Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 859855 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2875 στις: 03/04/09, 12:52 »
Ακουσα οτι οι αντιεξουσιαστες ειναι πιονια του συστηματος και στην ουσια το εξυπηρετουν. Υπαρχει κανεις που συμφωνει μ αυτο?
« Τελευταία τροποποίηση: 03/04/09, 12:54 από moonchιld »

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #2876 στις: 03/04/09, 13:21 »
Ακουσα οτι οι αντιεξουσιαστες ειναι πιονια του συστηματος και στην ουσια το εξυπηρετουν. Υπαρχει κανεις που συμφωνει μ αυτο?
Αν ισχύει αυτό τότε μιλάμε για τρελό conspriracy theory.. Ανώτερο ίσως σε concept και από την ίδια την 9/11.. Απλά δεν νομίζω...

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2877 στις: 03/04/09, 14:07 »
Ακουσα οτι τα κεμπαπ του Μακη ειναι απο τα καλυτερα στην Αθηνα.
Δεν θελω να αρχισω τα flames απλα πιστευω οτι οταν περιμενεις μια σοβαρη απαντηση κανεις και μια σοβαρη ερωτηση.
*Απο το vima.gr τα μετρα
Παράθεση
Σε κατάσταση συναγερμού, αντίστοιχη με αυτή που επικρατούσε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, θέτει την Αστυνομία ο Πρωθυπουργός, απαιτώντας από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και την πολιτική της ηγεσία, δυναμικότερη παρουσία στους δρόμους και περισσότερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας. Ο κ. Κ. Καραμανλής συγκαλεί σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα προστασίας της δημόσιας τάξης, όπως είχε προαγγείλει στους υπουργούς του πριν από δεκαπέντε ημέρες, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται εκρηκτική, λόγω των γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και επιβεβαίωσαν την αδυναμία της Αστυνομίας να προστατεύσει τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο κ. Καραμανλής συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ και όχι την Κυβερνητική Επιτροπή, επιδιώκοντας να δώσει δραματικούς τόνους στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη δημόσια ασφάλεια, προσδίδοντας διαστάσεις εθνικού προβλήματος. Επειτα και από τις τελευταίες μετρήσεις που παρέλαβε το Μαξίμου και εμφανίζουν τους πολίτες να απαιτούν δυναμικότερη στάση της Αστυνομίας, ο κ. Καραμανλής έχει ζητήσει από τους κκ. Πρ.Παυλόπουλο και Χρ.Μαρκογιαννάκη να εισηγηθούν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία αφού σταθμιστούν και πολιτικά θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής που η Αστυνομία λειτουργούσε με μετριοπάθεια.

Oικκ. Πρ. Παυλόπουλος και Χρ. Μαρκογιαννάκης δέχονται ήδη τα πυρά των συναδέλφων τους και για τον λόγο αυτό εκτιμάται ότι και η ατμόσφαιρα στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα είναι ηλεκτρισμένη. Ωστόσο καταβάλλεται ήδη προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να πέσουν οι τόνοι και να επικεντρωθεί η συζήτηση στα νέα μέτρα που εισηγείται η Αστυνομία, ύστερα από μια μαραθώνια σύσκεψη που συγκλήθηκε προχθές το βράδυ. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», μεταξύ των νέων ρυθμίσεων, οι οποίες όμως τελούν υπό την έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής, περιλαμβάνονται:

▅ Ενεργοποίηση των καμερών που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικές λεωφόρους, έτσι ώστε στο εξής εκτός από την κυκλοφορία να καταγράφονται και κινήσεις υπόπτων για την πρόκληση επεισοδίων ή άλλων εγκληματικών πράξεων. Για το μέτρο αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, έπειτα από συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

▅ Πλήρης ενεργοποίηση του συστήματος C4Ι που είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων με συνεργασία του θαλάμου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ για τον εντοπισμό υπόπτων.

▅ Νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, αλλά και στην έκδοση ενταλμάτων για κατ΄ οίκον έρευνες με διαδικασίες εξπρές.

▅ Επιχειρήσεις «καταδρομικού» χαρακτήρα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές που συχνάζουν αναρχικοί και κουκουλοφόροι, αλλά και διακριτική παρακολούθηση τραπεζών για τον εντοπισμό υπόπτων πριν εκδηλωθούν επιθέσεις.

▅ Πληθωρική παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους και στις αθηναϊκές συνοικίες, με αύξηση των πεζών περιπολιών, αλλά και των περιπολιών με μοτοσικλέτες. Για να εξοικονομηθούν αστυνομικές δυνάμεις προτείνεται η συνένωση αστυνομικών τμημάτων και μείωση του προσωπικού που υπηρετεί σε γραφεία.

▅ Αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς. Στο εξής θα θεωρείται νόμιμη η οπλοχρησία από ενστόλους όχι μόνο για την προστασία της ζωής τους, αλλά και για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων.

▅ Νομοθετική ρύθμιση για τη λήψη δειγμάτων DΝΑ όσων συλλαμβάνονται στο εξής για πρόκληση επεισοδίων ή βανδαλισμών.

«Η Αστυνομία βελτιώνει συνεχώς τις τακτικές που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση όλων των παραβατικών συμπεριφορών» υπογράμμισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ.Αντώναρος, προαγγέλλοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη κι ανέφερε πως η Αστυνομία μελετά, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, τη συμπεριφορά όλων αυτών που καταφεύγουν σε τέτοιες ενέργειες, ώστε να τις αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Σχολιάζοντας εξάλλου τις προχθεσινές επιθέσεις με γκαζάκια που έγιναν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αντώναρος απέφυγε να σχολιάσει τα κίνητρα των δραστών, σημειώνοντας:

«Η καταδίκη των ενεργειών αυτών και όσων κρύβονται πίσω από αυτές πρέπει να είναι ρητή, καθολική και χωρίς περιστροφές. Κανένα πρόσχημα δεν πρέπει να απομείνει σε όσους βάλλουν κατά της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού
Με λιγα λογια δεν ειναι μονο αυτα που ειπε ο Αρης.Τωρα κανουν και ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για την αρση του απορρητου,παρακολουθηση των επικοινωνιων και φακελωμα μεσω dna..Με το C41 που αναφερεται δεν ξερω τι ακριβως παιζει ενω ενα αλλο ωραια ειναι αυτο περι χρησης του οπλου.Τωρα θα ειμαστε και νομοθετικα κατοχυρωμενα ερμαια καθε τυπου που φοραει στολη.yeah\m/
« Τελευταία τροποποίηση: 03/04/09, 14:09 από Kiratzoharris »
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2878 στις: 03/04/09, 14:13 »
Κοιτα κιρατζο την εκανα την ερωτηση γιατι ειναι πολυ που το πιστευουν αυτο, και επειδη εχει σχεση με το θεμα. Τωρα επειδη κ εγω μπορει να χω νευρα ομως μπορει να ξεσπασω και σε κανα ποστ σου, γιαυτο προσεχε τι λες και πως το λες!

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2879 στις: 03/04/09, 14:14 »
γενικευση..πιστευω οτι ηθελες να πεις για συγκεκριμενους που κανουν ζημιες...
Η ιδια η ΑΚ Στα τελευταια γεγονοτα ειχε ξεκαθαρισει την θεση της...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #2880 στις: 03/04/09, 14:33 »
Οι hoodies στην Αγγλία ουδεμία σχέση έχουν με τους κουκουλοφόρους στην Ελλάδα...

Στην Αγγλία οι hoodies ήταν κυρίως παιδιά υποβαθμισμένων περιοχών που φορούσαν κουκούλες για να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους από τις κάμερες και δεν είχαν σχέση με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Εξάλλου συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη οι πορίες στην Αγγλία είναι σπάνιο φαινόμενο.

Η κουκούλα στην Αγγλία "ποινικοποιήθηκε" επειδή οι κουκουλοφόροι διακινούσαν ναρκωτικά, έκλεβαν από καταστήματα, "άνοιγαν" αμάξια, βιαιοπραγούσαν κατά αθώων πολιτών, συμμετείχαν σε βιασμούς και άλλες παράνομες πράξεις. Η κουκούλα ουδέποτε υπήρξε πολιτικό ή αντιεξουσιαστικό "όπλο". Ήταν απλά ένα κόπλο για τους κοινούς εγκληματίες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους για να μην αναγνωρίζονται.

Βέβαια όχι οτι αλλάξανε και πολλά με τον νόμο, απλά τώρα δεν φοράνε κουκούλες και άρα δεν ονομάζονται hoodies αλλά chavs (council housed and violent)...

If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #2881 στις: 03/04/09, 14:39 »
Είχαμε επεισόδιο με νεκρό αστυνομικό όπως φαίνεται πριν από λιγο
http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_8856.html

Προς το παρον δεν υπαρχει ακομα νεκρος αλλα βαρια τραυματισμενος.Ομως ο δραστης πραγματικα ηθελε να σκοτωσει απο οτι φαινεται.Μακαρι να ζησει το παλικαρι...
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2882 στις: 03/04/09, 17:47 »
Τέλος ας τους πει κανένας ότι άλλο κουκούλα για το κεφάλι και τη βροχή και άλλο εκείνη που καλύπτει το πρόσωπο...Μήπως θα πουλάνε και ομπρέλες για να τους δίνουμε Συγγρού-Φίξ τα μπουφάν μας;

Προσοχή ακολουθεί διαφήμιση:

"Η PA.POUS. AX.E(ρε).ΠΕΗ. μετά την άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική της πορεία, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και στον χώρο των διαδηλώσεων. Παρέχουμε καινοτόμους εξοπλισμούς, ρεαλιστικές ιδέες, εγχειρίδια, χάρτες και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Διαδηλώστε προστατευμένοι από την καινοτόμο τεχνολογία μας.

Όποιος επικοινωνήσει μαζί μας μέσα σε τέσσερεις μέρες θα λάβει σε εκπληκτική τιμή το διαφανές αντιασφυξιογόνο σκάφανδρό μας με τα εξής χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα: Αποφυγή του κουκουλονόμου λόγω διαφάνειας, η κατασκευή του από άθραυστο πλεξιγκλάς  προσφέρει ιδανική προστασία από γκλοπιές, άγνωστης ταυτότητας και προέλευσης ιπτάμενα αντικείμενα κλπ, το αντανακλαστικό του διαφανές περίβλημα βοήθά στην προστασία των προσωπικών στοιχείων από τα αδιακριτα βλέματα των χειριστών καμερών κλπ, και βεβαίως διαθέτει ενσωματωμένες αντιασφυξιογόνες κοτσιδόμορφες συσκευές που κρέμονται στην πλάτη. Σημ: διατείθεται και με εναλλακτική χρήση φιάλης οξυγόνου, ιδανικό και για τις υποβρύχιες διαδηλώσεις μετά από μανικοψεκασμό.

Επίσης θα λάβει δωρεάν χρήσιμα διαδηλωτικά αξεσουάρ όπως αντιπαπικές πινέζες, καμεροτυφλωτικά βλήματα χρώματος και πολλά άλλα πλούσια δώρα.

Μην χάσετε την προσφορά μας"
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #2883 στις: 03/04/09, 18:28 »
"Αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς. Στο εξής θα θεωρείται νόμιμη η οπλοχρησία από ενστόλους όχι μόνο για την προστασία της ζωής τους, αλλά και για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων."

Χρήση όπλων και από όλους αυτούς που κρίθηκαν ακατάλληλοι να οπλοφορούν; Ε, ρε γλέντια...
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2884 στις: 03/04/09, 22:07 »
δλδ αυτά ισχύουν τώρα?

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2885 στις: 04/04/09, 01:03 »
Αν το θετεις οντως σοβαρα τοτε μαλλον πρεπει να επανεξετασεις τον τροπο που το ρωτας. Και εγω προσωπικα πιστευω οτι οι αντιεξουσιαστες δεν εινια πιονια του συστηματος (θα μου πεις τι περιμενεις να ακουσεις απο εναν αναρχικο, αλλα τι ρωτας κιολας....)
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2886 στις: 04/04/09, 01:36 »
Ναι σοβαροτατα μιλαω, συνηθως δε κανω πλακες σε τετοια θεματα. Γενικα ακουω απο πολλους να το λενε αυτο, και ρωτησα για να επιβεβαιωσω οτι ειναι λαθος.
Ειλικρινα ομως, δεν συμφωνω 100% με τη δραση των κουκουλοφορων, ας πουμε το να καψεις ολα τα καταστηματα στο κολονακι δε μπορω να καταλαβω σε τι αποσκοπει, και σε τι θα ωφελησει στον αγωνα κατα της διαφθορας του πολιτικου συστηματος. Γιατι για μενα, ειδικα στην Ελλαδα, αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα και οχι ο καπιταλισμος.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #2887 στις: 04/04/09, 02:32 »
Αν οι αντιεξουσιαστές είναι απλά αυτοί που γνωρίζαμε εδώ και χρόνια, δηλαδή νέα παιδιά που "στρατολογούντε" από κάποιους ινστρούχτορες λίγο μεγαλύτερους και όλη τους η δράση εξαντλείτε στο να καίνε και να σπάνε σε πορείες δικές τους ή παρεισφρύοντας σε πορείες άλλων φορέων, τότε ναι εγώ το πίστευα και το πιστεύω ότι ,( όχι επειδή το κάνουνε συνειδητά), είναι πιόνια του συστήματος και το εξυπηρετούν με διάφορους τρόπους (Πρόχειρα αναφέρω την "ανάγκη για μεγαλύτερη αστυνόμευση", τη "στέρηση ατομικών δικαιωμάτων προς χάριν του ελέγχου της τρομοκρατίας" κ.α).
Όμως αυτό που έχει αρχίσει να φαίνετε σιγά σιγά είναι η αρχή μιάς στρατευμένης προσπάθειας για "αντάρτικο πόλης". Έχουμε οργανωμένα χτυπήματα σε καίρια σημεία και όχι μόνο αυτό αλλά και επίθεση κατά του αστικού τρόπου ζωής (βλέπε Κολωνάκι), με απαξίωση της έννοιας των θυμάτων και των "αμάχων". Όλοι πλέον μπαίνουνε σιγά σιγά στη διαδικασία να φοβούντε , ότι μπορεί να τους τύχει κάτι ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό από τις ταραχές σε πορείες. Ίσως και οι ίδιοι "είδαν" ότι δεν πάει πουθενά με τους κλασσικούς τρόπους αντίδρασης και εντείνουν την επιθετικότητά τους. Αλλά τελικά πάλι το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε. Το μόνο που αλλάζει( και αυτό είναι πολύ σημαντικό) είναι αντίστοιχα και η αντίδραση της άλλης μεριάς. Εκμετάλλευση εξακολουθεί να υπάρχει από το επίσημο κράτος , όλων αυτών των γεγονότων και τελικά αυτό που καταφέρνουν οι αντιεξουσιαστές είναι να στερείτε ο πολίτης ολοένα και πιο ραγδαία τις ατομικές του ελευθερίες.
Δηλαδή όντως είτε το πιστεύουν, είτε όχι, είτε το θέλουν, είτε όχι, γίνοντε πιόνια και χάνουν καθημερινά το όποιο έρισμα στη κοινωνία. Άλλωστε η κοινωνία και ο λαός , ξεχνάει πανεύκολα και δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τις δημοσκοπήσεις , οι οποίες δείχνουνε ότι βαδίζουμε πάλι σε μιά αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία σε 2 χρόνια το πολύ δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τον αυταρχισμό της σημερινής. Η αυτοδυναμία τα έχει αυτά...
« Τελευταία τροποποίηση: 04/04/09, 02:34 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2888 στις: 04/04/09, 11:57 »
Ναι σοβαροτατα μιλαω, συνηθως δε κανω πλακες σε τετοια θεματα. Γενικα ακουω απο πολλους να το λενε αυτο, και ρωτησα για να επιβεβαιωσω οτι ειναι λαθος.
Ειλικρινα ομως, δεν συμφωνω 100% με τη δραση των κουκουλοφορων, ας πουμε το να καψεις ολα τα καταστηματα στο κολονακι δε μπορω να καταλαβω σε τι αποσκοπει, και σε τι θα ωφελησει στον αγωνα κατα της διαφθορας του πολιτικου συστηματος. Γιατι για μενα, ειδικα στην Ελλαδα, αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα και οχι ο καπιταλισμος.
Δηλαδη το μεγαλυτερο προβλημα που εχει η Ελλαδα ειναι οι κουκουλοφοροι και οχι τα χιλιαδες σκαναδαλα της κυβερνησης και τα χρηματα που τρωνε καθεημερινα οι πολιτικοι. Και μετα αναρωτιομαστε γιατι συνεχιζει να βγαινει η ΝΔ. >:(
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2889 στις: 04/04/09, 12:58 »
Οχι δε καταλαβες σωστα. Ειπα οτι το μεγαλυτερο προβλημα στην Ελλαδα ειναι η διαφθορα του πολιτικου συστηματος.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2890 στις: 08/04/09, 22:10 »

Εξαρτάται.... Τι εννοείς ως "αντιεξουσιαστές"? Τους λεγόμενους και Αναρχικούς? Και εάν ναι, ποιούς απ' όλους? Τους Αναρχοκομουνιστές? Τους Αναρχοσοσιαλιστές? Τους Αναρχοκαπιταλιστές? Καλό είναι να εστιάσεις πιο συγκεκριμένα.

Πάντως, εάν πούμε για οποιονδήποτε ότι "είναι πιόνι του συστήματος", νομίζω πως εννοούμε ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία από κάποιο σύστημα. Ότι δηλ οι πράξεις του όχι μόνο δεν είναι αυτόβουλες αλλά κατευθύνονται εν γνώση ή εν αγνοία του. Οπωσδήποτε όμως πριν πρέπει να ορίσουμε το σύστημα. Σε ποιό σύστημα αναφερόμαστε?
Δεν είναι και τόσο σαφής αυτή η φράση για να την απαντήσουμε!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος στις απορίες μου, θα αναφέρω ένα παράδειγμα:
Στην Πανεργατική διαδήλωση της Πέμπτης 2/4/09, δεν άνοιξε ούτε ένα κεφάλι, δεν πετάχθηκε ούτε μια πέτρα, δεν έγιναν προσαγωγές. Η αιτία ήταν ότι δεν πήραν μέρος σ' αυτήν την διαδήλωση κουκουλοφόροι. Γιατί όμως? Δεν είχε ακόμη ψηφιστεί ο κουκουλονόμος οπότε δεν υπήρχε λόγος να φοβούνται τις επιπτώσεις του. (Τέτοιοι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ). Επίσης δεν νομίζω ότι εξαφανίστηκαν οι λόγοι που επικαλούνταν πολλοί για την εμφάνιση του κουκουλοφαινομένου, πχ. φτώχεια, ανεργεία, απόγνωση, ανισοκατανομή εισοδήματος, άνισες ευκαιρίες κλπ. Δεν είχαν ακόμα μπει οι κάμερες και δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος για την χρησιμοποίηση της κινηματογραφικής καταγραφής ως αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο.

Γιατί τότε? Τι άλλαξε? Έψαχνα να βρω την απάντηση και δεν μπορούσα να την φανταστώ. Αποφάσισα λοιπόν να το ψάξω. Πήγα και ρώτησα πολλούς που πήραν μέρος στην διαδήλωση. Αυτοί λοιπόν μου είπαν πως κυκλοφορούσε η φήμη πως η οργανωτική επιτροπή και ο μηχανισμός περιφρούρησης της πορείας είχαν εφοδιαστεί με αεροβόλα με αναισθητικά βλήματα. Όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για να αναισθητοποιήσουμε άλογα, λιοντάρια και γενικώς ζώα.
Εάν ερχόταν κάποιος κουκουλοφόρος ήταν αποφασισμένοι να τον αναισθητοποιήσουν και να του βγάλουν την κουκούλα για να πιστοποιήσουν την ταυτότητά του.

Το ερώτημα είναι: Η οργανωτική επιτροπή και η επιτροπή περιφρούρησης, αν ισχύει η πληροφορία, ήταν πιόνια του συστήματος ή όχι?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2891 στις: 08/04/09, 23:31 »
Εννοουσα αυτους που προκαλουν επεισοδια γενικως, δλδ τους κουκουλοφορους. Και ρωταω αν με τη δραση τους, στην ουσια βοηθανε το σύστημα ή οχι γιατι ειναι πολλοι που πιστευουν οτι αθελα τους το βοηθανε.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2892 στις: 08/04/09, 23:52 »

Γιατί τότε? Τι άλλαξε? Έψαχνα να βρω την απάντηση και δεν μπορούσα να την φανταστώ. Αποφάσισα λοιπόν να το ψάξω. Πήγα και ρώτησα πολλούς που πήραν μέρος στην διαδήλωση. Αυτοί λοιπόν μου είπαν πως κυκλοφορούσε η φήμη πως η οργανωτική επιτροπή και ο μηχανισμός περιφρούρησης της πορείας είχαν εφοδιαστεί με αεροβόλα με αναισθητικά βλήματα. Όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για να αναισθητοποιήσουμε άλογα, λιοντάρια και γενικώς ζώα.
Εάν ερχόταν κάποιος κουκουλοφόρος ήταν αποφασισμένοι να τον αναισθητοποιήσουν και να του βγάλουν την κουκούλα για να πιστοποιήσουν την ταυτότητά του.

:o :o :o
...........Iσχυει αυτο το πραγμα?
Παντως οντως η πορεια ηταν πολυ ησυχη(καλο αυτο) και μαλλον ανευρη(πολυ κακο αυτο)..Σαν ετησια εκδηλωση :-X..

Εν αγνοια τους ολοι λειτουργουν υπερ του συστηματος.Και οι κουκουλοφοροι.Δρασεις σαν και αυτες του πυροβολισμου του οχηματος απο το Πολυτεχνειο,του πυροβολισμου του αστυνομικου στα Εξαρχεια,το σπασιμο στο Κωλονακι ειναι εναντιον ολων μας και υπερ του συστηματος.Δεν αναφερω για συγκεκριμενους λογους τα γεγονοτα του Δεκεμβρη και τα κλασικα γεγονοτα(σπαω μια τραπεζα) που γινονται σε καθε πορεια γιατι παλια θα μπουμε σε κλασικες συζητησεις.

Το θεμα ειναι..Εχετε αναρωτηθει αν αυτες οι ενεργειες που λειτουργουν υπερ του συστηματος γινονται ΜΕΣΑ απο το συστημα?Μεσα απο το συστημα μπορει να γινει ειτε αμεσα με τη μορφη καθαρης προβοκατσιας ειτε μα ανθρωπους που εισχωρουν στους κυκλους αυτους(κοινως πρακτορες ;)) και παρεκτρεπουν τις δρασεις..Η ιστορια εχει αποδειξει(οχι απλα δειξει σε μας τους καχυποπτους) οτι αυτα γινονται κατα κορον.
« Τελευταία τροποποίηση: 08/04/09, 23:54 από Kiratzoharris »
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2893 στις: 09/04/09, 01:49 »

Συγνωμη αλλα θα παρακαλεσω πολυ να μην ακουγονται τοσο τρομακτικες ανακριβειες.

Καταρχας, δεν υπαρχει μια καστα ανθρωπων που τους βαφτιζουμε κουκουλοφορους και απλα πηγαινουν σαν θιασος απο πορεια σε πορεια για να κανουν μπαχαλα. Ο Δεκεμβρης απεδειξε το αντιθετο. Για να ειμαι ακριβης, δεν υπαρχουν κουκουλοφοροι. Αν μπορει καποιος ας μου δωσει τον ορισμο του κουκουλοφορου. Γιατι πραγματικα, ποιος παει πλεον σε πορεια χωρις να κουβαλαει τουλαχιστον μαντηλι αν οχι μασκα για να αντεξει εστω και λιγο στα χημικα. Κουκουλοφορος ειναι ενας ηλιθιος ορος που εδωσε το συστημα σε ανθρωπους που επιλεγουν την συγκρουση για να τους απομακρυνει ως αποβλητους απο το κοινωνικο συνολο, να τους κανει λιγους και περιοθοριακους.

Δευτερον αυτο το οποιο λες παππου απεχει τουλαχιστον χιλιομετρα απο την αληθεια. Να στο εξηγησω. Αρχικα τις πορειες με την "καλυτερη" περιφρουρηση τις εχει το ΠΑΜΕ και οι πορειες του ΚΚΕ γενικοτερα. Αυτο συμβαινει γιατι οργανωνει ειδικες ομαδες εφοδιασμενες με κρανη και παλουκια οι οποιος κανεναν ενδιασμο δενε χουν να δωσουν κοσμο στους μπατσους αν τους φανει υποπτος και αυτο το εχει αποδειξει περιτρανα η ιστορια. Επομενως αφου κατι τοσο ακραιο δεν συμβαινει σε πορειες του ΠΑΜΕ δεν μπορει να συνεβει σε πορεια της ΓΣΕΕᾹΔΕΔΥ. Δευτερον το να φερεις αεροβολο με αναισθητικο βλημα ειναι οπλοφορια, πρεπει να εχεις αδεια για να κανεις χρηση αυτων των πραγματων, που βρηκε η κυβερνητικη συνδικαλιστικη ενωση ΓΣΕΕ τοσες αδειες και τοσα οπλα? Τριτον αν οντως τα κουβαλουσαμε θα ηταν βασικοτατος λογος για να τους επιτεθει η αστυνομια γιατι ποιος εγγυαται οτι δεν θα επιτεθουν στην αστυνομια? Τεταρτον, η ΓΣΕΕ παρα πολυ σπανια εχει μηχανισμο περιφρουσης (αν οχι ποτε).

Οποτε παρακαλω ας μην αναφερουμε πυροτεχνηματα, υπαρχουν παρα πολλοι λογοι για να ΜΗΝ κανεις συγκρουση σε πορεια της ΓΣΕΕ

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2894 στις: 09/04/09, 11:35 »
Δευτερον αυτο το οποιο λες παππου απεχει τουλαχιστον χιλιομετρα απο την αληθεια. Να στο εξηγησω..............

Δηλ. King_Mob/Roufus, εννοείς ότι υπάρχει απόλυτη αλήθεια, την οποία και γνωρίζεις?

Επιτέλους, ανάφερα μόνο φήμες που υπάρχουν, οι οποίες δεν γνωρίζω αν είναι αλήθης ή όχι. Δεν έχω την δυνατότητα να διασταυρώσω την πληροφορία καθότι δεν ήμουν παρών. Απλώς την αναφέρω.

Παράθεση
Δευτερον το να φερεις αεροβολο με αναισθητικο βλημα ειναι οπλοφορια, πρεπει να εχεις αδεια για να κανεις χρηση αυτων των πραγματων, που βρηκε η κυβερνητικη συνδικαλιστικη ενωση ΓΣΕΕ τοσες αδειες και τοσα οπλα? Τριτον αν οντως τα κουβαλουσαμε θα ηταν βασικοτατος λογος για να τους επιτεθει η αστυνομια γιατι ποιος εγγυαται οτι δεν θα επιτεθουν στην αστυνομια?

Δηλ. το να φέρεις αεροβόλο με αναισθητικό βλήμα, το οποίο δεν μπορεί να σκοτώσει, διώκεται από την αστυνομία, ενώ το να φέρεις βόμβα μολότωφ η οποία μπορεί να σκοτώσει, δεν θεωρείται οπλοφορία, δεν διώκεται από την αστυνομία και δεν θεωρείται αδίκημα το οποίο να επιφέρει αυτεπάγγελτη επέμβαση μέσα στα Πανεπιστήμια ώστε να μην χρειάζεται η πρόσκληση της συγκλήτου?

Φοβερή λογική προσέγγιση των νόμων! Και φοβερή ερμηνεία τους. (το Φοβερή, κυριολεκτικά)

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2895 στις: 09/04/09, 13:22 »
Δηλ. King_Mob/Roufus, εννοείς ότι υπάρχει απόλυτη αλήθεια, την οποία και γνωρίζεις?

Επιτέλους, ανάφερα μόνο φήμες που υπάρχουν, οι οποίες δεν γνωρίζω αν είναι αλήθης ή όχι. Δεν έχω την δυνατότητα να διασταυρώσω την πληροφορία καθότι δεν ήμουν παρών. Απλώς την αναφέρω.

Προφανως και δεν ειπα οτι υπαρχει απολυτη αληθεια, αν ειναι δυνατον. Ισως αν αντι για αληθεια ελεγα πραγματικοτητα να μη σε ενοχλουσε τοσο. Αλλα σε οποιαδηποτε περιπτωση αυτη η φημη ειναι ψεμα.

Δηλ. το να φέρεις αεροβόλο με αναισθητικό βλήμα, το οποίο δεν μπορεί να σκοτώσει, διώκεται από την αστυνομία, ενώ το να φέρεις βόμβα μολότωφ η οποία μπορεί να σκοτώσει, δεν θεωρείται οπλοφορία, δεν διώκεται από την αστυνομία και δεν θεωρείται αδίκημα το οποίο να επιφέρει αυτεπάγγελτη επέμβαση μέσα στα Πανεπιστήμια ώστε να μην χρειάζεται η πρόσκληση της συγκλήτου?

Φοβερή λογική προσέγγιση των νόμων! Και φοβερή ερμηνεία τους. (το Φοβερή, κυριολεκτικά)
Ειπα εγω πουθενα οτι το να φερεις βομβα μολοτοφ δεν θεωρειται οπλοφορια? Πες μου αν το ειπα σε παρακαλω. Εγω απλως ειπα οτι το να φερεις αεροβολο με τετοιου ειδους βληματα χρειαζεται αδεια για την χρηση του. Δεν καταλαβαινω προς τι η επιθεση, πραγματικα.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2896 στις: 10/04/09, 12:19 »
Έλα τώρα Roufus, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι το λέω στο σαμάρι για να τ' ακούσει ο γάιδαρος!

Εννοουσα αυτους που προκαλουν επεισοδια γενικως, δλδ τους κουκουλοφορους. Και ρωταω αν με τη δραση τους, στην ουσια βοηθανε το σύστημα ή οχι γιατι ειναι πολλοι που πιστευουν οτι αθελα τους το βοηθανε.

Πάλι δεν απαντάς σε ποιό σύστημα αναφέρεσαι. Ανεξάρτητα απ' αυτό κυκλοφορεί ευρέως η φήμη - η οποία καταντά σχεδόν κοινή πεποίθηση - ότι οι προκαλούντες τα σικέ επεισόδια και την σικέ βία, είναι άτομα που εκτελούν διατεταγμένη αμοιβόμενη υπηρεσία. Τώρα από ποιόν αμοίβονται είναι άλλο θέμα.

Βέβαια οι φήμες μπορεί να έχουν αλλά μπορεί και να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Πρέπει να διαχωρίσουμε όμως τις καταστάσεις. Οι λεγόμενοι κουκουλοφόροι δεν έχουν καμμιά σχέση με την λεγόμενη τρομοκρατία. Οι διαδικασίες εντοπισμού τους και σύλληψής τους είναι απλές, εάν υπάρχει η θέληση. Αυτό μπορεί κανείς να το πιστοποιήσει αν ντυθεί με μια κουκούλα και βγει στους δρόμους σε μια διαδήλωση. Τότε θα δει ιδίοις όμασσι πως αντιδρούν οι δυνάμεις όταν αφήνονται ελεύθερες και πως κυκλώνουν για πλάκα τα τετράγωνα.

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2897 στις: 10/04/09, 15:36 »
πως στην δεκαετία του '80 τον σταματούσαν αστυνομικοί για έλεγχο μόνο και μόνο επειδή είχε μακρύ μαλλί), κάτι που η συναυλίες αποτελούσαν ευκαιρία για ξύλο για πολλούς (Rory Gallagher '81 πχ.) οι ξένοι μας θεωρούσαν απαγορευμένη περιοχή.

μεχρι και σημερα το κανουν μερικοι...

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #2898 στις: 10/04/09, 15:52 »
πως στην δεκαετία του '80 τον σταματούσαν αστυνομικοί για έλεγχο μόνο και μόνο επειδή είχε μακρύ μαλλί), κάτι που η συναυλίες αποτελούσαν ευκαιρία για ξύλο για πολλούς (Rory Gallagher '81 πχ.) οι ξένοι μας θεωρούσαν απαγορευμένη περιοχή.

μεχρι και σημερα το κανουν μερικοι...

Σε ποιό από τα 3 αναφέρεσαι?
If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2899 στις: 10/04/09, 16:29 »
οπα λαθος παραθεση. θελω να πω οτι ακομα και σημερα οι αστυνομικοι μπορει να σε σταματησουν για ελεγχο αμα εχεις μακρυ μαλλι!