Αποστολέας Θέμα: Τενοντίτιδα  (Αναγνώστηκε 187159 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lightstringer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Τενοντίτιδα
« Απάντηση #100 στις: 21/08/03, 17:11 »
Και μενα μου περασε(ο πονος στον αγκωνα)...Αλλα τωρα οταν παιξω λιγο ποναω
(και νιωθω μια κουραση που δε μου επιτρεπει ναπαιξω αλλο)απο το πανω μερος της παλαμης...(στους τενοντες των δαχτυλων εννοω..)

Καμια λυση???(μηπως να βαλωπαγο και εκει?Ο αλλος πονος ετσι περασε)

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #101 στις: 22/08/03, 08:27 »
Για όποιον δε το πήρε χαμπάρι, υπάρχει ένα άρθρο του parlats σχετικά με το θέμα στη κατηγορία Θέματα του portal.kithara.gr.
Μπορείτε να πάτε κατευθείαν από εδώ:
http://portal.kithara.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=261&mode=&order=0&thold=0

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: 22/08/03, 19:42 »
Για όποιον δε το πήρε χαμπάρι, υπάρχει ένα άρθρο του parlats σχετικά με το θέμα στη κατηγορία Θέματα του portal.kithara.gr.
Μπορείτε να πάτε κατευθείαν από εδώ:
http://portal.kithara.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=261&mode=&order=0&thold=0

Νομιζω πως Συντονιστες και Administrators εδω περα με αντιπαθουν...Ειναιη η ιδεα μου?

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • To Φαινόμενο Γνωστό έως τα Πέρατα του Κόσμου...
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: 24/08/03, 16:19 »
Παντως παιδια ο παγος βοηθαει πραγματικα....

εγω παντως σε οσους γιατρους πηγα μου ειπαν να μη βαλω παγο!!!  ??? ??? ???
Ο.Ξ.Ο.Κ.Δ.Τ.Ξ.Ο.Κ.Ο. 
θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα
να γεμίσει ο κόσμος εξυπνάδα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: 25/08/03, 18:15 »
Εγω φιλε μου ειχα προβλημα για 6 μηνες και μου περασε βαζοντας παγο για 6 μερες..Δεν πρεπει να ειναι τυχαιο..Για δοκιμασε το - δε χανεις τιποτα!

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #105 στις: 27/08/03, 10:08 »
Νομιζω πως Συντονιστες και Administrators εδω περα με αντιπαθουν...Ειναιη η ιδεα μου?

Το λινκ το εδωσα προς ενημερωση ολων και δεν ηταν "σποντα" (κατι που απεχθανομαι)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: 27/08/03, 16:47 »
Το λινκ το εδωσα προς ενημερωση ολων και δεν ηταν "σποντα" (κατι που απεχθανομαι)

...μη δικαιολογησε, σε μαθαμε κυριε!  ;D ;D ;D ;D :D ;D :P :P :P :P :P :-X :P ::) 8) :o
Ο.Ξ.Ο.Κ.Δ.Τ.Ξ.Ο.Κ.Ο. 

Αποσυνδεδεμένος GothicCrusader

• Περαστικός
  • *
  • Λατρεύω το YaBB SE!
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: 24/09/03, 23:54 »
Λόγος αυτού του μυνήματος δεν είναι κανένας άλλος από την έλλειψη εμπιστοσύνης των γιατρών... Φυσικά δεν ζητάω διάγνωση παρά μόνο άποψη για το θέμα, μιας και αυτό είναι κάπως περίπλοκο..

Αρχικά πρέπει να πω ότι και πληκτρολογώ πολύ και παίζω πλήκτρα, αρκετά χρόνια. Μέχρι στιγμής ποτέ δεν είχα πρόβλημα από την πληκτρολόγηση ή το παίξιμο μουσικής. Όμως τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα το οποίο ξεκίνησε από τον πολύ καλό μας φίλο... το ποντίκι..

Υπήρξε λοιπόν μια περίοδος που για πολλές ώρες της ημέρας χρησιμοποιούσα το ποντίκι σε μικρό σκληρό mousepad. Ο καρπός βρισκόταν σε επαφή με το mousepad και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα εμφανίστηκε ένα μικρό πρήξιμο στο σημείο που ακουμπά ο καρπός το γραφείο όταν πιάνουμε το ποντίκι. Παρ όλα αυτά ακόμα και τώρα δεν νιώθω καθόλου πόνο ούτε κατά την διάρκεια της πληκτρολόγησης ούτε κατά την διάρκεια κινήσεων των δαχτύλων στο πιάνο. Το μόνο που νιώθω είναι μερικές φορές μούδιασμα όσον αφορά τα δάχτυλα του δεξιού χεριού.

Το ίδιο όμως δεν ισχύει και στον καρπό. Όταν π.χ. ρίχνω το βάρος μου στον καρπό στηριζόμενος σε έπιπλο ή ακόμα πιο έντονα όταν πάω να γράψω με μολύβι ή στυλό νιώθω έντονο πόνο στον καρπό. Φυσικά πήγα σε γιατρό και η λύση ήταν η γνωστή.. αντιφλεγμονώδη και άλλα αντιφλεγμονώδη. Αποτέλεσμα τίποτα. Ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα έχω σταματήσει εντελώς την χρήση του ποντικιού και πληκτρολογώ όσο το δυνατό λιγότερο και πάντα με τρόπο ώστε να μην ακουμπάν οι καρποί, το αποτέλεσμα όμως είναι μάλλον χειρότερο. Εδώ και 3-4 μέρες νιώθω διάσπαρτα την ημέρα έναν μικρό πόνο κατά μήκος ολόκληρου του χεριού από τον καρπό μέχρι τον αγκώνα. Αλλά και πάλι τη στιγμή πληκτρολόγησης ή παιξίματος κομματιού δεν νιώθω πόνο. Πόνο νιώθω μόνο όταν γράφω σε επιφάνεια.

Όλα αυτά μου φαίνεται είτε ως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είτε ως πρώιμης(;) τενοντίτιδας. Όμως μπρος γκρεμός και πίσω ρέμμα. Αν και μπορώ να σταματήσω έστω την πληκτρολόγηση δεν γίνεται να σταματήσω να γράφω κιόλας! ενώ την μεγαλύτερη ενόχληση την νιώθω όταν γράφω!!

Ήδη βέβαια έχω κάνει κατάχρηση του forum. Τέλος πάντων. Αυτό που θα ήθελα είναι αν έχει ζήσει κανείς κάτι παρόμοιο καθώς και αν έχει κάποιος συγκεκριμένο γιατρό να προτείνει που να έχει κάνει δουλειά στον ίδιο. Ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή στα τυφλά βαδίζω. Καμία ιδέα;

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: 29/09/03, 17:17 »
   κλινικη "ακρα χειρα" κατ δρ Ευσταθοπουλος και νοσ "Υγεια" δρ Παντελιδης! Αυτοι οι 2 ειναι κορυφαιοι!
Ο.Ξ.Ο.Κ.Δ.Τ.Ξ.Ο.Κ.Ο. 

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #109 στις: 08/10/03, 11:54 »
  κλινικη "ακρα χειρα" κατ δρ Ευσταθοπουλος και νοσ "Υγεια" δρ Παντελιδης! Αυτοι οι 2 ειναι κορυφαιοι!

Λέγεται "άκρας χειρός"...

Αποσυνδεδεμένος GothicCrusader

• Περαστικός
  • *
  • Λατρεύω το YaBB SE!
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: 08/10/03, 15:33 »
βρε παιδιά που είναι το «άκρας χειρός»;;;

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: 08/10/03, 19:32 »
Λέγεται "άκρας χειρός"...

"Ακρα" (τα) "χειρα" (η) λεγεται και ειμαι 100% σιγουρος γιατι εχω παει 1.000.000 φορες!
Ο.Ξ.Ο.Κ.Δ.Τ.Ξ.Ο.Κ.Ο. 

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #112 στις: 10/10/03, 09:16 »
  "Ακρα" (τα) "χειρα" (η) λεγεται και ειμαι 100% σιγουρος γιατι εχω παει 1.000.000 φορες!

Είναι στη Μικροχειρουρχική κλινική, το Τμήμα Άκρας Χειρός. Οι λέξεις "άκρας χειρός" είναι θηλυκού γένους, στον ενικό και στη _γενική_ πτώση.

Έχω πάει κι εγώ... Βασικά, όποιος πάει, αν είναι δυνατόν να το δει κανένας κανονικός γιατρός και όχι ειδικευόμενος, ιδίως αν έχει σοβαρό πρόβλημα.
Σε μια φλεγμονή που είχα εγώ, είχε περάσει καιρός και δεν υποχωρούσε το πρήξιμο, και πήγα και μου είπαν να συνεχίσω την ακινησία και τα αντιφλεγμονώδη... αλλά πάλι δε πέρναγε. Τελικά έτυχε να πετύχω ένα γιατρό (ειδικευόμενο πάλι, αλλά πιο υποψιασμένο) και μου λέει να αρχίσω να κουνάω το χέρι μου γιατί τώρα πια το πρόβλημα που έχει είναι λόγω της ακινησίας. Έτσι, ξεκίνησα φυσιοθεραπεία...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: 17/10/03, 15:42 »
   οι ειδικευομενοι γιατροι ειναΙ μοξνο για τις "αδειες"! χεχε!
Ο.Ξ.Ο.Κ.Δ.Τ.Ξ.Ο.Κ.Ο. 

Αποσυνδεδεμένος Σιδηρόπουλος

• Το ζώον
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Engineers Do It With Models
    • Προφίλ
    • pink floyd
« Απάντηση #114 στις: 29/10/03, 21:16 »
pos katalavenis oti exis tenontitida, i ise sta prothira tenontitidas i allis 'arostias'?
exi liges meres tora pou ponane ta daxtila mou otan pezo kithara, ke vlepo pos diskolevome na ta anni3o ola grigora.niotho ena mikro sfi3imo. otan pezo meta apo ligi ora ponane poli..
Είμαι ο Βασίλης και είμαι καλα...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: 29/10/03, 22:53 »
   ...συνηθως ο πονος ειναι στον πηχη ή στον καρπο! Χωρις ομως να αποκλυονται οι ενοχλησεις και στα δαχτυλα! Καλυτερα επισκεψου ενα γιατρο ομως!
Ο.Ξ.Ο.Κ.Δ.Τ.Ξ.Ο.Κ.Ο. 

Αποσυνδεδεμένος ansravar

• Περαστικός
  • *
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: 11/11/03, 15:39 »
Paidia,
Kati paromoio epa8e kai o dave mustaine kai stamatise na paizei.

Arxise pali na paizei. Bgazei kai solo album se ligous mhnes
G.I.O.R.G.O.S : General Intelligent Organism Responsible for Galactic Observation and Sabotage

Αποσυνδεδεμένος Rock

• Επισκέπτης
  • **
  • Η ζωή είναι μικρή, για να είναι θλιβερή
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: 18/12/03, 20:10 »
Re seis twra teleytaia ki emena exei arxisei na me psilotsimpaei to xeri mou meta apo kammia wra grhgorou pai3imatos... Lete na einai tpt tetoio(nayra kai tenontes trabane)... Eixa pa8ei kapote to idio sto podi ki etsi ekopsa th mpala... Kammia allofh (typoy Roiplon) prin to pai3imo boh8aei(h estw counterpain) gia na zestenontai oi mys?
Take me down to the Paradise city...

Αποσυνδεδεμένος ikatsoun

• Ο Βάσκος
  • Παλιός
  • Κόψτε το ρημάδι επιτέλους
    • Προφίλ
    • ATHLETIC CLUB de BILBAO
« Απάντηση #118 στις: 18/12/03, 22:47 »
Ρε παιδιά.. επειδή βλέπω ότι πολλοί διαμαρτύρονται.. η τενοντίτιδα δεν πονάει λίγο κι επίσης δεν περνάει σε μια βδομάδα! Μην φοβάστε αμέσως ότι μπορεί να είναι τενοντίτιδα. Μπορεί να είναι απλή ψύξη, "νευροκαβαλίκεμα", ή και σύσπαση των μυών. Πάντως να εύχεστε να μην είναι τενοντίτιδα γιατί θα ταλαιπωρηθείτε πολύ. :(
Δούλεψε για να φας και κλέψε για να έχεις

Δεν είμαι Πόκεμον
Κυκλοφορώ επίσης με τα ψευδώνυμα :
ικα ικα, τσουν τσουν, πικατσουν, πόκεμον, πίκλατσουν (για Κύπριους)

Αποσυνδεδεμένος marcius

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: 19/12/03, 03:16 »
Yparxoun polli xeirotera pragmata apo tin tenontitida, opote NA EYXESTE na einai tenontitida ALLA na tin prolavete nwris. H tenontitita an tin prolaveis stin arxi tis, KOVEIS TA PANTA, den paizeis oute lepto kithara gia 6-7 meres kai teleiwses. an m***kisteis (sorry kiolas) kai sinexiseis (egw eimai aytos) traviesai gia 9 mines kai den mporeis na sikwseis xartopetseta apo ton pono.
iparxoun reymatikes pathiseis stis kleidwseis, ayxenika sindroma kai provlima me neyra ta opoia ola mporei na se kanoun na nomizeis oti einai tenontitida.
Egw telika exw provlima me ton ayxena kai me tin stasi pou paizw. eixa ftasei se simeio na paraliei to xeri kai na min mporw na sikwsw (KIRIOLEKTIKA OMWS) oute mia xartopetseta. Ekana trelles eksetaseis, piga se o,ti skata giatrous iparxoun, ekana velonismous, fisiotherapeies, loutrotherapeies, p@p@ria mentoles kai twra arxizei na ftiaxnei, apla kai mono giati piga se giatro pou ekane swsti diagnwsi. Twra kanw hitlist me tous giatrous pou piga prin, mou kostisan polla (oxi leyta) oi %@#($*&.

Gia ayto loipon irema, kalitera mia bdomada (akougetai poli stin arxi) xwris tin kali sas para 9 mines (alloi trexoun xronia)..
take care
...to deny our own impulses is to deny the very thing that makes us human...

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #120 στις: 21/12/03, 14:46 »
Παιδιά έχω γράψει ολόκληρο άρθρο για τενοντίτιδες κλπ! Βρείτε το στα άρθρα και πιστεύω θα βρείτε όλες τις απαντήσεις σας εκεί! Οτι δεν καταλαβαίνετε ή αν έχετε κάτι άλλο να ρωτήσετε σας είμαι διαθέσιμος!  ;D

Αποσυνδεδεμένος flea

• Θαμώνας
  • FLEA your bass!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: 16/03/04, 18:50 »
Xserw pws yparxei sxetiko thread omws thelw na me voithisete sth dikia mou periptwsh.Edw kai 5 mhnes exw periodika enoxliseis ponous kai tsimpimata kai sta 2 xeria(kathoti bassistas)!Wstoso den exw ftasei se tragiko shmeio na mh mporw na paixsw katholou,omws oso pio poly paizw toso pio poly molis stamatisw einai pio syxnoi oi ponoi.Eidika meta apo 3wrh prova thn epomenh mera auxsanontai ta symptwmata!Phga se 2 giatrous kai mou eipan oti einai arxh tenontitidas,oti den einai kati sobaro kai tha fygei mono tou!Parola auta me epireazei para poly sto paiximo mou kathoti paizw me ponalakia!Exoun perasei 5 mhnes kai den exw dei veltiwsh!Ti na kanw??Eimai se apognwsh!Tha ginw opws palia!HELP!

Αποσυνδεδεμένος flea

• Θαμώνας
  • FLEA your bass!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: 16/03/04, 18:53 »
Xsexasa na pw oti exw ellatwsei shmantika tis wres pou paizw kai periorizomai sto na paizw mono stis proves

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #123 στις: 16/03/04, 21:01 »
Επειδή το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς παλαιότερα , θα σε παραπέμψω εδώ:
http://forum.kithara.gr/yabbse/index.php?board=50;action=display;threadid=4033
http://forum.kithara.gr/yabbse/index.php?board=50;action=display;threadid=3681

και θα σου πω μόνο 2 πράγματα:
1) Σταμάτα να παίζεις
2) Πήγαινε στο γιατρό (που θα σου επιβεβαιώσει το Νο. 1)

Αποσυνδεδεμένος flea

• Θαμώνας
  • FLEA your bass!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: 16/03/04, 22:06 »
Basika o giatros mou eipe na synexizw na paizw apla na to meiwsw arketa!Na mhn to parakanw!Kati basiko pou thelw na mathw!Fysiotherapeia einai aparaithth?Bohthaei katholou giati osoi gnwstoi mou epathan tenontitida mou eipan oti den xreiazetai!