Κι εγώ με τη σειρά μου να συμφωνήσω απόλυτα με την εισαγωγή της Anastrianna.
Δεν ξέρω πώς τραγουδάς τώρα (εξαιρώντας το όμορφο Dona-Dona), αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βελτιώθηκες από αυτό.. Και ομολογώ ότι ακούγοντας αυτό το clip μου δημιουργήθηκε πληθώρα συναισθημάτων. Κατ'αρχάς κατέληξα στο ότι είναι ένα κακό ("evil", "sataniic"

audio clip που δεν θα ξανα-αναπαράγω στο Winamp μου γιατί δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό το συγκεκριμένο clip πέρα από ημερολογιακή-αναμνηστική χρήση για την ίδια την Ειρήνη. Τα λέω καλά ?).
Τεχνικά ακούω κάποιες ελλείψεις βασισμένες στα φαλτσάκια (ψηλά) και στην έλλειψη όγκου που δεν αναπληρώνεται από το προσποιητό γρέζι το οποίο σε ψηλές νότες έρχεται σε άσχημη (κατ'εμε) αντίθεση με την ψιλή φωνή (ωσαν τη γιαγιά μου, θυμάμαι όταν φώναζε τις κότες). (δεν υπάρχει καμία ειρωνία, αγαπάω πολύ τη γιαγιά μου). Συμπληρωματικά, τεχνικά, δεν ακούω σχεδόν καμία σωστή κατιούσα πεντατονική τριπλή τρίλια. Η Janis εννοείται βέβαια τις κάνει όλες (και one take) και της φεύγει μόνο χαρακτηριστικά το "dollars" το οποίο ακούγεται λίγο διαφορετικά και ειναι οκ.
Τώρα για τις αναπνοές θα διέκρινα ένα μικρό προβληματάκι λόγω της κούρασης που διαφαίνεται, αλλά δεν ξέρω απ'αυτά.
Για τις ψηλές, τι να πω, δεν θια ταν ντροπή να το πεις ένα τόνοκάτω και πιο αργά το κομμάτι. Γιατί και το αργούτσικό του το θέλει. Όχι ίδιο παλαμάκι loopαρισμένο ή κρουστό. Απλό παλαμάκι, με το chance να ακοσυτεί λόγο διαφορετικό για εφέ, low steady χαλαρό tempo σαν πρωιμο blues της εργατιάς των μαύρων που αυτοι ζήταγαν σοβαρά πράγματα από το θεο ενώ ο σύγχρονος άνθρωοπος θέλει τηλεοραση, αμαξιαρα και ξενυχτια.
Οπότε και τα όργναα με χαλάνε που υπάρχουν και δίνουν ψευτιά στο κομμάτι και στην ατμόσφαιρά του. (Το ότι δεν αλλάζουν σωστά την αρμονική αλληλουχία στο χρόνο δε μετράει τόσο).
Τέλος, άλλο ένα συναίσθημα ψευτιάς μου βγάζει η εισαγωγή και το φινάλε που κάνει η Janis που είναι ξεπατηκωμένο και άσχημα υποκριτικά παιγμένο. Γιατί να μιμηθεί κάποιος τον τρόπο της, τα λόγια της? Ήταν η Janis, με τη φωνή της janis, την ψυχή της janis και είσαι η Ειρήνη, με τη φωνή της Ειρήνης - που το γρεζι φανταζει λιγο ψευτικο και τη χαλαει - με την ψυχή της Ειρήνης. Φάνηκε ότι γουστάρεις τη Janis δηλαδή. Απλά, δείξε τον εαυτό σου

Για να θεωρήσω λοιπόν το κομμάτι διασκευή και όχι κακόγουστο αστείο και να μπορώ να το ξανακούσω, θα θελα ψυχή με φωνή. Δηλαδή ούτε το clipάκι θα το ξανακούσω λόγω φωνής μιας και δεν μπορώ να πω οτι μου άρεσε η απόδοση, η τεχνική και η ερμηνεία. Όπως είναι δηλαδή το κομμάτι original, απλά με τη δική σου ερμηνεία.
Πραγματικά, περιμένω κι άλλα δείγματα! Ξέρω ότι μπορείς καλύτερα.
Να σαι καλα και καλή τύχη

ΥΓ. Σπάνια κάνω edit, απλά on second thought μου φάνηκε λίγο κρύο και απρόσωπο το ύφος μου, θυμήθηκα άλλα δτρια πραγματα και δεν ήθελα να περάσει για άσκοπη κακία η κριτική μου, η οποία επαναλαμβάνω, είναι κάργα υποκειμενική. Πάει...είμαι ενοχικός τελικά

..