Αποστολέας Θέμα: Καταργηση της (λεμε τωρα) δημοσιας και δωρεαν παιδειας  (Αναγνώστηκε 107238 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Κοχλιωτός κριθαρένιος λαμπτήρας...
    • Προφίλ
Απ: τι θα γινει τελικα?
« Απάντηση #400 στις: 26/02/07, 16:42 »
Όταν σταματήσεις να βλέπεις τα πάντα ρομαντικά, θα αρχίσεις να διαπιστώνεις, ότι τα συμφέροντα πίσω από τέτοιου είδους καταστάσεις, πάντα είναι πολλά και διάφορα. Είτε σας αρέσει είτε όχι, ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και πάντα υπάρχει κάποιοι που υποκινούν και έχουν συμφέροντα. Και ειδικά σε τέτοια θέματα όπως τα επίκαιρα που συζητάμε. Και μην παραμυθιάζεστε ότι όλα είναι αγώνας και πάμε και δώστου κτλ κτλ
Τώρα αν δε θέλετε να το δείτε, δικαίωμά σας.
Ίσως το δείτε μετά,στον έξω κόσμο, και κοπεί απότομα ο ρομαντισμός.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι συμβαίνει έξω.
Όμως όταν συζητάμε για το συμφέρον των φοιτητών, κατ'εμέ, δεν υπεισέρχεται κομματική λογική.
Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνεται.
The world is full of kings and queens,
who will blind your eyes and steal your dreams,
IT'S HEAVEN AND HELL!

Costantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #401 στις: 26/02/07, 16:43 »
Ισως το ΠΑΣΟΚ βα εκμεταλευεται τις αναταραξεις, αυτο δεν σημαινει οτι τις υποκινει. Ειναι βαρυ να το συρεις αυτο σε καποιον. Ειναι σαν να του λες οτι δεν εχει βουληση, δεν ειναι ανθρωπος αλλα τον ελεγχουν. Αντιθετα εσυ ο οποιος δεχεσαι τα παντα και δεν αντιδρας (διοτι τοτε θα εισαι υποκινουμενος μια αντιπολιτευσης) και καθεσαι στον καναπε σου και κρινεις αυτους που βγαινουν στον δρομο εισαι ανθρωπος πνευματικα ανωτερος που κρινει και κατακρινει διοτι ειναι πιο δυσκολο να κατσεις να δεχτεις οτι σου πλασαρουν και να μην κανεις τιποτα για αυτο παρα να βγεις να αγωνιστεις για ενα δικαιωμα, οι αγωνες αλλωστε ειναι για τια αντιπολιτευσεις.

Καταρχάς, εγώ δεν αντιδρώ στο συγκεκριμένο θέμα, όχι γιατί δέχομαι τα πάντα και δεν αντιδρώ, αλλά γιατί συμφωνώ. ΟΚ? Έχει διαφορά.
« Τελευταία τροποποίηση: 26/02/07, 16:49 από Costantine »

Costantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #402 στις: 26/02/07, 16:44 »
Όταν σταματήσεις να βλέπεις τα πάντα ρομαντικά, θα αρχίσεις να διαπιστώνεις, ότι τα συμφέροντα πίσω από τέτοιου είδους καταστάσεις, πάντα είναι πολλά και διάφορα. Είτε σας αρέσει είτε όχι, ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και πάντα υπάρχει κάποιοι που υποκινούν και έχουν συμφέροντα. Και ειδικά σε τέτοια θέματα όπως τα επίκαιρα που συζητάμε. Και μην παραμυθιάζεστε ότι όλα είναι αγώνας και πάμε και δώστου κτλ κτλ
Τώρα αν δε θέλετε να το δείτε, δικαίωμά σας.
Ίσως το δείτε μετά,στον έξω κόσμο, και κοπεί απότομα ο ρομαντισμός.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι συμβαίνει έξω.
Όμως όταν συζητάμε για το συμφέρον των φοιτητών, κατ'εμέ, δεν υπεισέρχεται κομματική λογική.
Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνεται.
Συνφωνω απόλυτα!
Αλλά αυτή τη στιγμή, υπάρχει πολύ "κομματική λογική" στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, απο διάφορες πλευρές.
Αυτό ακριβώς λέω.

Όλοι αυτοί που συμμετέχουν, δεν ακολουθούν συνειδητά κάποιο κόμμα ή παράταξη, αλλά τα κόμματα και οι παρατάξεις φροντίζουν έντεχνα να δημιουργούν και να τροποποιούν το κλίμα έτσι ώστε να το κατευθύνουν όπως θέλουν και τους συμφέρει.
Αυτό σημαίνει "υποκινούνται". Όχι ότι είναι κομματόσκυλα όλοι οι φοιτητές που συμμετέχουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 26/02/07, 16:48 από Costantine »

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: 26/02/07, 22:58 »
Ρε παιδια ..για σταθειτε λιγο
δηλαδη οσοι υποστηριζουν τις καταληψεις και ειναι κατα του νομου ειναι και υποκινουμενοι? η ειναι επηρεασμενοι απο κομματοσκυλα με εμμεσο(οπως και αναφερθηκε) η αμεσο τροπο?
δηλαδη δεν εχει ο καθενας κριση να αποφασισει τι θεωρει σωστο και τι οχι?Δεν εχει παρεεες,οικογενεια και αλλες πηγες να ενημερωθει?ντε και καλα "παραπληροφορειται" απο τους φοιτητες?
εγω χαιρομαι πολυ επειδη βλεπω οτι εχουν κινητοποιηθει ατομα ανενταχτα εντελως

βεβαια δεν μπορω να αμφισβητησω οτι υπαρχουν και πολλα συμφεροντα μεταξυ των παραταξεων,αλλα αυτο δεν μπορει να μας κανει να λεμε οτι ολοι ειμαστε υποκινουμενοι κλπ κλπ

με την ιδια λογικη υποκινουμενοι απο την κυβερνηση εινα και οσοι ειναι υπερ των μετρων..χαζη λογικη,αλλα ετσι με κατευθυνετε με τα λεγομενα σας!

εγω παντως πιστευω οτι ενα νοημον ατομο μπορει  να καταλαβει κατα ποσο οι "μεταρρυθμισεις",εχουν σκοπο τη βελτιωση και την αναβαθμιση της παιδειας η αποσκοπουν σε κατι διαφορετικο..
επιπλεον μπορει να καταλαβει οτι το πνεπιστημιο δεν παει μπροστα διωχνοντας τους αιωνιους,οι οποιοι δεν επιβαρυνουν σε τιποτα μα τιποτα τις σχολες..τα δικαιωματα που εχουν ,οικονομικες ελαφρνσεις,πασο κλπ ,δεν ισχυουν υστερα απο 2 χρονια ..."ανενεργειας",ουτε χωρουυς σε εργαστηρια καταλαμβανουν,μιας και τα εχουν παρακολουθησει,απλα πανε να δωσουν εξετασεις..

δεν θα αναφερθω σε αλλα σημεια του νομου πλαισου,ουτε σε ιδιωτικα,μιας και εχει αρκετες φορες αποδειχθει οτι συζητηση σε αυτο το φορουμ δεν μπορει να γινει,ωστοσο θα με ενδιεφερε να διαβαζα αποψεις ουσιαστικες με ισχυρα επιχειρηματα ,χωρις να καταληξουν σε προσωπικη διαμαχη!
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: 26/02/07, 23:08 »
Ασε ποθ τ ονα πεις καποιον υποκινουμενο ειναι βαρια κουβεντα... Ειναι σαν να του λες οτι δεν ειναι ανθρωπος δεν εχει προσωπικοτητα, εχει μονο οτι του λενε οι αλλοι.... Συνεπως τον εκμηδενιζεις ως ανρθωπο. Αρα λοιπον οι νεοι της ελλαδας δεν εχουν προσωπικοτητα... Δεν ειναι τιποτα....
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #405 στις: 26/02/07, 23:24 »
Σε αυτο θα συμφωνησω Αρη :) ( αν και ξερω πως το λες ειρωνικα ), ομως ευτυχως ειναι μια μικρη μεριδα αυτη που δεν εχει προσωπικοτητα..Οι υπολοιποι, απλα κρατανε την καλυτερη σταση.."Σιωπη".
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #406 στις: 26/02/07, 23:27 »
Το οτι υποκινηση ειναι βαρια κουβεντα δεν το λεω ειρωνικα καθολου ισχυει

Το αρα λοιπον οι νεοι τις ελλαδας δεν εχουν προσωπικοτητα ναι το λεω ειρωνικα αν και καπως τραγελαφικα... Διοτι βγαινουν διαφοροι φανφαρωνει στις τηλεορασεις κραζοντας "οι μαθητες υποκινουνται" "το φοιτιτητικο κινημα ειναι υποκινουμενο" "εξυπηρετειται ολοι την κυβερνηση" και αλλα τετοια και καταδικαζουν μια νεολαια στο ερεβος της μαζας ετσι ακριτα, χωρις να ξερουν ουτε εναν νεο της εποχης τους...........
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #407 στις: 26/02/07, 23:35 »
Ισως γιατι ο νεος της εποχης προτιμα να ακολουθει τη μαζα Αρη...Και να υποκινειται απο αυτην..Δεν ειναι τοσο δυσκολο να το διαπιστωσει κανεις..Μεχρι και 11χρονα βρεθηκαν αναμεσα σε αναρχικες ομαδες που προκαλουσαν ζημιες. Απο εκει και περα, ακομα και απο ενα μεμονωμενο γεγονος, καταλαβαινεις τι συμβαινει σε μεγαλυτερες ηλικιες!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Costantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #408 στις: 26/02/07, 23:36 »
"Στη φοιτητριούλα που σ' εχει ερωτευτεί, θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή
 τζάμπα το χαραμίζει θα πάω να της πω, το νεανικό της και αγνό ενθουσιασμό"

Τι ωραία που το λέει ο Σαββόπουλος.  :)

ΥΓ: Roufus, η υποκίνηση είναι βαριά κουβέντα, αλλά δυστηχώς στην πλειοψηφία της σημερινής (φοιτητικής ειδικά) νεολαίας ισχύει. Και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα.
« Τελευταία τροποποίηση: 26/02/07, 23:40 από Costantine »

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #409 στις: 26/02/07, 23:42 »
Παράθεση
επιπλεον μπορει να καταλαβει οτι το πνεπιστημιο δεν παει μπροστα διωχνοντας τους αιωνιους,οι οποιοι δεν επιβαρυνουν σε τιποτα μα τιποτα τις σχολες..τα δικαιωματα που εχουν ,οικονομικες ελαφρνσεις,πασο κλπ ,δεν ισχυουν υστερα απο 2 χρονια ..."ανενεργειας",ουτε χωρουυς σε εργαστηρια καταλαμβανουν,μιας και τα εχουν παρακολουθησει,απλα πανε να δωσουν εξετασεις..

Συμφωνώ μαζί σου.
Πολιτικά παιχνίδια με "αγνές" προθέσεις.
Επιμένω, ο νόμος άφησε ανέγγιχτα τα προβλήματα ουσίας του δημοσίου πανεπιστημίου.
Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί, τα πτυχία θα υποβαθμιστούν κ θα εξισωθούν με αυτά του ανατολικού μπλοκ.
Ο πάτος δεν είναι μακριά. Ως γνωστόν, πρέπει να τον πιάσουμε για να ξανανεβούμε.
ΖΗΤΩ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ λοιπόν, στο πνεύμα των ημερών.
IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος Joef - Über Alles

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φυλακισμενος στην πραγματικοτητα των ξενων κοσμων
    • Προφίλ
« Απάντηση #410 στις: 27/02/07, 00:30 »

2) Ανάπτυξη ικανότητας συγκεντρωτικής-εκλεκτικής γνώσης από τους φοιτητές. Οι εξετάσεις δεν θα είναι τόσο απόλυτες, με την έννοια του ότι καθετί τεκμηριωμένο, ανεξαρτήτως βιβλίου που προέρχεται, θα θεωρείται σωστό.

4) ΣΤΟΠ στα μονοπωλιακού τύπου συμφέροντα μεταξύ εκδοτικών οίκων-καθηγητών. Γρήγορη, άμεση παράδοση των βιβλίων από τις αρχές ήδη του εξαμήνου.

αυτα πιστευω ειναι πολυ καλα και πρεπει να αρχισουν επειδη υπαρχει τεραστιο
χαος ειδικα στα βιβλια!!

και υποκεινουμενοι σιγουρα ειναι βαρια κουβεντα
αλλα ξερω πολλους που κανουν κατι επειδη ετσι τους λενε και ετσι πρεπει να γινει!
χωρις καμια δικια τους κρηση!!
και αν θελετε παραδειγμα
πηγενετε σε μια συναυλια της κνε(χωρις να εχω ΤΙΠΟΤΑ με το κομμα)
και θα δειτε υποκεινουμενους με το κιλο!!

και πολιτικα παιχνιδια υπαρχουν
αλιμονο αν δεν υπηρχαν θε ειχε ληξει το θεμα
Απο το καλοκαιρι!!
κανω εκπομπη στο activeradio.gr καθε τεταρτη 12-2"fragile dreams" θα την ακουσετε χοντρα :D
ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ...ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ!!!!
Life's a B!tch 'till You Die, So Fuck The World and Let's Get High!

Αποσυνδεδεμένος Υπνοβάτης...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I love it when it rains potatoes
    • Προφίλ
    • Ypnovatis
« Απάντηση #411 στις: 27/02/07, 00:31 »
Ο νόμος θα περάσει. Το άσυλο πρέπει να περιοριστει λογω τραγικης ασυδοσίας. Τα πανεπιστημια πρεπει να αναβαθμιστούν και οι "αιώνιοι" απλώς δεν εχουν σκοπό να βγουν από τη σχολή γιατί πολύ απλά δεν ειχαν κανένα σκοπό να μπουν.Επίσης δε βρίσκω λογο για τον οποιο πρεπει να καιμε αυτοκίνητα και περιουσιες. Και χρησιμοποιω πρωτο πληθυντιικο διοτι αν εγώ καθομαι στα αυγα μου και δεν πλακωσω στο ξύλο πεντε δεκα μπαχαλιτσιδες δε θα αλλάξει τπτ... Θα μου πειτε βια στη βια αλλά φαίνεται οτι μονο με τη βια δειχνουν να καταλαβαινουν αυτά τα άτομα.. Και αυτό δεν είναι και πολύ σιγουρο.

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #412 στις: 27/02/07, 13:36 »
Ρε σεις, να σας πω κάτι;
Εδώ που τα λέμε, 9 στις 10 πανεπιστημιακές σχολές παράγουν άνεργους πτυχιούχος.
Το δράμα είναι πως όποιος αποφοιτά από μερικές βοϊδοσχολές (που είναι και οι περισσότερες) έχει πολλά "προσόντα" για να προσληφθεί ως υπάλληλος σε μια επιχείρηση, αλλά πολύ λίγα για να προσληφθεί ως στέλεχος.
Για τα περισσότερα παιδιά που αποφοιτούν από τις εν λόγω βοϊδοσχολές αυτές (υπάρχουν και καλές σχολές με "βαριά χαρτιά", αλλά είναι πολύ λίγες) αρχίζει το δράμα της "αναζήτησης" διορισμού.
Όσοι τυχαίνει να έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη", μπορεί και να επιπλεύσουν.
Όσοι δεν έχουν...κλάφτα Χαράλαμπε!
Οπότε, αν θέλετε μια συμβουλή, όσοι προλαβαίνετε (από θέμα ηλικίας), δεν είστε πολύ του διαβάσματος (για να επιτύχετε σε μια από τις σχολές που εξασφαλίζουν εργασία) ή δεν έχετε καημό να σπουδάσετε κάτι συγκεκριμένο, δεν διαθέτετε οικογενειακή επιχείρηση για να απασχοληθείτε και να την κληρονομήσετε και δεν έχετε "μπάρμπα στην Κορώνη" (για να σας διορίσει στο Δημόσιο), μάθετε μια τέχνη, αλλά να την μάθετε καλά.
Και καλύτερα θα περάσετε και πιό γρήγορα θα ανεξαρτητοποιηθείτε και, μάλλον, απείρως πιο πολλά φραγκάκια θα βγάλετε και με λιγότερο άγχος θα ζήσετε και, στην τελική, θα γλυτώσετε από πολλά "σκυψίματα" και φιλήματα σε κατουρημένες ποδιές.
Άλλωστε, η καλλιέργεια κι η μόρφωση είναι προσωπική υπόθεση.
Θα χάσετε, βέβαια, την φοιτητική ζωή και τα καλά της και θα μπείτε γρήγορα στο μεροκάματο, αλλά δεν μπορεί να τα 'χουμε όλα σε τούτη τη ρημαδοζωή.
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος Blacksheepιος

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #413 στις: 27/02/07, 14:01 »
Παράθεση
ναι,η παιδεία έχει το μαύρο της το χάλι,συμφωνώ,αλλά εσείς πιστεύετε ότι με τα μέτρα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση,θα βελτιωθεί κάτι?
ειλικρινά δεν μπορώ να δώσω απάντηση..
Δηλαδή γιατί να ιδρύσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια και να μην ενισχύσουμε οικονομικά τα δημόσια?μάλλον θέλουμε να γεμίσουμε ιεκ! Tongue
άλλωστε λεφτά υπάρχουν,το θέμα είναι που και πως ξοδεύονται..(παρεπιπτόντως,η ελλαδα είναι αναλογικά η πρώτη χωρά μετά την αμερικη σε δαπάνες για στρατιωτικό εξοπλισμό..)

Ουλτιμεητ!Λες κ η ιδρυση των ιδιωτικων ειναι το μονο μετρο που μπορει να παρθει, η πενικιλινη για την βαριαρρωστη παιδεια!
Εχω μια απορια:τοσοι  λενε οτι πολλοι φοιτητες που βγαζουν χαμηλη βαθμολογια πανε στο εξωτερικο,κ ετσι φευγει κοσμος, ξενιτευεται κλπ.Κ ερωτω:αυτο δεν εγινε επειδη γιατι εφαρμοστηκε η βαση του 10;Ετσι ολο κ περισσοτεροι αποκλειονται απο την δημοσια παιδεια κ καταφευγουν σε ιεκ η πανε οξω.
Επιπλεον,ολες οι βαθμιδες,οχι μονο τα ΑΕΙ ειναι σε αθλια κατασταση,ενας μηχανισμος για να μπεις στο πανεπιστημιο.Ειδικα το λυκειο σε πρηζει μπας κ μπεις, κ με το που μπεις (μετα απο χρονια φροσντιστηριων φυσικα) αντιικριζεις την καταντια στην κορυφη.

Αυτο που με τρομαζει nutsless,ειναι οτι αν πηγαινε σε δημοψηφισμα /εκλογες το θεμα, θα περνουσε!
Επειδη ειμαι βεβαιος οτι πανω απο τον μισο πληθυσμο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ περι του θεματος.Βλεπει τους hoodies να τα σπανε,αστυνομικους να καιγονται στα καναλια...Η προπαγανδα παει συννεφο.Κ αυτο που με εξοργιζει ειναι οτι ο κοσμος δεν ασχολειται,βαριεται,απαξιει...
Εχει περασει το κονσεπτ καιρο τωρα του φοιτητη=αναρχικος τεμπελχανας αντιδραστικος ταραξιας κουκουλοφορος.Και μονο βλεποντας αυτες τις εικονες ο απλος ανθρωπος θα "παρει μετρα εναντιον του" με αρνητικη ψηφο στα θεματα που διεκδικει.
Συγνωμη για το παραληρρημα. :-X
Λεσπολιαρης αταλαντος κιθαροπαιχτικος αμνος.

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #414 στις: 27/02/07, 14:04 »
Κ ερωτω:αυτο δεν εγινε επειδη γιατι εφαρμοστηκε η βαση του 10;Ετσι ολο κ περισσοτεροι αποκλειονται απο την δημοσια παιδεια κ καταφευγουν σε ιεκ η πανε οξω.

Είσαι στα καλά σου? Η βάση του 10 εφαρμόστηκε φέτος ενώ ο κόσμος φεύγει στην Αγγλία και οπουδήποτε αλλού για σπουδές πάνω από 20 χρόνια. Που ζείτε ρε παιδιά μερικοί τέλος πάντων...
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #415 στις: 27/02/07, 14:13 »
Ιανός +1.

Η βάση του 10 ίσως είναι το μόνο ολόσωστο μέτρο που πάρθηκε. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αντιδράσεις σε αυτό.
Δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ να πάνε στο πανεπιστήμιο.

IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #416 στις: 27/02/07, 14:24 »
Ιανός +1.

Η βάση του 10 ίσως είναι το μόνο ολόσωστο μέτρο που πάρθηκε. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αντιδράσεις σε αυτό.
Δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ να πάνε στο πανεπιστήμιο.

+10830973958762359

Αυτό που μου την έσπασε σήμερα πάντως, είναι τα δημοσιεύματα για μειοψηφείες, όπως επίσης και το γεγονός οτι οι Πολιτικοί Μηχ. σπάσαν τη κατάληψη , και το κάναν τεράστιο θέμα...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #417 στις: 27/02/07, 14:47 »
το οτι δεν ειναι ολοι για το πανεπιστημιο και το οτι πρεπει να σταματησει ο ελληνας να δινει τοοοοση πια αξια σε αυτο,,ειναι γεγονος..
ωστοσο με το να βαλεις "φραγμο"δεν βελτωνεις την κατασταση..
πρεπει να αναβαθμισεις την παρεχομενη παιδεια και μετα να εχεις απαιτησεις..

μια αλλη αλλαγη χωρις ουσια ειναι αυτη με την ονομασια του λυκειου.

αλλαζουν την ονομασια και νομιζουν οτι αλλαζει και το επιπεδο του σχολειου..
τελειωσα περυσι ενιαιο λυκειο,και το λυκιεο ηταν ενα..το τεε δεν θεωρουνταν λυκειο,αν και τα παιδια που πηγαιναν εκει νομιζαν οτι τελειωναν το τεχνικο,παραπληροφορηση ,απλα και μονο για να υπαρχουν μαθητες..δεν θα αναφερθω στο επιπεδο μαθηματων που ειναι πολυ υποβαθμισμενο!
..η φετινη τριτη λυκειου τελειωνει γενικο λυκειο(οπως και πριν 6 χρονια δηλαδη)αντιστοιχα για τα τεε δεν εχω καταλαβει τι παιζει..αν καποιος ξερει να μου πει τι γινεται με το ¨"τεχνικο λυκειο" και τα επαλ ,ας μου πει..

θα προτιμουσα να ειναι το λυκειο ενα,να σου παρεχει τις βασικες γνωσεις,και οποιος δεν ειναι για γραμματα(οπως λενε πολλοι) να εχει τη δυνατοτητα να ακολουθησει μια αλλη βαθμιδα που να του μαθαινει "τεχνη" οπως ειπε πολυ σωστα ο Ιανος..

..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #418 στις: 27/02/07, 14:52 »
Ναι,μονο που οι "βασικές" γνώσεις:
Α) είναι τέρμα υποκειμενικό.
Β)Αν το επίπεδο κάποιου που θέλει να πάει Πολυτεχνείο, ή Ιατρική, διαφέρει απο το επίπεδο που χρειάζεται ο ρέμπελος που τον στέλνει η μα΄να του στο λύκειο με το ζόρι.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #419 στις: 27/02/07, 15:19 »
Όλοι οι γονείς θέλουν να γίνουν τα παιδιά τους γιατροί-δικηγόροι.
Συνεπώς, χρειάζεται να ενημερωθούν κ οι γονείς για τις διάφορες σχολές.
Το φαινόμενο του "κάνω μηχανογραφικό" τελευταία μέρα είναι το τραγικό της υπόθεσης.
Σε μία μέρα καλείται κάποιος να αποφασίσει, για κάτι που δεν έχει ιδέα.
Για μένα πρέπει να πάψει το λύκειο να συνδέεται με την εισαγωγή στα ΑΕΙ.
Οι προφορικοί βαθμοί μπαίνουν στο έτσι, γενική παιδεία δεν παρέχεται, κ από τα ΑΕΙ βγαίνουν αμόρφωτοι εξειδικευμένοι πτυχιούχοι, που απαιτούν θέση εργασίας ΤΩΡΑ.
Ε αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν γίνονται.
Κάθε σχολή ας έχει τις εξετάσεις της, ανάλογης δυσκολίας, για όποιον θέλει να προχωρήσει στην ανώτατη εκπαίδευση.

Πώς είπατε, γυρίσαμε 20 χρόνια πίσω; Εμ τί να κάνουμε, είπαμε πρώτα πάτος, μετά ανέβασμα.

IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #420 στις: 27/02/07, 15:31 »
Ειναι υποκειμενικο το να γνωριζουμε ιστορια,μαθηματικα ,φυσικη,φιλοσοφια,αρχαια?
πχ εγω νιωθω πολυ ασχημα που ιστορια δεν διαβαζα επειδη δεν την εδινα στις πανελληνιες(6 μαθηματα περυσι) και εχω απιστευτα κενα..
και τελικα πηρα τωρα το βιβλιο να το διαβασω απ την αρχη.. :P

ισως η λυση ειναι αυτη..το να διαβαζεις μονος σου,πραγμα που οσο εισαι στο σχολειο δεν μπορεις να το κανεις και το χειοτερο το σχολειο δεν σε εχει μαθει να το κανεις αυτο!

και εγω συμφωνω παντως με το να ανεξαρτητοποιηθει το λυκειο απο την εισαγωγη στα αει-τει

Αποσυνδεδεμένος jacksonas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: 27/02/07, 15:55 »
Εγώ θα ήθελα να μπορούσε να γίνεται έλεγχος στις σχολές δηλαδή:
έλεγχος ως προς το αν άξίζει να διδάσκει ένας καθηγητής.Αν όχι απολύσεις.
ως προς το αν το τμήμα έχει ότι χρειάζεται.Βιβλία,αιθουσες,εξοπλισμο΄κλπ.
και αν κάποιος φοιτητής έχει γραμμένη τη σχολή ας διώχνεται...
αλλά ας περνάνε εύκολα στη σχολή και μετά να πρέπει να το αποδείξουν μέσα.
ούτως ή άλλως η σχολή δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ!! σχέση με το σχολείο ή με το τι γνώσεις έχουμε από εκεί...
άρα ως προς τι  βάση 10?

Αποσυνδεδεμένος Blacksheepιος

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: 27/02/07, 20:22 »
King Lui το ξερω,το μετρο αυτο εκανε τα πραγματα χειροτερα-πολλα ΤΕΙ πηραν τον δρομο του αγυριστου--> λιγοτερες εναλλακτικες επιλογες "Δωρεαν" παιδειας.

Και σε τι βοηθαει η βαση του 10 που τοσο λατρευετε;
Λεσπολιαρης αταλαντος κιθαροπαιχτικος αμνος.

Αποσυνδεδεμένος ship_me_out!!!

• Παλιός
  • ayeah ;-)
    • Προφίλ
    • www.in.gr
« Απάντηση #423 στις: 27/02/07, 20:29 »
Ο νόμος θα περάσει. Το άσυλο πρέπει να περιοριστει λογω τραγικης ασυδοσίας. Τα πανεπιστημια πρεπει να αναβαθμιστούν και οι "αιώνιοι" απλώς δεν εχουν σκοπό να βγουν από τη σχολή γιατί πολύ απλά δεν ειχαν κανένα σκοπό να μπουν.Επίσης δε βρίσκω λογο για τον οποιο πρεπει να καιμε αυτοκίνητα και περιουσιες. Και χρησιμοποιω πρωτο πληθυντιικο διοτι αν εγώ καθομαι στα αυγα μου και δεν πλακωσω στο ξύλο πεντε δεκα μπαχαλιτσιδες δε θα αλλάξει τπτ... Θα μου πειτε βια στη βια αλλά φαίνεται οτι μονο με τη βια δειχνουν να καταλαβαινουν αυτά τα άτομα.. Και αυτό δεν είναι και πολύ σιγουρο.

Και εγω αυτο πιστευω :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Κριμα...
Μα εγω με εναν αγριο περηφανο χορό! σαν αετος πανω απ' τις λυπες θα πεταξω!
σιγα μην κλαψω! σιγα μην φοβηθω!
ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΑΝΝΗ!!!!!!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: 27/02/07, 20:50 »
Ειναι υποκειμενικο το να γνωριζουμε ιστορια,μαθηματικα ,φυσικη,φιλοσοφια,αρχαια?
πχ εγω νιωθω πολυ ασχημα που ιστορια δεν διαβαζα επειδη δεν την εδινα στις πανελληνιες(6 μαθηματα περυσι) και εχω απιστευτα κενα..
και τελικα πηρα τωρα το βιβλιο να το διαβασω απ την αρχη.. :P

ισως η λυση ειναι αυτη..το να διαβαζεις μονος σου,πραγμα που οσο εισαι στο σχολειο δεν μπορεις να το κανεις και το χειοτερο το σχολειο δεν σε εχει μαθει να το κανεις αυτο!

και εγω συμφωνω παντως με το να ανεξαρτητοποιηθει το λυκειο απο την εισαγωγη στα αει-τει

Όχι Σοφία, δεν είπα αυτό το πράγμα. Αυτό που είπα είναι οτι πχ, άλλο πράγμα ήταν οι "βασικές γνώσεις" για ένα συμμαθητή μου που ήξερε οτι θα δουλεύει στο προποτζίδικο του πατέρα του , άλλες οι "βασικές γνώσεις" για μένα που ήθελα να περάσω στο Πολυτεχνείο. Αυτός το μόνο που τον ένοιαζε να μάθει ήταν η πρόσθεση, εγώ όμως έπρεπε να μάθω ολοκληρώματα.

Θα ξαναπώ αυτό που είχα πεί παλιότερα ,και ας γίνω κακός: Το Λύκειο ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό! Υπάρχουν αρκετές άλλες επιλογές πέραν του Λυκείου. Μην κατηγορούμε το Λύκειο όμως, να κατηγορήσουμε τους γονείς που έχουν το κόμπλεξ, να "τελειώσει το καμάρι τους το Λύκειο"...