Το πρόβλημα δηλαδή ήταν οι καταλήψεις? Με καταλήψεις ή χωρίς, αυτό που λές θα συνέβαινε.
Άλλο, είμαι σε μειονεκτική θέση, και προσπαθώ, άλλο, παίρνω μαζί μου και μια πέτρα, για να βουλιάζω στα σκ@τ@ καλύτερα...
Ακριβως! Και η πλακα ειναι πως ενω εαν δεν ειχαμε κανει καταληψεις, θα υπηρχε το περιθωριο ενος παρομοιου αγωνα, τωρα που βρεθηκαμε προ αποφασισμενων καταστασεων ( αναγνωριση των πτυχιων των ιδιωτικων πανεπιστημιων και στην Ελλαδα ), δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα! Ειναι τοσα πολλα τα προβληματα που προκαλεσε ο εξυπνος σχεδιασμος των ανθρωπων που οργανωσαν τις καταληψεις ( και οταν λεω ανθρωπων, εννοω των κυριων που εβαλαν τους φοιτητες να παιξουν το παιχνιδι τους ) που τωρα μπορουν ανετα να σηκωσουν τα χερια τους και να πουν "οι φοιτητες φταινε..καλυτερα να εκαναν αλλο ειδος αγωνα" και να την βγαλουν "καθαρη"...
Τι υποννοει το συνομωσιολογικο μυαλο μου; Απλα πραγματα:
Η κυβερνηση πιεστηκε να περασει το αρθρο 16 πριν τον Μαϊο, γιατι πολυ απλα μεσα στο Μαϊο θα αποφασιστει απο το Πρωτοδικειο Αθηνων ( ή μαλλον καλυτερα...θα επισημοποιηθει ) η αναγνωριση ολων των πτυχιων ιδιωτικων κολλεγιων που ανηκουν στην ΕΕ. Ετσι, ενω μεν το νομοσχεδιο θα το περναγε με την ευθυνη της η κυβερνηση και θα ειχε μια "πισινη" στο ο,τι "μα ρε παιδια, τα πτυχια τους δεν θα ειναι ισοτιμα..το λεει το ελληνικο συνταγμα", τωρα δεν μπορει να το πει αυτο, αλλα λογω πιεσεων απο τους φιλους Ευρωπαιους, θα εχουμε και αναγνωρισμενα διπλωματα στο συνταγμα μας! Ωραιο? Παμε παρακατω...
Για να ωθησει τους επιχειρηματιες των ιδιωτικων να μπουν στην Ελλαδα, πρεπει να υποβιβασει το ελληνικο πανεπιστημιο. Μπορει να ηταν σε χαμηλα επιπεδα, ομως καποιες σχολες ( οπως Διεθνων και Ευρωπαϊκων Σπουδων ή ορισμενα τμηματα Νομικης, κλπ ) ηταν "προκλητικα καλες" για τον ανταγωνισμο των ιδιωτικων πανεπιστημιων. Τι κανεις; Βαζεις κομματα σαν τον ΣΥΝ ( που μην μου πειτε πως δεν αποτελει τσιρακι για να παιρνει ψηφοφορους απο ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ και να αποδυναμωνει τα 2 κομματα ) να πιεσουν τις νεολαιες του να κανουν καταληψεις. Βαζεις βεβαια και τους ΔΑΠιτες να ειναι υπερ του νομου, για να παιζεις σε διπλο νταμπλο, δειχνοντας πως και η νεολαια σου σε υποστηριζει. Οι καταληψεις γινονται ( και με ευθυνη ΚΚΕ,ετσι? αλλα παντα ηταν αγωνιστες οι εκει νεολαιοι, οποτε δεν μετραει

), "καταστρεφεις" εξαμηνο, υποβιβαζεις στο εξωτερικο την εικονα του πανεπιστημιου, δημιουργεις αναταραχη σε προγραμματα ERASMUS και μεταπτυχιακων και γενικα δινεις μια εικονα μπαχαλο...Καταστρεφεις στην ουσια, την εικονα του ελληνικου πτυχιου στα ευρωπαϊκα κεντρα εργασιας ( που ηταν ηδη παρα πολυ μειωμενο ).
Οποτε με ενα σμπαρο, 2 τρυγονια!!
Ξερω ξερω..συνομωσιες..κανενας καταληψιας δεν ειναι πιονι κανενος συμφεροντος παρα μονο της Παιδειας!! Και για χαρη της παλευει..Ολες οι παραταξεις μονο την Παιδεια εχουν στο μυαλο τους! Το παιζουμε και επαναστατες (..ανευ ουσιας και ανευ λογου ).
Ενα κενο μονο μενει..τα παιδια του Λυκειου, τι δουλεια ειχαν μεσα στο ολο παιχνιδι στην αρχη; Πολεμος εντυπωσεων?
...τελικα πιο βιασμενη κοπελα απο αυτη την Παιδεια, εγω δεν ξερω...