Αποστολέας Θέμα: Καταργηση της (λεμε τωρα) δημοσιας και δωρεαν παιδειας  (Αναγνώστηκε 109071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Anemos

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • Κάποιο πλάσμα του Ανέμου μυθικό!
    • Προφίλ
Το όλο θέμα είναι ενα ανέκδοτο για εμένα. Το πρώτο μου πτυχίο το πήρα απο το πολυτεχνείο της Πάτρας
(πολ. μηχανικών) και σε κανα χρόνο τελειώνω νομική στο Παρίσι. Έζησα και τα μέσα και τα έξω!

Δε θα ταχθώ υπέρ των πανεπιστημίων του εξωτερικού καθότι χαρακτηρίζονται απο άκρατο "επαγγελματισμό" και έλλειψη ανθρωπιάς σε ορισμένα σημεία.
Ούτε θα ταχθώ υπέρ του νομοσχεδίου που οπωσδήποτε θα ευνοήσει τα λεγόμενα "κεφάλαια" και θα "υποβαθμίσει" την δημόσια "δωρεάν παιδεία" και ούτε καν θα τομλήσω να πω οτι το ποσοστό του προυπολογισμού καταφέρνει έστω να αγγίξει τις ανάγκες μας.
Θα δεχθώ επιπλέον πως η αξιολόγηση θα κοστίσει σε πολλα ιδρύματα, την ύπαρξη τους.

Θα μιλήσω όμως για το χάος των ελληνικών πανεπιστημίων που καταστρατηγεί τα δικαιώματα μας και επιτρέπει σε ανάξιους "καθηγητάκους" να καταχρώνται την "εξουσία" τους, ελλείψη ελέγχου και αξιολόγησης.
Θα μιλήσω για την ταλαιπωρία χιλιάδων φοιτητών εν αναμονή πτυχίου/διπλώματος υπο την σκέπη ενός υποτιθέμενου "δημοκρατικού" συστήματος μεταφοράς μαθημάτων και ασύδωτης συμπεριφοράς των καθηγητών ως προς τα κοψίματα.
Θα μιλήσω για το επιεικώς απαράδεκτο "σύγγραμμα" των καθηγητών, σε επίπεδο σημειώσεων ατελών και ατάκτων.
Θα αναφέρω επίσης για το "δημοκρατικό" σύστημα εξετάσεων εισαγωγής το οποίο εδώ και μια πενηντακονταετία έχει βυθίσει την Ελλάδα στο "Κόμπλεξ των πτυχίων", ήτοι αν δεν περάσει πανεπιστήμιο είσαι ένα μηδενικό.
Ίσως επίσης θα έπρεπε να μιλήσω και για το λεγόμενο ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) το οποίο επίσης "δημοκρατικά" απαγορεύει στα παιδιά, που δε τα κατάφεραν στο υπέροχο και τέλειο σύστημα εξετάσεων εισαγωγής (που όπως αναφέραμε είναι μηδενικά), να αναγνωρίστουν τα πτυχία τους που με κόπο απέκτησαν, διότι ως γνωστόν η Ελλάδα έχει τα "ανώτερα" πτυχία του κόσμου και δια τούτο όλος ο κόσμος οφείλει να αναγνωρίζονται τα ελληνικά πτυχία όπου δη αλλά τα πτυχία απο την αλλοδαπή να περνούν δια πυρός και σιδήρου.
Παραπλεύρως ίσως θα ήταν σκόπιμο να αναφέρω πως οι Ευρωπαική Κοινότητα (που είναι ανόητοι ως είθισται) αποφάσισε πως αν δε συμμορφωθούμε εντός ορισμένου χρόνου στην ντιρεκτίβα του 2005 περί της αναγνώρισης των πτυχίων, θα εισηγηθεί νόμο-Boycotage στα ελληνικά πτυχία.

Ακόμα ακόμα για το κόστος σπουδών σε μια διαφορετική πόλη όπου το αψογο σύστημα εισαγωγής επιλέγει και το αντίκτυπο στην ελληνική οικογένεια.
Παραπλεύρως ευρισκόμενο, αλλά ιδιαίτερης σημασίας, το γεγονός των εκατομμυρίων που ξοδεύονται, βορά στην παραπαιδεία η οποία υπάρχει και βασιλεύει λόγω των ανωτέρω.

Κρίνεται ίσως χρήσιμο να αναφερθεί η απουσία υποδομών ακόμα και στην λεγόμενες σχολές με κύρος το οποίο κάνει τους ανέυθυνους των σχολών να τρέμουν την αξιολόγηση κατά τον ίδιο τρόπο που τρέμουν και οι καθηγητές.
Για την ύπαρξη-υποκρισία των ΤΕΙ-μοναδικού στο κόσμο φαινομένου.
Για τους αιώνιους φοιτητές πιθανότατα (με ή χωρίς δική τους ευθύνη) - προιόν μιας χρόνιας αρρωστημένης καταστάσεως.

Καταδεικνύω όμως, του φοιτητές-καταληψίες της παραλίας και των παρατεταμένων διακοπών (δυστυχώς μεγάλο ποσοστό), τους καθηγητές και του κλαδικούς της χειραγώγησης, τους φοιτητές του τρόμου, του βολέματος και της τεμπελιάς.
Τη λογική του "μην ερθουν ξένα πανεπιστήμια γιατί τότε απο τη σύγκριση με τα ελληνικά πανεπιστήμια θα ζημιώσει τα δεύτερα και ίσως κλείσει κάποιες σχολές" με άλλα λόγια θα χάσουν οι καθηγητές το βέλεμα τους και οι παρεκπαιδευτικοί τα έσοδα τους.
Ναι κύριοι, οι σχολές του αίσχους, των 5 εισακτέων και της ημιμάθειας να κλέισουν και να έρθουν εκείνα που είναι αξιοπρεπή.

Θα αναρωτηθώ τέλος εάν είναι καλλίτερο να πληρώνεις 4-5 χρόνια σε κάποιο "καπιταλιστικό" πανεπιστήμιο ή να πληρώνεις 8 χρόνια (απο το Λύκειο) για κάποιο "δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο".
Θα ερωτηθώ ακόμα για τον λόγο που οι Έλληνες φοιτητές όταν καταφεύγουν στην αλλοδαπή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διαπρέπουν και για ποιό λόγο οι εντός θα πρέπει να τρομάζουν με τη σύγκριση.
Γιατί οι λεγόμενοι "αποτυχόντες" θα πρέπει να αναγκάζονται να ξενιτεύονται για να έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση?

Γιατί τέλος και επί γενικοτέρου θα πρέπει να παλεύουμε για τα ευνόητα που οι ξένοι απολαμβάνουν κρατώντας κολλημένες επάνω μας τις παρωπίδες?

Προφανώς και θα ήθελα να ξυπνήσω ένα πρωί και να είναι η παιδεία δωρεάν για όλους και τέλεια σε όλα τα επίπεδα. Αυτόνομη και Ελληνική χωρίς παρεισφρήσεις.
Γνωρίζω όμως καλά την πραγματικότητα και επιλέγω το μη χείρον βέλτιστο δεχόμενος το ένα βήμα εμπρός, έστω κι αν αυτό δεν είναι το μέγιστο δυνατό.
Εφόσον τα πράγματα απλά δε δύναται να γίνουν χειρότερα, ας δοκιμάσουμε κάτι που δεκάδες χώρες εφαρμόζουν εδω και έτη και κάθε άλλο απο χαμένες έχουν βγεί.

Ευχαριστώ
Θα με πάρω και θα με σηκώσω

Αποσυνδεδεμένος ZeeM (ex-user#123)

• Θαμώνας
    • Προφίλ
Φίλε Anemos, ωραιότατο το post σου ;)

Αποσυνδεδεμένος @Morpheus@

• Παλιός
  • real eyes realize real lies
    • Προφίλ
δηλαδη εννοεις οτι εισαι υπερ του συγκεκριμενου νομοσχεδιου?
θέμα Δίκης έγινε, το αν μου ανήκει η Ζωή μού,
...η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται...

Αποσυνδεδεμένος Transformer

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • just let her crash and burn, she'll learn.
    • Προφίλ
Φίλε Anemos, ωραιότατο το post σου ;)

Ναι, κι εγω αυτο ελεγα αλλα την τελευταια προταση δεν την καταλαβα...
there i go again pretending to be you
make-believing that i have a soul
beneath the surface, trying to convince you
it was accidentally on purpose

Αποσυνδεδεμένος sepsis

• Θαμώνας
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
    • Sepsis Forum
απ'ότι κατάλαβα λέει να εφαρμόσουμε αυτό που ισχύει και εξω...ιδιωτικοποίηση με άλλα λόγια....

και σε 5 χρόνια θα κάνουμε πάλι πορείες για να μην αυξηθούν τα δίδακτρα όπως γίνεται τώρα στις ξένες χώρες...καλή φάση, δε λέω  ;D

stavros75

• Επισκέπτης
Σίγουρα εφόσον διαφωνείτε με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων καλά κάνατε και διαδηλώσατε (τον Μαιο), και η κινητοποιήσεις αυτές είχαν αποτέλεσμα. Η υποχρηματοδότηση είναι ένα πρόβλημα, αλλά το χειρότερο είναι οτι γίνεται κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Δλδ χάνονται αρκετά χρήματα και το αποτέλεσμα είναι οτι το επίπεδο των ΑΕΙ και ΤΕΙ να παραμένει χαμηλό. Τα πάντα είναι σχετικά έλεγε ένας γνωστός επιστήμονας. Αν δεν γίνει τώρα, πολύ φοβάμαι οτι θα καταλήξεις να γίνεις το γκαρσόνι των Ευρωπαίων με το σκεπτικό οτι τα αντίστοιχα ξένα πανεπιστήμια  προσφέρουν ανώτερης ποιότητας εκπαίδευση σε σχέση με τα δικά μας. Και η μονη εναλλακτική που έχεις είναι να κάνεις ένα μάστερ στο εξωτερικό και να 'ρεφάρεις' το μέτριο επίπεδο των σπουδών σου. Πλεονέκτημα που όμως έχουν τα παιδιά ευπόρων οικογενειών.
Φωνάζετε για τα σημερινά προβλήματα, αλλά κακά τα ψέμματα, αν θέλατε ριζοσπαστικές αλλαγές στην παιδεία θα τα καταφέρνατε όπως τα καταφέρατε τον Μαιο. Γιατί όπως είπε ο Ρούφους (σε ένα άλλο θέμα) οι κινητοποιήσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Οπότε οι κινητοποιήσεις που κάνετε τώρα είναι εκ του μη όντος. Προφανώς αντιλαμβάνομαι οτι δεν είστε έτοιμοι για τέτοιου είδους αλλαγές, και βολέυεστε με την πραγματικότητα.
inthewoods, δε μπορείς να εντοπίσεις 10 βασικά προβλήματα να αναφέρεις με επικεφαλίδες στο θέμα μας? Οπως έκανε ο "Ανεμος". Δε νομίζω να είναι δύσκολο.  ;)
Οι Έλληνες φοιτητές είναι πολιτικοποιημένοι και όχι κομματοκοποιημένοι. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ? ;D Και μετά λέτε (ilektrojohn συγκεκριμένα) οτι εγώ ζω σε άλλη χώρα.. Μάλιστα οκ. I rest my case ;D
Λες επίσης οτι 3,2% είναι λιγα για τη παιδεία σε σχέση με άλλες χώρες. Ενδεικτικά, στη Μεγάλη Βρετανία, να σου θυμήσω οτι οι φοιτητές πληρώνουν με δάνεια για να πάρουν ένα πτυχίο, και τα ετήσια πανεπιστημιακά fees είναι ανάλογα του εισοδήματος των γονιών τους.
Τέλος στη Γαλλία, οι φοιτητές είχαν μια ανθρώπινη αντίδραση, όταν η Γαλλική Κυβέρνηση πήγε να περάσει ένα νομοσχέδιο πολύ σκληρό για τους νέους, και αυτοί αντέδρασαν, και πέτυχαν την απόσυρσή του.

Αποσυνδεδεμένος Anemos

• Παλιός
    • Προφίλ
Η απάντηση του αν είμαι υπέρ ή οχι του νομοσχεδίου δυστυχώς, όπως και η ζωή, δεν είναι μονοσήμαντη!

Μορφέα και λοιποί, απο ιδεολογικής σκοπιάς είμαι κατά του νομοσχεδίου διότι ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην κεφαλαιοποίηση της παιδείας κάτι το οποία με βρίσκει και με έβρισκε πάντοτε αντίθετο.

Το θέμα όμως δεν είναι η ιδεολογία αλλά η πρακτική η οποία λέει οτι ένας μέσος φοιτητής πληρώνει πολλαπλάσιο ποσό ανα έτος για τις σπουδές τους απο ότι θα πλήρωνε σε κάποιο πανεπιστήμιο της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας κ.λ.π ακόμα και της Αμερικής που θεωρείται και είναι η ακριβότερη σε δίδακτρα.
Εκ των ουκ άνευ δηλαδή.

Πιστεύω οτι το παρόν νομοσχέδιο είναι μια επιβολή Ευρωπαικών οδηγιών και ομοιογενοποίησης του εκπαιδευτικού σκηνικού καθώς επίσης και ένας τρόπος να απεκδυθεί το κράτος τις ευθύνες του εμμέσως αλλά αποτελεσματικώς.

Ειλικρινά όμως δε βλέπω καμία άλλη βιώσιμη λύση. Το εκπαιδευτικό είναι μια ανοιχτή πληγή εδώ και μισό αιώνα τουλάχιστον.

Sepsis, σε αυτό που είπες για του ξένους που διαμαρτύρονται για τα αυξανόμενα δίδακτρα σκέψου μονάχα πόσα πληρώνουν οι φοιτητές σε παράπλευρα έξοδα και για τα οποία ποτέ κανένας δε διαμαρτυρήθηκε
(έξοδα ακόμα και απο το Λύκειο μη πώ και το Γυμνάσιο).
Το επιχείρημα σου δυστυχώς δεν πείθει.

Να είστε όλοι καλά και καλά Χριστούγεννα!

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος sepsis

• Θαμώνας
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
    • Sepsis Forum
δηλαδή λες ότι οι Έλληνες φοιτητές πληρώνουν για την παραπαιδεία περισσότερα λεφτά απ'όσο πληρώνουν οι ξένοι φοιτητές σε δίδακτρα, οπότε να τα ιδιωτικοποιήσουμε και εμείς ώστε να δίνουμε τα λεφτά στα ιδιωτικά, όπως γίνεται στο εξωτερικό?

και τί σε κάνει να νομίζεις ότι θα εξαλειφθεί η παραπαιδεία με την εισαγωγή των ιδιωτικών? Νομίζεις ότι θα αναβαθμιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης?lol

Αποσυνδεδεμένος Anemos

• Παλιός
    • Προφίλ
Ακριβώς αυτό λέω φίλε μου και δε το λέω εγώ το λένε οι αριθμοί.
Η παραπαιδεία δε θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης όπως είναι λογικό.

Η εκπαίδευση θα βελτιωθεί μιας και ο ανταγωνισμός δε θα αφήνει άλλα περιθώρια.

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
Μου αρεσει πολυ που το θεμα ανοιγει συνεχως. Καλες διακοπες σε ολους γιατι οταν γυρισουμε στα αμφιθεατρα το ζητημα θα παρει τεραστιες διαστασεις.
Η αναθεωρηση του αρθρου 16 ανοιγει τεραστια ζητηματα. Δεν ειναι μονο οτι θα ιδρυθουν Ιδιωτικα Πανεπιστημια.
Κατ' αρχάς, το άρθρο 16 (διαβαστε το) αναφερει οτι ειναι υποχρεωση του κρατους να παρεχει παιδεια σε ολους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ! Με βαση αυτο (νομιζω ειναι η παραγραφος 4 του αθρου, αν κανω λαθος διορθωστε) μπορουμε να πουμε οτι η κυβερνηση (και αυτη αλλα και η προηγουμενες) ειναι αντισυνταγματικες με το να μειωνουν συνεχως την χρηματοδοτηση για τα πανεπιστημια!
Περαν αυτων, με την αλλαγη του αρθρου 16, ολα τα ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ και παρομοια σκατα γινονται αυτοματα Πανεπιστημια. Αυτοματα, αφου το μονο που τα εμποδιζει ειναι το αρθρο που λεει οτι δεν μπορει να υπαρχει ιδιωτικο πανεπιστημιο. Ηδη οι προεδροι τους δηλωνουν ετοιμοι για να κανουν τις σχολες τους Πανεπιστημια. Και μιλαμε φυσικα για σχολες ανωτατου επιπεδου ετσι; Υπαρχει σχολη ΙΕΚ Θαλασσοθεραπειας Spa!!!! Ξεχασα επεισης να πω, οτι αν αυτες οι σχολες γινουν Πανεπιστημια, μπορουν (αφου θα ειναι υπο την προστασια του κρατους!) για λογους ισοτητας να ζητησουν χρηματοδοτηση απο το κρατος!!! Και αυτο που λεω εχει γινει, νομιζω στην κυπρο.
Δευτερο εγω δεν εχω καταλαβει πως θα μπαινει καποιος στο ιδιωτικο:Θα μπαινει με εξετασεις; Μα τοτε καταρριπτεται το επειχηρημα που λεει οτι τα ιδιωτικα θα βοηθησουν αυτους που δεν περνουν πουθενα. Ασε που η βαση του 10 θα λειτουργησει (οπως εγω πιστευω οτι αυτος ειναι ο σκοπος της) καθαρα για κερδοσκοπικους λογους. Θα μπαινει καποιος χωρις εξετασεις; Να χεσω τοτε την ισοτητα, που οποιος θα εχει φραγκα θα μπαινει οπου θελει και οποιος δεν θα εχει θα τραβαει τον διαολο του!
Επισης, το επειχηρημα που λεει οτι τα Ιδιωτικα θα σπρωξουν τα Δημοσια, το ειδαμε με τα Ιδιωτικα Σχολεια και Νοσοκομεια. Οσο εγιναν καλυτερα τα δημοσια σχολεια και νοσοκομεια, τοσο θα γινουν και τα Πανεπιστημια. Απο την στιγμη που δεν πεφτουν λεφτα (ο προυπολογισμος απο 3.58% πηγε στο 3.07% φετος....) τα δημοσια θα μενουν ως εχουν.
Τελευταιο, για αυτους που πηγαινουν στο εξωτερικο. Εγω βλεπω 2 λογους για να παει καποιος να σπουδασει στο εξωτερικο: ειτε δεν περασε εδω (οποτε συνηθως παει καμια Ρουμανια κτλ) ειτε θελει καλυτερη παιδεια. Και τα δυο δυορθωνονται αν φτιαξεις σοβαρη παιδεια, τοσο Ββαθμια οσο και Γβαθμια. Οσο δεν την εχουμε, τοσο ο κοσμος θα φευγει.
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
τι θα γινει τελικα?
« Απάντηση #110 στις: 11/01/07, 01:56 »
η αλήθεια είναι με παραξένεψε που δεν υπάρχει κάποιο θέμα σχετικά με τη αναθεώρηση του άρθρο 16 και το νόμο πλαίσιο,εκτός και αν δεν το είδα!

Εσεις τι πιστεύετε?Θα περάσει?Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Πασοκ,θα συνεχίσουν να αδιαφορούν για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών?θα πάμε για εκλογές? ή η κυβέρνηση υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει?

Σκέφτομαι οτι από τη στιγμή που κυβέρνηση-αντιπολίτευση "έχουν συμφωνήσει",οσο και να φωνάζουμε εμείς,δεν θα κερδίσουμε κάτι..Βέβαια η μαζικότητα των σημερινών πορειών σε αθηνα και θεσσαλονικη,αλλα και το γενικότερο κλίμα καταλήψεων,που επικρατεί,δίνει ελπίδες..Εν όψει ομως εξεταστικής,δεν ξέρω πόσο θα αντέξει..θα δούμε! ;)
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος Baroness

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: τι θα γινει τελικα?
« Απάντηση #111 στις: 11/01/07, 11:20 »
Παντως στις ειδησεις ειχαν πει οτι αυτες οι κινητοποιησεις που εγιναν και οι καταληψεις δεν θα αλλαξουν τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #112 στις: 11/01/07, 11:39 »
Γιατί να μην περάσει ρε παιδιά? Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Εντάξει θα πέσουν όλοι τώρα να πουν "και όλοι θα πληρώνουν για να πάρουν τα πτυχία και και και..". Τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι? Και αυτοί που βγάζουν τα λεφτά δουλεύοντας πραγματικά και θα πάνε πληρώνοντας στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο αλλά ΟΝΤΩΣ θα διαβάσουν και θα πάρουν κανονικό πτυχίο να πρέπει να πηγαίνουν στο εξωτερικό? Και γιατί να μην έρχονται φοιτητές του εξωτερικού να σπουδάσουν στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας? Γιατί κάποιος που έχει τη δυνατότητα να πάει στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο αλλά τι να κάνουμε δεν τα βγάζει πέρα με το πανάθλιο σύστημα εισαγωγής στο δημόσιο, να μην μπορεί να το κάνει?

Btw καμαρώστε και το Βενιζέλο που λέει ότι θα το καταψηφίσει και έχει δύο παιδιά σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού ...

(Για την ιστορία, δεν έχω σπουδάσει στο εξωτερικό, ούτε σε καμιά ιδιωτική σχολή. Απόφοιτος του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ είμαι...)
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: 11/01/07, 12:01 »
γιατί? υπήρχε περίπτωση εξ αρχής να μην περάσει; έλεος! πόσο εθελοτυφλούμε πια?
η "μαγκιά" είναι να αποδεχθούμε τη νέα κατάσταση βρίσκοντας τρόπους να την εκμεταλλευτούμε προς το δικό μας συμφέρον πριν μας φάει αυτή. καλές οι αντιδράσεις, αλλά να είμαστε κ ρεαλιστές!
τα  φώναζα εγώ στους συμφοιτητές μου...
τώρα να δω ποιός θα με καλύψει εμένα που έχω χάσει 1 εξεταστική-διότι εμάς δεν αναπληρώθηκε- και ήδη έχασα άλλα 3 μαθήματα από αυτήν την εξεταστική και να δούμε τι άλλα μας περιμένουν. με πάει αμέσως 1 ολόκληρο έτος πίσω.
ποιός θα με καλύψει εμένα που θέλω να φύγω έξω;
και κατά τα άλλα οι καταλήψεις γίνονται για το καλό όλων @#$%^& >:( >:( >:( >:(
άντε, δώστε μου εμένα πτυχίο τώρα...
ηλήθια και βλακώδη ελληνική νοοτροπία...
σόρρυ...τα έχω πάρει πολύ άσχημα!
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος stratocasteros

• Θαμώνας
  • Ένα Βήμα Μπροστά
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: 11/01/07, 12:19 »
Εντάξει θα πέσουν όλοι τώρα να πουν "και όλοι θα πληρώνουν για να πάρουν τα πτυχία και και και..".

Ναι γιατί με τα δημόσια πανέπιστήμια παίρνουν όλοι ανεξαιρέτως πτυχία με την αξία τους!

Αποσυνδεδεμένος Μαργαρίτα Π.

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: 11/01/07, 13:25 »

Btw καμαρώστε και το Βενιζέλο που λέει ότι θα το καταψηφίσει και έχει δύο παιδιά σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού ...

Ξέρεις τι μου θύμισες; Κάποτε πήγα μια φίλη μου σ' ένα παθολόγο γιατί είχε φοβερό βήχα. Αφού την εξέτασε, τη ρώτησε αν καπνίζει. Εκείνη του είπε "λίγο, 4-5 τσιγάρα την ημέρα". Και τότε ο ντόκτορ της μίλησε για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Η ομιλία κράτησε περίπου ένα τέταρτο. Μόνο που μέσα σ' ένα τέταρτο ο ντόκτορ κάπνισε δυο τσιγάρα και το τασάκι του ήταν γεμάτο αποτσίγαρα!!!!!!!  :o
Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο
http://rapidshare.com/files/227510288/Ritsos.rar

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: 11/01/07, 14:10 »
Φοβόμαστε την υποβάθμιση των δημόσιων πτυχίων μας?
Την υποβάθμιση των παντελώς άχρηστων γνώσεων τις οποίες υποτίθεται ότι παίρνουμε αλλά παπαγαλίζοντας και εφευρίσκοντας τρόπους να κάνουμε σκονάκια?
Κυκλοφορεί μια αφίσα στη σχολή μου που λέει το κόστος ζωής ενός φοιτητή μετά την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και αναφέρει έξοδα σίτισης 800 ευρώ...
Μια τετραμελής οικογένεια θέλει γύρω στα 500-600 ευρώ το μήνα ο φοιτητής τι ακριβώς θα τρώει που θα κοστίζει 800 ευρώ?
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: 11/01/07, 14:20 »
Παιδιά θα περάσει γιατί πολύ απλά δεν είναι τόσο τρομερό η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων!Δεν βρίσκω κάποιο κακό στον να υπάρξουν ιδιώτικά πανεπιστήμια!
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος tzamrock

• Επισκέπτης
  • **
  • rock is a way of life
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: 11/01/07, 14:30 »
Παιδιά θα περάσει γιατί πολύ απλά δεν είναι τόσο τρομερό η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων!Δεν βρίσκω κάποιο κακό στον να υπάρξουν ιδιώτικά πανεπιστήμια!
μην τα σκοτωνουμε τωρα κ ολα...η δημοσια παιδεια ηταν αποκτημα κ κερδος πολλων αγωνων κ τωρα σιγα σιγα χανεται...εννοειται πως πρεπει να υπαρχει δημοσια παιδεια γιατι εαν περασει η αλλαγη του 16 τοτε μετα απο 10 χρονια το αργοτερα η παιδεια θαναι δικαιωμα των λιγων...
αμαν...ολες all star φορανε...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: 11/01/07, 14:41 »
Ποτε θα καταλαβετε οτι στο εξωτερικο τα ιδωτικα πανεπιστημια ειναι λιγα και σοα υπαρχουν ειναι τριτης η τεταρτης κατηγοριας. Τα μονα καλα ιδιωτικα πανεπιστημια στον κοσμο υπαρχουν στην ανατολικη ακτη της νεας υορκης. Μεχρι εκει. Εξω που πανε και πληρωνουν οι δικοι μας δεν πανε σε ιδιωτικα. Σε ιδιωτικα πανε οι μαθητες που ειναι 10- και δεν μπορσενα να μπουν κανονικα. Πληρωσε ο μπαμαπς και πανε. Αλλα τα πανεπιστημια αυτα ιεναι.... Μην πω

Η Οξφορδη δεν ειναι ιδιωτικο πανεπιστημιο, οι αγγλοι πανε τσαμπα. Απλα βλεπετε οτι εχει καποιες μοναδες απο τις οποιες βγαζει κερδος οπως π.χ. oxford university press.

Επισης αν ειναι στα ιδιωτικα η στα μη κρατικα γιατι περι αυτου προκειται να μπαινουν διχως εξετασεις παρα μονο με πληρωμη τοτε αμφιβαλω για την ποιοτητα.

Τριτον η εκπαιδευση δεν ειναι κουνουπιδι για να υπαρχει ανταγωνισμος ωστε να βελτιωνεται με αυτον. Δεν ειναι προιον. Αν κανουμε την εκπαιδευση προιον τοτε εχουμε χασει καθε νοημα

Τωρα οσο αναφροα τους μεταναστες που πανε να σπουδασουν εξω. Ο πολυ στοκος που παει στο ξενο ιδιωτικο γιατι πληρωνει ας παει . Καλυτερα να μην εχουμε τετοια πανεπιστημια εδω. Ο πολυ καλος που θα παει στο χαρβαρντ στην οξφορδη παλι θα παει. Οποτε η πλειονοτητα θα συνεχισει να φευγει στο εξωτερικο

Ειναι σαφες οτι η αναθεωρηση του αρθρου 16 δεν θα λυσει προβληματα. Οπως ειπε καποιος δεν προκεται να παιξει δραματικο ρολο. Ομως αν αφηνουμε ετσι σαν να ηταν σκουπιδι τετοια πραγματα τοτε χαθηκαμε. Η δηομισα παιδεια πρεπει να ειναι απο τα υψιστα αγαθα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: 11/01/07, 14:47 »
Εγώ πάλι αυτό που βλέπω΄είναι ότι φοιτητές και καθηγητές μάλλον δε θέλουν να χάσουν την βολή τους.Γιατί αν ξεκινήσουν τα ιδιωτικά και ανεβάσουν το επίπεδο στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να δείς πως θα σφίξουν τα λουριά και στα δημόσια και δε θα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε (όπως είναι ήδη πολλά πανεπιστήμια στην παρούσα φάση).Και εκτός αυτού γιατί να φεύγουν παιδιά και να σπουδάζουν στο εξωτερικό καινα μην μένουν στην χώρα τους σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο,εφόσον δεν περάσανε κάπου,και να πληρώνουν και τα μισά λεφτά απ' όσα αν έτρεχαν Αγγλίες,Γερμανίες κτλ..
Το να μείνουν τα δημόσια πανεπιστήμια μέσα στο παιχνίδι της παιδίας είναι καθαρά στο χέρι τους.Τα ιδιωτικά απλά σπάνε το μονοπώλιο και ανεβάζουν τον πύχη (καλώς ή κακώς,άλλη τεράστια κουβέντα αυτή) στην παιδία.Εμένα έτσι μου φαίνονται τα πράγματα.Τώρα αν αρχίζουμε όμως τις καταλήψεις για να καταργηθούν τα ιδιωτικά ενώ την ίδια περίοδο τα ιδιωτικά κάνουν κανονικά μαθήματα θα έχουμε βάλει τα χεράκια μας και θα έχουμε βγάλει τα ματάκια μας εμείς της δημόσιας παιδείας.
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: 11/01/07, 15:14 »
Δεν με πιστευεις οταν σου λεω οτι τα ιδιωτικα της ευρωπης ειναι τριτης και τεταρτης κατηγοριας? Και παλι ποιος σου πε εσενα οτι θα ανεβασουν τον πυχη στην εκπαιδευση? Τα ιδιωτικα σχολεια κανανε το δημοσιο σχολειο παραδεισο? Παλι τα ιδια σκατα δεν ειναι?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Kundera

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: 11/01/07, 15:30 »
Παράθεση από: Roufus
Εξω που πανε και πληρωνουν οι δικοι μας δεν πανε σε ιδιωτικα. Σε ιδιωτικα πανε οι μαθητες που ειναι 10- και δεν μπορσενα να μπουν κανονικα. Πληρωσε ο μπαμαπς και πανε.

Τα πανεπιστήμια της Αγγλίας είναι μια κοινοπραξία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το ποιος πληρώνει και πόσο (αν εννοείς τα δίδακτρα) εξαρτάται από το εισόδημα των γονέων, αφού έχεις προσκομίσει φορολογική δήλωση. Έτσι, αν ο μπαμπάς και η μαμά βγάζουν τα κέρατά τους, τότε ναι, πληρώνουν ένα μεγάλο μέρος ή και όλα τα δίδακτρα. Αν το εισόδημά τους είναι χαμηλό τότε πληρώνουν ένα μικρό μέρος ή και καθόλου και τα υπόλοιπα τα παρέχει η κυβέρνηση που με τη σειρά της ενισχύεται από την Ε.Ε.

Ποτε θα καταλαβετε οτι στο εξωτερικο τα ιδωτικα πανεπιστημια ειναι λιγα και σοα υπαρχουν ειναι τριτης η τεταρτης κατηγοριας

Φαντάζομαι σύμφωνα με μια λίστα αξιολόγησης που έχεις εκδόσει ο ίδιος...

Επισης αν ειναι στα ιδιωτικα η στα μη κρατικα γιατι περι αυτου προκειται να μπαινουν διχως εξετασεις παρα μονο με πληρωμη τοτε αμφιβαλω για την ποιοτητα.

Αμφίβαλλε όσο θες, αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα...

Ο πολυ στοκος που παει στο ξενο ιδιωτικο γιατι πληρωνει ας παει

Ξέρω έναν τέτοιο "πολύ στόκο" που πήγε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, τώρα τελειώνει το διδακτορικό του στην αστροφυσική και τον καλούν σε όλα τα συνέδρια αστροφυσικής που γίνονται συχνά-πυκνά ανά τον κόσμο...

Κλείνοντας να πω οτι δε διαφωνώ με όλα αυτά που λες, συμφωνώ ειδικά στο οτι η παιδεία δεν είναι προϊόν όπως πάνε να την κάνουν, αλλά μια στοιχειώδης τεκμηρίωση αυτώ που λέμε δε βλάπτει. Μην είσαι τόσο απόλυτος...

Αποσυνδεδεμένος PAN.84

• Θαμώνας
  • Έχω ένα παπάκι που μου κάνει πά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: 11/01/07, 15:37 »
Το πρόβλημα στην Ελλάδα με τα ιδιωτικά,ή όπως αναφέρουν οι της κυβέρνησης με τα μη κρατικά,πανεπιστήμια είναι το γεγονός ότι τα ελληνικά παν. ενώ υπάρχει η υποδομή με πολύ καλούς καθηγητές,δεν υπάρχουν πόροι και τα περισσότερα είναι σε άθλια κατάσταση(της Αθήνας κυρίως :().

Η δημιουργία μη κρατικών παν. βρίσκει αντίθετους τόσους πολλόυς γιατί τα κρατικά δημόσια πανεπ. δεν είναι σε θέση να δεχθούν ανταγωνισμό.Μήπως θα δώσει το ελλ. κράτος περισσότερα κονδύλια στην παιδεία μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16 ??? ::)... Και ποιός μου εγγυάται εμένα πως 1,2,5 ή 100 κορυφαίοι καθηγητές δεν θα προτιμήσουν τα ιδιωτικά που θα έχουν και πολύ υψηλότερες αποδοχές...χρηματικές εννοώ :).

Κάπου το όλο θέμα βρωμάει πολύ νομίζω... :(

Αποσυνδεδεμένος @Morpheus@

• Παλιός
  • real eyes realize real lies
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: 11/01/07, 15:47 »
Για αλλη μια φορα την δουλεια του κρατους την αναθετουμε στον ιδιωτικο τομεα!Για να γινει πιο "καλη" η παιδεια μας φτιαχνουμε ιδιωτικα πανεπιστημια,διαφοροι δημοι στην αθηνα αποφασιζουν να πληρωσουν ιδιωτικες "security" για την προστασια των δημων τους(μιας και η αστυνομια δεν αρκει),οτιδηποτε δημοσιο "αποκρατικοποιηται" σιγα σιγα(ΟΤΕ,ΔΕΗ,Ολυμπιακη) με το προσχημα της μη σωστης και ανταγωνιστικης λειτουργιας!Ελπιζω οταν φανουν τα αποτελεσματα αυτων των ενεργειων, να καταλαβουν καποιοι για πιο λογο αντιδρουμε τωρα.Ισως θα ειναι αργα αλλα οχι πολυ αργα!

Ααα και μην ξεχναμαι, ενω η υγεια και η παιδεια παιρνουν ενα 3% του ΑΕΠ η καθεμια, τα κονδυλια του στρατου φτανουν καπου το 20++% και 2+% παει στο ΝΑΤΟ ??? ???
Οντως η ελληνικη κοινωνια δεν εχει λεφτα για ασημαντα πραγματα οπως παιδεια και υγεια, ας τα κανουμε ολα ιδιωτικα ετσι θα μπορεσουμε να δωσουμε περισσοτερα για το στρατο και τους φιλους μας Αμερικανους
θέμα Δίκης έγινε, το αν μου ανήκει η Ζωή μού,
...η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται...