Δεν θα τα ξαναγράψω από την αρχή. Όταν αγοράζεις λίγα κομμάτια, τα αγοράζεις ακριβά. Και για να βγάλεις κέρδος πρέπει να τα πουλήσεις και ακριβά. Δεν το λέω εγώ. Καμπύλες προσφοράς/ζήτησης και τόσα άλλα. Όσο για το αν γράφω ξανά τα οικονομικά, δευτέρα πρωί έλα να πιούμε καφεδάκι στο κυλικείο της ΑΣΟΕΕ που σπουδάζω.
Αν πουλάγανε περισσότερα όργανα, θα τα πουλάγανε πιο φτηνά, ¨οχι επειδή θα είχαν χορτάσει χρήματα αλλά επειδή θα τα είχαν αγοράσει και πιο φτηνά. Οι τιμές της βιτρίνας είναι η καλύτερη διαφήμιση για ένα μαγαζί.
Αν αγοράσω 2 αυτοκίνητα 15,000 ευρώ το ένα, για να βγάλω κέρδος που καθιστά την επιχείρηση μου βιόσιμη πρέπει να τα πουλήσω 17000. ΑΝ έχω αγοράσει 20 αυτοκίνητα, ο προμηθευτής μου θα μου τα δώσει 13,000 το ένα και μπορώ να τα πουλήσω 15.000 βγάζοντας το ίδιο κέρδος ανα μονάδα και πολλά περισσότερα κέρδη συνολικά.
Είναι αλυσίδα.
και ισχυει και το αντιστροφο...αν δοκιμασω να πουλησω φθηνα μπορει να ανεβουν οι πωλησεις μου...ας δοκιμασουν για ενα χρονο δεν θα παθουν τιποτα.....σιγουρα θα ανεβουν οι πωλησεις...
το εχω ξαναγραψει παντως...εχω εναν γνωστο μου που εχει μαγαζι με φεντερ στην νεα σμυρνη...του το εχω πει οτι ψωνιζω απο θωμα και παραδεχτηκε οτι δεν μπορει να κανει τιποτα γιατι η ιδια η φεντερ του δινει να πουλησει αυτες τις τιμες για ελλαδα και οχι αυτος απ το κεφαλι του...και να θελει να το κατεβασει δεν του το επιτρεπει η εταιρια