@page
(και θέλω απαντήσεις και όχι υπεκφυγές)
Ποιον ειδες να κανει υπεκφυγες?
(1) Με ποιον τρόπο ένας αιώνιος φοιτητής τρώει την θέση σε έναν που θέλει να εισαχθεί στο Παν/μιο - ΤΕΙ? :Huh
Αν και δεν ειδα να αναφερεται πουθενα εδω μεσα σαν επιχειρημα αυτο, Σου απαντησε ο king lui. Ποιος σου ειπε οτι μετα τα 5 χρονια δεν δικαιουσαι να κανεις εργαστηριο? Αν ηταν ετσι, θα εχανες το εργαστηριακο μαθημα, αρα δε θα μπορουσες να παρεις και πτυχιο. Η λυση βεβαια ειναι να σταματησει η υποχρηματοδοτηση των σχολων και των εργαστηριων ωστε να μπορουν να καλυπτουν τον αριθμο των φοιτητων που πρεπει, αλλα σκεψου οτι με την υπαρχουσα κατασταση οταν πχ ενα μαθημα εχει θεσεις για 150 φοιτητες στο εργαστηριο και υπαρχουν και αλλοι 150 μετα το 7ο ετος η κατασταση γινεται δυσκολη. Συνθηκες σαν και αυτες οδηγουν στο να μειςνονται η τουλαχιστον να μην αυξανονται οι θεσεις των εισακτεων.
(2) Αυτά περι "γαιδάρων" και "χαραμοφάιδων" αιωνίων φοιτητών θα πας σε παρακαλώ να τα πεις (α) στο μεγαλύτερο κομμάτι των αιωνίων φοιτητών που δουλεύει για να σπουδάσει ή (β) σε φοιτητές -όπως το κοντινό παράδειγμα ενός συμφοιτητη μου- που παρατάν τη σχολή για κάποια χρόνια λόγω ατυχίας? (ο φίλος μου έχασε μάνα, πατέρα και αδερφή σε τροχαίο). Για πες τα εκεί, όχι εδώ εκ του ασφαλούς. :Huh
Αν και δεν μπορω να διαφωνησω με το "μεγαλυτερο κομματι" καθως δεν εχω στοιχεια(φανταζομαι για να το αναφερεις σαν παραδειγμα, εσυ θα εχεις, οποτε μπορεις ανετα να με πεισεις ανα πασα στιγμη

), δε μου ειναι και τοασο ευκολο να το δεχτω.Αλλα και παλι, αν κοιταξεις στο πλαισιο λεει :
(Α) Στον Ν. 1268/1982 προστίθεται άρθρο 25α που έχει ως εξής:
«1. Ανώτατο χρονικό όριο φοίτησης στις προπτυχιακές σπουδές είναι ο ελάχιστος
αριθμός εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου προσαυξανόμενος
κατά 50% ή, προκειμένου για εργαζόμενους φοιτητές ή για γονείς ανήλικων
τέκνων, διπλασιαζόμενος.
2. Εργαζόμενος θεωρείται ο φοιτητής που κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε,
αθροιστικά επί τουλάχιστον ένα έτος, πλήρη απασχόληση με ασφαλιστική κάλυψη
ή εάν πιστοποιείται με άλλο τρόπο η πλήρης απασχόληση, σε συνδυασμό με
δυσχερή οικονομική κατάσταση του φοιτητή, όπως προκύπτει από την ατομική και
οικογενειακή φορολογική δήλωση.
3. Ο φοιτητής έχει το δικαίωμα να διακόπτει, με έγγραφη δήλωσή του προς τη
γραμματεία του Τμήματος, τις σπουδές του για ένα έως τέσσερα το πολύ εξάμηνα,
συνεχόμενα ή μη, που δεν θα προσμετρώνται στον παραπάνω ανώτατο χρόνο
σπουδών.
4. Μετά την πάροδο του ανώτατου χρόνου σπουδών, ο φοιτητής θεωρείται
αυτοδικαίως απολέσας τη φοιτητική ιδιότητα. Συμμετοχή του σε εξετάσεις δεν
είναι πλέον δυνατή. Εξαίρεση επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και
με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος λαμβανόμενη με
πλειοψηφία 3/4 του συνόλου των μελών του.
5. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού εφαρμόζονται για τους φοιτητές που θα
εγγράφονται σε Πανεπιστήμια από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 και εφεξής.»
Οι περιπτωσεις αυτες καλυπτουν και τα 2 σου παραδειγμαα αν δεν κανω λαθος

Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να καλυφθουν και αλλες περιπτωσεις στις εξαιρεσεις αλλα δεν απαξιωνω την προταση a priori.