Αποστολέας Θέμα: Καταργηση της (λεμε τωρα) δημοσιας και δωρεαν παιδειας  (Αναγνώστηκε 107460 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
    • Τζελέπης Δημήτρης- Ελληνοφωνο Ροκ
Απ: τι θα γινει τελικα?
« Απάντηση #200 στις: 12/01/07, 17:45 »
Μαλιστα , οποτε δεν σε ενδιαφερει αν η παιδεια εχει το μαυρο της το χαλι, αρκει να ειναι ολοι το ιδιο χαλια!!!!

I rest my case!!
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κοχλιωτός κριθαρένιος λαμπτήρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: 12/01/07, 18:26 »
Παράθεση
Μαλιστα , οποτε δεν σε ενδιαφερει αν η παιδεια εχει το μαυρο της το χαλι, αρκει να ειναι ολοι το ιδιο χαλια!!!!

Ας αποκτήσουν πρώτα ΟΛΟΙ δικαίωμα σε εκπαίδευση ενός ικανοποιητικού επιπέδου, κ κατόπιν ας ανοίξουν οι πύλες της εκπαίδευσης σε ιδιώτες, σε αλλοδαπούς...
Με τη δεδομένη κατάσταση η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα διευρύνει το χάσμα μεταξύ τους, τη στιγμή που δεν ακούγεται πουθενά τίποτα περί αύξησης των κονδυλίων για την παιδεία.
Το πλαίσιο της κυβέρνησης περιέχει μέτρα που ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, αλλά υπάρχουν κ ζητήματα που είτε δεν θίγονται καθόλου είτε τροποποιούνται προς λάθος κατεύθυνση.
The world is full of kings and queens,
who will blind your eyes and steal your dreams,
IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: 12/01/07, 19:12 »
Ε δε νομίζω οτι ο σκοπός μου είναι να πάω κόντρα σε έσενα,αυτο προκύπτει στη συνέχεια,επειδή διαφωνουμε..
-------
οχι δεν είναι κακό να μην πατάνε..ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει,δεν θα του επιβάλλω εγώ την άποψή μου..δεν λεω να κλείσουμε τα πανεπιστήμια,γιατί όπως είπα και πριν το Πανεπιστήμιο είναι κάτι παραπάνω από αίθουσες διδασκαλίες και μαθήματα..
Και εγώ πιστεύω οτι στις παραδόσεις πρέπει να πηγαίνει ο κάθε φοιτητής,αλλά όχι να το βλέπει ότι πάω για να μην δηλώσω απών!!
-------
είσαι πολύ απόλυτος..Σε διαβεβαιώ ότι τα άτομα που υποστηρίζουν τις καταλήψεις δεν είναι αυτά που λες..Ουτε άντερα τους χρωστάνε,ούτε προωθούνται από κόμματα..Υπάρχουν τετοιοι,αλλά δεν είναι όλοι έτσι!!μην ξεχνάς οτι οι καταλήψεις στηρίζονται και απο διάφορα άλλα σχηματα(ανεξαρτήτως κομμάτων),αλλα και ανεξάρτητους..Πχ εγω δεν ανήκω πουθενά και μαζι με εμένα υπάρχουν και πολλοί άλλοι..και φυσικά,δεν είναι όλοι ανίδεοι!!μην παρουσιάζεις τα άτομα που αντιδρούν,ως άτομα ανώριμα,που φωνάζουν,χωρις να ξερουν το λόγο!!
-------

οι καταληψεις για τους φοιτητές,αλλα και οι απεργίες για τους εργαζόμενους,ειναι ο μονος τροπος να κερδίσεις αυτα που θες,χωρίς αυτό να σημαίνει οτι κάθε τρεις και λίγο κλείνουμε τη σχολή γιατί τότε η όλη διαδικάσια εκφυλίζεται..αν δεν ζοριστεί η κυβέρνηση δεν προκειται να σε ακούσει..
δηλαδη τι αλλους τροπους προτείνετε? προκηρύξεις?ιντερνετ?ομιλίες?καλά όλα αυτά ..αλλά από μόνα τους δεν αρκούν..
και αν καταστρατηγούμε το δικαίωμα κάποιων στη μάθηση κλείνοντας τις σχολές,ας έρθουν στις συνελεύσεις,να καταψηφίσουν την κατάληψη!
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: 12/01/07, 19:13 »
@zeppelin

Θα πρεπει επιτελους να παψουμε να κατηγορουμε την εκαστοτε κυβερνηση (οχι οτι δεν φταιει κι αυτη) μονο και να αρχισουμε να κοιταμε το προβλημα λιγο πιο ρεαλιστικα κι ωμα......και η πικρη αληθεια ειναι οτι η παιδεια καταντησε ετσι επειδη οι φοιτητες την καταντησαν ετσι. Οι φοιτητες που εχουν πλεον απαξιασωσει το πραγματικο νοημα ενος πανεπιστημιο και μεταφραζουν την φραση "φοιτητικη ζωη" = αραλικι, φραπεδια, ξενυχτι, ξυδια και πηξιμο στις εξεταστικες.......κι οχι οτι δεν ειναι κι αυτα στο προγραμμα ΑΛΛΑ δεν ειναι μονο αυτα αδερφε!

Οσο για αυτο που λες σχετικα με την διευρυνση του χασματος μεταξυ δημοσιου και ιδιωτικου πανεπιστημιο , δεν ειναι παρα μια εικασια που φτανει στα ορια της κινδυνολογιας...τουλαχιστον απο με τις μεχρι τωρα ιδιωτικοποιησεις ,εμεις σαν ελληνες πολιτες μονο κερδος ειχαμε!  Και στο φιναλε ας δουμε πως θα παει, κι αν δεν μας αρεσει ρε φιλε ή ειναι στραβο ...τοτε ναι, να κανουμε και καταληψεις, και πορειες, και φωτια στο υπουργειο να βαλουμε!!!

Τελος, σχετικα με το πλαισιο της κυβερνησης, το ειπα και πριν......Δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα τουλαχιστον ειναι μια αρχη!
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: 12/01/07, 19:24 »
@Σοφια

Εξακολουθεις εντεχνως να εχεις αποφυγει να απαντησεις σε ολα τα ερωτηματα που σου εχω θεσει......

Ακομα και για τις καταληψεις στην σχολη σου δεν μου απαντησες:
Ποσοι ειναι εγγεγραμενοι στους φοιτητικους καταλογους της σχολης?
Ποσοι απο αυτους ψηφισαν?
Ποσοι απο αυτους που ψηφισαν ηταν υπερ της καταληψης?
Και τελικα ποσοι απο αυτους ηταν οντως παρων στις καταληψεις?

Δεν παρουσιαζω εγω κανεναν ως ανωριμο, οι πραξεις μιλουν απο μονες τους.....Εγω τουλαχιστον πριν ψηφισω για κατι φροντιζω πρωτα να μαθω απο πρωτο χερι τι συμβαινει κι οχι απο συμφοιτητες μου και ραδια αρβυλα!

Σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να συγκρινεις τις απεργιες των εργαζομενων με τις καταληψεις των φοιτητων.
Οι εργαζομενοι εχουν κυρωσεις και παρολα αυτα αγωνιζονται....οι φοιτητες που κανουν καταληψη δεν εχουν κυρωσεις, τις συνεπειες τις πληρωνουν αυτοι που ενδιαφερονται πραγματικα να μαθουν.
.....Και στην τελικη , αμα θελεις να αγωνιστεις πανε και κανε καταληψη στο υπουργειο ή στη βουλη και μην εμποδιζεις αυτους που θελουν να παρακολουθουν τα μαθηματα!

Οσο για την καταστρατηγηση των δικαιωματων των περισσοτερων φοιτητων θα σε παραπεμψω σε αυτα που εχω γραψει ηδη.....

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κοχλιωτός κριθαρένιος λαμπτήρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: 12/01/07, 20:15 »
Παράθεση
Οσο για αυτο που λες σχετικα με την διευρυνση του χασματος μεταξυ δημοσιου και ιδιωτικου πανεπιστημιο , δεν ειναι παρα μια εικασια που φτανει στα ορια της κινδυνολογιας...τουλαχιστον απο με τις μεχρι τωρα ιδιωτικοποιησεις ,εμεις σαν ελληνες πολιτες μονο κερδος ειχαμε!  Και στο φιναλε ας δουμε πως θα παει, κι αν δεν μας αρεσει ρε φιλε ή ειναι στραβο ...τοτε ναι, να κανουμε και καταληψεις, και πορειες, και φωτια στο υπουργειο να βαλουμε!!!

Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά που λένε...
Επέτρεψε μου να κάνω το ίδιο...Γιατί μετά τί θα ζητάμε ξανά-ΑΝΑ-θεώρηση του άρθρου 16;
The world is full of kings and queens,
who will blind your eyes and steal your dreams,
IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: 12/01/07, 20:24 »
αφού αποφεύγω "εντέχνως"...πρέπει να έχω καλό γράφειν τελικά!! :P(δεν ειρωνευομαι..για πλακα το λεω!)

οι εγγεγραμμένοι δεν ξερω πόσοι είναι,είμαστε παντως μικρος συλλογος σε γενικες γραμμες..Ξέρω οτι στην τελευταία συνέλευση,ήμασταν μεχρι τελος γυρω στα 150 άτομα που ψηφίσαμε ,ενω κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρευρέθησαν σίγουρα 200..
Απο τα 150 που ψήφισαν γύρω στα 6 ηταν λευκά,ενώ όλα τα υπόλοιπα ψήφισαν πλαίσια,που περιελάμβαναν κατάληψη..κατα της καταληψης δεν υπήρχε άτομο ουτε για δειγμα
η δαπ βεβαια δεν εμανίστηκε καν..
δεν την εμπόδισε κανείς να έρθει..ενώ εκείνοι σήμερα στο ΠΑΠΕΙ(οπως με πληροφόρησαν) ειχαν μαζέψει κόσμο από τις 11 το πρωι,ωστε να γεμίσουν οι άιθουσες...Να σημειωθεί ότι το ΠΑΠΕΙ,σχολή που κυριαρχεί η δαπ, είχε καταληψη την εβδομάδα που μας πέρασε,ενώ σήμερα βέβαια η καταληψη,οπως και ήταν αναμενόμενο καταψηφίστηκε..

και εγω σε διαβεβαιώ οτι δεν ενημερώνομαι από τους φοιτητές που ειναι χωμένοι..φέτος πέρασα και το άρθρο συζητιέται απο περυσι που ήμουνα τριτη λυκείου,άρα και άλλοι φορείς με επηρέασαν..
θεωρείς την κατάληψη,ανώριμη σαν πράξη?!τι προτείνεις λοιπόν?

σιγουρα δεν συγκρινονται οι απεργιες με τις καταλήψεις,αλλά ειναι το μόνο μέσο για να ακουστείς..
« Τελευταία τροποποίηση: 12/01/07, 20:31 από Σοφία »
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: 12/01/07, 20:29 »
@ chorrer

Που τους εβαλα ολους σε ενα τσουβαλι?Τους χωριζουν ιδεολογικες διαφορες δεκαετιων,το γνωριζω πολυ καλα.Αλλες ειναι γελοιες διαφορες,αλλες ειναι πραγματικα ουσιαστικες που δικαιολογουν την "διασπαση".Ο ενας κατηγορει τον αλλον οντως οπως λες.Δεν καταλαβαινω ομως στον δρομο δεν κατεβαινουμε ολοι μαζι?Και παλι δεν βρισκω πουθενα το κακο στο να συζητας και να υποστηριζεις καποια αποψη και να διαφωνεις με εναν ομοιδεατη αριστερο.Μεχρι εκει ομως οπου δεν θα πληξεις το κινημα.Δεν λυθηκαν ξαφνικα λοιπον οι διαφορες των ΕΑΑΚ με την ΠΚΣ ετσι ξαφνικα επειδη κατεβηκαν μαζι στο δρομο....οι διαφορες υπαρχουν,περα απο τις ιδεολογικες και σε θεματα που αφορουν τον τροπο δρασης,οργανωσης και συνεχισης του κινηματος.Ο εχθρος ομως ειναι κοινος οποτε...

Ποσο τις % περνουν οι αριστερες παραταξεις?Τοσο λιγο, ωστε να δινουν ,στο 90 % των σχολων, αυτοδυναμια στην ΔΑΠ.Ε και?Τι θες να μου πεις,οτι πολεμαμε με τα ιδια οπλα?Τωρα ανοιγεις ενα μεγαλο θεμα και παρ'ολο που διαφωνουμε ,νομιζα οτι ησουν πιο "ψιλιασμενος".Εδω υπαρχει κοσμος που βγαζει νομαρχη τον ψωμιαδη ρε συ.Ο κοσμος που κοιμαται και ειναι ναρκωμενος ειναι πολυ περισσοτερος απο αυτον που προσπαθει να αλλαξει κατι δυστηχως.Οταν η πληροφορηση του πολιτη ειναι η γ**ω-τηλεοραση και κατι "εφημεριδες" free που παιρνει απο το μετρο, πως ειναι δυνατον να μου λες οτι πολεμαμε με τα ιδια οπλα?Οταν απο το ιδιο το σχολειο σου μαθαινουν την αξια του καπιταλισμου και οτι στον βωμο του ανταγωνισμου των επιχειρησεων επιτρεπονται ολα, με ποια λογικη μπορει να υποστηριξει  κανεις οτι η κοινη γνωμη εχει κριση και αποψη?Μια ναρκωμενη κοινωνια ειμαστε που σαν προβατα παμε και ψηφιζουμε.Η αγνοια του κοσμου μια χαρα συμφερει το συστημα.Μεσα απο αυτην την αγνοια βγαινουν κυβερνησεις...σε αυτην την αγνοια λοιπον βασιζεται και η ΔΑΠ.Ειναι αυτη που σου λεει "θα σου δωσω σημειωσεις","πες μας το προβλημα σου και θα στο λυσουμε","εσυ να ασχοληθεις παρα μονο με την σχολη σου" κτλ.Ασε που στις φοιτιτικες εκλογες αναστενουν νεκρους.Βασιζονται σε ατομα χωρις πολιτικη αποψη.Αυτη η αγνοια τους συμφερει.Τι συζηταμε τωρα?Το ποσο καλα ειναι εδραιωμενο το συστημα?Και για αυτο παλι τους αριστερους θα κατηγορησουμε?Οτι δηθεν δεν υπαρχουν ενναλακτικες λυσεις?
Απο την αλλη  σκεψου οτι οι αριστεροι εινια διασπασμενοι καλως ή κακως σε ενα εκατομμυριο παραταξεις και συλλογικοτητες.Εγω αυτο που ξερω πως οταν η αριστερα ειναι ενωμενη δεν τολμαει να κουνηθει η δαπ και οι ομοιοι της.Οπως και γινεται τωρα που οι αριστεροι κατεβαζουν κοινα πλαισια η δαπ βλεπει την αυτοδυναμια της να παει περιπατο.Και προσωπικα τετοιες αμεσοδημοκρατικες,αυτονομες  διαδικασιες τις εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο απο κατι χαζοεκλογες.

Τελος αληθεια γιατι πιστευεις οτι εμενα με ενδιαφερει λιγοτερο η σχολη μου απ'οτι εσενα?Ή μαλλον αφου λες πως εκφραζεις μια μειοψηφια γιατι νομιζεις οτι τα ατομα σαν και εμενα που ασχολουμαστε και με την πολιτικη δεν παταμε στην σχολη μας?Οχι πως εχει την παραμικρη σημασια αλλα να σε ενημερωσω πως εγω δεν εχω χασει ουτε ενα εργαστηριο παρ'ολο που η σχολη μου θεωρειτε απο τις πιο δυσκολες σχολες και απο αποψη δυσκολιας μαθηματων αλλα και αποψη προγραμματος.Εχουμε 4 εργαστηρια την βδομαδα που σημαινει πως 4 στις 5 μερες την βδομαδα πρεπει να ειμαι εκει.

Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: 12/01/07, 22:49 »
@Σοφια

Αν μαθεις ποσα ατομα ειστε εγγεγραμενοι στους φοιτητικους καταλογους, θα ανακαλυψεις οτι αυτοι που μετεχουν στις Γ.Σ. δεν ειναι παρα ενα 10% αντε το πολυ 20 % απο αυτους που ειναι ενεργοι φοιτητες. Κι αυτη ειναι η πικρη αληθεια , οτι τα παιδια πλεον απεχουν απο τις φοιτητικες εκλογες γιατι εχουν αηδιασει με την παρωδια που οι κομματικοποιημενοι προσπαθουν να βαφτισουν ως "Δημοκρατικη βουληση των φοιτητων"....ειναι ενα ειδος τραμπουκισμο που υφισταται μεσα στα πανεπιστημια απο ολες τις παραταξεις....Δοκιμασε αν θελεις να πας να ζητησεις το βημα και να μιλησεις σε μια Γ.Σ και θα δεις αντιμετωπιση (παντα με την προυποθεση οτι δεν ανηκεις σε καποια κομματικη παραταξη).....κι αν θελεις μπορω πολυ ευκολα να σου περιγραψω μια Γ.Σ της σχολης κι ας μην εχω ερθει ποτε εκει.....ειχα την τυχη/ατυχια καποτε να συνδικαλιζομαι και πιστεψε με τα ξερω κι απο την καλη κι απο την αναποδη αυτα που συμβαινουν μεσα στις παραταξεις....Τεσπα, το θεμα βγαινει εκτος τοπικ, ας το αφησουμε εδω.

Να μιλησουμε λιγο για το που ειναι κακο το νομοσχεδιο?
Το εχεις διαβασει? Μηπως μπορεις να μου τονισεις ποια ειναι τα ασχημα που εχει μεσα και ποιες οι παγιδες?
Περσι φωναζαν για το Ασυλο, φετος φωναζουν για τα ιδωτικα πανεπιστημια.....θα πληρωνουμε λενε διδακτρα και βιβλια.....εγω αυτα δεν τα ειδα πουθενα γραμμενα....κινδυνολογιες για να φερουν πολιτικο κοστος στο κυβερνων κομμα......Τωρα , κανει το δικηγορο του διαβολου η ΠΑΣΠ....οταν ηταν κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ, το δικηγορο τον εκανε η ΔΑΠ.....και παντα τελευταιοι και καταιδρωμενοι οι αριστεροι, να ψαχνουν να βρουν αφορμες για να κλεισουν σχολες και να τρεχουν σε πορειες......Αν θελεις μια συμβουλη απο εναν μεγαλυτερο και σε ηλικια αλλα και σε ετη σχολης (δεν παω να σε πατροναρω, οκ? Τελειως φιλικα το λεω) ....να μην πιστευεις κανενα απο αυτους που δηθεν ενδιαφερονται για το καλο της σχολης, αλλα δεν εχουν ιδεα τι θα πει μαθημα....Οσοι ειναι στις διοικησεις των κομματικων παραταξεων, δεν το κανουν για την ψυχη της μανας τους, ειχαν αλλους στοχους κι οταν τελειωσουν, το κομμα τους εχει ετοιμη θεσουλα....οι υπολοιποι που ακολουθανε, εινα απλα τα θυματα,που ειτε ψαχνουν παρεες γιατι οταν πρωτοπηγαν στην σχολη δεν ηξεραν κανενα, ειτε τους ειχε βοηθησει η Χ κομματικη παραταξη οταν πρωτοηρθαν στην σχολη και τωρα νοιωθουν υποχρεωση, ειτε πανε και ψηφιζουν γιατι καποιος γνωστος τους ειναι στη κομματικη παραταξη, ειτε......Τεσπα, οταν θα ερθει ο απριλης, κατσε και παρατηρησε τους υποψηφιους και ποσο ξαφνικα απο την μια θα σου φερονται φιλικα και ποσο απο την αλλη, θα εχουν χαρτακια με τα ονοματα που θα εχει φερει ο καθενας στην παραταξη.

....Για τις καταληψεις και τυχον διαφορετικους τροπους διαμαρτυριας σου απαντησα στο προηγουμενο posτ  ,αχ δεν με προσεχεις, δεν με προσεχεις  ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: 12/01/07, 23:01 »
@inthewoods

Αδερφε, ξερεις ποιο ειναι αυτο που μου κανει εντυπωση?
.....Οτι οταν ο λαος ψηφιζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογες ,ειναι προβατα κατα τα λεγομενα σου.
....Οταν ομως η "πλειοψηφια" μιας σχολης ψηφιζει υπερ της καταληψης , τοτε ειναι αγωνιστες!!
...Κι ολες τις υπολοιπες μερες/μηνες που παλι βγαζουν αυτοδυναμια την ΔΑΠ/ΠΑΣΠ τοτε τι ειναι προβατα ή αγωνιστες?

Επιπλεον δεν μιλουσα για σενα οταν αναφερθηκα σε αυτους που δεν τους ενδιαφερει η σχολη τους.....αναφερομουνα σε αυτους που ψηφιζουν υπερ της καταληψης και φευγουν διακοπες στη μυκονο....Ολα κι ολα , μπορει να μην τα παω πλεον καλα με τις αριστερες ιδεολογιες ....αλλα δεν μπορω να τους καταλογισω οτι δεν προσπαθουνε να αλλαξουνε τα πραγματα.......Βεβαια, το πακετο εδω  ειναι οτι για να αλλαξουνε τα πραγματα εχουν παρει λαθος δρομο και χρησιμοποιουν λαθος μεθοδους......και πλεον κοιτανε το δεντρο και χανουνε το δασος.....κι ισως να εισαι ο  πρωτος αριστερος που γνωρισω που πηγαινει ανελλειπως στα μαθηματα του......Ομως, απο την αλλη δεν ανεφερες τιποτα για τις θεωριες....μονο για τα εργαστηρια μου μιλησες που ουτως ή αλλως ειναι υποχρεωτικα ;)
...Αλλα αυτο το θεμα ας το αφησουμε για  το αλλο τοπικ, νομιζω οτι ανοιξε ενα σχετικο.

.....και τελος, ακομα δεν μου εχεις απαντησει κι εσυ σε ολα αυτα που εχω γραψει και για τα ιδωτικα πανεπιστημια, και για την ζημια που κανουν οι καταληψεις σε αυτους που θελουν να παρακολουθουν τα μαθηματα και για τα που ειναι τα υπολοιπα στραβα του νομοσχεδιου.....anyway, αν διαβασεις αυτα ποπυ εχω γραψει εδω και τρεις σελιδες θα καταλαβεις που ζηταω απαντησεις απο αυτους που ειναι εναντιον της μεταρυθμισης....

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #210 στις: 13/01/07, 04:03 »
@zeppelin

.......και η πικρη αληθεια ειναι οτι η παιδεια καταντησε ετσι επειδη οι φοιτητες την καταντησαν ετσι...........

Παρατηρώ ότι όσο ξεδιπλώνεται η συζήτηση οι απόψεις σου γίνονται ακραίες έως υπερβολικές. Πρόσεχε λίγο τι λες φίλε, όχι κόντρα μόνο και μόνο για την κόντρα. Αν είναι δυνατόν να κατηγορούμε τους φοιτητές για την κατάντια της παιδείας! Σίγουρα ευθυνόμαστε όλοι, διότι η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά οι φοιτητές λιγότερο απ' όλους. Σε λίγο όπως πάμε θα κατηγορήσουμε και τους μαθητές με το αιτιολογικό πως αυτοί φταίνε επειδή κάνουν ιδιαίτερα.
Είναι σαν να κατηγορείς τους ασθενείς για την κατάντια του συστήματος υγείας.

Πρέπει να κατανοήσεται πως οι φοιτητές έχουν δίκιο σε πολλά από τα αιτήματά τους. Μπορεί να μην τα έχουν επεξεργαστεί με τον σωστό τρόπο αλλά ποιός μπορεί να τους κατηγορήσει για αυτό? Όταν καμιά κοινωνική δομή δεν τους βοηθάει και δεν συνεργάζεται μαζί τους? Όταν τα μόνα που έχουν ενσκύψει στο πρόβλημα είναι τα πολιτικά κόμματα έστω και για να εκπληρώσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θα κατηγορήσουμε τους φοιτητές επειδή πιάνονται από αυτήν την σανίδα σωτηρίας?

Υπάρχουν μερικά σημεία του νομοσχεδίου που δεν τα έχουμε αναλύσει επαρκώς. Για παράδειγμα, σ' ένα σημείο αναφέρει ότι τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα ελέγχονται από το κράτος. Αυτό τι σημαίνει? Ότι θα έχουν και την ανάλογη χρηματοδότηση. Όταν λοιπόν οι δαπάνες για την παιδεία παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, το μέρισμα που θα αντιστοιχεί στα Δημόσια Πανεπιστήμια θα μειωθεί.
Από την άλλη υποψιάζομαι ότι οι πρώτες σχολές - ίσως και οι μόνες - που θα ιδρυθούν θα είναι αυτές που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση. Μέσα σ' αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Υγείας και οι Τεχνολογίας. Αυτές οι σχολές εκτός από το ότι έχουν τεράστια λειτουργικά έξοδα, παίρνουν και τεράστιες χρηματοδοτήσεις για έρευνα. Βλέπετε λοιπόν ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Θα ήταν ευκαιρία αυτή η κινητοποίηση των φοιτητών και μαθητών για να ενσκύψουμε όλοι στο πρόβλημα της Παιδείας συνολικά, και μέσα από ένα υγιή διάλογο και συνεργασία να προχωρήσουμε στην διατύπωση προτάσεων. Όλοι μαζί. Αλλά αυτό βέβαια έχει καταντήσει να θεωρείται φαντασίωση, όταν είμαστε όλοι χωμένοι μέσα στα μικρομαγαζάκια των διαπλεκόμενων συμφερόντων μας. Διότι μας βολεύει αυτή η κατάσταση, να είμαστε μέχρι την μύτη χωμένοι μέσα στα σκατά και να κατηγορούμε τον διπλανό μας ότι βρωμάει!

Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: 13/01/07, 04:17 »
  μα το ξέρω οτι το ποσοστό αυτών που συμμετέχουν είναι πολύ χαμηλο,αλλα το δικαιολογώ διότι σκέφτομαι ότι έχουμε φτάσε σε ένα σημείο που το μονο που μας νοιάζει είναι τι θα κάνουμε την επόμενη ώρα..Δε λέω οτι συμφωνώ που τα κόμματα έχουν εισβάλλει στις σχολές,υπάρχει μια βρωμιά,αλλά όπως εχω ξαναπεί υπάρχουν και ανεξάρτητα άτομα,που δραστηριοποιούνται πέρα από κομματικά συμφέροντα!!
όσο γι αυτό που είπες,επειδή τυχαίνει οι συνελεύσεις στη σχολή μου να είναι πολιτισμένες(μεχρι υπερβολής),φυσικά και μπορώ να εκφράσω την άποψη μου,και αυτό γίνεται,πίστεψε με από άτομα ανεξάρτητα..

και φέτος φωνάζουμε για το άσυλο..Δεν είναι τόσο απλό,προκειται για ενα θεσμό που προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στον χώρο του πανεπιστημίου,εξασφαλίζοντας ετσι και έναν από τους ρόλους του..Το άσυλο προστατεύεται μια χαρά από τους ίδιους τους φοιτητές,πράγμα που αποδείχτηκε και στην 17 νοεμβριου,στη θεσαλονική,που στον χώρο του πολυτεχνείου είχε διοργανωθεί ρεμπέτικο γλέντι και θεατρική παράσταση και έτσι δεν έγινε κανένα μα κανένα επεισόδιο!!
Γνωρίζω οτι η κυβέρνηση δεν εξαγγέλει την κατάργηση του ασύλου,αλλά στην ουσία αυτό θα γίνει..Αν δεν κάνω λάθος,ακόμα και οι καταλήψεις θα θεωρούνται αδικημα τέτοιου βαθμού,ώστε να επιτρέπεται η καταστολή τους από τα ΜΑΤ..
  οσον αφορά στην ίδρυση των ιδιωτικών ,θα παρει σελίδες να επιχειρηματολογήσω..Θα σταθώ σε ένα σημείο..Μεσα σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο,συζητήσεις που θα αμφισβητούν το υπάρχον σύστημα και θα θέτουν προβληματισμους, είναι αδύνατον να γίνονται,γιατί θα υπάρχει ο έλεγχος και θα πλήττονται συμφέροντα..Απλα θα πηγαίνουμε σαν καλοί φοιτητές να παρακολουθούμε και να φεύγουμε..

τέλος ξεκόλλησε από το να πιστεύεις ότι τις καταλήψεις τις στηριζουν οι παρατάξεις..υπάρχουν ακόμα μέσα στις σχολές σχήματα και άτομα ανεξάρτητα!!δεν ειναι μόνο οι πασπιτες οι δαπιτες και οι κνιτες!!α!ας μη βάζουμε ταμπελες του τυπου->εισαι ο μονος αριστερός που πατάει στη σχολή! :P

και κάτι που ξέχασα πιστεύεις οτι είναι ποτε δυνατόν να γίνει κατάληψη της βουλής και του υπουργείου από φοιτητές?
μια πόρτα ξεχαρβάλωσαν στο υπουργείο Μακεδονίας και τα δακρυγόνα έπεφταν με το τσουβάλι.. :P

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: 13/01/07, 10:43 »
@papous

Δεν νομιζω οτι οι αποψεις ειναι τοσο ακραιες, απλα καταγραφω τα οσα βλεπω να συμβαινουν γυρω μου......και δεν ειπα οτι φταινε μονο οι φοιτητες, αν διαβασεις πιο προσεκτικα αυτο που εγραψα θα το καταλαβεις.....
και να σε ρωτησω λοιπον?
....Στο οτι η αντγραφη ειναι πλεον ο πιο καθιερωμενος τροπος να περασεις ενα μαθημα δεν φταινε οι φοιτητες καθολου ετσι? ....Φταιει ο επιτηρητης που τους αφηνει να αντιγραφουν!
...Στο οτι στις αιθουσες και στα περισσοτερα μαθηματα (ιδως απο το 2ο ετος και μετα) το ποσοστο παρακουλουθησης ειναι λιαν επιεικως περιπου 20-30% επι του συνολου των εγγεγραμενων φοιτητων, δεν φταινει τα παιδια ετσι? ....Φταινε οι καθηγητες και το συστημα που δεν τους εμπνεουν με τον τροπο που κανουν το μαθημα!
...Στο οτι το φοιτητικο κινημα αντιπροσωπευεται πλεον απο μια πολυ μικρη μεριδα φοιτητων κομματικοποιημενων κι ολοι εμεις οι υπολοιποι απαξιουμε/βαριομαστε/δεν ασχολουμαστε/πιστευουμε οτι δεν θα αλλαξει τιποτα , δεν φταιμε εμεις οι ιδιοι αλλα φταιει το συστημα, η τηλεοραση και τα σκυλαδικα ετσι?
...Στο οτι οι σημειωσεις για τα θεωρητικα μαθηματα και οι εργασιες για τα εργαστηρια , γινονται πλεον μεσω copy-paste, δεν φταινε οι φοιτητες ετσι? .....φταιει ο δασκαλος, το πανεπιστημιο, γιατι οχι και η κοινωνια ολοκληρη!

Οταν και μονο οταν θα παψουμε να αποποιουμαστε τις ευθυνες που μας αναλογουν, τοτε και μονο τοτε ΙΣΩΣ καταφερουμε να αλλαξουμε και κατι ουσιαστικο!

Δεν ειμαι τοσο απολυτος οσο νομιζεις,  απλα δεν μου αρεσει να κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου....ουτε πισω απο θεωριες συνωμοσιας...ουτε πισω απο θεωρητικες προσεγγισεις του θεματος...μιλαω παντα με γεγονοτα κι οσο πιο ρεαλιστικα (τουλαχιστον οσο φτανει το φτωχο μυαλο μου να δει στα 32 του χρονια) μπορω!

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: 13/01/07, 11:01 »
@Σοφια

Αν στην σχολη σου ειναι τοσο πολιτισμενες οσο λες , συγχαρητηρια αλλα δεν ειναι μονο η σχολη σου...κι επιτελους καταλαβε οτι τα αριστερα σχηματα και οι ανεξαρτητοι αποτελουν ενα πολυ μικρο ποσοστο στο γενικο φοιτητικο κινημα....με λιγα λογια παψε να κρινεις "εξ ιδιων τα αλλοτροια"
Επιπλεον στην φραση που εγραψα, μου εφαγες ενα πολυ σημαντικο κομματι, την ξαναγραφω για να το τονισω:"κι ισως να εισαι ο  πρωτος αριστερος που γνωρισω που πηγαινει ανελλειπως στα μαθηματα του"....μπορεις να καταλαβεις την διαφορα απο την φραση που χρησιμοποιησες εσυ : "εισαι ο μονος αριστερός που πατάει στη σχολή" ? ??? ???

Οσο για τα ιδωτικα, αφου πιστευεις οτι θα ειναι τοσο φασιστικα φτιαγμενα, εσυ μην πας εκει (ουτε εγω θα παω, για λογους που εγραψα παραπανω και περασαν στο ντουκου) ....αλλα ασε αυτους που θελουν να πανε σε ενα ιδωτικο πανεπιστημιο, να εχουν την επιλογη να το κανουν.

Και μη μου λες για το ασυλο, οτι προστατευτε μια χαρα γιατι ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη....τοσα χρονια δηλαδη που γινονται επισοδεια και ζημιες, τα διαγραφουμε?
Αλλα και παλι, αν διαβασεις το νομοσχεδιο δεν γραφει πουθενα οτι καταργειται το ασυλο κι οποιος ξερει κατι διαφορετικο, ας μας δωσει ενα link στο οποιο η κυβερνηση να υποστηριζει κατι τετοιο και το συζηταμε μετα....για την ωρα παντως στο επισημο site, εγω τουλαχιστον αυτα που διαβασα και στο link που σας εδωσα, ΔΕΝ γραφει κατι τετοιο!

Οσο για την καταληψη της βουλης.......Τι να σου πω? Αν θελεις να αγωνιστεις να το κανεις στα αληθεια και να μην κρυβεσαι πισω απο την ανωνυμια του πληθους κι ασφαλης μεσα σε ενα πανεπιστημιακο ασυλο......Γιατι δηλαδη τι πιστευεις οτι θα καταφερουν οι καταληψεις, να τους κανετε να βαρεθουν μεχρι θανατου και να ικανοποιησουν τα αιτηματα σας?

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: 13/01/07, 11:53 »
και πάλι δεν είναι ορθοι τετοιοι συλλογισμοι..εισαι αριστερος,αρα δεν πατάς στη σχολή σου καθημερινά!δεν πατάς στη σχολή σου,άρα είσαι και αριστερός ..αμαν πια με αυτές τις ταμπέλες!!

έχω βαρεθεί να ακούω για επεισόδια που γίνονται συνεχώς και πληττεται η δημοκρατια..πχ,οι αλητες εκαψαν την ελληνική σημαία(ουου τα κοπροσκλυλα),ή βίασαν μία μαθήτρια,έσπασαν 5τζάμια,εβαλαν φωτια και πάει λέγοντας....επεισόδια γίνονται παντού,σε όλους τους δημόσιους χωρους.μήπως να εχουμε και απο εναν αστυνομικό σε κάθε γωνία να εξασφαλίζει την προστασία μας?
επιπλεον  εκτός από καποια επεισόδια που είναι σίγουρα στημένα (κουκουλοφόροι αστυνομικοί,γνωστοί-άγνωστοι) ,τα υπολοιπα γιατί να τα χρεωθεί η φοιτητική κοινότητα?

Τοτε στις 17 νοέμβρη,ειναι πολύ πιθανό ότι αν δεν διοργανώνονταν κάποιες εκδηλώσεις και δεν γέμιζε το κτιριο από φοιτητές θα δημιουργούνταν επεισόδια..επεισόδια όπως αυτά, που δημιουργήθηκαν λίγο πιο κάτω στο χημικό,απο χρυσαυγίτες με την ανοχή (για να μην πω παροτρυνση τους)απο  την αστυνομία,ενώ ο πρύτανης και οι φοιτητές προσπαθούσαν να τα αποτρέψουν..Εκεινη τη μέρα,που η πορεία είχε γινει χωρίες κανένα επεισόδιο,φάνηκε ξεκάθαρα ποιος δημιούργησε την αναστάτωση!! (θυμήσου τον φοιτητή που έπιασαν ασφαλίτες (κόντα στις σχολές,κοντά στο άσυλο δηλαδη!) και χτυπούσαν πριν ακόμα αντιληφθούν την ύπαρξη κάμερας

πάντως ακόμα ότι και τώρα που υπάρχει το άσυλο,οι ασφαλίτες μια χαρά κόβουν κίνηση,φαντάσου τι έχει να γίνει με την κατάργηση του!
δεν είναι τυχαίο πάντως ότι περσυ στς καταλήψεις δεν είχαν συμβεί, από όσο ξέρω ζημιές,ούτε το ότι η περιοχή των πανεπιστημίων (αναφέρομαι στη θεσσ)ήταν πιο ακίνδυνη από ποτέ!
  τελος σε περιπτωσεις θανάτου πχ,ο εισαγγελέας μπορεί να εισέλθει στον πανεπιστημιακό χώρο..Μπορούμε να αρκεστουμε σε αυτό!
το άσυλο αποτελεί κοινωνική κατάκτηση και οφείλουμε να το υπερασπιστούμε..Το θεμα δυστυχ'ως είναι ότι όλα τα αντιμετωπίζουμε με το να λεμε..,έλα μωρε δεν πειράζει,και τι θα γίνει? σιγα..

Οσον αφορα στην κατάληψη της βουλής,είναι κάτι αδύνατον να γίνει..Μακάρι ,αλλά θα θρηνήσουμε θύματα..Σου είπα μία πόρτα εσπασαν στο υπουργειο μακεδονίας και τα δακρυγόνα έπεφταν με το τσουβάλι!
Οσο για τις καταλήψεις είναι αποδεδειγμένα ο μόνος τρόπος που φέρει αποτελέσματα..Σίγουρα το κράτος που ενδιαφέρεται για την παιδεία των νέων του το απασχολεί όταν οι σχολές κλείνουν και  δεν παραδίδονται μαθήματα,τώρα θα προχωρήσουν και οι πανεπιστημιακοί σε απεργιες..Αυτο που φοβάται ίσως περισσότερο το κρατος,ειναι να ξεσηκωθούν και οι εργαζόμενοι..φοιτητες-εργαζόμενοι..Αν καταφέρουμε να γίνει αυτό ,ισως η κατάσταση δεν θα είναι και τόσο ελεγχόμενη ,όπως πιστεύουν ότι είναι τώρα

και κατι που ξέχασα κρίνω οπως ειναι λογικο με την κατάσταση που βιώνω στην δικιά μου σχολή,δεν μπορω να ξέρω τι γίνεται σε άλλες..προσπαθω όμως να μην ειμαι και απόλυτη!!
« Τελευταία τροποποίηση: 13/01/07, 11:56 από Σοφία »

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #215 στις: 13/01/07, 12:06 »
Οσο για τις καταλήψεις είναι αποδεδειγμένα ο μόνος τρόπος που φέρει αποτελέσματα..

Από πού είναι αποδεδειγμένο αυτό;;; Το μόνο που απέδειξε πέρσι είναι ότι έτσι χάνονται αποτελεσματικότατα οι εξεταστικές και κάποιοι καημένοι φοιτητές που ήταν στο πτυχίο απλά θα πρέπει να περιμένουν για να τελειώσουν...
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: 13/01/07, 12:22 »
δεν ειναι έτσι..Παγωσε για καποιους μήνες τη συζητηση στη βουλή του άρθρου .Άυτο δεν πρέπει να προσπερνάτε,οι κινητοποιησεις τότε είχαν αποτελεσμα,μπορεί να μην πετυχαν να αποτρεψουν την αναθεώρηση,αλλά έδειξαν οτι οι φοιτητες δεν κοιμούνται..οι κινητοποιησεις περυσι ήταν μαζικότατες! και έτος μέχουν αρχισει πολυ καλά,πραγμα που εμένα προσωπικά με γεμιζει ελπιδες!
 Οσο για το πτυχιο που πηγε ενα εξάμηνο μετά,έχω ακούσει ότι οι επί πτυχίω σε καποιες σχολές έδωσαν κανονικά ,αλλα επειδή δεν είμαι καθόλου σίγουρη γι'αυτό δεν θα επιμέίνω..καποπιος που να ξέρει ας πάρει θέση
Πάντως φέτος η διόρθωση των ερευνητικών πχ θα γινει κανονικά,για τον απλό λόγο ότι δεν συμφέρει τους φοιτητές να ανοίγουν μέτωπα ακόμα και μεταξ΄του;!

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #217 στις: 13/01/07, 12:36 »
Χωρίς να θέλω να επιμείνω και εγώ πολύ (γιατί πλέον μιλάω έξω από το χορό), νομίζω ότι το (γενικό και όχι λόγω μη παρακολούθησης) χάσιμο μαθημάτων γενικά καθυστερεί την αποφοίτησή σου, οπότε η κατάληψη δεν μου φαίνεται ο ενδεδειγμένος τρόπος διαμαρτυρίας. Για πες μου... γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ φοιτητής δεν κάνει πορείες και διαμαρτυρίες το καλοκαίρι που δεν υπάρχουν μαθήματα ή εξετάσεις αλλά πάει για μπάνια?
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: 13/01/07, 12:53 »
  σα να μου λες γιατί οι καθηγητές δεν κανουν απεργία το πασχα και τα χριστούγεννα..Οι καταληψεις γινονται κατα τη διαρκεια του ακαδημαικου έτους.το καλοκαιρι που ειναι ολοι διακοπες,ποιος θα ακουσει τους φοιτητες που διαμαρτυρονται?!
ασε που ο μαιος-ιουνιος, που γινονταν και οι καταληψεις ειναι περιοδος που ξεκινανε τα μπανια,ανοιγει ο καιρος και μπορεις να κανεις 1002 πραγματα απο  το να εισαι στη σχολη και να τρεχεις σε πορειες!και εκτος αυτου τελειωσαν και οι καλοκαιρινες διακοπες πιο νωρις για να την διπλη εξεταστικη.."κυρωσεις" για τους φοιτητες υπήρχαν..
  σιγουρα το χασιμο μαθημάτων εκτος του οτι παει πισω τις σπουδες,δημιουργει και κενα..πχ πιστευω οτι αυτο το εξαμηνο που τελειωνει τωρα ήταν εντελως χαμενο..καθε βδομαδα καταληψη απο μια μερα,συνελευσεις,καθηγητες που ασχολουνταν με πτυχιακες οι οποιες ειχαν μεινει πισω...Ομως ξέρω ότι απαιτούνται θυσιες..δεν γινεται να θελουμε και την πιτα ολόκληρη και το σκυλο χορτάτο!

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: 13/01/07, 12:54 »
@Σοφια

Ρε σοφακι που εγραψα οτι οποιος ειναι αριστερος δεν παταει στην σχολη του, μπορεις να μου το παραθεσεις?
Σταματα σε παρακαλω να χρησιμοποιεις την λεξη "ταμπελα" σαν καραμελα και εμβαθυνε λιγο παραπανω αυτα που λεω....
.....σκεψου λιγο οτι ειμαι 32 χρονων (δεν το λεω για να σε ψαρωσω με την ηλικια μου) κι ηρθα να σπουδασω τωρα γιατι δεν ειχα παλιοτερα την ευκαιρια...εδωσα δηλαδη πανελληνιες μαζι με τα 18χρονα, μενω με δυο 20χρονους, ολες οι παρεες μου απαρτιζονται απο ατομα τετοιων ηλικιων......υπηρξα σε μικροτερη ηλικια μελος της ΚΝΕ....Μαλιστα, ημουν αυτος που παρελαβε το Fax με την γραμμη του κομματος οταν στηριξαν την Δεξια για να ριξουν το ΠΑΣΟΚ απο την κυβερνηση.....Εχω υπαρξει ιδρυτικο μελος σε 3 συλλογους....εχω κανει απειρες συναυλιες για τα αριστερα σχηματα, κατα του ρατσισμου, σε μηχανοβιους, σε πανεπιστημια....συγκατοικω με φοιτητες τα τελευταια 10 χρονια.....εμενα 5 χρονια διπλα στην πανεπιστημιουπολη της Θεσ/νικης κι εχω ζησει τα γεγονοτα απο πολυ κοντα......
...μετα απο ολα αυτα, πες μου πως οποιοσδηποτε ανθρωπος θα μπορουσε απλα να βαζει ταμπελες?
...Σε ολα αυτα που λεω προσπαθω απλα να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος μπορω......και σιγουρα δεν ειμαι κι ο πιο συζητησιμος ανθρωπος στον κοσμο....και σιγουρα δεν παυω να εχω κι εγω τις προκαταληψεις μου....αλλα τουλαχιστον προσπαθω (οσο μπορω) να προσεγγιζω καποια θεματα που θεωρω σημαντικα, οσο πιο αντικειμενικα γινεται.....

....Δεν ειμαι κατα του ασυλου, ειμαι κατα της καταχρασης του και ξαναλεω ΔΕΝ διαβασα πουθενα (επισημα) να καταργειται το ασυλο.....οποιος εχει στοιχεια ας τα παραθεσει!!

....Οι καταληψεις των πανεπιστημιων δεν αλλαξαν τιποτα, τα τελευταια 20 χρονια , γιατι δεν συνοδευονται απο καμια αλλη κινηση....Το παραδειγμα που εφερες για τις καταληψεις Μαιου-Ιουνιου 2006 , ειναι ατυχες.....δεν καθηστερησαν τιποτα....απο τοτε ειχε ανακοινωθει οτι θα υπαρξουν αλλαγες στην παιδεια αλλα ποτε δεν ειπαν οτι θα το κανουν εκεινο το διαστημα.....μαλιστα αν δεν με απατα η μνημη μου, καποια στιγμη ανακοινωθηκε οτι το νομοσχεδιο θα κατεβει στην βουλη μετα τις διακοπες των χριστουγενων, οπως κι εγινε.

Τελος, πάψτε να συνδεεται το εργατικο κινημα με το φοιτητικο.....δεν εχει καμια μα καμια σχεση...περα απο αυτην που θελουν να δημιουργησουν τα αριστερα σχηματα!

ΥΓ: Καλημερα  :)

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: 13/01/07, 13:54 »
....Οι καταληψεις των πανεπιστημιων δεν αλλαξαν τιποτα, τα τελευταια 20 χρονια , γιατι δεν συνοδευονται απο καμια αλλη κινηση....

Τελος, πάψτε να συνδεεται το εργατικο κινημα με το φοιτητικο.....δεν εχει καμια μα καμια σχεση...περα απο αυτην που θελουν να δημιουργησουν τα αριστερα σχηματα!

Καλημέρα κι σ' εσένα, chorrer. Κάνεις όμως ένα πολύ μεγάλο λάθος. Τουλάχιστον μία κατάληψη τα τελευταία 20 χρόνια πέτυχε το σκοπό της και οι διοργανωτές της είναι υπερήφανοι διότι βοήθησαν στην διατήρηση του υψηλού επιπέδου των Ιατροβιολογικών Επιστημών στην Ελλάδα.

Σ' ενδιαφέρει βλέπω πάρα πολύ το θέμα και οι απόψεις σου είναι ενδιαφέρουσες, γιατί δεν βγαίνεις έξω στο δρόμο με τα παιδιά να το συζητήσεις?

Το εργατικό κίνημα συνδέεται βέβαια με το φοιτητικό εφόσον οι φοιτητές είναι παιδιά εργατών, και συνδέεται με όλον τον κοινωνικό ιστό εφόσον η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό. Ύποπτη είναι η προσπάθεια διαχωρισμού των προβληματισμών που γίνεται από ορισμένα ασαφή κέντρα. Εμείς όμως ως έξυπνοι άνθρωποι δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του "διαίρει και βασίλευε"
Και μην μου κολλήσεις σε παρακαλώ καμιά ταμπέλα αριστερού, ανήκω στον δεξιό χώρο και το δηλώνω ευθαρσώς.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: 13/01/07, 14:45 »
@papous

Καταρχην δεν ειμαι εγω αυτος που κολαει ταμπελες σε αυτο το τοπικ (και δεν εννοω οτι το κανεις εσυ, οκ?) .....Δεν ασχολουμαι με κομματα και χρωματα πλεον και στις εκλογες (βουλευτικες) δηλωνω ευθαρσως (κι εγω) οτι ριχνω παντα ακυρο.....Δεν πιστευω οτι κανενα απο τα πολιτικα σημερινα σχηματα μπορει να μας βγαλει απο καποιο ουσιαστικο προβλημα.  ;)

...Πιστεψε με κανω απειρες συζητησεις σε οποιονδηποτε χωρο κι αν βρεθω (καλη ωρα κι εδω  :)  )......αλλα το μονο που εχω αντιμετωπισει μεχρι τωρα (απο τους περισσοτερους βεβαια) ειναι μια σκληρη αδιαλαξια και τυφλη υποταγη στην γραμμη του κομματος τους......φυσικα υπαρχουν παντα και τα παιδια που ενω δεν εχουν δουλεψει ποτε τους και κρατανε πανω τους ενα κινητο που κοστιζει οσο κι ενας βασικος μισθος ενος εργαζομενου κι ερχονται να μου μιλησουν για το δικιο του εργατη......και τελος να αναφερθω και σε εκεινους που δεν ενδιαφερονται, απλα αφηνουν τα πραγματα να κυλησουν και ειναι απλοι παρατηρητες....."ο κοσμος δεν αλλαζει με κουβεντες, δεν αλλαξε ποτε με προσευχες" ειπαν καποτε οι Κατσιμιχαιοι κι ειχαν δικιο (κατ΄εμε).....κι εγω δεν βλεπω πλεον απο την σημερινη νεολαια.....τιποτα παραπανω απο λογια....και πιστευω ακραδαντα πλεον οτι οι καταληψεις δεν φερνουν κανενα αποτελεσμα, λογια του αερα ειναι κι εκτονωσεις......Αν στις καταληψεις οσοι ψηφιζαν υπερ ηταν οντως παροντες και ετρεχαν σε πορειες , και διοργανωναν συναυλιες, και τρεχαν στα καναλια με σοβαρα και δυνατα επιχειρηματα, και εκλειναν εστω και συμβολικα κανα υπουργειο ή την βουλη......αλλα προσεχε παντα μαζικα....τοτε ναι , συμφωνω μαζι σου, οι καταληψεις θα ειχαν καποιο νοημα...αλλα οχι οπως τις εχουν καταντησει πλεον.....και σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις....οπως ηταν και η μεγαλη καταληψη των σχολειων το 91-92 .....αλλα δυστυχως οι εξαιρεσεις (στην συγκεκριμενη περιπτωση) δεν επιβεβαιωνουν τον κανονα....

Το φοιτητικο κινημα ειναι διασπασμενο σε χιλιαδες κομματια και δεν υπαρχει "κοινη φωνη"...αλλα αιτηματα κατεβαζουν τα ΕΑΑΚ, αλλα η ΠΚΣ, αλλα η ΠΑΣΠ.....Αλλοι ειναι με το "συντονιστικο των καταληψεων" αλλοι με την "ανωτατη διοικηση των Γ.Σ.".....και τα 2 παραδειγματα που αναφεραμε πριν, τα αιτηματα ηταν κοινα κι ειχαν κοινους εκπροσωπους...δεν ηταν το σημερινο σκορποχωρι που βλεπουμε σημερα.

Οσον αφορα το εργατικο κινημα, νομιζω οτι υπερβαλεις λιγο....δεν ειναι ολοι οι φοιτητες παιδια εργατων...ειναι και παιδια δημοσιων υπαλληλων, ειναι και παιδιων μικρομεσαιων και μεγαλομεσαιων επιχειρηματιων, ειναι και παιδια αγροτων...κι οπως ειναι φυσικο δεν ειναι λιγες οι φορες που τα αιτηματα των εργατων ερχονται σε αντιθεση με αυτα των δημοσιων υπαλληλων ή με αυτα των Επιχειρηματιων....και στο φιναλε σκεψου λιγο πως αν υποθεσουμε οτι οι εργατες εκπροσωπουντε απο τα αριστερα σχηματα επι  το πλειστον , εχουν ενα πολυ μικρο ποσοστο στις φοιτητικες εκλογες!

...Και δεν εχει σχεση η πολιτικη του "διαιρει και βασιλευε" (που συμφωνω οτι υπαρχει) με την λογικη της προσωπικης θεωρησης του καθενος σχετικα με το ποια οικονομικη θεωρια υποστηριζει.....δεν ειναι λογικο ενας σοσιαλιστης που θελει τα παντα κοινα να ερχεται σε αντιθεση με εναν καπιταλιστη που πιστευει στην προσωπικη εργασια και το κεφαλαιο......στα λιγα χρονια που ζω σε αυτον το πλανητη και συγκεκρινενα σε αυτη τη χωρα, εχω συμπερανει οτι :
...η αριστερα στηριζεται περισσοτερο απο τις εργατικες μαζες και μια μεριδα ιδωτικων υπαλληλων
...Το ΠΑΣΟΚ απο τους δημοσιους υπαλληλους,το κοντινο τους περιβαλλον και καποιους μικρομεσαιους επιχειρηματιες
...Και η ΝΔ απο τους περισσοτερους επιχειρηματιες, ελευθερους επαγγελματιες και μια μεριδα των αγροτων
...κι ετσι τελικα η κυβερνηση βγαινει καθε φορα απο την νεολαια (κατα που κλεινει καθε φορα η μεγαλυτερη μεριδα) και ενα ποσοστο αναποφασιστων που αναλογα με το αν κοντα στις εκλογες γινει κατι κακο ή καλο , θα ψηφισουν αναλογα

...Προσεξε, αυτα που γραφω σχετικα με το ποιος ψηφιζει τι, ειναι κατα προσεγγιση κι οχι απολυτοι αριθμοι ....και βεβαια δεν παυει να ειναι απλα η ταπεινη μου γνωμη...κι ετσι βασισμενος πανω σε αυτην τη λογικη, πιστευω οτι τα συμφεροντα της καθε καστας πολλες φορες ειναι διαφορετικα και καποιες φορες αντικρουομενα......Το φοιτητικο κινημα δεν απαρτιζεται μονο απο παιδια εργατων για αυτο κι οταν κατεβαινουν μαζι με τους εργατες, κλπ....καποιες μεριδες φοιτητων (αρκετα μεγαλες) θιγονται κι απεχουν....κι ετσι διασπαται και το φοιτητικο κινημα.
« Τελευταία τροποποίηση: 13/01/07, 14:51 από chorrer »

Αποσυνδεδεμένος @Morpheus@

• Παλιός
  • real eyes realize real lies
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: 13/01/07, 16:18 »
....Στο οτι η αντγραφη ειναι πλεον ο πιο καθιερωμενος τροπος να περασεις ενα μαθημα δεν φταινε οι φοιτητες καθολου ετσι? ....Φταιει ο επιτηρητης που τους αφηνει να αντιγραφουν!
...Στο οτι στις αιθουσες και στα περισσοτερα μαθηματα (ιδως απο το 2ο ετος και μετα) το ποσοστο παρακουλουθησης ειναι λιαν επιεικως περιπου 20-30% επι του συνολου των εγγεγραμενων φοιτητων, δεν φταινει τα παιδια ετσι? ....Φταινε οι καθηγητες και το συστημα που δεν τους εμπνεουν με τον τροπο που κανουν το μαθημα!
...Στο οτι το φοιτητικο κινημα αντιπροσωπευεται πλεον απο μια πολυ μικρη μεριδα φοιτητων κομματικοποιημενων κι ολοι εμεις οι υπολοιποι απαξιουμε/βαριομαστε/δεν ασχολουμαστε/πιστευουμε οτι δεν θα αλλαξει τιποτα , δεν φταιμε εμεις οι ιδιοι αλλα φταιει το συστημα, η τηλεοραση και τα σκυλαδικα ετσι?
...Στο οτι οι σημειωσεις για τα θεωρητικα μαθηματα και οι εργασιες για τα εργαστηρια , γινονται πλεον μεσω copy-paste, δεν φταινε οι φοιτητες ετσι? .....φταιει ο δασκαλος, το πανεπιστημιο, γιατι οχι και η κοινωνια ολοκληρη!
Απο τις ερωτησεις που κανεις φαινεται ξεκαθαρα οτι με την εισαγωγη ιδωτικων πανεπιστημιων δεν προκειτε να λυθει τιποτα.
1)Αν ενας φοιτητης ξερει οτι στις εξετασεις θα μπορεσει να αντιγραψει, γιατι να διαβασει?αν ομως ξερει οτι σε περιπτωση αντιγραφης, μηδενιζεσε, εεε τοτε θα στρωσει και τον κωλο του...
2)Αν καποιος φοιτητης μπορει να περασει τα μαθηματα χωρις να παρακολουθει μαθηματα εγω δεν εχω προβλημα.Απο την αλλη εχω ακουσει πολλους γνωστους να λενε οτι αλλα λεει ο καθηγητης και αλλα βαζει στις εξετασεις.
3)Προτημω εναν φοιτητη που βρισκεται σε καποια παραταξη και ασχολειται με διαφορα θεματα της πανεπιστημιακης κοινωτητας παρα καποιον που απλα αδιαφορει...
4)Αν ο καθηγητης εκανε σωστα την δουλεια του ελεγχοντας τις εργασιες περισσοτερο, θα μπορουσε να καταλαβει αν ειναι copy-paste απο αλλη εργασια(παλαιοτερη) ή απο καποιο βιβλιο.Φυσικα αυτο προυποθετει οτι ο καθηγητης πρεπει συνεχως να μελεταει και ο ιδιος καινουργια και παλια βιβλια...

Αρα τροποι υπαρχουν για να αλλαξει η παιδεια, απλα αυτο που τους ενδιαφερει ειναι να την κανουν ιδωτικη και φυσικα οχι για ολους.

Ααα και κατι ακομα δεν ειμαι σιγουρος αν το ανεφερες εσυ σε προηγουμενο post.
Το οτι η ευρωπαικη ενωση εχει ηδη ψηφισει το νομοσχεδιο της Μπολονια (μαζι και η ελλαδα) δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να αντιδρουμε,και να το κανουμε να αλλαξει.Απλα ειναι δυσκολο και μονο αν γινει κατι και στις αλλες χωρες-μελη εχουμε ελπιδες, οι οποιες μπορουν να εμπνευστουν απο εναν νικηφορο αγωνα εδω στην ελλαδα.
θέμα Δίκης έγινε, το αν μου ανήκει η Ζωή μού,
...η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται...

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: 13/01/07, 17:35 »
Σοφία θα απευθυνθώ σε σένα γιατί εσύ το ανέφερες τώρα και επειδή το χω ακούσει ξανά το επιχείρημα της θυσίας.
Εγώ που συμφωνώ με τις αλλαγές μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο να θυσιαστώ μαζί σου?
Για ποιο λόγο να θυσιαστώ στο βωμό της μάζας που την καθοδηγούν και άκριτα ψηφίζει χωρίς να ξέρει το λόγο απλά επειδή έτσι χάνει μαθήματα και πάει για καφέ?
Εγώ δε θέλω λοιπόν να θυσιαστώ για κανένα λόγο και πάνω απ όλα γιατί συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό με τις αλλαγές.
Αυτό το "πατάμε επί πτωμάτων" για να περάσει το δικό μας ποτέ δεν το κατάλαβα....
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: 13/01/07, 18:34 »
φσλ

αρκετα αοριστα θα ελεγα τα οσα γραφεις..
μιλας για μαζες που ακριτα ακολουθουν,σαν τα προβατα ,που νοιάζονται μονο για να χασουν μαθημα και να πανε για καφε...Υπαρχουν κι τετοιοι,δεν το αρνούμαι,αλλα η πλειοψηφία δεν αντικατοπτρίζεται σε αυτό  που περιγράφεις..Αν ηταν τόσο ρηχο το κινημα θα είχε ξεουσκώσει και δεν θα ειχε την ισχυ που έχει..Νομιζεις οτι έχεις να κανεις με παιδάκια γυμνασιου που δεν βλπεουν την ωρα να πανε να παιξουν μπάλα?
απο τη στιγμη που συμωνεις με τις αλλαγες,μπορεις να προσπαθησεις να εμποδισεις τις καταληψεις..
Πχ η δαπ χθες στο παπει(πουθ σποθδαζει μια φιλη μου) ενημερωσε οσο κοσμο ηξερε και μαζευτηκαν πρωι πρωι να γεμισουν τις αιθουσες..και πραγματι η καταληψη καταψηφιστηκε
  Οπως ομως εσυ θεωρείς οτι πληττεσαι τωρα απο τις καταλήψεις ετσι και εγω θεωρώ οτι θα πλήττομαι στο μέλλον αν περασουν τα μετρα της κυβέρνησης..Ετσι λοιπον ο καθενας αγωνιζεται για αυτο που θεωρει συμφερον του ;)
μπορεις να ακολουθησεις το παραδειγμα μου :P(αυτο ηταν πλακα..)

αυτο παλι το "παταμε επι πτωματων" ..πολυ βαρια λεξη,που προσωπικα τη θεωρω άστοχη για να περιγραψει την παρουσα κατάσταση!