George_JimMorrison μα συμφωνώ μαζί σου ..

Οπως είχε γράψει και ο μπαρμπα-μπακούνιν ο απότερος σκοπός του αναρχισμού είναι ο αντιεξουσιαστικό σοσιαλισμός . Και ο αναρχισμός εντάσεται στη σοσιαλιστική σκέψη , μη ξεχνάς ότι στις πρώτες διεθνείς συμμετείχαν και αναρχικοί , άσχετα αν μετά τους έδιωξαν γιατί επικράτησαν πιο ρεφορμιστικές τάσεις κτλ
Οταν μιλάω για σοσιαλισμό δεν ενοώ ΠΑΣΟΚ βέβαια

(τουλάχιστον έτσι όπως το γνώρια εγώ , δεν ενοείται κόμα με τη ταμπέλα του σοσιαλισμού , σοσιαλοδημοκρατίας έστω να κάνει ιδιοτικοποιήσεις πχ με το ρυθμό που τις έκανε το πασοκ)
Θεωριτικά και οι κομουνιστές (ενοώ αυτοί που είναι σύμφωνοι με το κομμουνιστικό μανιφέστο του μαρξ και του ενγκελς ,γιατί ουσιαστίκα όλοι όσοι αναφέρω παρακάτω μπορούν να χαρακτηριστούν κομουνιστές) , και οι τροτσκιστές και οι αναρχικοί και οι αναρχο-κομουνιστές/αναρχο-συνδικαλιστές (οι αναρχικοί δηλαδή που υποστηρίζουν την αυτόνομη πάλη μέσω των συνδικάτων / οι αναρχικοί που υποστηρίζουν τον κολεκτιβισμό ) έχουν ως απότερο σκοπό τον κομουνισμό ,
δηλαδή : την αταξική κοινωνία , στην οποία δεν θα υπάρχουν ένοιες ιδιοκτησίας , χρηματος , πατρίδας/έθνους/κράτους κτλ .
Οι διαφορές όλων αυτών είναι οι διαφορές τακτικής που έχει η κάθε ομάδα, και οι διαφορές στενοκεφαλιάς που δέρνει πολύ κόσμο . Κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να περάσουν από σοσιαλισμούς τύπου εσσδ,αλβανίας,κίνας,τσεχίας κτλ , και άλλοι προτιμούν την πιο άμεση μετάβαση με το να "καταστρέψουν" την αστική δημοκρατία μαζικά .
Αυτά ισχύουν σε θεωριτικό επίπεδο . Δηλαδή ακόμα και θεωριτικά υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμπο για να μπορέσει να υπάρξει η οποιαδήποτε συνεργασία , αλλά πρέπει να υπάρχει και η θέλιση για αλλαγή από όλες τις πλευρές .
Το θεμα είναι ότι οι κομμουνιστικές επαναστάσεις είναι πολύ ρομαντικές και ουτοπικές (για μένα) , δηλαδή δεν μπορώ να διανοηθώ πως είναι δυνατό ένα κόμμα , ακόμα και αν αποτελείται από την εργατική τάξη , να είναι δίκαιο και να μην διαβρώνεται όταν είναι στην εξουσία , όταν περνάνε τόσα λ7 από τα τα χέρια ενος ανθρώπου δεν είναι δυνατό να μην διαφθαρεί . Γιαυτό το λόγο μου φαίνεται ότι το οποιοδήποτε αντιεξουστικό καθεστός είναι πολύ λιγότερο προσγειωμένο από κάτι τέτοιο . Η αποψη μου είναι αυτή , κραχτε όσο θέλετε