Καλησπέρα παιδιά.
Χθές ανακάλυψα τον Dan Erlewine, ο οποίος είναι ένας τύπος που έχει repair shop για κιθάρες (μαλλον στην Αμερική). Αυτος ο τύπος λοιπον έχει κυκλοφορήσει δύο dvd στα οποία ρυθμίζει διάφορες κιθάρες και αποκαλύπτει υποτίθεται τα μυστικά των "ειδικών". Εγώ κατέβασα απο γνωστο p2p (αυτο με σήμα το γαϊδούρι) το δεύτερο cd(κυκλοφορούν σε mpeg στο ιντερνετ) απο το 2o dvd του. Είναι 59 λεπτά το βίντεο και ρυθμίζει μια ibanez με floyd rose (αυτο με ενδιέφερε κυρίως), μια fender (απο αυτές τις κλασικές) , μια σαν les paul , μια ακουστική και ένα μπάσο στο τέλος. Βασικα επικεντρώθηκα στο floyd rose. Κάτι έμαθα πιστεύω, έκανα μια προσπάθεια σήμερα ψιλοαποτυχια-στα ιδια. Θα ξαναδοκιμάσω αυριο. Χρησιμοποιεί παντως κάτι περίεργα εργαλεία, όπως ένα κλειδακι με το οποιο ρυθμίζει το Intonation σε floyd rose χωρίς να ξεκουρδίζει την χορδή,να μετακινεί το καροτσάκι (ή οπως το λενε), να ξανακουρδίζει κλπ. Χρησιμοποιει και κατι άλλα ξυλάκια, μετραει απο δω, μετράει απο κει.
Το κάθε αρχειο στο ιντερνετ είνα γύρω στα 700mb και έχει πολύ καλη ποιότητα. Σκέφτομαι αν υπάρχει ενδιαφέρον να κοψω και να συμπιέσω (αλλωστε τι τη θελουμε την ποιότητα;) το κομμάτι που κάνει την ibanez και να το ανεβάσω κάπου. Να βγεί δηλαδη κανενα 10άρη mb.
Αααυτα.!
Υ.Γ.1 Έλεγα να το κρατήσω μυστικό και να ξέρω μονο εγώ να κάνω setup σε τόσες κιθάρες αλλα δεν αντεξα και είπα να σας το πώ.
Υ.Γ.2 Ελπιζω να σας γνωριζω με τον Dan Erlewine πρώτος εγώ ε; Γιατι νιώθω σαν να ανακάλυψα θησαυρό! lol Μη μου βγεί απο θησαυρός, "ο κόσμος το χει τούμπανο και γω κρυφό καμαρι "

Τελος.!