Αποστολέας Θέμα: Εξωγήινοι…  (Αναγνώστηκε 82044 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vagabond

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Είμαι ένας μικρός αλήτης που τον τρώει ο καιρός
    • Προφίλ
Re:Α.Τ.Ι.Α ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ?
« Απάντηση #150 στις: 02/05/03, 21:46 »
Πιστεύω ότι η εγωκεντρική φύση του ανθρώπου, καθώς και ο τρόμος που έχει απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο δεν τον αφήνει εύκολα να παραδεχτεί ή να αποδεχτεί κάτι τέτοιο... η προσωπική μου άποψη είναι πως οι πιθανότητες να έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ζωής σε άλλους πλανήτες είναι τεράστιες... όχι ότι απαραίτητα μιλάμε για μορφές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον μικρό μας πλανητάκο... (όχι ότι θα το απέκλεια, βέβαια...) θεωρώ παράλογο το μοναδικό βιώσιμο σημείο του σύμπαντος να είναι η Γη. Δεν βρίσκω λόγο γιατί να δεχτώ κάτι τέτοιο....
Ο δικός μου ο δρόμος μ' έχει χρόνια διαλέξει...

Αποσυνδεδεμένος holliday

• Παλιός
  • Have heart my dearWe're bound to be afraid
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: 03/05/03, 23:06 »
Μα η μαγεια ειναι εκει...στο οτι δε ξερεις τι υπαρχει...απλα το φανταζεσαι το δημιουργεις το πλαθεις...
οπως εσυ το θελεις, το κανεις ομορφο, ιδανικο...
κατι σαν τον τυπο στην αλλη ακρη του pc σου δηλαδη.
  8)  :-*  ;D  ;D  ;D
Συγνώμη κιόλας Holliday αλλά τα άστρα και οι πλανήτες που φωτίζουν κάθε νύχτα τα όνειρά μας είναι κάτι μοναδικό!! Κάτι ιδανικό... είναι ένα δημιούργημα της ίδιας της φύσης και δεν μπορεί παρά να είναι τέλειο.
Και δεν συγκρίνω με τίποτα την αίσθηση που μου δίνουν τα άστρα όταν τα κοιτάω ξαπλωμένη αναρωτιώντας τι να κρύβεται πίσω τους με αυτό που σκέφτομαι για τον τύπο πίσω από το pc μου.
Το pc το βρίσκω κάτι τελείως βιομηχανοποιημένο και πεζό. Και ο τύπος από πίσω του μπορεί να είναι μια ψευδαίσθηση - ένα ψέμμα...
Ίσως να το βλέπω εγώ έτσι γιατί ποτέ δεν με εξιτάρησαν οι συζητήσεις μέσω chat.
πιστευα οτι οι φατσουλες θα εδειχνα την διαθεση μου  οταν εγραψα για τον τυπο πισω απ την οθονη..
καθαρα κοροιδευτικη...και σχετικη γιατι μολις πριν ειχα απαντησει στο σχετικο θεμα...
δε κατηγορησα κανεναν για τις προτιμησεις του και δε ρωτησα κανεναν να μου τις πει... αλλα μ αυτο που ειπες εμαθα τις δικες σου...   :D  :)
Μια πεταλούδα στην γωνιά χαμογελάει, Κερνάει τσιγάρο μα πουλάει την φωτιά
ο αστυφυλακας ταυτοτητα ζητάει μα εγω την ψαχνω απ τα 19"

Αποσυνδεδεμένος spookyman16

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • u can't hold a candle in the cold november rain
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: 04/05/03, 21:53 »
Σε αυτό το σημείο πρέπει να δείτε την θεωρία του Jung: Τα u.f.o. είναι άυλες υπάρξεις τις οποίες της δημιουργεί το συλλογικό ασυνείδητο των ανθρώπων στη γη. Όλο αυτό οφείλεται στο στην έντονη θέλησή μας να υπάρχουν όντα τα οποία θα μας σώσουν από την καταστροφή κατά την οποία οδεύουμε. Σας προτείνω να διαβάσετε το Εξωγήινοι(Alien dawn) του Colin Wilson. Είναι αρκετά αντικειμενικό και πιστεύω απαντάει στου προβληματισμούς μας. ;)
and now that we're free from the chains of our dear love/i'm lost/take me into your arms and sing me your beautiful song/hold me until we're one and sing me your beautiful song...

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #153 στις: 05/05/03, 08:00 »
Λοιπον, ολοι συμφωνουμε οτι δεν ειμαστε μονοι στο συμπαν, ετσι; Αρα το μονο ερωτημα ειναι το αν μας εχουν επισκευτει οντα απο αλλους πλανητες. Αλλα δεν μπορουμε να κατανοησουμε το αν και πως μπορουν να κανουν διαπλανητικα ταξιδια, με βαση τη δικια μας τεχνολογια. Μπορουμε μονο να φανταστουμε...

Αποσυνδεδεμένος Alchimistis

• Παλιός
  • Pink Floyd
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: 05/05/03, 21:09 »
Παράθεση
Σε αυτό το σημείο πρέπει να δείτε την θεωρία του Jung: Τα u.f.o. είναι άυλες υπάρξεις τις οποίες της δημιουργεί το συλλογικό ασυνείδητο των ανθρώπων στη γη. Όλο αυτό οφείλεται στο στην έντονη θέλησή μας να υπάρχουν όντα τα οποία θα μας σώσουν από την καταστροφή κατά την οποία οδεύουμε. Σας προτείνω να διαβάσετε το Εξωγήινοι(Alien dawn) του Colin Wilson. Είναι αρκετά αντικειμενικό και πιστεύω απαντάει στου προβληματισμούς μας.
Με την ιδια λογικη η θεωρια του Junk ισχυει και για το θεο ??? Δεν πιστευω οτι θα βγαλουμε ποτε ακρη με τετοια βιβλια :-\ και οταν λες αντικειμενικο τι εννοεις??Πως γινεται να ειναι αντικειμενικο απο την στιγμη που ο Junk λεει (μαλλον δεν τον ξερω τον ανθρωπο ;D) την προσωπικη του γνωμη.Παρολα αυτα αν ειναι καλο θα ηθελα να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες...

FiGaRo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #155 στις: 05/05/03, 21:38 »
Φιλε Αλχημιστη, το βιβλιο αν ενδιαφερεσαι να το βρεις ειναι το : Αναμνησεις απο το μελλον
Τοχει γραψει ο Εριχ Φον Νταινικεν η μεταφραση ειναι της Λιλας Μαρακα κ οι εκδοσεις Ηριδανος.

Για να απαντησω πανω στη θεωρια του Jung νομιζω οτι ειναι μια θεωρια κατα της υπαρξης ζωης στο συμπαν, περα απο τη γηινη. Δεν γνωριζω ομως το ποσο αποδεκτη ειναι, καθως κ το ποσο εγκυρη. Αλλωστε ο καθενας θα μπορουσε να βγει κ να πει "θεωρω οτι λετε αρλουμπες ολοι σας κ απλα θελετε να καλυψετε τα λαθη σας πισω απο εξωγηινα προσωπεια".
Βεβαια Αλχημιστη, αυτο που ανεφερες το Θεο, το θεωρω κ λανθασμενο αλλα κ σωστο.

Πρωτον: Ποιος σου αποδεικνυει οτι ο Θεος υπαρχει κ δεν ειναι δημιουργημα της φαντασιας του ανθρωπου για βοηθαται της δυσκολες ωρες?

Δευτερον: Συμφωνα κ με τον Φον Νταινικεν, αλλα κ με τη λογικη, οι αρχαιοι πολιτισμοι θεοποιουσαν παντα το αγνωστο. Κ αυτο κανουμε κ μεις ακομη κ σημερα. Παλια λατρευαν σα θεο τον Ηλιο κ τη Σεληνη.
Με την ιδια λογικη ο Φον Νταινικεν αναφερει οτι υπαρχουν αποδειξεις οπου πολιτισμοι αρχαιοι λατρευαν παραξενα οντα, πιθανον εξωγηινους, τους οποιους θεωρησαν θεους οταν εκεινοι πιθανον να επισκεφτηκαν τη γη.

• Παλιός
  • Pink Floyd
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: 06/05/03, 00:13 »
Παράθεση
Ποιος σου αποδεικνυει οτι ο Θεος υπαρχει κ δεν ειναι δημιουργημα της φαντασιας του ανθρωπου για βοηθαται της δυσκολες ωρες?
Δεν νομιζω οτι ο Θεος ειναι δημιουργημα της φαντασιας μας εξαλου εχουμε τοσες αποδειξεις γραπτες αλλα και προσωπικες.Δεν ξερω εσυ αν πιστευεις η οχι αλλα νομιζω οτι δεν ειναι καλο να συγκρινουμε τα ufo με τον Θεο :-*....
Ευχαριστω πολυ για το βιβλιο :-*

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #157 στις: 06/05/03, 13:24 »
Προσέχετε μη σας αρπάξει κανα ούφο!

Ιδιως στο δρομο προς το forum!!
« Τελευταία τροποποίηση: 06/05/03, 13:46 από Βασίλης »

Αποσυνδεδεμένος holliday

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: 06/05/03, 13:44 »
Παράθεση
Ποιος σου αποδεικνυει οτι ο Θεος υπαρχει κ δεν ειναι δημιουργημα της φαντασιας του ανθρωπου για βοηθαται της δυσκολες ωρες?
Δεν νομιζω οτι ο Θεος ειναι δημιουργημα της φαντασιας μας εξαλου εχουμε τοσες αποδειξεις γραπτες αλλα και προσωπικες.Δεν ξερω εσυ αν πιστευεις η οχι αλλα νομιζω οτι δεν ειναι καλο να συγκρινουμε τα ufo με τον Θεο :-*....
Ευχαριστω πολυ για το βιβλιο :-*
ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ...(συγχωρεστε με)
αποσπασμα απο βιβλιο του Καραγατση...
""Η ζωη η υγεια ο πλουτος ο ερωτας ολα οσα μας πλαισιωνουν και στηριζουν την φυσιολογικη ευτυχια μας. Ωφελιμιστική αντιληψη του θεικου οπως και στην αρχαια ελλαδα, οπου 30,000 θεοι ειχαν διαμοιραστει ορθολογικα τις φροντιδες για τις αναγκες των ανθρωπων. Αραγε ερχετε κανεις εδω (στο ναο) να γυρεψει απ την θεοτητα την δυναμη της αντοχης στη σωματικη και ψυχικη οδυνη? Το λυτρωμο απ το συναισθημα της δυστυχιας? Τη συγχωρεση για τις κακες του πραξεις>?

Υπαρχει αραγε θρησκευτικοτητα αγνως πνευματικη? Ή μονάχα αντιπνευματικη δεισιδαιμονία?
 :-[ και παλι σορρυ, αν θελουν οι υπευθυνοι πειτε μου να το διαγραψω..

Αποσυνδεδεμένος D@ve Murray

• Χορδοβασανιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Once a wolf.... always a wolf...
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: 06/05/03, 21:46 »
Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ειμαστε μονοι μας.... καμια απολυτως...
Φάτε οτι προλάβετε...Ο Χονδροc γaρ Τaχυc...

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • To Φαινόμενο Γνωστό έως τα Πέρατα του Κόσμου...
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: 06/05/03, 23:04 »
Λοιπον, ολοι συμφωνουμε οτι δεν ειμαστε μονοι στο συμπαν, ετσι; Αρα το μονο ερωτημα ειναι το αν μας εχουν επισκευτει οντα απο αλλους πλανητες. Αλλα δεν μπορουμε να κατανοησουμε το αν και πως μπορουν να κανουν διαπλανητικα ταξιδια, με βαση τη δικια μας τεχνολογια. Μπορουμε μονο να φανταστουμε...

δεν ειναι ανεφικτο να γινουν τετοια ταξιδια!

Αν καμπυλωσουμε (...θεωρητικα...) τον χωρο-χρονο, πραγμα που εχει αποδεικτει σε επιταχυντες σωματιδιων, μπορουμε να διανυσουμε αποστασεις χιλιαδων ή και εκατομ. ετων φωτος σε δευτερολ.!

πχ:

Α________________________________Β

Α_     _β
      |   |
      |   |
      |   |
      |   |
      |   |
      |   |
       \_/

...Αν θετε στην Πατρα μπορουμε να πουμε κιαλα...

Για τα "βαρεα διανυσματικα μποζονια", την Αρχη της Απροσδιοριστιας, την Γενικη και Περιορισμενη Θεωρια της Σχετικοτητας και την προσπαθια εννοποιησης της με την Κβαντικη Μηχανικη, τα "σωματιδια" της βαρυτητας καια αλλα πολλα...
Ο.Ξ.Ο.Κ.Δ.Τ.Ξ.Ο.Κ.Ο. 
θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα
να γεμίσει ο κόσμος εξυπνάδα

• Παλιός
  • Pink Floyd
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: 07/05/03, 00:11 »
ενα σχετικο αρθρο υπαρχει και στο περιοδικο focus δεν θυμαμαι ποιο τευχος.Οσον αφορα τωρα τις αποστασεις υπαρχουν και η λεγομαινες χωρο-τρυπες οι οποιες δινουν μεγαλες ελπιδες για ταξιδια σε μεγαλες αποστασεις.Επισης δεν μπορω  να καταλαβω γιατι απορριπτουμε την περιπτωση να εχουν ποιο εξελιγμενο πολιτισμο απο τον δικο μας ας μην ξεχναμε οτι η ανθρωποτητα εχεις περασει απο πολυ δυσκολες καταστασεις οπως πολεμοι και αρωστειες που καθυστερησαν σημαντικα την εξελιξη του.Ισως οι εξωγηινοι να μην εχουν καποιο Μπους....

Αποσυνδεδεμένος Fighter

• Θαμώνας
  • Ο,τι δεν σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο...
    • Προφίλ
    • dimos_mp
« Απάντηση #162 στις: 07/05/03, 00:19 »
 ;)Eγώ πάλι δεν πιστεύω πως απορριπτουμε το ενδεχομενο να έχουν πιο εξελιγμένο πολιτισμο...ισα-ισα...  :)
Σχέδον πάντα πέρνουμε την περίπτωση πως ειναι πιο εξελιγμένοι απο εμας... :P

Αποσυνδεδεμένος holliday

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: 07/05/03, 08:22 »
συμφωνω fighter, και αποψη αυτη βασιζεται στο γεγονος οτι για να ερθουν μεχρι τη γη, σιγουρα εχουν πιο εξελιγμενα μεσα, ή  χειριζονται καλυτερα τις γνώσεις.
που κι αυτο μας οδηγει σε μια πιο εξελιγμενη νοημοσυνη αν οχι κατι αλλο.

Αποσυνδεδεμένος marijimy

• Περαστικός
  • *
  • Ζήσε κάθε μέρα σου σα να είναι η τελευταία...
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: 07/05/03, 09:24 »
Ούτως ή άλλως ρε παιδιά και εμείς οι ίδιοι δεν επιθυμούμε και προσπαθούμε μέσω των επιστημών και της τεχνολογίας, κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε διαστημόπλοια που θα επιτρέπουν τις μεγάλες διαδρομές, με μεγάλη ταχύτητα και σε μικρό χρονικό διάστημα? Αν δεχτούμε ότι δεν είμαστε μόνοι, γιατί να μην υπάρχουν πολιτισμοί, τόσο σε χαμηλότερο στάδιο από εμάς (π.χ. Νεάτερνταλ), ή και σε υψηλότερο επίπεδο, σ'αυτό που εμείς θέλουμε να καταλήξουμε κάποτε? όλα αυτά βεβαίως είναι άσχετα από τις μορφές ζωής που τυχόν έχουν αναπτυχθεί σε άλλους μακρινούς ή κοντινούς γαλαξίες.
Φιλιά...
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #165 στις: 07/05/03, 11:04 »
Ωρα να πω και την τρελλα μου...( βασικα την τρελλα των συγγραφεων επιστημονικης φαντασιας )
1.Αν ειμαστε κατοικοι σε μια τεραστια γυαλα?? Δηλαδη αν τα ακρα του συμπαντος συγκλινουν δημιουργωντας το φαινομενο της γυαλας ( τα ψαρια εχουν την εντυπωση πως περα απο το φυσικο οριο του γυαλιου υπαρχει απειρη θαλασσα... )! Αυτο θα σημαινει πως θα ειμασταν μονοι μας σε ενα συμπαν που ακομα και στην αλλη ακρη να φτασουμε...θα καταληξουμε στην αρχη ( Το Τειχος του Σκοτους, Αρθουρ Κλαρκ )
2.Αν το ηλιακο μας συστημα περιβαλλεται απο μια αορατη...μεμβρανη την οποια πρεπει να σπασουμε απο μεσα προς τα εξω για να βγουμε στον εξωκοσμο? Αυτη η μεμβρανη θα μας προστατευει απο τους εξωτερικους "εξερευνητες", αλλα θα ειναι και το "σημα κατατεθεν" για να μπορεσουμε να ενωθουμε με τους υπολοιπους πολιτισμους που εχουν καταφερει να σπασουν την δικη τους μεμβρανη!Αυτο σημαινει πως μεσα στο δικο μας ηλιακο συστημα ειμαστε ακομα μονοι... ( Οι κρυσταλλινες σφαιρες, Ντειβιντ Μπριν )
3.Κατι ακομα πιο τρελλο απο τον Αρθουρ Κλαρκ..Αν ειμασταν λεει απογονοι ενος εξωγηινου πολιτισμου, ο οποιος ερχοταν απο πολυ μακρια..Αυτος ο πολιτισμος καταφερε να μετουσιωθει σε ενεργεια και να ταξιδευει σε ολο το συμπαν..Παρολαυτα ο ανθρωπος συνεχισε την ζωη του με εναν εμφυτο φοβο που του ειχαν δωσει οι ιδιοι οι εξωγηινοι..τον φοβο να μην προωθηθουν προς το απωτερο διαστημα γιατι εκει τους περιμενει η καταστροφη τους ( Η πολη και τα αστρα, Αρθουρ Κλαρκ )
4.Μηπως οι εξωγηινοι δεν ειναι τιποτα αλλο παρα εξελιγμενοι ανθρωποι? Μηπως η παρουσια τους εδω δεν εχει να κανει τιποτα αλλο παρα τον ελεγχο του χρονικου συνεχες?? Δηλαδη αν το 2500 εμφανιστει μια επιδημια, τοτε οι ανθρωποι αυτοι ( που εχουν ηδη στην κατοχη τους το ταξιδι καθετα στο χρονο ) θα μεταφερουν πισω στον χρονο εναν πρακτορα που θα καταστρεψει τον ιο ( θυμιζει λιγο 12 Πιθηκοι..? και ομως το σεναριο ηταν κλεμμενο )! ( Το τελος της αιωνιοτητας, Ισαακ Ασιμωφ )
Οπως βλεπετε πολλοι επιστημονες και συγγραφεις επιστημονικης φαντασιας εχουν παει λιγο παραεξω στο τροπο αντιληψης των UFO! Σιγουρα υπαρχει κατι εκει οξω..."Αρκει να το αιτιολογησεις οσο πιο λογικα και απλα μπορεις" ( Αινσταιν...το ατομο τι ειπε παλι!! )
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Stefania

• Θαμώνας
  • Ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: 07/05/03, 11:37 »
Αυτό που είπες με την γυάλα και τα ψάρια εγώ το βλέπω κάπως αλλιώς. Παραπλήσιο βέβαια αλλά με μυρμίγκια.
Λοιπόν, τα μυρμίγκια εμάς τους ανθρώπους δεν μας βλέπουν.
Είναι πολύ χαμηλά και βλέπουν μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο.
Γι' αυτά υπάρχει ένα επίπεδο όρασης και παραπάνω το τίποτα.
Έτσι πιστεύουν ότι ο κόσμος υπάρχει μέχρι εκεί που φτάνει το δικό τους βλέμμα.
Όλοι όμως ξέρουμε πως πάνω από τα μυρμίγκια υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος.
Ένας κόσμος που ζεί, αναπνεέι, κινείται, δημιουργεί.
Κάπως έτσι βλέπω και τους ανθρώπους μπροστά σε ολόκληρο το σύμπαν.
Σαν μυρμίγκια.
Πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχουν εξωγήινοι εκεί έξω που μπορεί να μας βλέπουν και να παρακολουθούν την εξέλιξή μας καθώς και τον τρόπο ζωής μας.
Ίσως με την δικιά τους αναπτυγμένη τεχνολογία αυτοί μπορεί να μας επισκέπτονται ενώ για μας που δεν τους "βλέπουμε" - γιατί είμαστε τα μυρμίγκια στην προκειμένη - είναι απλά ανύπαρκτοι.
Ζούμε χαλαροί και ανενόχλητοι στην ανθρώπινη κοινωνία μας.
Ίσως και με μια υποψιασμένη άγνοια.
« Τελευταία τροποποίηση: 07/05/03, 12:41 από Stefania »
Στο βυθο της μουσικης συνταξιδευουμε. Στο βυθο της μουσικης τα ιδια πραγματα σ'ακολουθουν μετουσιωμενα. Η ζωη παντου μιμειται τον εαυτο της. Κι εσυ κρατωντας το φωσφορο στην παλαμη σου κυκλοφορεις ασαλευτη μεσα στις ινες της πελωριας τυχης.
- Ελύτης -

Αποσυνδεδεμένος Stefania

• Θαμώνας
  • Ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: 07/05/03, 11:43 »
Ρε παιδιά αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα ακριβώς.
Όταν μιλάμε για "παράλληλο σύμπαν" τι ακριβώς εννοούμε?
Έχει σχέση με τις μαύρες τρύπες και διαφορετικές διαστάσεις?
Στο βυθο της μουσικης συνταξιδευουμε. Στο βυθο της μουσικης τα ιδια πραγματα σ'ακολουθουν μετουσιωμενα. Η ζωη παντου μιμειται τον εαυτο της. Κι εσυ κρατωντας το φωσφορο στην παλαμη σου κυκλοφορεις ασαλευτη μεσα στις ινες της πελωριας τυχης.
- Ελύτης -

• Παλιός
  • Pink Floyd
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: 07/05/03, 13:54 »
freemind ολα αυτα τα βιβλια τα εχεις διαβασει :o ειναι λιγο παραξενα και απιθανα ολα αυτα που ανεφερες αλλα αυτη ειναι η γοητεια τους.Εξαλου μερικα απο αυτα μου ειχαν περασει και εμενα απο το μυαλο.....Παρολα αυτα θα ηθελα να μου προτεινεις καποιο βιβλιο(για αρχη.. ;D) που ισως μου απαντησει καποια ερωτηματα.....

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #169 στις: 07/05/03, 15:59 »
freemind ολα αυτα τα βιβλια τα εχεις διαβασει :o ειναι λιγο παραξενα και απιθανα ολα αυτα που ανεφερες αλλα αυτη ειναι η γοητεια τους.Εξαλου μερικα απο αυτα μου ειχαν περασει και εμενα απο το μυαλο.....Παρολα αυτα θα ηθελα να μου προτεινεις καποιο βιβλιο(για αρχη.. ;D) που ισως μου απαντησει καποια ερωτηματα.....

Ολα αυτα που ανεφερα ειναι βιβλια Επ.Φαντασιας και ειλικρινα πιστευω οτι εχουν πιο βασιμες θεωριες απο αυτες που οι επιστημονες τσαμπουνανε δεξια και αριστερα...
Οποτε θα σου πω ενδεικτικα μονο καποια και τι τομεις αφορουν...
1.ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ:
Το τελος της αιωνιοτητας ( Ισαακ Ασιμωφ )
Ιστοριες με ταξιδια στον Χωροχρονο ( Ωρορα σε μεταφραση Μπαλανου )
2.ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ-ΣΥΜΠΑΝ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Η πολη και τα αστρα ( Αρθουρ Κλαρκ )
Οδυσσεια του διαστηματος 2001
Οδυσσεια του διαστηματος 2010
Οδυσσεια του διαστηματος 3001 ( Αρθουρ Κλαρκ και τα 3 )
Ιστοριες με εξωγηινους
Ιστοριες εξωγηινου τρομου ( και τα 2 ειναι απο την Ανθολογια επιστημονικης φαντασιας της Ωρορα σε μεταφραση Μπαλανου )
3.ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥ
Ιστοριες απο την Μυθολογια Κθουλου
Ιστοριες εξωγηινου τρομου
Ιστοριες μαγειας και φοβου
Ιστοριες με τερατα ( ολα ειναι απο την Ανθολογια επιστημονικης φαντασιας της Ωρορα σε μεταφραση Μπαλανου )
Στα βουνα της τρελλας ( Λαβκραφτ )
Ο σκοτεινος κοσμος ( δεν θυμαμαι συγγραφεα )
Η νουβελα της μαυρης σφραγιδας ( Λαβκραφτ αν θυμαμαι καλα )
4.ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Ο δρακος της Θαλασσας ( Φρανκ Χερμπερτ )
Εγω το Ρομποτ ( Ισαακ Ασιμωφ )
Ιστοριες με πλασματα απο μεταλλο ( Ανθολογια Ωρορα )

Προτεινω επισης ολη τη σειρα απο τα βιβλια με ονομα
"HUGO ανθολογια επιστημονικης φαντασιας" εκδοσεις PARSEC που ειναι οι καλυτερες ιστοριες

Ολα τα παραπανω ειναι το   1/100000000000000000 απο την συνολικη βιβλιογραφια ΕΠ.ΦΑΝ., αλλα πιστευω οτι ειναι τα καλυτερα!Σιγουρα και καποιος αλλος θα εχει να προτεινει ακομα περισσοτερα :)
Freemind
DreamCatcher

FiGaRo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #170 στις: 07/05/03, 21:56 »

Με τον ορο "παραλληλο συμπαν" εννοουμε, αν νομιζω σωστα, ενα δευτερο συμπαν το οποιο εξελισσεται παραλληλα με αυτο στο οποιο βρισκομαστε.

Οι μαυρες τρυπες αν δεν απατωμαι, πιθανολογειται πως εχουν τη δυνατοτητα να σε μεταφερουν σε ενα αλλο σημειο...αν θεωρητικα αντεξει ενας οργανισμος την ελξη της, κ την ταχυτητα που αναπτυσσει μεσα σε αυτην.

Παντως, οπως ανεφερες τα μυρμηγκια κ τους ανθρωπους, ετσι κ εγω θα προσθεσω την πιθανη υπαρξη παραπανω απο ενα,ή δυο συμπαντα. Υπαρχουν υποθεσεις οτι τα συμπαντα ειναι παρα πολλα. Ισως κ να ειναι εσφαλμενες. Ομως κανεις δεν μπορει να μας πει το πως κ το γιατι. Αυτοι οι συλλογισμοι ειναι πραγματικα περα απο την φαντασια του ανθρωπου...

Αποσυνδεδεμένος Vagabond

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι ένας μικρός αλήτης που τον τρώει ο καιρός
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: 07/05/03, 22:02 »
Αν δεν κάνω λάθος, οι μαύρες τρύπες είναι ουράνια σώματα με εξαιρετική ελκτική δύναμη ούτως ώστε ούτε το φως να μην ανακλάται επάνω τους και γι' αυτό φαίνονται και μαύρες... δεν πρόκειται για "τρύπες" ή διόδους ή κάτι τέτοιο... πιθανώς να κάνω λάθος... :-[
Ο δικός μου ο δρόμος μ' έχει χρόνια διαλέξει...

FiGaRo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #172 στις: 07/05/03, 22:10 »
Αν δεν κάνω λάθος, οι μαύρες τρύπες είναι ουράνια σώματα με εξαιρετική ελκτική δύναμη ούτως ώστε ούτε το φως να μην ανακλάται επάνω τους και γι' αυτό φαίνονται και μαύρες... δεν πρόκειται για "τρύπες" ή διόδους ή κάτι τέτοιο... πιθανώς να κάνω λάθος...

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο. Η εκδοχη που ανεφερα ειναι φαντασιοπληκτη...
« Τελευταία τροποποίηση: 09/05/03, 18:28 από Βασίλης »

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #173 στις: 07/05/03, 23:20 »
Ιστοριες ...... ( Ωρορα σε μεταφραση Μπαλανου )
Αυτη η σειρα με τις "Ιστοριες ..μπλα-μπλα.." ειναι απο τις αγαπημενες μου! Μικρα διηγηματα που δεν κουραζουν και αφηνουν το μυαλο να σκεφτει και να φανταστει...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #174 στις: 08/05/03, 10:18 »

Με τον ορο "παραλληλο συμπαν" εννοουμε, αν νομιζω σωστα, ενα δευτερο συμπαν το οποιο εξελισσεται παραλληλα με αυτο στο οποιο βρισκομαστε.

Οι μαυρες τρυπες αν δεν απατωμαι, πιθανολογειται πως εχουν τη δυνατοτητα να σε μεταφερουν σε ενα αλλο σημειο...αν θεωρητικα αντεξει ενας οργανισμος την ελξη της, κ την ταχυτητα που αναπτυσσει μεσα σε αυτην.

Παντως, οπως ανεφερες τα μυρμηγκια κ τους ανθρωπους, ετσι κ εγω θα προσθεσω την πιθανη υπαρξη παραπανω απο ενα,ή δυο συμπαντα. Υπαρχουν υποθεσεις οτι τα συμπαντα ειναι παρα πολλα. Ισως κ να ειναι εσφαλμενες. Ομως κανεις δεν μπορει να μας πει το πως κ το γιατι. Αυτοι οι συλλογισμοι ειναι πραγματικα περα απο την φαντασια του ανθρωπου...

Μια νεα θεωρια απο 2 μαθηματικους λεει οτι μετα το Big Bang δημιουργηθηκαν 2 συμπαντα τα οποια δεν ειναι και τοσο "παραλληλα".
Βασικα το καθε συμπαν κανει ενα κυκλο...Οι 2 κυκλοι ειναι καθετοι μεταξυ τους!! Οποτε αυτοι οι 2 κυκλοι-συμπαντα εχουν 2 κοινα σημεια ( παρτε εναν κυκλο και σχεδιαστε αλλο εναν ο οποιος να εχει την ιδια ακτινα και το ιδιο κεντρο, αλλα να σχηματιζει μια γωνια 90 μοιρων με την νοητη ευθεια στο σημειο επαφης...) τα οποια ειναι και τα big bang...Αρα εχουμε 2 "αρχικες εκρηξεις" και 2 συμπαντα.

Η παλια θεωρια ελεγε για απειρα συμπαντα... Να προσθεσω οτι μεταξυ αυτων των παραλληλων συμπαντων υπηρχαν διοδοι ( καποιοι υποστηριξαν για ενα διαστημα οτι οι μαυρες τρυπες το επιτρεπουν αυτο ).
Αλλα ολα ειναι θεωριες...Για την ωρα ας κοιταξουμε να κανουμε καλυτερα τα πραγματα στη Γη και ας αφησουμε ησυχους τους εξωγηινους και το Συμπαν..Οταν θα ειμαστε ετοιμοι ας παμε....
« Τελευταία τροποποίηση: 08/05/03, 10:19 από freemind »
DreamCatcher