Χρησιμοποιώ Torrents αρκετο καιρό. Ποτε δεν εχω κανει register σε site και ποτε δεν ειχα προβλημα να κατεβάσω κάτι. Ουτε μου κόλλησε ποτέ στο 99% ή σε άλλο ποσοστό. Είναι αρκετά αξιόπιστο. ¨οσο για την ταχύτητα, πάντα παίζει. Ανάλογα τους Leecher και seeders. δεν νομίζω ότι το ratio έχει να κάνει. Τώρα εαν καποιο site κοιταει το Ratio δεν το ξέρω.
Δεν διαφέρει και τοσο από ενα p2p όπως π.χ. το dc.
Δεν υπάρχει "ανέβασμα" όπως διάβασα πιο πάνω. Υπάρχουν αυτοί που έχουν όλο το αρχειο , ολοκληρωμένο, στον δίσκο τους, οι λεγόμενοι seeders . Και αυτοί που δεν το έχουν και το κατεβάζουν, οι λεγόμενοι leechers.
Ας παρομοιάζαμε το αρχείο που θελεις να κατεβάσεις σαν ενα βιβλίο που έχει , ας πουμε, 500 σελίδες. Θέλεις λοιπόν εσύ να διαβασεις αυτό το βιβλίο. Αρα πρεπει να βρεις και τις 500 σελίδες του. Είσαι δηλαδή ενας leecher. Για να εισαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις τελικα να βρεις όλο το βιβλίο πρεπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας seeder. Αρχίζεις λοιπόν και κατεβάζεις απο αυτόν τον seeder σελίδα σελίδα. Αρχίζοντας π.χ. απο την 1. Κάποιος άλλος Leecher σαν εσένα κατεβασε τις σελίδες 30-40 απο το ίδιο βιβλίο, άλλος Leecher άλλες σελίδες κτλ.
Το καλό με το torrent είναι ότι εσύ, εκτος από το κατέβασμα από τον seeder(που μάλλον δεν θα εχεις και την δυνατότητα να συνδεθεις λογο της "κίνησης") μπορείς να συνδεθείς και να κατεβάσεις τις σελίδες του βιβλίου που σου λείπουν από κάποιον leecher! π.χ. τις σελίδες 30-40 που έχει κατεβάσει καποιος άλλος κτλ.
Με αυτον τον τρόπο σελίδες από το βιβλίο θα πηγαινοέρχονται μεταξύ των leecher μέχρι να ολοκληρώσεις όλο το βιβλίο. Απο την στιγμή που θα το έχεις όλο γίνεσαι ένας seeder και καλό θα ήταν να παραμείνεις online ωστε να βοηθήσεις και τους υπόλοιπους να πάρουν τις σελίδες που θέλουν.