος σχετικα με το ποια οικονομικη θεωρια υποστηριζει.....δεν ειναι λογικο ενας σοσιαλιστης που θελει τα παντα κοινα να ερχεται σε αντιθεση με εναν καπιταλιστη που πιστευει στην προσωπικη εργασια και το κεφαλαιο......στα λιγα χρονια που ζω σε αυτον το πλανητη και συγκεκρινενα σε αυτη τη χωρα, εχω συμπερανει οτι :
...η αριστερα στηριζεται περισσοτερο απο τις εργατικες μαζες και μια μεριδα ιδωτικων υπαλληλων
...Το ΠΑΣΟΚ απο τους δημοσιους υπαλληλους,το κοντινο τους περιβαλλον και καποιους μικρομεσαιους επιχειρηματιες
...Και η ΝΔ απο τους περισσοτερους επιχειρηματιες, ελευθερους επαγγελματιες και μια μεριδα των αγροτων
...κι ετσι τελικα η κυβερνηση βγαινει καθε φορα απο την νεολαια (κατα που κλεινει καθε φορα η μεγαλυτερη μεριδα) και ενα ποσοστο αναποφασιστων που αναλογα με το αν κοντα στις εκλογες γινει κατι κακο ή καλο , θα ψηφισουν αναλογα
...Προσεξε, αυτα που γραφω σχετικα με το ποιος ψηφιζει τι, ειναι κατα προσεγγιση κι οχι απολυτοι αριθμοι ....και βεβαια δεν παυει να ειναι απλα η ταπεινη μου γνωμη...κι ετσι βασισμενος πανω σε αυτην τη λογικη, πιστευω οτι τα συμφεροντα της καθε καστας πολλες φορες ειναι διαφορετικα και καποιες φορες αντικρουομενα......Το φοιτητικο κινημα δεν απαρτιζεται μονο απο παιδια εργατων για αυτο κι οταν κατεβαινουν μαζι με τους εργατες, κλπ....καποιες μεριδες φοιτητων (αρκετα μεγαλες) θιγονται κι απεχουν....κι ετσι διασπαται και το φοιτητικο κινημα.