Να σου απαντησω εγω, οχι δεν ζητηθηκε απο τους διαδηλωτες η παρουσια των ΜΑΤ απο οσο γνωριζω. Οπως σε παρα πολλες περιπτωσεις "εξαγρειωμενοι κατοικοι" κανουν την εμφανιση τους και αναθεμα αν ειναι οντως κατοικοι. Τα ΜΑΤ θα εμφανιζονταν ουτως η αλλως οπως σε καθε πορεια (εκτος απο τις πορειες του ΚΚΕ). Ας δουμε το προσφατο παραδειγμα στον Αγιο Παντελεημων στην Αθηνα, οπου "εξοργισμενοι" κατοικοι (όλως τυχαιως με την στηριξη της χρυσης αυγης) κανανε διαμαρτυρια για να εκδιωχθουν οι μεταναστες απο την γειτονια, φυσικα υπηρξε αμεση αντιδραση απο τους αριστερους και τους αντιεξουσιαστες της περιοχης αλλα και απο αλλου για την ματαιωση μιας τετοιας ρατσιστικοτατης εκδηλωσης. Δεν ζητηθηκε απο κανενα ΜΑΤ να ερθει να περιφρουρησει τιποτα, τα ΜΑΤ ομως εμφανιστηκαν με πλατη στους φασιστες και φατσα στους αντιεξουσιαστες και αριστεριστες μεχρι που στο τελος επιτεθηκαν με χημικα για να τους διαλυσουν. Σημειωτεον το μονο "μπαχαλο" που ειχε συμβει ηταν κατι μπογιες και η απειλη ενος φασιστα που καθοταν πανω σε ενα δεντρο με ενα τσεκουρι.
Τα ΜΑΤ δεν εχουν ουσια υπαρξης. Εγω πιστευω οτι για να δεχτει καποιος να γινει ΜΑΤατζης πρεπει να το ΘΕΛΕΙ. Γιατι το μονο που κανουν τα ΜΑΤ ειναι να καθονται στις γωνιες μεγαλων δρομων και να περιφρουρων (τι αραγε?) και να κοπανανε διαδηλωτες αφου τους εχουν ψεκασει με διαφορα χημικα. Εγω πιστευω οτι πρεπει να εισαι πολυ ... για να πας να γινεις ματατζης, πρεπει να γουσταρεις να κοπανας κοσμο που εχει (πιθανως) αντιθετη αποψη.
Φυσικα θα μου πειτε, θα υπαρχουν και καλοι ματατζηδες μην τους τσουβαλιαζεις και οτι απλα εκτελουν διαταγες. Ε αμα εχουν οντως προβλημα με το να εκτελουν διαταγες ας μην εμπαιναν ποτε στο σωμα. Εχει χιλια δυο σωματα η αστυνομια. Στα ΜΑΤ οταν μπαινεις ξερεις οτι θα πλακωνεις κοσμο, τελος. Δεν υπαρχει εναλλακτικη.
Εδω ειδαμε ματατζηδες να κοπανανε παλαιστινιους σε πορειες διαμαρτυριας για τον πολεμο, την στιγμη που δεν ειχε γινει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ στηβν διαδηλωση και οι διαδηλωτες βρισκονταν μπροστα στην πρεσβεια του ισραηλ. Δηλαδη ενας ματατζης ξερει οτι εχει απεναντι του εναν ανθρωπο που πολυ πιθανον να εχει συγγενεις που να σκοτωνονται σε εναν παραλογο πολεμο, και παρολαυτα τον σαπιζει σοτ ξυλο. Συγνωμη αλλα αν αυτες ειναι οι διαταγες τοτε πρεπει να θες πολυ για να τις εκτελεσεις εφοσον ηξερες εξ αρχης οτι θα ιενια τετοιες.