Φιλε sandro (χαριν συντομιας) ειναι αρκετα δυσκολα τα πραγματα με την επικονδυλιτιδα αλλα οχι ανεπανορθωτα...Κατ αρχην να σουπω οτι εγω δεν την επαθα απο τη κιθαρα αλλα απο το τεννις.Ειναι πολυ συχνη "αρρωστια" στο χωρο αυτου του αθληματος αλλα εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με τη τενοντιτιδα των κιθαριστων η ακομα και αυτων που χρησιμοποιουν πληκτρολογιο με λαθος θεση των καρπων.Με λιγα λογια η τενοντιτιδα προκαλειται απο λαθος χειρισμου των χεριων(αγκωνων,καρπων).
Τωρα στην ουσια...Οταν την επαθα,πονουσε αρκετα το χερι μου(δεξι) περιπου στο υψος του αγκωνα στη πανω μερια και φαινοταν σαν αν ηταν προβλημα του μυος.Το πηρα τελειως χαλαρα,παρ ολα αυτα πηγα σε ορθοπεδικο, μου εδωσε μια θεραπεια που περιελαμβανε αντιφλεγμονωδη χαπια, παγοθεραπεια,προαιρετικα voltaren αλοιφη και το κυριοτερο ξεκουραση.Δεν μπορω να πω οτι εκανα τη θεραπεια κατα γραμμα και κυριως δεν το ξεκουρασα..μαλλον το αντιθετο

.Μετα απο μια βδομαδα περιπου ξυπνησα ενα πρωι και δεν μπορουσα ουτε ενα ποτηρι με νερο να σηκωσω,ουτε το αποσμητικο τιποτα,σχεδον αναπηρος...Η επομενη επισκεψη στον ορθοπεδικο ηταν καταλυτικη...Μου ανακοινωσε οτι αν απο τη νεα θεραπεια δεν γινει τιποτα,η επομενη κινηση ειναι ενεση κορτιζονης ακριβως πανω στο σημειο της φλεγμονης(!).Συνηθως αυτη η ενεση εχει αποτελεσματα και μαλιστα αμεσα αλλα δεν θεωρειται και πανακεια στην ιατρικη.Το τελευταιο που με εκανε να παρω τη κατασταση μου πολυ σοβαρα ηταν οταν μου ειπε οτι υπαρχει περιπτωση να φτασουμε μεχρι και σε εγχειριση.
Λοιπον απο εκεινη την ημερα η παγοκυστη μπαινοβγαινε στη καταψυξη και στο χερι μου,τα χαπια στην ωρα τους και η voltaren εκανε μασαζ στο πονεμενο σημειο 4-5 φορες την ημερα.Α μην ξεχασω οτι απειχα απ οτιδηποτε επιβαρυνε το χερι μου..με το ζορι λιγο kithara.gr

.
Μετα απο 1 μηνα περιπου αρχισα μονος μου με βαρακια(500gr) μικρες κινησεις kai αργοτερα με 1Kgr και σιγα σιγα χωρις καλα καλα να το συνειδητοποιησω δοκιμασα τη ρακετα μου και ...ολα καλα!
Αυτα προς το παρον..Τωρα για laser φυσιοθεραπεια πρωτη φορα το ακουω,μαλλον θα ειναι πιο αποτελεσματικο.Σε αυτες τις περιπτωσεις καλο ειναι να παιρνεις πολλες γνωμες και να δοκιμαζεις τις πιο ανωδυνες

.Αν ο γιατρος σου ειπε οτι θα περασει μονο με φυσιοθεραπεια τοτε μην ανησυχεις καθολου...μαλλον τη προλαβες στην αρχη της... Το κακο με την επικονδυλιτιδα ειναι οτι ποτε δεν σου περναει...τουλαχιστον οσο αφορα τη δικη μου περιπτωση...παντα θα υπαρχει μια ευαισθησια και που και που θα σου τη θυμιζει...να λογου χαρη εμενα αυτη την εποχη εχει αρχισει να με "τσιγκλιζει"

..Ελπιζω να μην εξελιχθει παλι ασχημα...Κουραγιο και υπομονη χρειαζεται..χωρις να χανεις την αισιοδοξια σου,γιατι τα πιο πολλα τα γιατρευει η ψυχη που κουβαλαμε μεσα μας...