Τα πραγματα ειναι απλα... σε οποιον αρεσει ας το αγορασει... Σε οποιον δεν αρεσει δεν θα το αγορασει...
Εγω πχ δεν θα το αγορασω γιατι απλα δεν μου αρεσει... Οι Maiden ηταν και ειναι η αγαπημενη μου metal μπαντα εδω και 18 χρονια, οποτε σχολιασμους απο παιδια 20+ χρονων δεν δεχομαι για το ποιοι ειναι οι Maiden και το τι μουσικη βγαζουν τωρα και τι βγαζανε παλια.
Κι εγω οταν ημουν 15-23 χρονων, οτι και να εκαναν οι αγαπημενοι μου καλιτεχνες, το θεωρουσα καλο... Πλεον εχοντας αποκτησει περισσοτερη πειρα σε παρα πολλα θεματα, εχω μαθει να εχω πολυ πιο ανοιχτο μυαλο και σε ακουσματα και σε αποψεις... Βλεπω πλεον πραγματα που παλιοτερα απλα δεν τα εβλεπα η αρνιομουν να τα δω πεισματικα. Επαναλαμβανω, εξακολουθω να αγαπαω τους Maiden (οπως και αλλα γκρουπ που με εχουν απογοητευσει πχ Metallica), αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα τους κρινω οταν κανουν κατι το οποιο δεν μου αρεσει. Κι εχω αποκτησει αυτο το δικαιωμα, εχοντας σκασει πολλα χρηματα για αυτους, και για δισκους και κασσετες και CDs και DVDs και συναυλιες κτλ, αλλα κυριοτερα εχοντας ξοδεψει ατελειωτες ωρες ακουγοντας τους, διαβαζοντας τους (στιχοι συνεντευξεις) και μαθαινοντας τους στην κιθαρα. Οι Maiden ηταν ο λογος που επιασα κιθαρα στα χερια μου και ακομα και τωρα που ειμαι 30, οταν ακουω τον Dickinson να τραγουδαει "...an easy way for the blind to go, a clever path for the fool who knows the secrets of the hanged man, the smile on his lips..." ανατριχιαζω... Για μενα δεν θα υπαρξει μεγαλυτερη μπαντα απο αυτους στον χωρο τους και κανεις δεν θα ξαναγραψει τετοια κομματια. Δυστυχως ουτε οι ιδιοι θα καταφερουν να ξαναγραψουν τετοια κομματια που γραψανε στα πρωτα 10 χρονια τους. Αυτο που πολλοι δεν καταλαβαινουν (η δεν θελουν να καταλαβουν) ειναι οτι οταν λεμε πως δεν γραφουν πλεον οπως εγραφαν, δεν εννοουμε να αντιγραφουν τον παλιο τους εαυτο, αλλα να βγαζουν κομματια με την ιδια εμπνευση...
Αλλα και παλι καταλαβαινω τα παιδια που ειναι τωρα στα 20-23 τους, γιατι οταν ξεκινησαν να ακουνε Maiden, οι πιο πολλοι ξεκινησαν με οτι εβγαινε την εποχη που ξεκινησαν να ακουνε... Αρα τα παιδια αυτα ξεκινησαν να ακουνε Maiden με fear of the dark, x factor κτλ. Οποτε ειναι λιγο πολυ λογικο, να μην τους φαινεται τοσο αβυσσαλεα η διαφορα σε σχεση με τα τελευταια τους. Αλλα πρεπει ολα τα παιδια αυτα να καταλαβουν κι εμας τους παλιους, που εχοντας μεγαλωσει σχεδον μαζι με τους Maiden, και με αλμπουμ οπως Powerslave, somewhere in time, seventh son (δεν αναφερω τα παλιοτερα, ειναι αυτονοητο), ακουγοντας τα τελευταια τους αλμπουμ να απογοητευομαστε... Γιατι ναι μεν δεν ειναι κακοι δισκοι για μια μπαντα, αλλα για εμας, ειναι κακοι δισκοι για Maiden, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν βγαζουν πλεον και μερικα καλα κομματια.
Απλα τα παλια τους αλμπουμ, τα εβαζα και τα ακουγα ολοκληρα ξανα και ξανα... Τα τωρινα τους, κανω mp3 κανα 2-3 κομματια που μου αρεσουν και ακουω μονο αυτα, και αυτα ακομα σπανια...
Παντως επειδη οπως λεω παντα, ολα ειναι σχετικα και πως οι αποψεις ειναι σαν τις κ***τρυπιδες (ολοι εχουν απο μια), ο καθενας μπορει πολυ απλα να κανει οτι γουσταρει, χωρις να κρινει τους αλλους. Ας κρατησουμε λοιπον τις αποψεις μας στους Maiden αυτους καθ αυτους και οχι στις μπηχτες για τους αλλους και ας μην προσπαθουμε να δειξουμε ποσο πιστοι οπαδοι ειμαστε, ποσο γνωστες ειμαστε κτλ.
Ολοι οσοι αγαπανε τους Maiden και νεοι και παλιοι, δεν εχουν τιποτα να χωρισουν αλλα πολλα να τους συνδεουν. Οσοι λοιπον γουσταρεται το στυλ που εχουν πλεον οι Maiden βουρ στην αρενα! Οι υπολοιπο θα παραμεινουμε στις εξεδρες να τους χαζευουμε, γιατι οταν τους βλεπεις απο μακρυα, σου θυμιζουν πιο πολυ τους αληταμπουρες με τα πετσινα και τα ελαστικα, που επαιζαν σαν να μην υπηρχε αυριο... Και ας μην μπορουμε να εκτιμησουμε απο τοσο μακρυα ποσο τελεια παιζει ο Mc Brain, η ποσο χαλια παιζει ο Gers (

δεν αντεχα για τον Gers το 'πα

)
Και τελος θα πω ενα πραγμα, πως ακομα κι αν οντως πλεον οι κινησεις των Maiden στο εμπορικο κομματι, με εκνευριζουν (συλλογες, live, κι αλλα best, και ενα καρρο μαλ***ες) και τα τελευταια τους αλμπουμ εδω και 8-10 χρονια δεν μου αρεσουν,
UP THE IRONS !!!