Στο σχέδιο νόμου που μάλλον κάποιοι επιμένουν να μη διαβάζουν αναφέρει ότι όσοι φέρουν αποδεικτικά ότι έχουν εργαστεί ένα έτος ή συντηρούν οικογένεια παίρνουν παράταση σπουδών.
Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν διακοπή σπουδών που δεν προσμετράται στα χρόνια φοίτησης.
Το επιχείρημα δουλειά και υποχρεώσεις καταρίπτεται θαρρώ.
Βεβαιως....Οσοι εχουν
αποδεδειγμενα ασφαλισμενη εργασια . Ποσους φοιτητες ξερετε που να δουλευουν και να εχουν ασφαλισμενη εργασια; Οι περισσοτεροι δουλευουν γκαρσονια κτλ. Περιπου το 55-60% των φοιτητων δουλευουν κατα την διαρκεια των σπουδων τους, και οι περισσοτεροι αναγκαζονται να μεινουν πισω στην σχολη για να τα καταφερουν.
Τα χαμηλομισθα στρωματα (εργατες, κτηνοτροφοι, γεωργοι, ανειδικευτοι εργατες, χειριστες μηχανηματων κτλ) αποτελουν περιπου το 50% του πλυθυσμου της Ελλαδας. Τα παιδια τους αποτελουν μονο το 20% των φοιτητων. Σε αυτα τα στρωματα ουσιαστικα αποαγορευεται, λογω οικονομικων δυσκολιων να σπουδασουν. Και η κατασταση αυτη ολο και επεκτεινεται. Οι γονεις μου προσωπικα με δυσκολια τα βγαζουν περα. Αν χρειαστει να πληρωσουν και τα βιβλια τι θα γινει; Και οι γονεις τοσων και τοσων χιλιαδων παιδιων.
Η καταργηση του ασυλου δεν εχει τοσο σχεση με τις "καταστροφες" στα πανεπιστημια. Αν ενας καφρος θελει να καψει ενα αμαξι, το κανει και χωρις ασυλο, και μαλιστα πολυ ποιο συχνα γινονται βανδαλισμοι εκτος ασυλου παρα εντος. Ναρκωτικα, βιασμοι κτλ γινονται παντου. Θελει κανεις να μου πει οτι αν καταργηθει το ασυλο, θα σταματησουν; Οχι. Η καταργηση του ασυλου στοχο εχει τις κινητοποιησεις. Τερμα οι καταληψεις, τερμα οι αγωνες. Και γιατι να κανουμε ρε φιλε καταληψεις; θα ρωτησει καποιος. Αλλοι τροποι αγωνα δεν υπαρχουν; Υπαρχουν, αλλα δεν νικουν. Μπορεις να κανεις πορεια, αλλα κανεις δεν θα σε ακουσει. Για να νικησεις, πρεπει να αναγκασεις το εκαστοτε Υπουργειο, και αυτο μονο με τις καταληψεις γινεται. Παρτε παραδειγμα απο την Γαλλια. Και αν ενα παρομοιο με το CPE νομοσχεδιο κατεβει τι θα κανουμε; Καταληψη; σε 2 ωρες θα την εχουν ανοιξει τα ΜΑΤ.
Οσο για τα Ιδιωτικα, τους manager κτλ. Η ιδιωτικοποιηση της Παιδειας ειναι παγιος στοχος του υπουργειου και της πολιτικης της Ε.Ε. γιατι ετσι μπορουν να εχουν εργαζομενους με τις γνωσεις που χρειαζονται οι εργοδοτες την δεδομενη στιγμη και να τους εκμεταλλευονται και να τους εκβιαζουν ποιο ευκολα. Δεν θελουν επιστημονες, θελουν εξειδικευμενους-καταρτισμενους πτυχιουχους. Δεν θελουν Γεωλογους, θελουν Γεωτεχνικους, δεν θελουν Βιολογους, θελουν Τεχνικους Τροφιμων πχ. Μπορουν να ελεγχουν ποιο ευκολα την ερευνα. Χαρακτηριστικο ειναι το παραδειγμα της Αγγλιας, που καθηγητης αποπεμφθηκε απο Πανεπιστημιο επειδη ξεσκεπασε βρωμιες φαρμακευτικης εταιριας που καλυπτωνταν μεσω της Πανεπιστημιακης ερευνας. Αυτη ειναι η ουσια του νομου.
Οι φοιτητες δεν ειναι οι τεμπεληδες. Τα πραγματα εχουν αλλαξει και χρειαζεται πολυ διαβασμα, που πολλοι φοιτητες πλεον το κανουν. Και, περαν αυτου, δεν ειναι ζωη αυτη. Να σκιζεσαι στο διαβασμα στο σχολειο για να περασεις, στο Πανεπιστημιο για να παρεις πτυχιο-μεταπτυχιακο-σκ@τα μανα, στην δουλεια για να βγαλεις δυοφραγκα παραπανω να σε παταει κατω ο καθε βλακας.....
Ο πλουτος του ανθρωπου ειναι ο ελευθερος χρονος του
και αυτο προσπαθουν να μας το στερησουν.Και μην τσιμπατε. Δεν εγινε κανενας διαλογος. Ο μονος διαλογος εγινε μεσα στο Εθνικο Συμβουλιο Παιδειας μεταξυ της Ν.Δ., του Σ.Ε.Β. και της Εκκλησιας.
Τωρα ομως τα πραγματα με το κινημα που εχει βγει εχουν αλλαξει. Η σχολη μου κλεινει 1 μηνα καταληψης, οπως και οι περισσοτερες σχολες της Πατρας. Αν ολοι στηριξουμε αυτον τον αγωνα, θα νικησουμε. Αν οχι, τοτε θα ηττηθουμε και θα φταιμε εμεις για αυτο. Διαλεξτε.