είναι ίσως θέμα νοοτροπίας στην μουσική? εχω την πεποίθηση ότι κάθε άνθρωπος εαν κάτσει κ δουλέψει πάρα πολύ μπορεί μετά απο κάποια χρόνια - δεκαετίες ίσως
να αποκτήσει αυτήν την απίστευτη τεχνική και να παίζει καθαρά 42306 νότες το δευτερόλεπτο
είναι όμως κάτι που πιστεύω υπάρχει μέσα μας και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μαθαίνεται με ασκήσεις, το συναίσθημα. δεν έχω ακούσει τον δίσκο, το βίντεο του Comfrotably numb είδα....
στο 1ο solo όπου επιχειρεί σήκωμα ο κιθαρίστας (2 φορές?)φαλτσάρει άσχημα...και τα υπόλοιπα σηκώματα τα έχει ακυρώσει...ο Petrucci ξεκινάει οκ αλλά μετά... κάνει αυτό που ξέρει καλά αλλά δυστυχώς δεν ταιριάζει σε αυτό το κομμάτι...(ΚΑΙ γενικά ο ήχος...κιθάρες,μπάντα κλπ...)όπως και ο Gilmour εαν έπαιζε στους DT... δεν θα κόλλαγε...
Το αποτέλεσμα είναι λίγο αστείο, θα πώ κακία αλλά δεν περίμενα κάτι καλύτερο... (έχω αρκετούς δίσκους DT...)- δεν ξέρω είναι επίσημη κυκλοφορία αυτή? anyways συμφωνώ οτι είναι πιο εύκολο να παίξει κανείς DT και να βγάλει παρόμοιο feeling παρά Floyd... και μια απορία... ο όρος Progreesive (που χαρακτηρίζει τους DT σε όλη την καρριέρα τους) σημαίνει παίζουμε ακριβώς με την ίδια φιλοσοφία σε όλη την καρριέρα μας? Μια απο τα ίδια είναι προόδος? Μην με παρεξηγείτε μ'αρέσουν αρκετοί δίσκοι τους αλλά με παρεξενεύει ο όρος Progreesive στην προκειμένη περίπτωση...
Δεν είναι επίσημη κυκλοφορία και κακώς που το σχολιάζεις εφόσον δεν το έχεις δει το dvd!

Το Comfortably Numb όπως και το Hey You,Echoes,One of these Days είναι κάποια έξτρα κομμάτια στο dvd από προηγούμενα live τους και όχι στα πλαίσια της διασκευής του DSOTM! Εξάλλου στο Comfortably Numb παίζουν και οι Queensryche μαζί,οπότε έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης για την "αποτυχία"...Όσο για τους αυτοσχεδιασμούς στο CN, όχι πείτε μου, και ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ αυτοσχεδιάζει σε αυτό το σόλο?

?? Όλοι μας το έχουμε κάνει!Και ΕΛΕΟΣ!Επειδή το στιλ του Petrucci είναι τέτοιο σας πειράζει...με μια παρόμοια λογικά ΟΛΑ τα cover bands θα έπρεπε να καούν στην πυρά!!!!Κανένα συγκρότημα δεν θα έπρεπε να διασκευάζει κομμάτια! Και ναι, ΠΟΛΛΟΙ μπορούν να παίξουν τα κομμάτια των DT αλλά ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ θα μπορούσαν να τα γράψουν!Το δέσιμο αυτής της μπάντας δεν το'χουν πολλοί...
Όσο για τον όρο progressive...έχεις ακούσει τη δισκογραφία των DT?Γιατί εμένα μου φαίνεται τρομερή εξέλιξη να αρχίζεις απτο Awake/Images and Words και να φτάνεις σε Scenes from a memory/Train of Thought/Ocavarium...Και δεν λεω,ΠΡΕΠΕΙ να έχουν μια σταθερή φιλοσοφία...αλλιώς όλοι οι progressiveάδες θα έπρεπε να αρχίζουν από rock και να φτάνουν στο black metal! Δηλαδή τι να πουν και οι Rush πχ?Oι Yes?
Όσο για το DVD, όποιος το έχει δει θα δει ότι δεν υπάρχουν αποκλίσεις απτο original..μόνο στα γυναικεία φωνητικά(που φαλτσάρουν αρκετά θα έλεγα) και στο σαξόφωνα, άντε και κάποια άλλα σημεία! Εγώ απ'όσο το βλέπω το DVD, καταλαβαίνω ότι τα παιδιά το νιώθουν αυτό που κάνουν και το κάνουν με σεβασμό χωρίς να θέλουν να "ξεπεράσουν" το αυθεντικό
Επίσης, για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης,
1)οι Pink Floyd στα LIVE τους έκαναν του κόσμου τα λάθη! Όσοι ψάχνεστε με bootlegs το ξέρετε!Δε λέω βέβαια ότι και πάλι δεν ήταν μαγευτικά, επειδή ήταν η φωνή του Roger και του Dave! Εδώ έχουμε μόνο τον LaBrie που παλεύει μόνος του!
2)Πχ στους ΗPFTB (Ηellenic Pink FLoyd Tribute Band) -και γενικά στα cover bands των Floyd- υπάρχουν 10 άτομα! 10 άτομα για να βγάλουν Floyd!Ε, ναι οι DT με 5 κατάφεραν να βγάλουν το DSOTM