Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 879389 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #1450 στις: 20/08/07, 23:15 »
Παλουκαρια σορυ που διακοπτω αλλα αν βρειτε λιγο χρονο,που θα βρειτε.. δειτε το Sacco και Vanzetti καταπληκτικη ταινια μεσα στο κλιμα της συζητησης και μεσα στα γεγονοτα μακρια απο ουτοπιες των κομιξ(βλεπε v).Αυτο..

Βια....
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1451 στις: 21/08/07, 16:16 »

1. Πολύ απλά εάν δεν προσφέρει την παραγωγή του στην κοινότητα, δε θα έχει δικαίωμα στον κοινωνικό πλούτο.

2.  Τώρα πώς συνεννοούνται οι διάφορες χώρες για ένα παρόμοιο έργο;

3. Κατ' αρχήν σε μία τέτοια κοινωνία η πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων είναι πολύ μικρότερη από την τωρινή.

4. Ποιος είπε ότι δε θα υπάρχει αξιολόγηση; Ίσα ίσα που όταν η εκπαίδευση θα γίνεται με βάση την προσφορά στην κοινωνία και όχι το προσωπικό κέρδος η αξιολόγηση θα είναι πιο ουσιαστική και αυστηρή.

1.Δηλαδή διατυπωμένο αλλιώς: "Η μας δίνεις ότι βγάζεις, ή αλλιως έξω από δω"

2.Άλλο διάφορες χώρες(2,3,4), άλλο μερικές δεκάδες ή εκαντοντάδες κολλεκτίβες..(αφού για να μπορούν να λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά,πρέπει να είναι αναγκαστικά μικρές) Προφανής η διαφορά δυσκολίας. Προφανέστατη.

3. "...σε μία τέτοια κοινωνία η πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων είναι πολύ μικρότερη από την τωρινή..."
Excuse me? Και πως το ξέρεις αυτό? Πως παράγεται αυτό το πόρισμα και είσαι σίγουρος?
H έννοια "πιθανότητα" είναι μαθηματικός όρος, πρέπει να έχεις κάποιου είδους λογική απόδειξη για να ισχυριστείς
ότι P(αδικήματος|αναρχία) < P(αδικήματος|Χ), όπου Χ != αναρχία.
Έχεις?
Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω...

Επίσης, στην πράξη η κολλεκτίβα θα αποφασίζει αμεσοδημοκρατικά για κάθε θέμα, όπως αναφέρθηκε? Όλο το 24ωρο θα πρέπει να ψηφίζουν δηλαδή.

4. Αρα αφού υπάρχει αξιολόγηση, υπάρχουν και κάποιοι κανόνες τους οποιους προφανώς αυτή ακολουθεί... Μπορείς να τους πεις και νόμους...Μπορείς και αλλιώς, αν δε σε βολεύει η λέξη.

1. Πες το κι έτσι. Το ερώτημα είναι, γιατί να μη θέλει κάποιος να συνεισφέρει με το έργο του στην κοινωνία;

2. Μάλλον τότε έχω πρόβλημα αντίληψης γιατί δεν βλέπω τη δυσκολία...

3. Όταν ο καθένας θα έχει τα απαραίτητα και τα πάντα θα γίνονται σε ένα κλίμα αλληλεγγύης  γιατί να υπάρχει εγκληματικότητα; Μόνη λογική αιτία θα είναι η ψυχική ασθένεια, που αντιμετωπίζεται ιατρικά.

4. Μα τι σχέση έχει η αξιολόγηση σε ένα αντικειμενο, που γίνεται με επιστημονικά κριτήρια, με τους νόμους ενός κράτους;
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1452 στις: 21/08/07, 16:41 »
1.Δηλαδή διατυπωμένο αλλιώς: "Η μας δίνεις ότι βγάζεις, ή αλλιως έξω από δω"

2.Άλλο διάφορες χώρες(2,3,4), άλλο μερικές δεκάδες ή εκαντοντάδες κολλεκτίβες..(αφού για να μπορούν να λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά,πρέπει να είναι αναγκαστικά μικρές) Προφανής η διαφορά δυσκολίας. Προφανέστατη.

3. "...σε μία τέτοια κοινωνία η πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων είναι πολύ μικρότερη από την τωρινή..."
Excuse me? Και πως το ξέρεις αυτό? Πως παράγεται αυτό το πόρισμα και είσαι σίγουρος?
H έννοια "πιθανότητα" είναι μαθηματικός όρος, πρέπει να έχεις κάποιου είδους λογική απόδειξη για να ισχυριστείς
ότι P(αδικήματος|αναρχία) < P(αδικήματος|Χ), όπου Χ != αναρχία.
Έχεις?
Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω...

Επίσης, στην πράξη η κολλεκτίβα θα αποφασίζει αμεσοδημοκρατικά για κάθε θέμα, όπως αναφέρθηκε? Όλο το 24ωρο θα πρέπει να ψηφίζουν δηλαδή.

4. Αρα αφού υπάρχει αξιολόγηση, υπάρχουν και κάποιοι κανόνες τους οποιους προφανώς αυτή ακολουθεί... Μπορείς να τους πεις και νόμους...Μπορείς και αλλιώς, αν δε σε βολεύει η λέξη.

1. Πες το κι έτσι. Το ερώτημα είναι, γιατί να μη θέλει κάποιος να συνεισφέρει με το έργο του στην κοινωνία;

2. Μάλλον τότε έχω πρόβλημα αντίληψης γιατί δεν βλέπω τη δυσκολία...

3. Όταν ο καθένας θα έχει τα απαραίτητα και τα πάντα θα γίνονται σε ένα κλίμα αλληλεγγύης  γιατί να υπάρχει εγκληματικότητα; Μόνη λογική αιτία θα είναι η ψυχική ασθένεια, που αντιμετωπίζεται ιατρικά.

4. Μα τι σχέση έχει η αξιολόγηση σε ένα αντικειμενο, που γίνεται με επιστημονικά κριτήρια, με τους νόμους ενός κράτους;

1.Για τους ίδιους λόγους, που δεν το κάνει τώρα

2. Ναι, το έχεις. Εδώ 300 άτομα δεν τα βρίσκουν τώρα στη βουλή, αλλα όταν θα πρέπει να αποφασίσουν 1000+ για ένα δημόσιο έργο μεγάλης κλίμακας, τότε είναι όλα ωραία και καλά...

3. Αυτό το κλίμα αλληλλεγύης υπάρχει περίπτωση να συμβεί? Δεν είναι μόνο η ψυχική ασθένεια λογικό αίτιο... Η θέληση για κάτι πάνω απο τα απαραίτητα, είναι ένα καλό αίτιο...

4.Γιατι η αξιολόγηση θα γίνεται πάνω σε κριτήρια-κανόνες, που θα ισχύουν για όλους...Σαν τους νόμους... Αν το καλοσκεφτείς, οι νόμοι κατα κάποιο τρόπο αξιολογούν, ποιοι είναι κατάλληλοι για συμβίωση στο σύνολο και ποιοι όχι...Αυτή τουλάγχιστον είναι μια "λειτουργία" τους...Μην κολλάμε όμως στη λέξη "νόμος"...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1453 στις: 21/08/07, 17:07 »
@TheTr00p3r

Στο 3 βρίσκεται όλο το ζουμί φίλε μου. Τι παει να πει "τα απαραίτητα"? Ποιος ορίζει τι είναι τα απαραίτητα?
Φαγητό,νερό και στέγη μόνο? Ή μήπως και οτιδήποτε άλλο ικανοποιεί και άλλες πολλές ανάγκες πλην των βιοποριστικών?
Μήπως "τα απαραίτητα" διαφέρουν από άτομο σε άτομο?
Ένας πληθυσμός δεν είναι μια ανθρώπινη μάζα που έχει κάποια κοινά "απαραίτητα". Υπάρχει ο Γιώργος, ο Γιάννης, η Μαρία κτλ και ο καθένας από αυτούς έχει άλλες επιθυμίες, άλλες ανάγκες, άλλα όνειρα κτλ κτλ.
Πολύ απλά δεν μπορείς να θέσεις όλους τους ανθρώπους κάτω από κάποια κοινά "απαραίτητα".

Μην το παλεύεις...Αφού έφαγα μια σελίδα να λέω τα ίδια, στο τέλος (#1453 απάντηση) δεν απάντησε κανείς...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1454 στις: 21/08/07, 22:59 »
Σκέφτεστε με βάση το παρόν σύστημα, που είναι σε κάθε πτυχή του κερδοσκοπικό. Constantine, κάπου μπαίνει ο παράγοντας ΚΕΡΔΟΣ και χαλάει τα πράγματα ;) Οι 300 της βουλής είναι στην πλειοψηφία τους πρόβατα των κομμάτων τους και αποσκοπούν στο να πάρουν την εξουσία. Όσον αφορά τα απαραίτητα νομίζω το είπαμε και πιο πριν, είναι οι βιολογικές ανάγκες, η ανάγκη για παιδεία και ψυχαγωγία και άλλα. Σκοπός μιας αναρχικής κοινωνίας είναι να μπορούν όλοι να τα απολαύσουν το ίδιο.  Δεν έχουν άλλη επιλογή, γιατί χωρίς τη συμβολή όλων το σύστημα απλά δεν λειτουργεί. Γι' αυτό και πριν αλλάξει το σύστημα πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά μας... Σε ένα κοινωνικό πανεπιστήμιο δεν τίθεται θέμα εξουσίας και αρχής. Οι εξεταστές/καθηγητές πράγματι εξαντλούν κάθε αυστηρότητα, απαραίτητη για την κοινωνία και όχι για προσωπικό όφελος.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1455 στις: 22/08/07, 00:49 »
Όσον αφορά τα απαραίτητα νομίζω το είπαμε και πιο πριν, είναι οι βιολογικές ανάγκες, η ανάγκη για παιδεία και ψυχαγωγία
Για τελευταία φορά, δεν ζητάνε όλοι τα ίδια...

Σκοπός μιας αναρχικής κοινωνίας είναι να μπορούν όλοι να τα απολαύσουν το ίδιο.
Ελα ντε που η απόλαυση, και η ικανοποίηση της επιθυμίας δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους...

Δεν έχουν άλλη επιλογή,
Ενδιαφέρον...

γιατί χωρίς τη συμβολή όλων το σύστημα απλά δεν λειτουργεί.
Αυτό το φωνάζω εδω και 3-4 σελίδες....

Γι' αυτό και πριν αλλάξει το σύστημα πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά μας...
Πρέπει? Ελπίζω να εννοείς "τί είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει η Αναρχική κοινωνία" και όχι "πρέπει"....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1456 στις: 22/08/07, 01:13 »
Πρέπει? Ελπίζω να εννοείς "τί είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει η Αναρχική κοινωνία" και όχι "πρέπει"....

Νομίζω είναι προφανές... ::)

Αποσυνδεδεμένος το Λιοντάρι

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1457 στις: 22/08/07, 21:38 »
**off topic**
εεε... περσινή είναι η ταινία..

off topic
Ναι , περσινή είναι η ταινία ,
απλώς συμβαίνει να έχω άλλη αίσθηση τού χρόνου τώρα πια .
Για μένα ακόμη κι ένας χρόνος είναι πολύς καιρός .
Ας πούμε ότι πέρασα σε μιαν άλλη ζωή
κι όλα τα παλιά μού μοιάζουν πολύ μακρινά .
Αυτό είναι όλο Γιάννη .  :)

ΥΓ
Σωστά έπιασα το όνομά σου ?

Μια φορά προδότης , για πάντα προδότης.

Αποσυνδεδεμένος drmanhattan

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1458 στις: 23/08/07, 20:05 »
Χμμμ αν και τίτλος του θέματος είναι τελείως διαφορετικός η συζήτηση που ούτως ή άλλως εξελίσσεται αγγίζει τα όρια του παραλόγου...Καθένας έχει ταμπουρωθεί στις απόψεις του και δεν αφήνει καμία άλλη άποψη ννα διαπεράσει τα τείχη του....Πολύ ωραία...και γω που νόμιζα ότι από τα forum βγαίνει ένα όφελος γι αυτούς που συμμετέχουν....

Από την μία υπάρχουν οι αμετανοητοι υπέρμαχοι του κράτους.Αυτοί που ακούνε πιστά τα ΜΜΕ,πιστεύουν στην καλή εξουσία,στην διατήρηση της τάξης και της ομοιομορφίας,έτοιμοι να ψηφίσουν σε λίγες μέρες τον άξιο αρχηγό τους που θα τους αντιπροσωπεύει όσο αυτοί θα κάθονται πολιτικά άπραγοι για τα επόμενα 4 χρόνια.

Από την αντιπερα όχθη οι αναρχικοί.Με πρωταρχικό αντίπαλο το καπιταλιστικό καθεστώς και κάθε αφεντικό του,έτοιμοι να πάρουν τα όπλά για να  φέρουν στον κόσμο το λητρωτικό καθεστός της αναρχίας.Μπακούνιν,Κροποτκιν,ισπανικός εμφύλιος κλασσικά επιχειρήματα τους τα τελευταία 50 χρόνια.Φυσικά τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν είναι τίποτα άλλο από έναν μεταμφιεσμένο μηχανισμό καταστολής και γι αυτ΄τον λόγο προτιμούν να τους βγάλουν τα μάτια παρά να ξαναδούν τηλεόραση....

Και τώρα πάμε στα σοβαρά θέματα της συζήτησης αυτής

1)In.gr vs Indymedia

Aααα...ο πόλεμος της ενημέρωσης...Οι μεν λενε ότι πάτησε μπανανόφλουδα και έπεσε (μιας και ήταν από την Αφρική ο άνθρωπος κάπου θα στην ιστορία υπάρχει και μια μπανάνα) από τον πρώτο όροφο και οι δε ότι είναι σίγουρα δολοφονία του κρατικού μηχανισμού.Έτσι λοιπόν οι πιστοί ακόλουθοι της κάθε πλευράς λένε χλευαστικά “η γελοιότητα του Indymedia” και οι άλλοι “indymedia,η πηγή της αλήθειας”.Xμμ..ούτε αναρχία ούτε καπιταλισμό θα το ονόμαζα αυτό...Δογματισμό,σκοταδισμό..κάπου προς τα εκεί...Το να δοξάζει ο καθένας το δικό του μέσο ενημέρωσης πάντως,μόνο ανοιχτό μυαλό δεν θα το ονόμαζα...

2)Εξουσία ή μη εξουσία

Εδώ (όπως και στον πραγματικό κόσμο) οι απόψεις  χωρίζονται σε χιλιάδες.Άλλος θέλει βασιλιά,άλλος θέλει βασιλιά και βουλή,άλλος μόνο βουλή,άλλος θέλει μόνο κράτος χωρίς βουλή,άλλος ακούει κράτος και βγάζει σπυριά...Διαλιέχτε κόσμεεεε....

Νομίζω μια ερώτηση για τον καθένα αρκεί :

1)Στους υπέρμαχους του κράτους : Αλήθεια αφού φωνάζετε πως είστε ανοιχτόμυαλοι γιατί δεν δοκιμάζετε και κάτι άλλο?Πως ξέρετε ότι αυτό που έχετε είναι το καλύτερο?Ή για εσας το καλύτερο σημαίνει “καλύτερο μόνο για μένα”?Προφανώς έχωντας μεγαλώσει σε ένα και μοναδικό καθεστώς δεν είστε σε θέση να κρίνετε πως είναι ένα διαφορετικό...

2)Στους “αναρχικούς” και αναρχικούς : Βλέπω ότι όπως οι περισσότεροι του χώρου φωνάζετε και σεις για την επαναστατική βία.Αλήθεια τότε τι έχετε να πείτε για την άποψη του Έγκελς ότι “Κάθε επαναστατική πράξη είναι εξουσιαστική και επομένως ο όρος αντιεξουσιαστης είναι αδόκιμος”.Να επιβάλετε με την βία την αναρχία δηλαδή?Τότε σε τι θα διαφέρετε από τους μπολσεβίκους,τον Φιντέλ,τον Μάο κτλ?Επειδή αυτοί δεν σκότωναν διαβάζοντας Μπακούνιν είναι χειρότεροι δηλαδή?

Μήπως λοιπόν όλες αυτές οι διαμάχες σας κα΄νουν να χάνετε το πραγματικό νόημα?Που είναι αυτό της ατομικής επιλογής?Ότι κάθε άτομο μπορεί να παίρνει ελεύθερα αποφάσεις για τον εαυτό του χωρίς να μπορεί να τον περιορίσει?Και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται ούτε κράτος,ούτε αστυνομία,ούτε αίμα αλλά εκπαίδευση?Φυσικά με τον όρο εκπαίδευση δεν αναφέρομαι στα σχολεία,άλλωστε γιατί ένα καθεστός να μαθαίνει στα μέλη του πως να το ανατρέψουν?Και όταν ο κόσμος μάθει ότι έχει επιλογή,ότι έχει δύναμη τότε θα αποβάλλει μόνος του το καθεστός που τον καταπιέζει.

Μήπως τελικά η αλήθεια δεν βρίσκεται στο indymedia ούτε στο in.gr,αλλά μόνο μέσω της πολυφωνίας που προέρχεται από τον ίδιο τον κόσμο  μπορούμε να την βρούμε?Στο κάτω κάτω ας μην γελιομαστε,όσα πτυχία δημοσιογραφίας και να χεις,όταν βρίσκεσαι σε ένα στούντιο και κάνεις τον διαιτητή,δημοσιογράφος δεν είσαι.Όπως βέβαια δεν είσαι δημοσιογράφος όταν σε μια μαρτυρία που γράφεις βάζεις τα προσωπικά συναισθήματα και την πολιτική σου σκοπιά (και 2-3 συνθηματα..).Δημοσιογραφία είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε ανά πάσα στιγμή να κοινοποιήσει μια αλήθεια στον κόσμο.

Αντί λοιπόν  να κάθεστε και να βρίζεστε μεταξύ σας στο ποιος έχει δίκιο ή ποιος συγγραφέας που έζησε πριν 100 χρόνια τα είπε πιο σωστά,καθηστέ και σκεφτείτε τι κάνατε ΕΣΕΙΣ για τον κόσμο σημερα και τι μπορείτε να κάνετε την επόμενη μέρα.

Υ.Γ Όσο για το V,η ταινία μόνο ως ύβρις μπορεί να χαρακτηριστεί για το βιβλίο...Και φυσικά αν το διάβαζες από το να βλέπεις χολυγουντιανές παραγωγές θα καταλάβαινες πως δεν μιλάει για καμία ουτοπία, αλλά για μια πραγματικότητα (λίγο μεγενθυμένη βέβαια,στα πλαίσια της επιστημονικής φαντασίας) την οποία πέρασε η Αγγλία πριν 20κατι χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1459 στις: 23/08/07, 20:14 »
Δεν εχω παρα να συμφωνησω σε ολα ( ακομα και εαν εμεσσα δεχομαι το ρολο του σκοταδιστη μονοπλευρου που κατηγορει το indymedia ). Κυριως για το παρον και το μελλον καθως και για την ταινια V :)
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #1460 στις: 23/08/07, 21:41 »
Αυτό είναι όλο Γιάννη .  :)

ΥΓ
Σωστά έπιασα το όνομά σου ?

Ναι  ;)
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1461 στις: 24/08/07, 03:03 »
Παράθεση
2)Στους “αναρχικούς” και αναρχικούς : Βλέπω ότι όπως οι περισσότεροι του χώρου φωνάζετε και σεις για την επαναστατική βία.Αλήθεια τότε τι έχετε να πείτε για την άποψη του Έγκελς ότι “Κάθε επαναστατική πράξη είναι εξουσιαστική και επομένως ο όρος αντιεξουσιαστης είναι αδόκιμος”.Να επιβάλετε με την βία την αναρχία δηλαδή?Τότε σε τι θα διαφέρετε από τους μπολσεβίκους,τον Φιντέλ,τον Μάο κτλ?Επειδή αυτοί δεν σκότωναν διαβάζοντας Μπακούνιν είναι χειρότεροι δηλαδή?
Καταρχας η αποψη του Εγκελς δεν σημαινει οτι ειναι και αποδεκτη. Εγω προσωπικα διαφωνω με αυτην την αποψη. Η βια δεν γινεται για την επιβολη μιας καταστασης. Η επαναστατικη βια δεν γινεται με σκοπο απαραιτητα να εξουσιασει η επανασταση. Γινεται με σκοπο να σταματησει (στην προκειμενη) ενα σαπιο συστημα.

Η επανασταση δεν δηλωνει εξουσια. Δεν ειναι εξουσια. Εαν θεωρεις οτι η επανασταση ειναι εξουσια τοτε ταυτιζεσαι με ολους αυτους που ανεφερες.
Προσωπικα σε μια επανσταση δνε θεωρω οτι χρησιμοποιειται βια με σκοπο να κυριευσουν καποιοι αλλοι εναντι αυτων που ηδη υπαρχουν. Και εκει ειναι που βρισκεται και η αναρχια. Η επανασταση της αναρχιας δεν γινεται με σκοπο να εξουσιασουν οι αναρχικοι, γινεται με σκοπο να μην εξουσιασει κανεις.

Και θα μου πεις οπως και ολοι αλλωστε εδω μεσα γιατι δεν ξερω για πιο λογο αλλα εχει γινει συνηθεια, ετσι δεν επιβαλεις ενα συστημα? Οχι.
Την αναρχια δεν μπορεις να την επιβαλεις γιατι τοτε πολυ απλα δεν θα ειναι αναρχια, εαν καποιος δηλαδη σε βαλει με το ζορι να ασπαζεσαι την αναρχια τοτε καταπατα καθε αποψη σχετικη με την αναρχια.

Η αναρχια εχει δειξει στους ανθρωπους τον δρομο, που αυτη θεωρει σωστο, και να εδραιωθει στους ανθρωπους απο τους ιδιους τους ανθρωπους. Οχι απο καποιους λιγους αλλα σταδιακα με επαναστασεις, με αγωνες, για δικαιωματα, για ζωη, να δουν οι ιδιοι οι ανθρωποι πως πρεπει να ζησουν αρμονικα.

Καποιοι φοβουνται αυτην την κατασταση. Καποιοι ακομα δεν μπορουν να την διανοηθουν καν, εναν κοσμο χωρις εξουσια, μα πως ειναι δυνατον? Εκει ιενια το ζητημα, να ανοιξουν τα μυαλα των ανθρωπων ωστε μονοι τους να φτασουν εκει, ισως καποιοι τους δειξουν τον δρομο, τους παρουν απο το χερι και τους πανε να δουν και αλλα μερη που δεν ειχαν φαντασει, αλλα κανενας αναρχικος δεν θα επιβαλει την αποψη του.

Και η επαναστατικη βια δεν ειναι επιβολη αποψης λοιπον. Δειχνει εναν δρομο που οσοι θελουν ακολουθουν, οπως και πολλα αλλα πραγματα που οι ανθρωποι ισως να τα προσπερνανε η αδιαφορουν.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1462 στις: 24/08/07, 12:32 »
...οπως και πολλα αλλα πραγματα που οι ανθρωποι ισως να τα προσπερνανε η αδιαφορουν.

Αυτή η φράση, λέει για μένα περισσότερα απο όσα νομίζεις. Γιατι έχω βαρεθεί την "επαναστατική" άποψη, οτι "όποιος δεν συμμερίζεται τις απόψεις μας, ή προσπερνά, ή αδιαφορεί"

Οσο λοιπόν ο μη-επαναστατικός πληθυσμός της χώρας αντιμετωπίζεται ως τυφλός, ή ως προβατάκι, προκοπή οι αναρχικοί δεν θα δουν. Τι να κάνουμε, είναι στη φύση του Ελληνα, όταν τον υποβιβάζουν, να μην ακούει τίποτα... Αλλα και η μούρη "εμείς τα ξέρουμε όλα, πως θα λειτουργήσει η κοινωνία κλπ,κλπ..." ούτε αυτή πουλάει πλέον

Σε αυτή τη κουβέντα τέθηκαν έαν σωρό ερωτήσεις, για το κάτα πόσο γίνεται να λειτουργήσει η παραπάνω κοινωνία, και οι απαντήσεις ήταν είτε copy-paste ασχετα κείμενα που έχουν μέσα τη λέξη "καπιταλισμός", είτε απαντήσεις του τύπου "Έ, γίνεται". Καλή είναι η επανάσταση, αλλα να οδηγεί κάπου ουσιαστικά, όχι να γίνεται για να γίνεται...

Αποσυνδεδεμένος drmanhattan

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1463 στις: 24/08/07, 16:48 »
Η επανασταση δεν δηλωνει εξουσια. Δεν ειναι εξουσια. Εαν θεωρεις οτι η επανασταση ειναι εξουσια τοτε ταυτιζεσαι με ολους αυτους που ανεφερες.

Πρώτον με βάση ένα post δεν μπορείς να ξέρεις τι είμαι.Εγώ δεν κρεμάω ταμπέλες στον εαυτό μου τύπου "Είμαι αναρχικός" κτλ.Από το να στηρίζεσαι σε μία φράση που είπε ένα άτομο πριν κάποια χρόνια,σου συνιστώ να διαβασεις καλύτερα πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα και μετά να μου το αντικρούσεις.

Λες λοιπόν ότι η επανάσταση (συνεπώς η επαναστατική βία) δεν δηλώνει εξούσια.Με συγχωρείς αλλά ηη λογική μου μου λέει ότι όταν ασκείς βία σε κάποιον,ασκείς πάνω του εξουσία.
Η επανάσταση από την εξέγερση έχει μεγάλη διαφορά.Η εξέγερση είναι η φωνή του καταπιεσμένου κόσμου.Η επανάσταση είναι  το καλούπι στο οποίο βάζουν στην συνέχεια τηνη εξέγερση, και μέσω αυτής προσπαθούν εξουσιαστικά να επιβάλλουν την θέληση τους στον υπόλοιπο κόσμο.Σαν αναρχικός λοιπόν που είσαι δεν θα πρεπε να μου υμνείς τόσο την επανάσταση,αλλά να προσπαθείς για την εξέγερση.

Η αναρχια εχει δειξει στους ανθρωπους τον δρομο, που αυτη θεωρει σωστο, και να εδραιωθει στους ανθρωπους απο τους ιδιους τους ανθρωπους. Οχι απο καποιους λιγους αλλα σταδιακα με επαναστασεις, με αγωνες, για δικαιωματα, για ζωη, να δουν οι ιδιοι οι ανθρωποι πως πρεπει να ζησουν αρμονικα.

Είδα σε προηγούμενα post  σου που λες για τον Ισπανικό εμφύλιο κτλ κτλ και ανοίξτε διαβάστε να ξεστραβωθείτε.Δεν λέω πολύ ωραίο κομμάτι της ιστορίας αλλά για εξήγησε μου κάτι.Τα υπουργεία της CNT,στα οποία κατέληξε η επανασταση,ποιο μέρος ακριβώς της αναρχίας αντιπροσωπεύουν?Μην θεοποιούμε λοιπόν καταστάσεις,πρόσωπα και απόψεις.Τίποτα από αυτά δεν έδειξε τον δρόμο για μια αρμονική κοινωνία.Αποτελούν υλικό για πολύ σοβαρή κριτική.έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη,όχι όμως πρότυπο κοινωνιών.

Και στο κάτω κάτω ας είμαστε σοβαροί.Την επανάσταση δεν την κάναν οι αναρχικοί.Αυτό μόνο νταβατζιλίκι μπορεί να το πει κανείς.Ο κόσμος εξεγέρθηκε και στην συνέχεια ακολουθησε μία πορεία.Και η πορεία που ακολουθήθηκε δεν ήταν μόνο από αναρχικούς....

Καποιοι φοβουνται αυτην την κατασταση. Καποιοι ακομα δεν μπορουν να την διανοηθουν καν, εναν κοσμο χωρις εξουσια, μα πως ειναι δυνατον? Εκει ιενια το ζητημα, να ανοιξουν τα μυαλα των ανθρωπων ωστε μονοι τους να φτασουν εκει, ισως καποιοι τους δειξουν τον δρομο, τους παρουν απο το χερι και τους πανε να δουν και αλλα μερη που δεν ειχαν φαντασει

Για εξήγησε μου λοιπόν εσύ σαν αναρχικός τι κάνεις για να πάρεις τον κόσμο από το χέρι?Γιατί όπως είπε και ο Isnogood η στάση των περισσότερων αναρχικών είναι πραγματικά αποθαρρυντική για τον οποιοδήποτε που θέλει να τους πλησιάσει.Γιατί βάζουν προυποθέσεις.Πόσες και πόσες φόρες έχω δει να σνομπάρεται δράση επειδή δεν είναι "του χώρου" ή πόσες φορές είναι που γίνονται δράσεις για εσωτερική κατανάλωση.

Έχετε μπερδέψει μερικά πράγματα μου φαίνεται.Οι αναρχικοί δεν είναι η διανοητική ελίτ και η αναρχία δεν είναι η σωτήρια δύναμη που θα σώσει τον κόσμο.Η αναρχία εκτός από πολλά πράγματα σημαίνει και ποικιλομορφία,κάτι που εγώ από αυτά που βλέπω εδώ μέσα να προωθείτε ούτε από τους ίδιους τους "αναρχικούς",την στιγμή που βλέπω προτάσεις όπως "Διαβασε αυτούς να δεις την αλήθεια" ή "Η αλήθεια βρίσκεται σ' αυτό το site"....

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1464 στις: 24/08/07, 16:59 »
Κατ'αρχας για αυτο που ειπες με την ποικιλομορφια. Εδω και καμποσες σελιδες αν προσεξες αναφερεται οτι "εφοσον οι ιδιοι αναρχικοι δεν συμφωνουν μεταξυ τους, πως να συμφωνησουμε εμεις?" χωρις να γιενται κατανοητο οτι δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχει απολυτη ταυτιση.

Τωρα οσον αφορα το επανασταση-εξεργερση μην κολλαμε σε τυποποιησεις, μπορουσες να καταλαβεις τι εννοουσα.

Οχι οντως η αναρχια δεν ειναι σωτηρια δυναμη, ουτε η αναρχικοι ειναι διανοητικη ελιτ. Και ξερεις γιατι δεν ειναι? Γιατι η αναρχια δεν εχει καποια ελιτ μεσα της. Δηλαδη αν οι αναρχικοι θεωρουν τους εαυτους τους ελιτ τοτε ζητω που καηκαμε.

Το τι κανω προσωπικα για να παρω τον κοσμο απο το χερι ειναι δικο μου θεμα και ουτε χρειαζεται ο καθενας να λεει τις δρασεις τους για να αποδειξει κατι για τον εαυτο του η για να το παιξει καλυτερος απο καποιον αλλον. Το ζητημα δνε ειναι εκει.

Προωσπικα δεν εχω μπερδεψει κατι, δεν θεωρω τον εαυτο μου ξεχωριστο η σωτηρα επειδη υποστηριζω την αναρχια. Ουτε εβαλα ταμπελα σε σενα, το δευτερο ενικο ηταν τροπος εκφρασης.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1465 στις: 24/08/07, 21:18 »
Οχι οντως η αναρχια δεν ειναι σωτηρια δυναμη, ουτε η αναρχικοι ειναι διανοητικη ελιτ. Και ξερεις γιατι δεν ειναι? Γιατι η αναρχια δεν εχει καποια ελιτ μεσα της. Δηλαδη αν οι αναρχικοι θεωρουν τους εαυτους τους ελιτ τοτε ζητω που καηκαμε.

Νομιζω πως εαν διαβασεις αποψεις και τροπο συμπεριφορας πολλων ατομων που δηλωσαν "αναρχικοι" εδω μεσα, θα παρατηρησεις πως μπορει να μην υπαρχει καποια πνευματικη "ελιτ" ( τουλαχιστον απο τον τροπο που μιλανε οι περισσοτεροι, αποκλειουμε αυτην την περιπτωση ), ομως ο διαχωρισμος "εμεις τα καιμε και κανουμε την επανασταση για εσας, και μονο η δικη μας επανασταση εχει δυναμη", δειχνει εναν "ρατσισμο" και μια ματαιοδοξια πολλων ψευδοαναρχικων. Και βεβαια δεν αναφερομαι σε σενα, αλλα σε οσους περασαν κατα καιρους απο αυτο το θεμα, αφησαν 2-3 posts και μετα εξαφανιστηκαν. Το κακο ειναι πως δεν διαχωριζεις τη θεση σου απο τετοια ατομα Roufous ( πχμε τον pnd οταν επανηλλειμενως σε ρωταγα αν εχετε τις ιδιες αποψεις ), επομενως καταργεις εμεσσα αυτα που λες πιο πανω. Τελοσπαντων, εγω αλλαγη δεν βλεπω.

Θα ηθελα παντως ενα σχολιο για το indymedia και την αντιμετωπιση του θεματος του Νιγηριανου.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1466 στις: 01/09/07, 04:02 »
αλλα σε οσους περασαν κατα καιρους απο αυτο το θεμα, αφησαν 2-3 posts και μετα εξαφανιστηκαν. Το κακο ειναι πως δεν διαχωριζεις τη θεση σου απο τετοια ατομα Roufous ( πχμε τον pnd οταν επανηλλειμενως σε ρωταγα αν εχετε τις ιδιες αποψεις )

Για μετρα καλυτερα ποσα post εχω αφησει σε αυτο το θεμα, και αν ειναι 2-3, πες το μου...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1467 στις: 01/09/07, 11:10 »
Ο λαος λεει "Μονο ενας γαϊδαρος εχει αυτια?"..Μαντεψε τι μπορει να σημαινει :D
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #1468 στις: 07/09/07, 12:47 »
Και βεβαια δεν αναφερομαι σε σενα, αλλα σε οσους περασαν κατα καιρους απο αυτο το θεμα, αφησαν 2-3 posts και μετα εξαφανιστηκαν.

Τώρα το είδα αυτό!!!!  >:( >:(

Αν λέω ΑΝ αυτός ο υπαινιγμός πήγαινε σε μένα, να σε πληροφορίσω αγαπητέ μου φίλε ότι δεν έχω καμία μα καμία όρεξη να κάθομαι να χαλάω ώρες μπροστά στο computer (αντί να κάνω πιο δημιουργικά πράγματα) προσπαθώντας να πείσω εσένα και τον καθένα που μπαίνει εδω μέσα, ξέροντας πως η "συζήτηση" μας δεν θα βγάλει πουθενά. Αυτά που έγραφα συνεχίζω να τα πιστεύω, αλλά όπως σου είπα, δεν υπάρχει λόγος να λέω τα ίδια κ τα ίδια. Έχω πει τα ίδια πράγματα σε 2-3 θέματα. Απο κει και πέρα αν προκύψει κάτι καινούριο θα μιλήσω...
Μην λες όμως ότι εξαφανιζόμαστε όταν η συζήτηση επαναλαμβάνεται διαρκώς

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1469 στις: 07/09/07, 13:20 »
Μαλιστα..τωρα με εβαλες στη θεση μου. Μπραβο.. ( εαν αισθανεσαι πως πηγαινε για σενα, ενω καναμε ολοκληρες συζητησεις, μαλλον καποιος αλλο πρεπει να τονιζει τα ΑΝ και αυτος δεν ειναι εσυ ).
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1470 στις: 07/09/07, 19:51 »
Μαλιστα..τωρα με εβαλες στη θεση μου. Μπραβο.. ( εαν αισθανεσαι πως πηγαινε για σενα, ενω καναμε ολοκληρες συζητησεις, μαλλον καποιος αλλο πρεπει να τονιζει τα ΑΝ και αυτος δεν ειναι εσυ ).
αχ τωρα θα παρω το αιμα πολλων πισω...γιατι ρε φρι δεν λες ξεκασθαρα ποιος ειναι?..μην κρυβεσαι... >:( :D :P
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1471 στις: 07/09/07, 23:13 »
Γιατι η επαναφορα μιας συζητησης που εφτασε τις 60 σελιδες, ειναι δυσκολη,ετσι?

Και αυτη τη φορα, δεν παιρνεις κανενος το αιμα πισω. Εγω ρωτησα προσωπικα και ελαβα προσωπικα την απαντηση. Ας με ρωτησει οποιος αισθανεται πως τον θιγω.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1472 στις: 07/10/07, 23:33 »
http://www.iospress.gr/mikro2006/mikro20060429.htm
Ετεροχρονισμενο αλλα πολυ ενδιαφερον αρθρο..(το βρηκα ψαχνοντας διαφορα για τη σχολη μου)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
« Απάντηση #1473 στις: 14/10/07, 21:11 »
Τωρα που πηραν και πλαστικες σφαιρες οι ΜΑΤαδες..... θα κλαψουνε μανουλες!
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1474 στις: 15/10/07, 13:47 »
Τωρα που πηραν και πλαστικες σφαιρες οι ΜΑΤαδες..... θα κλαψουνε μανουλες!
Περιμενε τωρα ξαναρχιζουνε διαδηλωσεις. Θα αναψει το θεμα ;)